icon

Tlačová beseda Gröhlinga - povinné očkovanie pedagógov

5. aug 2021

Prosím vás, pozerali ste to niekto? Dostalo sa mi do uší, že bude podporovať povinné očkovanie pedagógov. Novinárka sa ho pýtala, že či nezaockovani dostanú výpoveď a rada by som vedela, čo odpovedal. Nemám možnosť pozrieť si to teraz. A otázka do pléna. Vám ako rodičom by prekážalo, keby vaše dieťa učila nezaockovana učiteľka? Ďakujem.

zooeynka
5. aug 2021

@marfikchov ja som covid prekonala, nebolo to nic prijemne uznavam. Ale ajtak sa nedam zaockovat cimsi, co u mnozstva ludi spusti autoimunitne ochorenia, sam SUKL priznal 4 umrtia v suvislosti s ockovanim, a to teda zdaleka nie su vsetci, ktori zomreli po zaockovani. Som presvedcena ze aj ta 39 rocna zena z Nitry, ktora zomrela po 2.davke to mala z Pfizeru, aj ked oficialna sprava pre verejnost to poprela. A kvantum dalsich. Ludia o svojich skrytych predispoziciach na choroby nevedia a ockovanie je spustac....ludia casto ani neziaduce ucinky po ockovani nenahlasia uradom. Prajem kazdemu aby bol a zostal zdravy, ale ja si ozaj vazim svoje zdravie a preto sa zaockovat nedam. Ty mas iny pohlad na vec, svoje zdravie si tiez vazis a preto sa ockujes. Co je vhodnejsie ukaze az cas, teraz to naozaj nevieme a ajtak sa vsetci vadime.

kika52621
5. aug 2021

Nevadilo by mi, že učiteľka nie je zaočkovaná je to jej osobná vec je mi jedno aký má na to dôvod ja ho budem rešpektovať.... Môj malý nenosil v škôlke rusko učiteľky ho nosili keby ho aj nemala je mi to jedno tak ako ona ohrozuje môjho malého môže aj môj malý ju.

marfikchov
5. aug 2021

@loginexistuje ja môžem hovoriť len to, čo som sama zažila a praktizovala, chodila som aj do práce, aj som učila online (mám úväzok učiteľa a prvoradé som vychovavteľka)aj sa učila s dvoma deťmi ( druhák už druhý rok na zoome a ide mu to napriek tomu výborne). Keby sa nešlo do školy aj dva roky, tak vzdelanie svojich detí nezanedbam

marfikchov
5. aug 2021

@zooeynka tak ako očakávali, že mladí zdraví, to dajú a mreli aj tridsiatnici, nielen babičky v domovoch. Ja očkovanie podporujem, nemyslím len toto covidove, moje deti som očkovať dala a ani som neuvažovala nad iným.

a_adamcova
5. aug 2021

Nie nevadilo. To že je niekto zaočkovaný, neznamená, že tým chráni druhých, alebo neohrozuje. Tak isto ten covid môže mať, a tak isto to od neho môžu chytiť iní.

maciatkolulu
5. aug 2021

@dadis tak v tomto prípade by ti asi neprekážalo, keby tvoje dieťa bolo minimálne 3x týždenne testované, ideál pcr testom, ved tiež musí byť zodpovednosť nejaká, nie? A deti do 12 rokov očkované byť nemôžu a teda deti od 12 povinné tiež na očkovanie, nie?

kristinkakvetinka
5. aug 2021

Nie nevadilo by mi to.A moja osobná skusenost ,synova spoluziacka rozniesla po skole osypky ako cerstvo zaockovana .Nikto nikde nič nenahlasoval .Ja mam deti neockovane trosku som mala obavy ale nič sa nedialo.

lamar11
5. aug 2021

Nie neprekážalo,fandím takýmto učiteľom ❤

lamar11
5. aug 2021

@derdia Podľa seba sudim teba??

poopsie
5. aug 2021

@amanta5 vieš kedy celoplošne ockovali proti pravým kiahnam?

yvanielka
5. aug 2021

@kristinkakvetinka Osýpky, to kde?

kristinkakvetinka
5. aug 2021

@yvanielka osypky u nás v škole ale to bolo dávno asi 3 roky dozadu. Mamicka nevedela čo jej je až potom zistili ze sú to osypky ale to bola reakcia na ockovanie.

tncka
5. aug 2021

@mb2021 cisty debil. Mal si sa lepsie ucit nie vadit s ucitelkou a vedel by si ze visiet sa pise s makkym i.

