Tutu sukničky - naša nová mánia
Ahojte zakladam diskusiu lebo pri albumoch sa furt rozpisovat nie je moc prakticke. Tak sup sem tie co vas to chytilo resp. chyti🙂 uz sa tesim na vsetky vytvory, napady a inspiracie
@ela19 no ja by som tam dala nejaku stuhu alebo kvietky... este tomu nieco chyba, ale inak je uz nadherne 😵
@katrinka8 - no este som tam nebola, ale zajtra idem, porazi ma asi. Kupit ich lokalne v UK, uz ich mesiac mam doma grrr
@anjelicek26 - no drzim paste, aby si to mala rychlo vybavene! No nervy taketo vybavenie veru...
@ela19 krásne farby máš. Buď to nechaj tak, ako keby si to tak isto našila len zvrchu, ale úplne najlepšie by bolo, našiť to navrch, ale tak, že zošiješ tak, že lícové strany budú na sebe (ide teda o rifle, lebo tyl, nemá rub a líce). Šitie bude schované a krásne to bude stáť. Dúfam, že si pochopila, ako to myslím 🙂
@anjelicek26 @lenuliatko vdaka za tip, nateraz to necham tak a este sa k tomu vratim, aj tak to moja malá oblecie najskor na buduci rok, je jej to teraz trochu velke, ale to je ok 🙂
teraz pracujem na hackovanom páse kombinovanom s gumickou, na dalsiu tutu, len sa s tym este piplem, najradsej by som uz viazala, to ma bavi najviac 🙂
ahojte ja by som sa chcela opytat ci niektora z vas aj predáva tutu suknicky, lebo na bazare som toho moc nenasla a ja by som jednu chcela...lebo zas ja a vyrabanie....no ....to radsej nie...
No aj mne sa páčia take tie jemnejsie so satenom navrchu ;)
Pozerala som na ten link co dala sirinka, tutu suknicky na Sashe. No akoze nic v zlom ale toto je otrasne 😝 A za tu cenu uplne, zle 🙂 http://www.sashe.sk/Emma1/detail/tutu-suknicka-9
kazdy uzol iny 😕
@ela19 ja by som to tiez nekupovala, kedze je to take jednoduche vyrobit...ale vies co ti prezradim...tieto obycajne tutu, teda naviazane na gumicke, tak na tych sa tie uzliky pocas nosenia tak ci tak uvolnuju, posuvaju, takze aj tak ich priebezne prevezujem 😉
takze by som to tak strasne neprezivala....
@ela19 no bez stroja to bude asi fest narocne...ja som nad tym dlho dumala, moja mama urobila jednu z tvrdeho tylu, len taku jednoduchu, nie tak nazberkanu, je tam 8 vrstiev tylu a nie je priesvitna...ale ani z daleka nie je taka pekna ako original sifonova...
chcela som najprv objednat sifon v rolkach z USA,, ale z postovnym tak draho vysiel a inde v rolkach som nenasla...tak nakoniec som objednala hotove z ebay, tak cakam, kedy pridu, aj sebe som jednu vzala...
@ela19 - my sme prave neterke objednali jednu z tylu, je to robene tak, ze zaklad tvori asi 10 - 15 cm siroky pas "teplakoviny" - klasicky je guma v pase, a na tom pase su 3 vrstvy nazberaneho tylu, teda nieco ako 3 volany, ale nie moc nazberane. Ale bez stroja to asi nepojde... Resp. zlozitejsie. Pockaj, skusim najst link s obrazkom, ale neviem, ci to tam bude dobre vidiet: http://www.ebay.co.uk/itm/New-Baby-Girl-Princes...
Ale aj tu pise, ze je to tutu, tak neviem, ci si nieco take myslela...
@anjelicek26 - nadherne!!!! Saska ich uz videla? Bude nadsena 😉 To je normalne urobena suknicka (dlha) a len pod prsiami stiahnuta? To mam pre buduce inspiracie, ked mi Terezka vyrastie 😀
@katrinka8 - ano ano videla, mi vecer chudak musela stat dlho modelom, lebo som inak nevedela nastelovat tie ramienka. Ano tie saty su jej od prs az po zem 😉 5 roli tylu 🙂
@ela19 - prave kukam, ze ta 1 vrstva tylu je urobena tak, ze je ten tyl je prehnuty cca v 1/3 a presity, a tak vzniknu vlastne 2 vrstvy z kazdej vrsty tylu... Boze, ako by som to opisala? Mame totiz fotak pokazeny... Proste cca 20cm siroky tyl je cca v 1/3 je po dlzke presity a tym nariaseny, a po tom riaseni je prisity na tu latku, cim vzniknu vlastne z jednej vrstvy tylu 2 vrstvy. Toto sa potom opakuje pri ostatnych 2 vrstvach, cize spolu ich je vlastne 6. No, dufam, ze si to pochopila 😀
@katrinka8 hahaha nepochopila 😅 som trdlo, no pozrela som este na ten obrázok a teda podla toho co pises, to teda znamena, ze tym prelozením a presitim 20 cm pasu tylu vznikli 2 vrstvy ale uz prisite to vyzerá tak, ze jedna vrstva je teda o tu 1/3 kratsia nez ta druhá, hej?
@anjelicek26 krásne pávie saty, uz sa tesim na komplet styling aj s celenkou 🙂 5 roliek tylu, ty brdo 🙂
baby je ten tyl z ebay lepsi ako ten co predavaju v obchode???aky je medzi nimi rozdiel??
@ela19 - veru minula som vsetok tyl, idem doobjednavat po vikende, len cakam na almuznu 😀 Suseda sa chcela pridat, pecie torty, tak ze aj jej sa to hodi, tak bude maxi objednavka... chcem este cisto biele tutu saty, objavila som toto.... zakombinujem to tam a hore dam satenove ruze, podla mna to bude uzasne 😵
@anjelicek26 ja som ti videla tuto organzu v albume, je bohovská, este som nic take nevidela, cokolvek z toho bude, bude to uzasne 😵 A co ma spolocné suseda, torty a tyl ? 😀 dneska som nechápavá 😕 😅
@ela19 - ona dava tyl na torty, robi svadobne, tak to viaze ako stuhy... sa chce pridat k objednavke a chce 20 roliek fuuuuu ze dost hehe. Len rozmyslam, ci cinsky, ci ten z usa... kvalitou je to vlastne takmer to iste, cinsky mozno chlp lepsi, jemnejsi. Ale z usa to budem mat rychlejsie.
Inak tuto organzu maju aj v ciernej a cyklamenovej s tymi kamienkami, vaham, ci neobjednam aj to, ale neviem, co by som s tym robila, ale na pozeranie pekne 😅

@anjelicek26 - no s tym cakanim moze cloveka aj porazit, uz sa tesis na nieco a ono to nie a nie prist, a nakoniec aby si sa pre par centov hnala cez pol sveta 😠 A ja zas chcela objednat ten tyl z Ciny, ale nakoniec neposielaju na SVK, tak som musela zase ten z USA. Ale tak hadam aspon skor pride..
Navyse mame asi daco s fotakom, tak som ani tutu nemohla pofotit. Ale podaril sa mi ulovok cez tyzden v Ziline - pekny kvietok na levandulovu tutu 🙂