icon

Tutu sukničky - naša nová mánia

anaxamon
16. jan 2012

Ahojte zakladam diskusiu lebo pri albumoch sa furt rozpisovat nie je moc prakticke. Tak sup sem tie co vas to chytilo resp. chyti🙂 uz sa tesim na vsetky vytvory, napady a inspiracie

nata_
20. jan 2012

@langkofel no este jedna rolka a bezala by si na colnicu 😀 😀
@anjelicek26 tak!..ale ako hovoris, kazdy tovar ma svojho kupcu...a este ak ona ma nejaku mnozstevnu zlavu, kupi za par supov, ma krasne vreckove z toho 😀 😀 zacnem podnikat na materskej! 😲

janka_pn
20. jan 2012

@anjelicek26 22e aj s postovnym? 😅

anjelicek26
20. jan 2012

@janka_pn - jj suma sumarum vsetko vratane postovneho. Raz som tam sla doplacat tusim 6€... ako sorry.. na benzine ma to stalo urcite tiez tolko...

janka_pn
20. jan 2012

@anjelicek26 tak to neni bohvieco. a teda, ked mam segranku v usa, objednam na jej adresu a ona mi to posle.... tak to je do tych 45e, chapem spravne? 😅

anjelicek26
20. jan 2012

@janka_pn - chapes uplne spravne 🙂 Ale napr. pri nizkom postovnom sa to proste fakt oplati rozdelit na dve separatne objednavky a kaslat na colakov... len som to tu chcela spomenut, lebo je to otrava, colna sprava nie je v kazdom meste ci dedine a s detmi sa tam trepat potom..

janka_pn
20. jan 2012

@anjelicek26 pri posielani z uk je to takisto obmedzene?

anjelicek26
20. jan 2012

@janka_pn - UK je EU a tam co sa tyka cla nikto zasielky nekontroluje, mame ako sa to vola - colna unia? Len dovoz z krajin mimo EU je vyrubovane clo. Nie medzi jednotlivymi krajinami.

janka_pn
20. jan 2012

@anjelicek26 u nas v meste mame colakov a kamosku mam tam colnicku 🙂 ale kolko vychadza teoreticky clo?

blumka
20. jan 2012

baby, skocim vam do debaty, vraj do 150 eur je len dph, clo nie... a dph je jednotne 20%

anjelicek26
20. jan 2012

@janka_pn - dph, clo, spravny poplatok... som posledne objednavala maxovi obliecky z usa... 89 dolarov... doplacala so 22€? Neviem presne, je to davnejsie, prepac, ale je to celkom dost...ten poplatok je minimalny... ale to dph, clo, to spravi dost.

anjelicek26
20. jan 2012

@blumka - fuha nad 150€ som neobjednavala nikdy hadam z usa a aj tak mi vzdy vyrubovali AJ clo...tak fakt neviem...vravim chodila som tam ako na klavir a stale splietali nieco o 22€ 🙄

anjelicek26
20. jan 2012

@blumka - inak keby doplacali aj "len" dph, aj tak sa trebu na colnu spravu kvoli tomu... a je to 20% navyse a spravny poplatok... radsej ostat pod tymi 22€...

blumka
20. jan 2012

@anjelicek26 ja len ze ak sa niekto zmesti medzi 45 a 150 tak je to "len" dph...ale to je jasne, ze to nie su len fazulky...to len mi napadlo, lebo ak napr. objednavaju viaceri ludia, spolu tak sa tazko zmestia do 22 eur..teda ak chcu urobit vacsi nakup..tym padom sa aj to dph rozdeli...no ale to uz su take uvahy 😅

ja som inak pred 2 tyzdnami objednavala z usa nejake veci na vysivanie, cca 90 eur a ziadne clo ani dph som neplatila, tak bohvie od coho to zavisi...mozno od colnikov?

anjelicek26
20. jan 2012

@blumka - nieco mozno prejde bez povsimnutia, stalo sa mi aj take, napr. ked to ide kurierom. A ked sa zmestia pod 22€, neplatia ANI clo a ANI dph... je to prilis mala suma. Tak je to najlepsie a najjednoduchsie.

