icon

Tlačová beseda Gröhlinga - povinné očkovanie pedagógov

5. aug 2021

Prosím vás, pozerali ste to niekto? Dostalo sa mi do uší, že bude podporovať povinné očkovanie pedagógov. Novinárka sa ho pýtala, že či nezaockovani dostanú výpoveď a rada by som vedela, čo odpovedal. Nemám možnosť pozrieť si to teraz. A otázka do pléna. Vám ako rodičom by prekážalo, keby vaše dieťa učila nezaockovana učiteľka? Ďakujem.

dadis
5. aug 2021

@autor pretoze si neprajem, aby nam ucitelia umierali

jaroe
5. aug 2021

neprekazalo.

nika523
5. aug 2021

@luccija prosím ťa máš po očkovaní zdravotné problémy? Môžem sa opýtať aké? Zvažujem dať sa zaočkovať len sa neviem rozhodnúť trošku sa toho bojím tak by som chcela vedieť pre a proti, ďakujem, a odpoved autorke nie nevadilo, očkovanie má byť dobrovoľné a každý sa musí sám rozhodnúť precoyby učiteľov mali nútiť? To je choré

viestta
Odpoveď bola odstránená
jajo1
5. aug 2021

@dadis a nebude ti prekážať, keď napr. v našom učiteľskom kolektíve už máme 3 dlhodobé pn po očkovaní, ktoré samozrejme nie sú oficiálne zapríčinené očkovaním. Takže učitelia síce neumierajú, len viacerí majú následky a teda tak-či tak učiť nebudú a ich hodiny sa zatiaľ budú neodborne suplovať ... Ale je to zložitá debata s dvomi rozdielnymi pohľadmi, takže my to tu nevyriešime. Učiteľovi by sa však mala ponechať sloboda vlastného rozhodnutia, presne tak, ako by sa rodičia mali slobodne rozhodnúť, či dajú svoje dieťa zaočkovať alebo nie - a teda navzájom by sme mali rešpektovať zaočkovaného/nezaočkovaného učiteľa rovnako ako zaočkovaného/nezaočkovaného žiaka ...

mb2021
Odpoveď bola odstránená
mirka1988
5. aug 2021

Ja sa zatiaľ nechcem dať ockovať, robím v SKD , dúfam , že kvôli tomu nedostanem výpoveď . Veď kde je sloboda ….
@viestta nechápem , ako by mala konkrétne ovplyvňovať deti

gigie24
5. aug 2021

Nevadilo by mi to, rovnako zaockovany aj nezaockovany clovek moze ochoriet 😊.

luccija
5. aug 2021

@nika523 do týždňa po očko Pfizerom silná tetania.Nikdy som ju nemala.Mravcenie v hlave, úzkostné ataky, kŕče v nohách všetky klasické príznaky.Bola som u neurológa psychiatra obe vyjadrili názor, že to spustilo očko a majú viac takých prípadov.Nechcem Ta samozrejme vystrašiť ja som to brala, že pracujem s ľuďmi a bude lepšie, ak sa dám očkovať.Takze som PN beriem ukludnovaky je mi už lepšie, ale....

tncka
5. aug 2021

Neprekazalo. Sami sa nedavame ockovat a nebudem trvat na tom ze musi byt zaockovana ked sama nechce len aby mohla vykonavat svoju pracu.

viestta
Odpoveď bola odstránená
senta_sofia
5. aug 2021

Nepovedal nikto, ze budu davat vypovede. Zupan reagoval na otazku novinara, co budu robit s antivaxermi z radov ucitelov, ktori svoje nazory pretlacaju medzi deti a kolegov a on povedal, ze si mysli, ze v 21.storoci nemaju takito ludia mat asi priestor na to, aby vobec ucili, pretoze osoba ucitela by mala vykazovat nejaku odbornost. Minister sa priklana k povinnemu ockovaniu ucitelov, ale je teraz bezpredmetne, kedze zatial sa povinne ockovanie neriesi a skor idu cestou dobrovolnosti. Ak vsak povinne bude, bude priestor aj na to koncenie pracovneho pomeru, momentalne sa bat nemusis.

