icon

Tlačová beseda Gröhlinga - povinné očkovanie pedagógov

5. aug 2021

Prosím vás, pozerali ste to niekto? Dostalo sa mi do uší, že bude podporovať povinné očkovanie pedagógov. Novinárka sa ho pýtala, že či nezaockovani dostanú výpoveď a rada by som vedela, čo odpovedal. Nemám možnosť pozrieť si to teraz. A otázka do pléna. Vám ako rodičom by prekážalo, keby vaše dieťa učila nezaockovana učiteľka? Ďakujem.

sense
8. aug 2021

@terezka1947 à ako vieš ze to doniesli od učiteľky alebo zo školy? Nakaziť sa mohli kde kolvek.

uzanka16
8. aug 2021

Ja som zaočkovaná učiteľka ale nevadilo by mi ak dieťa by učili učiteľky nezaockovane, mama deti v škôlke a ani netuším či ich pani učiteľky sú či nie sú očkované. Vadí mi však že chcú ľudí nútiť a hlavne povinne učiteľov. Som videla v novinách anketu kde sa ľudí pýtali či sú zato aby ucitelia boli povinne ockovani. Tie vyjadrenia ľudí boli hrozne, že fuj. Keď tak nútia ja by som potom reagovala, že fajn učitelia povinne zaockovani, tak nech sa povinne preukaze každý rodič žiaka že tiež je zaockovany, či sa im to bude páčiť. Potom nech učiteľ povie tohto žiaka nechcem lebo rodičia nezaockovani, tak nemá v škole čo hľadať.

terezka1947
8. aug 2021

@sasa1983 to som kde napísala,že iba zaočkovanych?
Vytrhávas z kontextu.
Písala som,že zaočkovani si chodia s ruskom pod nosom,že som už zaockovany. Nebojte sa. A prizvukujem im,že musia si Rusko nasadiť aj tak,lebo stále môžu ochorieť.

terezka1947
8. aug 2021

@sense kludne to mohli byť z hocikadial. To je pravda.
Musela by som napísať podrobne celý príbeh a to nechcem,lebo tá škola by sa dala spoznať. Určite sú z nej mamičky na MK.
Bolo toho veľa s tým učiteľom.

jana_eyre_2
8. aug 2021

@sasa1983 písali sme si s
@terezka1947 o ruskach, ich nenoseni a nabadanie deti na to isté v triede, vôbec nie o očkovaní 😉

terezka1947
8. aug 2021

@jana_eyre_2 tiež neviem,nejako sa strácam,kde som tu písala o oči vani. Ale v jed n inej diskusií som písala,že chodia k nám pacienti,kto.su očko a nenosia poriadne Ruska. Že upozorňujeme,že napriek očkovaniu môžu stále ochorieť. Tak možno na túto tému reagovala.

zuzanka.zuzu
8. aug 2021

@uzanka16 ale je ti jasne ze tie vyjadrenia respondentov boli tendencne vybrane aby im sedeli do reportaze vsak? lebo mna keby sa pytali tak som za dobrovolnost a mna by tam nedali 🙂 takto sa robi novodoba zurnalistika a potom sa media cuduju preco im ludia neveria 🙂

aj o tom ci su ludia za ockovanie sa pytali v ockovacom centre 🙈😂 no ne, ti co tam prisli su asi proti 🙊

sisaka
8. aug 2021

@zuzanka.zuzu presne. U nás boli protesty proti lockdowns, ak prišli media, tak zobrali do záznamu nejakú malú skupinku ľudí, ak sa niekoho niečo spýtali, tak vždy vybrali nejakeho divného človeka a urobilo sa to tak, že tieto protesty sú len znoška bielych “nadradencov”. Keď pred pár týždňami vláda oznámila, že budú brat covid ako “chrípku” začali sa protesty ľudí za lockdowns - áno dobre vidíte, v každom štáte sa nájdu ľudia, ktorí chcú byt ovládaný štátom, nosiť nahubky do konca života a žiť zavrety v dome až kým nepomrú. Media to samozrejme hneď nafukujú, lebo sú tu od toho, aby vzbudzovali v ľuďoch strach, takze podľa ich reportáži sú to davy ľudí… dobrákov, ktorým záleží na druhých 🤮

