Tutu sukničky - naša nová mánia
Ahojte zakladam diskusiu lebo pri albumoch sa furt rozpisovat nie je moc prakticke. Tak sup sem tie co vas to chytilo resp. chyti🙂 uz sa tesim na vsetky vytvory, napady a inspiracie
@langkofel - asi najskor paypal.com Prirad si to na kreditku, to je najrychlejsie, cez ucet to trva dlho. Ja mam cez ucet - nemecky - to vedene. Aspon nemam problemy s platenim v zahranici. Neni to zlozite. Tusim si tu nejaka babenka zakladala teraz ucet, ja ho uz mam roky, tak to nemam v hlave, kde co zakliknut 🤐
@nata_ bleducku ruzovu a taku hnedo zlatu, tmavu modru a tyrkysovu a este taku cieru s trblietkami a striebornu to si vybrala mala...tie dve posledne som myslela, ze by sa jej mohli hodit na dake tie tricka, satocky nasit...
Inak moja mala ma krasnu riflovu suknicku a ta ma spodnicku z takeho cierno trblietaveho tylu, to je tiez pekne, trci to dolu asi dakych 5-7 cm 😉
@anjelicek26 dakujem skusim to zajtra v klude popozerat 😉
@anjelicek26 nepisala si, ze nad 20 ecok, ci dolarov sa plati clo??...
@langkofel - my hadam ani riflovu suknicku nemame, ale mame riflove saty, myslite, ze by to bol dobry napad urobit z tylu spodnicku???? Su fakt pekne, HM-ko ich malo minuly rok kolekcii, vpredu gombicky, mne sa pacia
😕
@nata_ - tusim je ten limit 22€ Idem presne kuk
@anjelicek26
no tuto som kupila v Benetone a je taka uzka mini a ten tyl tak suprovo trcal von, tak ako z tychto tutu sukniciek, ked to bolo nove 😉 , strasne sa mi to pacilo ale uz z nej vyrasta 😝
@anjelicek26 asi by netrebalo celu spodnicku, len na lem nasit par centy 🙂
@nata_ - citujem z ineho fora...
Limit pre dovoz mimo EU je 22 EUR.Prave dnes som to riesila,ked mi presne tu istu zasielku, v tej istej hodnote UPC postupuje na colne konanie ale pred 2 tyzdnami mi bola dorucena postou bez colneho zasahu.
Clo sa vyruby na zaklade faktury prilozenej k tovaru podla colnych tabuliek.
Ja akurat nechapem preco zakony neplatia pre vsetky prepravne spolocnosti rovnako.
Neexistuje nijaký „limit pre dovoz mimo EU“, nazývajme to radšej v súlade s legislatívou ako dovoz z tretích štátov. Na tovar dovážaný z tretích štátov sa všeobecne uplatňujú clá s výnimkou prípadov, ktoré upravuje nariadenie Rady (EHS) č. 918/83
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/site/sk/con... (http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/site/sk/con...)
Toto nariadenie, ako už vyplýva z jeho názvu, upravuje oslobodenie od cla v rôznych prípadoch.
Takže podľa ustanovení článkov Hlavy VI citovaného nariadenia sú od cla oslobodené všetky zásielky pozostávajúce z tovaru nepatrnej hodnoty odoslané priamo z tretej krajiny príjemcovi. Tovarom nepatrnej hodnoty je tovar, ktorého úhrnná hodnota nepresahuje 22 EUR na jednu zásielku.
Podľa ustanovení Hlavy VII sú ale od cla oslobodené zásielky posielané jednou fyzickou osobou druhej fyzickej osobe, a to do hodnoty 45 EUR. Podmienkou je, že takéto zásielky nie sú obchodného charakteru. Tovar sa považuje za tovar neobchodného charakteru, ak:
— sú zásielky iba príležitostné,
— obsahujú tovar určený výhradne na osobné použitie príjemcom alebo jeho rodinou, pričom charakter ani množstvo nenasvedčuje tomu, že ide o dovoz na obchodné účely,
— ich odosielateľ posiela príjemcovi bezplatne.
Myslím, že rozdiel je jednoznačný a tento druhý prípad sa týka konkrétne prvého príspevku v tejto téme a najmä otázky v jeho druhej časti.
Čítajme pozorne a od slova do slova.
@nata_ - tak ked mi ostane tyl co mi teraz dojde urcite jej to tam nasijem 😅 Aj ked ona je taka tociva, urcite vyskusam jej obliect tutu a az na to saty, ako by to vyzeralo hehe
Ahojte. Suknicky su nadherne, uz sa tesim na leto 🙂 Viete mi, prosim, povedat kolko toho budem potrebovat na dve suknicky pre moje dievcata? Maju 1,5 a 3. Zatial planujem take jednoduche na gumicku, neskor sa snad dostanem aj na hackovanie. Mooooc dakujem.
@anjelicek26 no vyyborne! clovek je zase o nieco mudrejsi! 😉 ...inak viem, ze cinania pisu na balik "gift", mas s tym skusenost?...da sa tak obist clo..
@anjelicek26 by som chcela vidiet, ako by v tom vyzerala, keby si sadla cela tak oblecena 😀 😀
@blumka klko si minula ozaj z tej spoklasy rolky na suknu?
@metlonka to je to ze sa bojim ze sa to natiahne ked tam dam toho tylu vela a ze to potom bude volne. Rozmyslla som zeby bola dobra gulata gumka ze by lepsie vo vnutri klzala. Ale dobry napad je dat dnu aj stuhu le b to nou pritahnes ak by bola volna. Super urobim to tak 🙂
@nata_ - no ja som to na nu teraz obliekla, ale to moje tutu je totalne siroke, vyzera to na vysost vtipne 😅 😅
@anjelicek26 som si aj myslela 😀 😀
@nata_ - pokial sa to colakovi nezda a pozrie dnu a je tam faktura, dostanes este pruser, ze je to podvod... ja neviem...objednavam do limitu, na colnicu som sa najazdila v nemecku x-krat a prestalo ma to bavit 😝
@anjelicek26 jaaj, no tak zas by som neobjednala skrinu balik z ciny 😕 len nejake serepeticky 😉 tie pettiskirts su za babku, postobne balne zdarma....teraz som videla, ze na mmb ich predavaju po 50ecok..priraaazka fajna 😉
@anjelicek26 hehe anjelicek, som nakupila za 17,30 e 😝 , dobre vediet...
@nata_ - veru ano, ale tak to je vzdy na predavajucom a kupujucom, ked by jej to nikto nekupil, taku cenu by nedavala. Ono vela zienok nema paypal, o e-bay ani sajna, ani kreditky, no tak ako to kupi? Objedna od niekoho, kto to vie a pekne si to preplati 😝
Ja rada objednavam Saske satocky z usa, mavaju krasne, no ale vravim, to jazdenie na colnicu (od nas 29km) s papiermi, vystat radu ako debilko a to si najst cas pocas pracovnej doby - to proste neslo.
@nata_ - inak normallne by bola sranda byt importer, nie? Ako fakt ked si to tak vezme, milion veci je na slovensku predrazenych, ze strach 🙄

@janka_pn 😀 na riflovku urcite, tam nepotrebujes viac len odstrihnut a nasit 😀 😎
@langkofel a ake si si objednala farby?...