Tlačová beseda Gröhlinga - povinné očkovanie pedagógov
Prosím vás, pozerali ste to niekto? Dostalo sa mi do uší, že bude podporovať povinné očkovanie pedagógov. Novinárka sa ho pýtala, že či nezaockovani dostanú výpoveď a rada by som vedela, čo odpovedal. Nemám možnosť pozrieť si to teraz. A otázka do pléna. Vám ako rodičom by prekážalo, keby vaše dieťa učila nezaockovana učiteľka? Ďakujem.
Ďakujem za názory. Este by som sa rada spýtala dievčat, ktorým bude nezaockovana učiteľka vadiť, či to mienite aj nejako riešiť trebárs s vedením a či budete urgovat, aby odišla zo školy. Chcem sa pripraviť na september, viete.. 😔
@maciatkolulu veru v uk sa musí testovať každý a budú sa testovať až do marca vo firme kde robi sestra
Ja normálne žasnem !!!!
Tie, ktoré tu tvrdíte, že by Vám vadili nezaockovane učiteľky chcela by som vedieť kvoli čomu??
Nieje toto úžasne očkovanie na to aby človek ochránil SAM SEBA??
Ja mám fakt pocit, že niektorým to očkovanie zatemnilo mozog a zdravý rozum sa vyparil🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@abbey1 ono aj v AT máš jednu firmu, čo testuje aj očkovanych, inde nie. Ale deti nekompromisne všade. A s termínmi to máš tiež individuálne a prečo, ťažko odpovedať.
prepáč, to myslíš vážne? Nezaočkovaná učiteľka by mala odísť zo školy, ak by to urgovali rodičia? A nezaočkovaná upratovačka a kuchárka byť môžu? Aj nezaočkovaná detská lekárka, zubár, sestričky? Ak by potom nevadilo, že matematiku a fyziku učí družinárka, tak pohoda, nie? Okrem toho, rodičia nemajú právo zisťovať, či je alebo nie je učiteľka zaočkovaná. Či očakávaš, že budú farebne označení od 2. septembra? Ja som zaočkovaná, ale rozhodla som sa sama
@jjanulienka presne veď kto je zaočkovaný je chránený či nie? Tak zaočkovaní nech sú spokojní a nestarajú sa o druhých
@palicka píšem že neviem presne ako to je ale takto som to počula ja ,možno vsade to bude fungovať inak ako sa rodicia dohodnú ,toto mi jedna mamička popisovala lebo to rieši teraz pre deti .
Nie nebudem nič riešiť nevidím dôvod .Dosť je malo učiteľov a ešte pôjdem proti nim.Zas taká protiva nie som ,aby som to spravila by som sa hanbila ako pes keby som to riešila.U nás zo školy poodchadzali učiteľky samé ,ale to tak ,že radšej otehotneli akoby sa mali očkovať.A čo mali učiteľky dôchodcov tak už povedali že s nimi nech od septembra nerátajú že budú učiť.Keby nebola korona vraj by ešte potiahli
Prosim ta, ked sa chces pripravit na september a riesit s vedenim jej potencialnu vypoved, budes taketo nieco riesit aj pri inych ludoch, s ktorymi ci uz ty, alebo tvoje deti prichadzate do kontaktu? Napr. nezaockovani rodicia spoluziakov tvojich deti-budes trvat, aby sa tie deti vzdelavali distancne? Alebo predavacka-budes pozadovat jej prepustenie? Alebo pojdes na pohotovost a bude tam nezaockovany lekar ci ini pacienti-otocis sa a pojdes domov, ci budes rovnako pozadovat ich odchod? Tych situacii a profesii, kde prides do kontaktu s neockovanym, je vela a dost ma zaujima, akym sposobom sa chces dopatrat k informaciach o zdravotnom stave napr. tej ucitelky, ked na to nemas ziadne pravo.
ja len pripominam tym, ktorym vadia nezaockovani ludia, ze z pohladu GDPR oni ani nemaju pravo informaciu o ockovacom statuse kohokolvek mat.