bimbambim
5. aug 2021

Nie neprekážalo by mi to.Vsak keby mi záležalo na očkovaniach tak sa pýtam na všetky povinné očkovania plus na nepovinné rotavirus chrípku atď.A keďže nie som ich lekár a aj keby že som nemám nárok im pindat do očkovania.Nie je to moja vec ako tiež to nie je Ich vec či som ako ja rodič zaockovani alebo nie.Viem o veľa ľudoch či nie sú vôbec preockovani povinnými očkovaniami .Dokonca deti nie sú vôbec očkované a mňa do toho sumafuk

nikaeli
5. aug 2021

Poniektoré tu píšete, že ak má učiteľ vážny zdravotný dôvod, tak vám nevadí, že sa neočkuje - to chcete prísť v septembri do školy a opýtať sa každého vyučujúceho, či je očkovaný? a keď nebude, očakávate, že vás poinformuje o svojom zdravotnom stave?
nie je to tak dávno, čo poniektorí rodičia odmietali ukazovať učiteľom svoj test.. A čo ak budú učitelia trvať na tom, aby do škôl chodili iba deti očkovaných rodičov? Nezdá sa vám to trochu pritiahnuté za vlasy? sebecké? Nútiť iného do niečoho, s čím sa nestotožňuje? mnohí lekári neodporúčajú svojim pacientom, aby sa očkovali, aj mne ten môj, no na papier nám to nedá nik..

Ak príde tá chvíľa a do reštaurácie pustia iba očkovaných -> aj personál by mal byť očkovaný - budete si pýtať od čašníka jeho green pas? dá neočkovaný kuchár výpoveď?

livka283
5. aug 2021

Nevadilo, je to každého vec, dôvody môžu byť rôzne, čo ak je tehotná učiteľka atď atď...ja učím v špecke deti z osád, napr., koho roky trápi, že môžem dostať cez žltačku po svraba až neviem čo??? zrazu aká starosť :/ .....

kristinkakvetinka
5. aug 2021

Inak dosť sa rozbiehajú aj domskoly a tam hľadajú práve neockovane ucitelky takže si myslím ze každá jedna učiteľka ktorá odmietne vakcínu tak si prácu nájde,hlavne co sa týka základnej školy.

luccija
5. aug 2021

@nikaeli mne dala lekárka papier, že neodporúča druhú dávku

tina4931
5. aug 2021

@kristinkakvetinka prosím ťa,to čo je tá domoskola presne?

kristinkakvetinka
5. aug 2021

@tina4931 zapíšeš dieťa do kmeňovej školy, kde bude chodiť každý pol rok na preskúšanie zo všetkých predmetov.Rodicia deti si nájdu nejaké priestory kam deti budú chodiť v nejakých menších skupinách a normálne s učiteľom učiť .Nevude to patriť pod ministerstvo školstva.Tak nejak ak som to správne pochopila ,bude to bez podmienok ale čo sa týka peňazí asi náročnejšie. No aj tak je o to dosť veľký záujem.

sofiia87
5. aug 2021

Ano, prekazalo.

tina4931
5. aug 2021

@kristinkakvetinka čiže ta kmeňová škola môže byť tá pôvodná,do ktorej chodí?

kristinkakvetinka
5. aug 2021

@tina4931 nie,tých kmeňových je menej ,to musíš vyhľadať na nete ale v podstate tam ideš raz za pol roka tak sa dá zvládnuť aj keď je to ďalej od miesta bydliska.

ludmila1307
5. aug 2021

Je mi ľúto, ale áno, vadilo.

abbey1
5. aug 2021

@tina4931 Môže to byť i kmeňová škola, v podstate ktorákoľvek škola zapísaná v registri škôl ministerstva. Štátna, cirkevná, súkromná. V nej je dieťa riadne zapísané a absolvuje tam preskúšanie.
Následne ty môžeš dieťa učiť doma, môže chodiť do alternatívnej školy, alebo do tzv vzdelávacích komunitných skupín. To už je úplne na vašom rozhodnutí. Rôzne komunitné skupiny fungujú na rôznych princípoch. Niektoré majú platených sorievodcov- učiteľov, niekde učia samotní rodičia predmety, v ktorých majú vzdelanie, prax,....
Vyberáte si podľa vlastných potrieb a uváženia a hlavne podľa potrieb dieťaťa.

dadis
5. aug 2021

@maciatkolulu obe deti mam 12+ a su ockovane

tina4931
5. aug 2021
palicka
5. aug 2021

@kristinkakvetinka ale kde. Nesie nepravdy, pokial to nevieš. Domáce vzdelávanie je o uplne niečim inom. Každý rodic má právo požiadať v ktorejkoľvek škole, aby jeho dieťa bolo na prvom stupni (zvažoval sa aj druhý, nie som si istá, či sa to schválili) požiadať o domáce vzdelávanie. Riaditeľ školy vydá rozhodnutie o povolení, pokial soľná požiadavky. Musí však svojej kmeňovej škole preukázať, že on má pedagogické vzdelanie, alebo niekto, kto sa dieťaťu bude venovať. Preto na to zareagovali ti “podnikatelia” z domskoly. Ale toto vôbec nie je treba. Dieťa potom prichádza spravidla dvakrát v roku na komisionálne preskúšanie do svojej kmeňovej školy (min.trojčlenná komisia….

maciatkolulu
5. aug 2021

@dadis tak fajn, stačí test 3x týždenne, tak ako v AT, minimálne prvé 2 týždne po prázdninách, nekompromisne všetky deti, očkované, neockovane,ale na sk, neockovani jedinci môžu behať kadetade a nemusia nič, zaujímavá taktika... Fascinuje väčšinu okolitých štátov.