Tlačová beseda Gröhlinga - povinné očkovanie pedagógov
Prosím vás, pozerali ste to niekto? Dostalo sa mi do uší, že bude podporovať povinné očkovanie pedagógov. Novinárka sa ho pýtala, že či nezaockovani dostanú výpoveď a rada by som vedela, čo odpovedal. Nemám možnosť pozrieť si to teraz. A otázka do pléna. Vám ako rodičom by prekážalo, keby vaše dieťa učila nezaockovana učiteľka? Ďakujem.
@susedka osobne tiež poznám matky, čo s radosťou ráno decko nacpu nurofen om, áno aj v tejto corona dobe a fi ju do skoly, u nás boli deti iba dva týždne.... No však uvidíme co a ako
@susedka presne kým nebola korona choré deti do zeleným soplom v škole.Syn si užil štvrtú triedu každý mesiac týždeň doma.Doktorka vravela že má takých rodičov že si dajú predpísať lieky a šup do školy.Syn v piatej triede ani nebol riadne v škole.V októbri dostal infekčnu mononukleózu vyše mesiaca bol doma.Aby mu nebolo málo chytil pľúcne chlamýdie ďalší mesiac doma plus zimné prázdniny.Ked som sa pýtala doktorky skade mi také veci nosí tak že zo školy dávajú nedoliečené deti do škôl a takto to dopadne.V marci potom školy zavreli tak sa dal ako tak dokopy.Dalsi spolužiak stále dačo brušné mal tiež stále doma už keď sa mamina sťažovala triednej že nech zavrú triedu tak sa to vtedy nedalo.Potom sa zistilo že spolužiak mal niečo s bruchom ale ráno mu dali smectu tu do školy čierne uhlie a ostatný sa od neho nakazili
Bola by som rada keby moje deti učili len nezaockovani jedinci.
Jediné čo robia je bu bu bu a očividne to na ľudí platí....aj nohu odrezať si zachvilu podaktorí nechajú keď povedia že to bude povinné.
@cajomila no veru, je to kolektívne, pre dobro spoločnosti, veď treba ušetriť a nohavice ktorých je polovica sú lacnejšie a menej zaťažujú životné prostredie a aj topánok sa spotrebuje o polovicu menej. Nehovoriac o tom že aj polovica ortopedickych problémov s kolenom či členkom ubudne..... nevadí že máte zdravé nohy. Veď preventívne predsa .......
@javiemneviem Kde neberú deti bez povinných očkovaní do škôlok? Máte mylné info. Prijatie do škôlky nie je podmienené povinnými očkovaniami. ;)
@javiemneviem kde neberu také deti do škôlky? Lebo ešte som sa nestretla s tým ,že by nezobrali neockovane dieťa do škôlky.Mam tri kamošky ich deti nie sú vôbec očkované a nemajú nikde problém s tým že by niekde nezobrali deti.Chodia normálne do táborov škôlku majú východen a normálne chodia do školy.Starsi syn moj nemá preockovania a chodí normálne aj do školy aj do táborov.Nikde sa ma totiž nepýtajú či máme všetky očkovania a ani ten preukaz nikde nenosím aby som dokladovala ich alebo svoje očkovania.U seba by som musela nosiť celý zdravotný záznam . A to dcéra už nie je zaočkovana proti tbc lebo už to zrušili
@marfikchov tak nám pre začiatok napíš na akom princípe funguje klasické očkovanie, aká časť z vírusu je vo vakcíne. A ako funguje mRNA '' vakcina ''... Myslím, že zatiaľ stačí, ja to viem.. Len či to vieš aj ty, tak nám to prosím ozrejmi
Nemyslim, ze by mi neockovana ucitelka vadila. Ak je v triede 30 deti (neocko) a plus jedna ucitelka, nie je to pokrytecke vobec otvarat?
Inak vseobecne som za ockovanie, som ockovana a tesim sa, ze aj moji kamarati a rodina.
@1katus1 no ja niesom za to aby deti na prvom stupni mali ruská lebo ako učiteľky tie Biedaky sú v nich od pol 8 kľudne aj do 4 poobedia a nehovoriac o deťoch v škôlke
@malinovka333 presne deti sú zväčša bez príznakov a teda aj prenáša mi väčšia pravdepodobnosť ze sa nakazí ucitelka od nich a pre ňu to môže mať fatálne následky, keďže covid deti znášajú lahsie
@marfikchov ďakujem že si to uviedla na pravú mieru 👍takže od teba sa má niekto nechať poučiť? No ja by som sa teda nenechala...
@romea ja si myslim, že väčšina učiteliek si tým už prešla, prirodzene.... Očkovanie nezabráni ťažkému priebehu, stále je to lotéria... Vakcina ti sľubuje na 90 percent mierny priebeh? Na koľko? Vieš koľký mali ten ťažký, sleduješ celosvetové dáta? Umreli 2% a momentálne ma vážny priebeh 0.6%.. A tu to to ide niekto porovnávať s variolou, kde bola úmrtnosť aj 50%🤦♀️
@poopsie ja niekoho poučujem? Pre mňa za mňa, nech si každý robí čo chce. Sú tu odborníčky na očkovanie, už deti odmietajú a potom sa sťažujú, že im deti do škôlky nechcú zobrať.
@marfikchov Čo máte stále s tými škôlkami? Neočkované deti normálne chodia do škôlok, táborov, na krúžky. Nikto nikdy neriešil povinné očkovanie detí a odmietanie deti kvôli tomu. Ale chápem, že šíriť nezmyselné tvrdenia, aby sa robilo bu bu bu na ľudí sa vám môže javiť ako fajn. Len myslíte, že vám ešte na to niekto skočí?
@terezka1947 presne to sa stalo aj u nás.. korona totálne podceňovaná pedagógom, to mi veľmi vadilo.. ak by učila neockovana učiteľka, neriešila by som to avšak, akonáhle to bude možné, svoje deti zaočkovať dám..
@jana_eyre_2 v našej tried to malo fatálne následky. Deti to cez Vianoce doniesli k starým rodičov,s kt.byvali. ochoreli všetci,celý dom. Starí rodičia to neustáli.
A preto nechápem jedno. Prečo niekto v práci vie dodržiavať,to,čo má a niekto má vždy nejaký problem,vždy mu niečo vasi a ešte ako pedagóg spochybňuje príkazy rodiča,aj nariadenia školy.
Veď to nie je o očkovaní a neockovani.
Ked učiteľ s tým nesúhlasi,má rozpor vo svedomí nejaký,kľudne môže zmeniť profesiu.
Sloboda tu stále je.
@terezka1947 presne..
Hrozne čo sa tu dialo a koľkí ľudia to stále popierajú svojim postojom...
@terezka1947 iste bude zábava pre pacientov si hľadať nových lekárov a zdravotníkov, keď teda budete chcieť len zaočkovanych ..

Môžme si tu teoretizovat....príde jeseň a ukáže sa,čo bude.
Lebo realita býva vždy iná.