Momentalne neexistuje pravny zaklad, ktory by zamestnavatela opravnoval spracuvat citlive osobne udaje zamestnancov (ockovaci status, prekonanie covidu), pricom uz samotne zistovanie takejto informacie je za spracuvanie povazovane.
Takze mile uzivatelky, vadit vam to samozrejme moze, ale len v teoretickej urovni, kedze nemate pravo vediet, ktory ucitel je a ktory nie je ockovany.
Ak bude vytvorený tlak na učiteľov, rozhodne nebude od rodičov ale od vedenia školy 🤦♀️to je trošku rozdiel
@poopsie mozno, ze by nezaskodilo ich nahlasit... Nemam velke iluzie o dodrziavani zakonov a dosiahnutelnosti prav na Slovensku, ale mozno ich to aspon trochu vystrasi..
Pokuty za neopravnene spracuvanie osobnych udajov sa mozu vysplhat do riadnej sumy..
Plus casto sa ani samotny zamestnavatel neorientuje v tom, ake info moze vlastne spracuvat, takze je dost mozne, ze taky, co naozaj nevedia, by sa stiahli.
@autorka Nie, riesit to nebudem. To, ze nesuhlasim s tym, aby ucili nezaockovani ucitelia je jedna vec, druha vec je, ze je to ich osobna vec. Ak je niekto dezolat, s nim sa neda a ak sa niekto boji, alebo zo zdravotnych dovodov nemoze, tak s tym tiez nikto nic nenarobi. Nastastie je zaockovanych 66% ucitelov, vidiet ze na skolach su stale ucitelia, ktorych si treba vazit. To co tu vypisovali baby o tetanii po ockovani. Len chcem upozornit na to, ze tetania je psychicka zalezitost, pravdepodobne vplyvom poplasnych hoaxov sa strach z ockovania podpisal aj pod neziaduce ucinky, ktore nemuseli byt 🤔
Nevadi mi neockovana učiteľka, ved aj očkovaný môže byť prenášac. Nikto nevie ci to nedostane. Každý učiteľ ma dodržiavať hyg predpisy, nosiť ruská (často nenosia). Rozdeľovanie ľudí na ockovaných s výhodami a neockovanych je protiústavné. Nikto na to nemá právo. Ľuďom už úplne z toho hrabe, začínajú protesty, ktovie ako sa to zvrtne. Každý nech robí ako uzná za vhodne. Ja očkovaná som, manžel nie. Keby som vedela ako to bude cele prebiehať a aké budem mat nežiaduce účinky nedám sa ani ja a názor ostatných je mi ukradnutý.
Nečítala som komenty, možno sa opakujem, ale aj lekára si budete vyberať na základe toho ci je zaočkovaný? Každého jedného človeka, s ktorým budete mat začať nejakú spoluprácu? No dik, to tu bude vyzerať. Zamýšľate sa nad tym ako sa tu bude žiť? Niektorí idú naozaj podľa hesla "čím horšie, tým lepšie."
V živote by mi nenapadlo vyvíjať tlak na učiteľa, aby bol zaočkovaný. Neomielalo sa dookola, že očkovanie je na dobrovoľnej báze?
@dadis dezolat? Čo je to za slovo, kde vás ho naučili? Necítim sa ako dezolat, len preto, že mám opačný názor. Moja mama ma od očkovania veľké zdravotné problémy, ale áno, odborníci by povedali, že by ich mala aj tak. Mám priamo pred očami, prečo neveriť heslu že vakcina je zdravie. Keď niekto tomu verí, nech si dá aj desať vakcín, mne je to jedno. Nikoho nenahovaram, ani neodhovaram, tak poprosím taký istý prístup. A dosť ma prekvapila veta, z ktorej si odvodzujem, že si vážiš zaockovanych učiteľov. No ale to nemyslíš vážne snáď. Doteraz si ich posudzovala podľa čoho? A čo skúsenosti, odbornosť, prístup k deťom, ľudskosť? Vážne toto všetko ideme vymeniť za zaockovanost?

@maciatkolulu 🙋♀️❤