icon

Tlačová beseda Gröhlinga - povinné očkovanie pedagógov

5. aug 2021

Prosím vás, pozerali ste to niekto? Dostalo sa mi do uší, že bude podporovať povinné očkovanie pedagógov. Novinárka sa ho pýtala, že či nezaockovani dostanú výpoveď a rada by som vedela, čo odpovedal. Nemám možnosť pozrieť si to teraz. A otázka do pléna. Vám ako rodičom by prekážalo, keby vaše dieťa učila nezaockovana učiteľka? Ďakujem.

Strana
dadis
5. aug 2021

Ano, prekazalo

bellovag
5. aug 2021

Neprekážalo.

daneso
5. aug 2021

Určite nie

martinka13
5. aug 2021

Preferovala by som ockovanych pedagógov. Ale isto na výber mat nebudeme.

yvanielka
5. aug 2021

Nevidela som tlačovú besedu ale nie nevadilo by mi ak by moje dieťa vyučovala nezaočkovaná učiteľka z dôvodu, že má strach napr. z vedľajších účinkov alebo kvôli diagnózam.

Vadilo by mi ak by ho vyučovala učiteľka, ktorá popiera existenciu covidu, zľahčuje epidemiologickú situáciu a verí že vo vakcínach sú čipy.

martinals
5. aug 2021

Mne by to neprekážalo, za podmienky že bude učiteľka pravidelne testovaná a nosila by respirátor /rúško

hanka_se
5. aug 2021

urcite nevadilo, sama sa nemienim dat ockovat. Ved je to totalna blbost!!!!

luccija
5. aug 2021

Nie nevadilo.Ani v zdravotníctve nie sú všetci očkovaní nepáči sa mi selektovanie ľudí na ocko a neocko.Je to hnus.To teraz aj predavačky, policajtov všetkých budeme nútiť?ľudí v administratíve, na úradoch?všetkých????

martinka13
5. aug 2021

@yvanielka to ste napísali veľmi pekne.

veve13
5. aug 2021

Nie, určite nie. Ja sama by som dala výpoveď, keby ma nútili

lusy1507
5. aug 2021

Nikde neviem nájsť takú tlačovku... to má teda zaujíma, nemôžu to predsa prikázať ani učiteľom! Proste sa nezaockovani budú testovať a je jedno či to bude rodič, učiteľ alebo autobusar

luccija
5. aug 2021

Autorka dala si dieťa zaočkovať?tak isto môžu učitelia povedať, že sa boja nezaockovanych žiakov.Som z toho znechutená robila som v škôlke veľké riziko nákazy dala som sa očkovať a také zdr.problemy, že lekárka druhé očko neodporúča.
Pediatrická mi dieťa neodporúča zaočkovať nepovedala to priamo to si nikto nedovolí, ale z rečí to bolo zrejme

luccija
5. aug 2021

@lusy1507 aj ja si to chcem vypočuť kde to bolo?niečo mi len mama spomínala, že sa budú všetci každý deň testovať doma či v škole?

kofolala
5. aug 2021

Nie nevadilo

lusy1507
5. aug 2021

@luccija práve že som nevidela tu tlačovku. To o testovaní má len napadlo, ako to pravdepodobne pri zhoršenej situácii bude. Minuly týždeň som len zachytila, že plánujú aby sa nezaockovane deti v školách testovali ag testami

abbey1
5. aug 2021

Na pedagogických pracovníkov mám úplne iné požiadavky. Je to odbornosť, profesionalita, ľudský prístup a veľké srdce.

autor
5. aug 2021

@lusy1507 malo by to byť na Facebooku na stránke ministerstva školstva.
Trochu som vystrašená z toho celého. Svoju prácu milujem, robím ju s láskou a veľmi ma napĺňa, neviem si predstaviť, že by som o ňu mala prísť len preto, že sa nedám zaočkovať. Kam sme sa to dostali ..

luccija
5. aug 2021

@lusy1507 neviem prečo len nezaockovane?zaočkované dieťa nemôže byť pozitívne?
Autorka nemyslím, že k tomu príde aj, keď už človek nevie čo vymyslia.Ucitelov je málo kto by učil?dcerina škola má 4 inzeráty na Profesii

terezka1947
5. aug 2021

Nie,nevadilo by mi,ani mi celkovo "nevadia"očkovaní.
Ale vadilo by mi,keby nenosila učiteľka rusko a nabádal tomu aj deti(stalo sa u nás škole).

autor
5. aug 2021

@dadis prosím povieš mi dôvody?

zuzanockamt
5. aug 2021

A ako bude rodič vedieť, ktorý zamestnanec je očkovaný a ktorý nie? Ja sa nepýtam lekára, vodiča, predavačky atď, či sú zaočkovaný. Ja mám na otázku, či som zaočkovaná jednoznačnú odpoveď - áno, mám všetky povinné očkovania.

mapa
Autor odpoveď zmazal
abbey1
5. aug 2021

@mapa Neviem, či bola tlačovka, ale na nete je plno článkov citujucich ministra. Skús lepsie pogooglit.

autor
5. aug 2021

@mapa no tak na toto nemá zmysel reagovať

autor
5. aug 2021

A ešte dodám, že síce je tvoj komentár zmazany a že je tam autor odpoveď zmazal, ale ja som to naozaj nebola.

elizabet173
5. aug 2021

@zuzanockamt presne to ma napadlo, netuším, či je zaočkovaný kuriér, kaderníčka, predavačka v obchode, môj lekár...

svadlena2021
5. aug 2021

V žiadnom prípade by mi to nevadilo. Osobná vec učiteľky .

mb2021
Odpoveď bola odstránená
mapa
5. aug 2021

@jajo1 dakujem za link, pozeram, ze je to BSK. Velmi rozumne je tam vysvetlene, preco je potrebna co najvyssia zaockovanost aj u ucitelov...

Strana