Media manipulujú ľudmi o 106, ale drvivá väčšina je tak ovladnutá strachom, že ešte bude nútiť vládu, aby zavádzala take chore nariadenia ako povinné očkovanie pre učiteľov, zdravotníckych pracovníkov, pre vstup na podujatia, do reštaurácií.
Hanba vam všetkým, ktorí toto podporujete, pamätajte, že všetci, čo bojujete za alebo mlčky podporujete tento medicinsky apartheid sa raz z toho budete zodpovedať, či už pred svojimi potomkami, alebo ak ste veriace pred tým najvyšším.

daneso
8. aug 2021

@sisaka 😊👏

uzanka16
8. aug 2021

@zuzanka.zuzu je mi to jasne

poopsie
8. aug 2021

Ale Izrael je krásny, už tam chystajú oddialiť začiatok školského roka.. 3. Davku ma vyše 400 000 ľudí.. Vakcina je sloboda a zdravie však? Mam pocit, že im to nefunguje

marfikchov
8. aug 2021

@abbey1 to povedzte tým, ktorých deti sa do škôlky nedostali. Moje absolvovali všetky povinné očkovania, ja ako pedagóg a manžel ako vojak OSSR sme sa očkovali aj teraz. Nemusím si vyčítať, či som nemohla urobiť niečo viac pre ochranu seba, svojej rodiny, blízkych, kolegov.

abbey1
9. aug 2021

@marfikchov A komu konkrétne teda sa deti do škôlky nedostali kvôli neočkovaniu? Vy tu tvrdíte nejaké fakty, ktoré pravdivé nie sú. K takému môže dôjsť len u nejakej premotivovanej riaditeľky. Našťastie v ojedinelých prípadoch. Neočkované deti majú naďalej možnosť navštevovať predškolské, školské zariadenia a podobne.
Vaše slobodne rozhodnutie očkovať sa vám nikto neberie. Ani váš pocit zodpovednosti.

nika523
9. aug 2021

@marfikchov no super môžeš byť spokojná nikto ti to nezazlieva že si očkovaná len sa láskavo prestaňte starať zaočkovaný do nezazaockovanych každý nech spraví ako to cíti o to tu celý čas ide, ste očkovaní ste chránení a nestarajte sa o druhých či sú alebo nie

marfikchov
9. aug 2021

@nika523 pre mňa za mňa, ako to tu píšem snáď 10x, robte si čo chcete. Ja by som napr nechala zaplatiť hospitalizáciu ak sa niekto odmieta očkovať a nie kvôli zdravotnej indikácii. Mal si možnosť sa chrániť a keď ju odmietaš, tak si zaplať, ak to vôbec preziješ. Aj acilpirin bol kedysi neoverené liečivo, aj každý iný liek, aj prvé auto vyrábali roky a teraz ich hrlia, takže jasne, že aj vyprodukovať vakcínu v súčasnej dobe trvá kratšie ako predtým. Však ale vy viete viac ako ti v laboratóriách

konulka20
9. aug 2021

urcite nie, neza👁 ucitelky nam vobec neprekazaju, prave naopak 😉 a drzim palce , aby ste odolali a vydrzali vo svojom presvedceni ✊🏻✊🏻 bez vydierania a obav zo straty prace

abbey1
9. aug 2021

@marfikchov No a zdá sa, že najviac vieš ty. Aj cigarety boli kedysi považované za neškodné a doporucovane zdravotníkmi, aj RTG vyšetrenie sa používalo v tehotenstve, dokonca postreky DDT detí, širokej verejnosti ako ochrana pred komármi, muchami a obrnou, možno ti niečo povie Conterganova aféra a tisíce a tisíce ťažko postihnutých detí. A tých omylov vedy a medicíny bolo a je neskutočne veľa a aj ich obetí.
Čo sa týka tvojho vyjadrovania na adresu nezaočkovaných. Pokora. Na to možno časom v živote prídeš.
A dovtedy snáď nenarobiš veľa škody v školstve.

