Tutu sukničky - naša nová mánia
Ahojte zakladam diskusiu lebo pri albumoch sa furt rozpisovat nie je moc prakticke. Tak sup sem tie co vas to chytilo resp. chyti🙂 uz sa tesim na vsetky vytvory, napady a inspiracie
maminky ste tu ešte niekto? kolko ste asi potrebovali materiálu na sukničku kolko m alebo pásou? približne? 🙂 ....
@vierenka77 ahoj, ja som na nasu pouzila 72pasov po cca 55cm, a bola uplne ze husta a riadne nazberkana
ahojte kočky.pýtali ste sa tu niektorá na clo.našla som toto:Do akej hodnoty tovaru posielaného poštou na Slovensko je tento tovar oslobodený od cla?
Od dovozného cla sú oslobodené poštové zásielky nepatrnej hodnoty do 150 EUR (platí od. 1.12.2008 podľa: NARIADENIA RADY (EHS) č. 274/2008 zo 17.marca 2008, ktorým sa mení a dopĺňa nariadenie (EHS) č. 918/83 ustanovujúce systém Spoločenstva pre oslobodenie od cla) a zásielky zasielané fyzickou osobou fyzickej osobe do hodnoty do 45 EUR . Pri zásielkach nepatrnej hodnoty sa oslobodenie nevzťahuje na alkoholické výrobky, parfumy a toaletné vody, tabak a tabakové výrobky. Pri zásielkach zasielaných fyzickou osobou fyzickej osobe, ktoré nemajú obchodný charakter, sú príležitostnej povahy, sú určené výlučne na osobné použitie príjemcom alebo jeho rodinou a boli odosielateľom príjemcovi poslané bezplatne, za predpokladu, že hodnota zasielaného tovaru nepresiahne bezcolný limit 45 EUR možno oslobodiť od cla :
tabakové výrobky v množstve:
50 cigariet alebo
25 cigaríl (cigary s maximálnou hmotnosťou tri gramy) alebo
10 cigár alebo
50 gramov tabaku na fajčenie
alebo pomerné zastúpenie týchto rozličných výrobkov;
alkohol a alkoholické nápoje v množstve:
§ destilované nápoje a liehoviny s objemovým alkoholickým titrom vyšším ako 22 % vol.; nedenaturovaný etylalkohol s objemovým alkoholickým titrom 80 % vol. a vyšším: jeden liter, alebo
§ destilované nápoje, liehoviny, aperitívy na vínovom alebo alkoholovom základe, tafia, saké alebo podobné nápoje s objemovým alkoholickým titrom nepresahujúcim 22 % vol.; šumivé vína, likéry: jeden liter alebo pomerné zastúpenie týchto rozličných výrobkov a
§ nešumivé vína: dva litre;
parfumy v množstve:
50 gramov alebo toaletné vody: 0,25 litra
ešte tuto je dobre rozpísané:http://http://www.colnica.sk/dokumenty/pobocky/5251/Ná...
@anjelicek26 Nádherná, ako všetky 🙂
@anjelicek26 toto je velmi pekne
ahojte- kupovali ste tyl aj niekde mimo e-bay-u? nie som tam registrovana a nemam s tm skusenost. vdaka
@anjelicek26 nádherné vecičky vyrábaš 😉 som som očarená tvojím tutu albumom 😎
Ahojte maminky. Mam otazocku.Co pouzivate ako pas na tutu? Viem ze ho niektore hackujete. Hackujete z normalnej priadze alebo niecoho ineho? Chcem aj ja urobit tutu, ale neviem co pouzit na ten pas. Bdaka za odpovede.
@virivka - uplne normalnej trosku elastickej vlny, podla mna fakt akejkolvek. pretahujem to hacikom, netreba to naväzovat.
@anjelicek26 na tych so strikovanim pasom to neviazes vobec? len pretiahnes???
