icon

Tešíte sa, že deti pôjdu do škôlky a vy si doma oddýchnete a porobíte?

2. sep 2022

Konečne september,deti pôjdu do škôlky školy.Ja sa tak teším že budem sama doma trochu si oddýchnem a porobim okolo domu čo treba,plus záhradu.Ze pôjdem sama do obchodu,v kľude budem zháňať vianočné darčeky,poupratujem celý dom a ešte kopa veci.Ste na tom podobne s myšlienkami/plánmi?Jedine čo mi tu pohodu môže pokaziť keď budú deti choré,no hadam nebudú každú chvíľu doma s chorobou.

kate_cs
2. sep 2022

A vieš čo, ja som za. Keď sa manžel o vás postará a ty nemusíš ísť do práce, buď doma. Každá, ktorá píše ako by ťa hnala do práce to píše preto, že ona ísť musela. Keby môj muž zarobil tak, že nemusím ísť do práce, tiež by som bola doma a starala sa o deti, domácnosť, záhradu či voľnočasové aktivity pre deti. Nie je hanba vedieť si aj oddýchnuť.

autor
2. sep 2022

@kate_cs Mám nasporené peniaze,keby som nemala nič tak aj ja idem hneď do práce.No chcem si trochu oddýchnuť aj porobiť a tiež byť doma keby deti bývali často choré zo škôlky.No uvidíme čo bude

kamagma
2. sep 2022

Tesim sa, ale este mi jeden kus doma ostane😅,viac sa tesim asi do roboty po novom roku

beata_k
2. sep 2022

Uzi si 😉

lauriik
2. sep 2022

@elizabet173 Ja sa staram o jeho deti? Ved to su nase spolocne deti a starame sa o ne obaja rovnako. Rovnako on vari mne tak ako ja varim jemu. Rovnako upratujem ja aj on. Ja zarabam peniaze takisto ako on. Sme rovnocenni partneri. A aj ked by mi dal kolko penazi by som potrebivala tak radsej mam ten pocit, ze si zarobim sama svoje peniaze a nemusim byt zavysla na muzovom prijme.

monuska112
2. sep 2022

nerozumiem, preco ma niekto problem s tym, ze ina matka nepracuje a radsej si chce upratat, pripadne spravit nieco pre seba 😅😅 sak nezavidte a spravte si volno tiez, ona nebude zit z vasich penazi, asi si to moze dovolit :D
tak tak oddychni si sprav si a ked budes otvarat flasu vina, mysli pri tom na mna, pripijam spolu s tebou 😅 inak ak byvas nablizku mozme ju aj spolu otvorit!

elizabet173
2. sep 2022

@lauriik veď práve, nebola si doma preto, lebo sa ti nechcelo ísť do práce, ale preto, že si sa starala o vaše deti. A tomu, že ty si chceš zarobiť svoje peniaze a že ti muž dáva financie, tomu ja skutočne nerozumiem. Všetky financie sme mali spoločné, prístup ku všetkým mal tak on, ako aj ja, prečo by mi mal niečo dávať? Veď som to mala kedykoľvek k dispozícii a zase som nebola padnutá na hlavu, aby som oplieskala za tri dni celú výplatu. Je určite lepšie, ak sú príjmy dva, žije sa ľahšie, ale tej závislosti o ktorej píšeš, nerozumiem. Veď mám partnera na to, aby sa mi žilo ľahšie, jemu tiež. Keď som na MD, potiahne finančne on, keď by sa pritrafila jemu napr. dlhšia PN, alebo strata zamestnania, potiahnem ja. Nechápem, na čo by som mala mať vlastné peniaze, veď si zo spoločných zoberiem a kúpim si čo potrebujem

ejanjelik
2. sep 2022

Mala som plány ako ty, ale našťastie ma vzali do prace.