marfikchov
9. aug 2021

@abbey1 som čakala, kedy sa zaútočí na moju prácu 🤣 to je naj keď chyba argument. 😀 Svoju prácu vykonávam kvalitne, čo vie potvrdiť každý jeden môj nadriadení na ktorejkoľvek škole, kde som pôsobila a tak isto žiaci, ktorí ma kontaktujú na sociálnych sieťach aj po rokoch. Držte sa merítku veci, ja do vašej profesie nevidím, ako nevidíte vy do mojej. Verím, že aj tak vláda vymyslí veci takže, že dobrovoľne očkovanie nakoniec bude ako nútené, ako bolo aj testovanie v januári. Reptali sme a nakoniec sme všetci poslušne každý týždeň išli na šturačku, ak sme chceli chodiť do práce.

poopsie
9. aug 2021

@marfikchov rob si čo chceš a v zápätí máš požiadavku aby si platili za liečbu.. Kks... Nemáš schyzu? Ty si plať tiež za liečbu všetkeho... Aj zlomenej nohy.. Nemala si padnúť z bicykla... Že si potratila a treba kyretaz zaplať! Nenala si sexovať.... Veď to sa dá použiť na všetko 🤦‍♀️a opakujem sa aké percento má ťažký priebeh? Aktuálne 0.6%.... A v nemocnici končia aj očkovaní.. Moja máš nejaké blbé informácie...

poopsie
9. aug 2021

@marfikchov ja som chodila do prace a neskakala som ako pískali... Len za to,že ty si skákala skakali všetci?! Naozaj?

nika523
9. aug 2021

@poopsie tiež sme chodili do práce a testovali sa nikto v práci odo mňa test nepozadoval

nika523
9. aug 2021

@nika523 oprava netestovali sa

abbey1
9. aug 2021

@marfikchov No možno vy ste išli poslušne. Možno vy fungujete štýlom Zavelia, idem.
Ja by som veľmi chcela veriť, že vaša netolerancia sa prejavuje len v otázke covidu a inak takto vyhranené názory na iných nemáte a hlavne sa im vyvarujete v práci.
V okolí mám očkovaných i neočkovaných lekárov, pedagógov. A nikdy nikto z nich si nedovolil poznámky, aké tu predvádzate vy.

marfikchov
9. aug 2021

@poopsie poznáme sa, že mi tykate? Úraz je snáď niečo iné, ako vírus, či? Liečba je, odmietate ale keď je zle, do špitála utekate. Však keď je to percento tak nízke, netreba ani covid oddelenia. Povedzte to pozostalým tých skoro 13 tisíc. Kamarátke umreli obaja rodičia, v priebehu týždňa a ona z UK ani len na pohreb nemohla prísť. Odmietajme všetko a budeme sa tu zapodievať covidom ešte aspoň 5 rokov.

nika523
9. aug 2021

@marfikchov tak máme si robiť čo chceme a vzpätí píšeš že si máme platiť hospitalizáciu 😂

marfikchov
9. aug 2021

@abbey1 tie som si dovolila ja, lebo keď sa stav zhorší, vtedy tí šarlatani sú dobrí, nech pomáhajú, je to ich job. Koľkokrát aj tu som čítala, ako mamička zhodnocuje, či po návšteve lekára ozaj má tie antibiotiká decku dať. Tak na čo vôbec do ordinácie šla, mohla ho korienkami liečiť?!?! Tu sa hejtuje komplet všetko, karantena, opatrenia, testovania, očkovania, lebo sloboda je prvoradá

abbey1
9. aug 2021

@marfikchov Niekto hejtuje, niekto rozmýšla a niekto na slovo poslúcha a ešte dáva kázanie iným. ;)

poopsie
9. aug 2021

@marfikchov myslím, že v podmienkach je - všetci si tu tykáme... Toto sa naozaj vyťahuje, keď nieje kam úbočiť... Je to úraz, ale tiež voči nemu existuje PREVENCIA-nasadim si prilbu, nejdem v zime na bicykli po ľade.. Atď 🤷‍♀️viem o jednom horolezcovi, čo liezol bez prilby a tak padol, že tá prilba by mu zachránila život... Podľa tvojej logiky ho mali zabaliť do čierneho vrecka rovno pod skalou... Kde by rodina zobrala toľko peňazí na liečbu?

marfikchov
9. aug 2021

@abbey1 kázem? Prezentujem svoj názor. A som k veci, keďže tlačovka bola aj o mne

marfikchov
9. aug 2021

@poopsie presne tak, prilba keď leziem či bicyklujem, ak to nemám, porušujem pravidlá