Baby neviete mi prosím vás poradiť ako sa má objednávať s toho e-bay.uk? a kolko je poštovné na Slovensko? PS:možno je to tu v téme niekde napísame, ale 51 srán prečítať je dosť 🙂
@lenocka84 - 1x zaviazem ak je to ten 7,5cm pas, ak je to 15cm pas v spodnej vrstve, tak nie... hlavne nie ten tvrdsi tyl. Ten sa nema sancu vymotat z vlnoveho ocka, je uplne drsny.
@anjelicek26 super, tak sa tesim
Dnes mi dosiel tyl z USA, prvý balik v pondelok by mal prist od ineho predajcu. Farby su nádherné ako na obrázku. Ale nemozem este nic robit z toho co som chcela, lebo mi chybaju farby z tej druhej zásielky 😅
@anjelicek26 nemala si nachystaný taký iný fialový opasok? No ty si velmi sikovná zienka, tutu uz ovládas perfektne a teraz aj celenky, paráda 🙂
@lucia1205 drahá, na kazdej druhej strane sa toto iste niekto pýta 😕 na zaciatku temy, pár stran si precitaj a urcite nájdes, okrem toho postovne je uplne individualne vsade a závisi od váhy balicka 😉
@ela19 - to je ten, ja som tu sponu odstrihla 🤐 Vobec sa mi to v reale nepacilo 😝
@anjelicek26 😅 jáj, no ved teraz je to este krajsie, ten velky kvet sa tam pekne vyníma 🙂
@anjelicek26 krásna je fialová, koľko tylu si spottrebovala? Zrejme si striedala farbu pásov, aby to malo takýto pekný efekt.
@basika - ano striedala som striebornu s fialovou v hornej vrstve, druha vrstva je cisto fialova a najspodnejsia cela strieborna. Musim malu odfotit v tom, ked dojde zo skoly. Fialovej celu rolku, zo striebornej len polku, ona je taka ina ta struktura, tvrdsia, viacej "nadycha". Ta fialova je taka mäkkucka. Iny typ proste.
@anjelicek26 hod mi link na tie opasky prosim..
http://www.myfabrics.co.uk/e-vendo.php?shop=fab... myslite, ze toto je dobra cena pri postovnom 7,95 ?
@anjelicek26 noo kraasna je, ale zlata je u mna aj tak favorit 😉 ....
no...nasa tutu hotova, mala ked ju videla rano ze-"čačíííí!!!"-(čačíí je vsetko pekne)..ale ked som jej ju chcela obliect tak uz bolo-"ne totooo!"..a bola som vybavena 😒 ....nejak som ju navliekla predsa len, LENZE poprve: tyl sa brutalne krci, raz si sadne a ma vsetko naskladane pod zadkom...podruhe: neviem, cim to je, ale brutalne elektrizuje...stalo jej to cele ako tykadla 😕 😕 ...je sice pravda, ze sa v tom vyvalala na gauci, asi sa to nabilo 😲 😲 ...potretie: paradna metla je to, pogulala sa po dlazke a bolo vymetene 😎 😎 ...foto pridam zajtra, ak stiham...zial mam aj ine povinnosti 😖
iank krasne ste porobili sukienky zase 😉 😉 vsetkym sikovniciam palec hore! 😉
@nata_ - xixi toto som uz vymakla, maximalna dlzka je tak po kolena, miesat tvrdsi a mäksi tyl, lepsie ten tvrdsi, menej sa krci. Hlavne ta strieborna, zlata sukna, kvoli tomu postrieberenemu/trblietkovemu tylu... tak to krasne drzi tvar.
@anjelicek26 no nasa bobacka jak sa parkrat povalala, vyzeralo to...no uz nie ako suknicka...take nejake omotance okolo brucha a zadku 😖 ...skusim to namocit do avivaze..hadam to nepokazim...hmm pokus, omyl...este mam dve rolky, mozem experimentovat dalej...a ty ked mas poslednu dorobenu, co teraaz???

@anjelicek26 ach jaj, dvojičky, domácnosť na krku, dala som sa na tutu, háčkovanie a myslela som, že tomuto odolám, ale už pochybujem 😀 😀 😀