luccija
5. aug 2021

@viestta áno už aj deti v škole sa budú separovať jeden od druhého ešte viac ako doteraz nestačí co s nimi spravilo distancne vzdelávanie.

mirka1988
5. aug 2021

@viestta to ovplyvnia aj vaši kamaráti , keď sa rozprávate , rodina , internet , telka ….

nikaeli
5. aug 2021

@luccija mne sa také stavy spustili po prekonaní Covidu.. dlho sa to riešilo ako kardio problém, no ukázalo sa, že je to tetánia 😥 mávam také stavy, že keby sme teraz chodili do školy, musela by som byť PN.. verím, že mi do septembra poľaví 😉

k otázke - nie som očkovaná práve preto, že sa teraz cítim veľmi zle a bojím sa reakcie.. už 15 rokov učím deti s viacnásobným postihnutím, s autizmom.. viem, že je každý nahraditeľný, otázka je, či by sa hneď našiel rovnako kvalifikovaný učiteľ (ak nie ešte viac) a či je pre rodičov priorita moje očkovanie alebo moje skúsenosti.. ak máme kvôli neočko prísť o prácu, je to - vlastne to ani neviem pomenovať 😥

mirka1988
5. aug 2021

@senta_sofia tak to je super , veď aj zaočkovaní môžu byt nosiči . Vôbec sa mi toto separovanie nepáči , veď kto chce , nech sa zaočkovať dá , kto nie , nech sa nedá .

pininka1
5. aug 2021

Teraz som si pozrela tu tlacovku a jasne tam povedal ze nieje zhoda v koalicii aby urcite skupiny boli povinne ockovane, ale ak by bola, tak on by chxel aby tam boli aj ucitelia. Tiez povedal ze nieje zastancom nejakej represie voci neockovanym, skor bonusy pre ockovanych. Za mna, cela ta jeho kampam ide neskoro, co chce od 17.8 este urobit, hlavne v okresoch kde je minumum zaockovanych. Ci chceme ci nie,zas to bude o tom,ze viacero deti bude doma na distancnom. Pozabudli zasa aj na to, ze deti neprichadzaju do styku len s ucitelmi a vychovavatelmi, su tam aj kucharky, upratovacky a pod. Kto to bude mat pod palcom?

gigie24
5. aug 2021

@luccija 😔😔😔

nika523
5. aug 2021

@viestta a čo keď je učiteľka nemôže mať svoj názor?: Alebo sa nemôžu medzi sebou rozprávať o čom chcú čo vám sa nepáči?

betka226
5. aug 2021

@dadis preboha to je choré

tina4931
5. aug 2021

@viestta lenže to je často aj naopak.

autor
5. aug 2021

@pininka1 ďakujem za vysvetlenie. Ja som to nevidela, preto sa pýtam. Dostalo sa to ku mne len sprostredkovane. Keď budem mať možnosť, pozriem si to. Ale nemám z toho dobrý pocit. Ten nátlak tu je 😔

mb2021
Odpoveď bola odstránená
tina4931
5. aug 2021

@mb2021 určite bola chytrejsia ako niekto,kto o druhom povie,že "je našťastie mŕtvy"

beronsche
5. aug 2021

@abbey1 uplny suhlas! Myslim si to iste.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
mirka1988
5. aug 2021

@mb2021 písať o niekom , že je našťastie mŕtvy… ako to pekne povedať … je to poriadne choré

autor
5. aug 2021

@mb2021 u nás v práci naopak. Máme mladého premotivovaneho liberálneho kolegu, ktorý učí občiansku a tiež pretláča svoje subjektívne názory. Doslova mladým vymýva mozgy. Už sme mali aj sťažnosť od rodičov, že si to neprajú a ani sa im nečudujem. Učiteľ by každopádne mal zostať objektívny a neutrálny.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
mb2021
Odpoveď bola odstránená