simca06022011
2. sep 2022

A ja soma asi duplom divna, ja sa vobec netesim, mne dieta doma nevadi, viac stresu mam z tej drblej skoly (pardon za vyraz), ale takto to bolo proste vzdy.. nemam problem, ked sme doma, nemam problem zariadit co potrebujem .. neurobim viac, ked je v skole ako ked nie, to skor mne pomoze, ked ide na prazdniny, vikend k starkym a vtedy viem intenzivne bez prerusovania dokoncit pracu a vsetko (nerada odbieham od prace, v klude odpracujem 18hodin denne, len proste nech to mam dokoncene a potom mam fajront - odkedy mam dceru je dost problem :D) Ale teda ano, taketo rychle veci ako zbehnut sem a tam atd to sa da ked je dieta (hlavne mensie) v skolke/skole.

petulda333
2. sep 2022

Ja ostavam tiez este doma. Dcera mala 3r v juni. Minimalne do konca roka ostavam. Teda,budem sa ucit na skusky. A hladam si pracu na polovicny uvazok,ale zatial to vyzera biedne. A tesim sa na klud. Deti milujem,chodili sme ba vylety,varili a pod,no tie ich hadky,bitky atd uz mam dost. 😀

janicka1985
2. sep 2022

Asi nemusí ísť do roboty.Ani my keby sme nemuseli,nešli by sme 💁🙂No ja som teraz PN na rizikovom, mám 15 rocnu dceru a poviem Vám ja sa normálne teším, že už pojde do školy 🤣 to je děs s pubertiačkou ,riadne s ňou hádže 😆

autor
2. sep 2022

@monuska112 Ďakujem,no ja skôr môžem otvoriť balíček bonboniéry.Vino nepijem😃

fantinka
2. sep 2022

Napr. ja sa tesim, ze budem mat po 5r doma konecne 2 tyzdne cas 4h denne pre seba, pojdem na kavu, sama do obchodu, potichu sa najem a nebudem riesit hadky deti, alebo pojdem doobeda do kina sama, alebo sa stretnem a kamoskou a aj sa budeme normalne rozpravat, lebo ona ma dieta v kociku a nebudem stale na niekoho hucat nelez tam, spadnes, vidis, co som ti hovorila 😂. Potom nastupujem spat do prace 😂 ale tie 2 tyzdne si uzijem, lebo uz nikdy tolko casu nebudem mat 😂

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
fineta
2. sep 2022

Milá autorka, nie ste povinná absolútne nič vysvetľovať, zariadili ste si to takto, pretože ste mali pádne dôvody. 😊 Je to uplne v poriadku a celkom Vas chápem. Tieto roky covidove na materskej a rodicaku dali oveľa viac zabrať ako keď covid neexistoval. Zvlášť, ked bola dlho doma celá rodina vyžadujúca popri dištancnom a manželovi na home office full servis pomaly 24/7 s novorodencom na prsníku. Takze prajem Vam, aby ste si oddýchli, porobili co treba a s vervou nastúpili do prace keď nastane čas.
A netrapte sa komentármi "zavanajucimi" závisťou. 😊🙏

danieladeley
2. sep 2022

To som tu jedina, ktora ked ma deti v skolke, nebeha s prachovkou a vysavacom? :D Ja si rada zacvicim, precitam knizku, pozriem film, vypijem v klude kavu a sem tam vybehnem s muzom do prirody 🙂 inak pracujem, ale nie kazdy den, takze take volne dni si neplanujem nic take, ze si "porobim" :D

petulda333
2. sep 2022

@danieladeley nie si. Ja obcas lahnem na postel a len lezim. Obcas si dam sluchadla a pocuvam hudbuzalebo horuci kupel 😍