blumka
20. jan 2012

@anjelicek26 jj.. ja chapem ze do 22 je najlepsie 😉 len clovek by nakupoval o dusu a to je takze sa potom zmestit do 22 😉 😅
mm akurat vravi ze jemu tak robili ze ak to slo kurierom tak kurierska sluzba vybavila colnicu za neho a on uz len im platil aj za tovar aj za tie ostatne veci..

anjelicek26
20. jan 2012

@blumka - jj ved aj ja objednavam za viac, tu to zaplatim pri dverach kurierovi. Ale to tak nefunguje vsade a urcite nie pri beznom postarovi.

Jaaaaj ja tak dufam, ze zajtra dojde ten dalsi tyl, co som objednavala, mam velkuuuu chut na dalsiu suknicku. Dohackovavam ciapku, je nejaka divna, som zvedava, ako to bude vyzerat 😅

zuzkaremiaska
20. jan 2012

Baby,aj mňa zaujali tieto sukničky,len akosi som neodhadla dĺžku kupovaného tylu ☹ Dcérka má 18 mesiacov,kúpila som meter tylu,nastrihala na 10cm pásy,ale.....vyšli mi na pol sukne.....dupa ostala ešte holá. Koľko metrov mi cca treba zhruba na jednu peknú nadýchanú sukničku??Ďakuem za radu. 😅

blumka
20. jan 2012

no ja som urobila dnes este jednu, pre moju druhu babulu 😅

metlonka
20. jan 2012

@blumka ta je krasna...ako pre vilu 😉

anjelicek26
20. jan 2012

@zuzkaremiaska - no ja som robila zo 6m2, je ale 50cm dlha, co tebe netreba, aka je nadychana - no riadne, kukni v albue... ak chces 30cm dlzku tak urcite by som brala 4m2... aby to bolo fest huste.

blumka
20. jan 2012

@metlonka aj mne sa velmi paci, taka duhova 😵

metlonka
20. jan 2012

@blumka je to super ze fantazia v tomto nema hranic a mozme sa vyblaznit s farbami a s doplnkami 😀

blumka
20. jan 2012

@metlonka presne...ja sa chystam aj na saty, ale musim kupit viac tylu. to som len tak na skusku, ci vobec to budem vediet a ci sa to bude babam pacit ale mna to chytilo... 😀

metlonka
20. jan 2012

@blumka aj mna to chytilo teda riadne 😉 tato tema by sa mala premenovat na Tutulacky 😀
inak konecne po dlhom case jedna tema, kde sa baby nevadia a neurazaju a nerypu do seba 😉
a tie saty lakaju aj mna...ale neviem..nezda sa mi ten vrch ...tie stuzky ich podla mna musia tlacit...asi sa mi skor paci myslienka prisit ich na nejake tricko

blumka
20. jan 2012

@metlonka ja sa zas bojim toho ci ich nebude ten tyl skriabat, predsa len pod suknu das leginy ale pod saty na vrch nic...ale vraj je aj maksi tyl aj tvrdsi, tak snad sa mi podari kupit dajaky makksi na saty

metlonka
20. jan 2012

@blumka ano...je aj makksi...mne dala predavacka na vyber a ja som zobrala ten tvrdsi...a potom som lutovala...ale mozno keby zoberiem ten makksi, tak lutujem ze som nezobrala ten tvrdsi 😀 asi treba vyskusat oba typy...

blumka
20. jan 2012

@metlonka ako sa ja poznam, by som zobrala obidva 😀 a cenovo to ako vyjde v obchode? leob ja som kupila len cez net

bianca
20. jan 2012

@janka_pn @langkofel mna ten paypal nenormalne desi.No mozno sa raz odhodlam.

metlonka
20. jan 2012

@blumka no neviem ako na nete...ale ja som za 4,5m a 1m stuhy dala 14 eur 😒 zda sa mi to dost...cez net je to lacnejsie?

blumka
20. jan 2012

@metlonka ja som kupila 23m x 22,5 cm za cca 7 eur