maciatkolulu
2. sep 2022

Ja keď to tu tak čítam tak stále nerozumiem tomu, že sa slovenské mamičky sťažujú.... V ktorej republike sa pri troj a viac ročnom dieťati môžu hodiť na dva a viac mesiacov na "adaptacny proces a oddýchnutie si" nepoznám taky. Je to fajn. Niet sa na čo sťažovať. V iných krajinách rok a dovidenia, bud práca, alebo doma, ale bez nároku na nič. Inde aj skôr. Nikoho nezaujímajú sopliky, kasliky, adaptácie procesy. Ako, ja som doma, takže neodsudzujem, len sa mi zdá zvláštne že Slovenky sa sťažujú na všetko, systém, prídavky atď a pritom sú doma a úplne v pohode.... Nejako si to odporuje

bessie12
2. sep 2022

@maciatkolulu presne tak. Keby zila v zahranici, tak uz davno by musela ist do prace.

petulda333
2. sep 2022

@maciatkolulu nie vsetky sa stazuju,ja som spokojna az az

0silvia0
2. sep 2022

@maciatkolulu ja som bola tiez vdacna za tuto moznost byt s dietatom do 3 rokov veku doma. Nie kazdy sa stazuje. Len ti, ktori sa stazuju, tych je najviac pocut.

maciatkolulu
2. sep 2022

@0silvia0 teda ale riadne ich je počuť a vidieť. Ved si stačí prejsť koníka, vkuse... Nás jeden obed vyjde na 5 5 celkovo družina 220 eur... A prídavky 180🤣tie ktoré každý závidí, ako príklad.

autor
2. sep 2022

@maciatkolulu Ani ja sa nesťažujem.Som vďačná za to že môžme byť na SK doma s deťmi do 3 rokov

maciatkolulu
2. sep 2022

To je super, ani na nedostatok miesta v škôlke sa teda sťažovať nemôžu všetky....

1gabriela13
2. sep 2022

Neteším. Najkrajšie chvíle boli tieto 2 mesiace čo sme mohli byť spolu. Ja sa neskutočne rada hrám s dcérou,tvoríme,sme na cestách,bajkujeme,robíme si vlese pikniky,chodíme spolu cvičiť ,spolu varíme,perieme proste všetko. Najkrajsie chvíle. Oddych nepoznám. Sice som bola doma teraz 2 mesiace (som pedagóg ) ,začína práca,škôlka ,ale u mňa je zaužívané odkedy dcérka chodí do škôlky,že ak mám ten jeden deň v tyzdni kratšiu pracovnú dobu,beriem ju na obed zo škôlky a máme babsku jazdu v ten deň .aj tento školský rok to tak bude. Popri práci ešte trénujem ,takže oddych žiaden ,ale čas s dcérou je prirorita.

0silvia0
2. sep 2022

@maciatkolulu ja nezavidim pridavky, mame tiez pridavky z DE🤣🤣, ani neviem ci mi ich niekto niekedy zavidel, asi ani nie... zas netreba brat modreho kona ako vzorku celeho naroda.

maciatkolulu
2. sep 2022

Ja sa teším, že som so synom, aj s dievčatami som bola, okrem prostrednej išli všetky deti až 5 ročne do škôlky a bola som s nimi a užívala si to. Aj teraz. Milujem s nim výlety, prechádzky, všetko. Neteším sa na vstavanie, vozenie, plus nemôžeme. Len tak byť doma,valat sa v posteli, iný režim, nie Rio negro a la Slovensko🤣. No nič už plánujem jesenne prazdniny

maciatkolulu
2. sep 2022

@0silvia0 to máš pravdu, ale závidia. Každý len to svoje, vám je tam sveta žiť, platy, prídavky... Ale náklady, to už nevidí nikto, nie len MK. Ale mne je to úprimne jedno.

euka210
2. sep 2022

Ano, tesim sa ze idu, ale uz vsetci 3 do skoly, a netesim sa na to ucenie poobede hlavne s prvakom. Skolka...zlate casy to boli 😊

1mata
2. sep 2022

Šampanské a ohňostroj 😀
Ale vždy sa rovnako teším, aj keď sa končí školský rok...no po týždni som hneď v realite a ružové okuliare idú dole ♡