icon

Tutu sukničky - naša nová mánia

anaxamon
16. jan 2012

Ahojte zakladam diskusiu lebo pri albumoch sa furt rozpisovat nie je moc prakticke. Tak sup sem tie co vas to chytilo resp. chyti🙂 uz sa tesim na vsetky vytvory, napady a inspiracie

ela19
7. mar 2012

@anjelicek26 jáááj, no tak tak uz chápem, ale to by ste mali vyjednat aj nejaku zlavu 🙂
Tu organzu najprv vyskusaj, ako sa ti s tym bude robit, potom uvidis, ci objednas... A sijaci stroj uz je doma ?

Btw. podlozky do kocikov su amazing ! Ja musim poriesit podlozku do násho zappup xtra, minuly rok som tam mala detsku plienkovu osusku ale to bola Lori malinka, a teraz nechcem kupovat tu univerzalnu od emitexu. Tak som sa tu na konovi navnadila, ze spichnem nieco aj sama. Inspirovala si ma s tou lepiacou pistolou, ja si budem musiet kupit asi novu, lebo naposledy som zabudla odtial vybrat tu lepidlovu tyčinku a ona sa mi roztiekla po celej pistoli, to uz nikto nedá dole 😀
Keby si bola ochotna za poplatok samozrejme, mohla by si obkreslit tu zapp podlozku na baliaci papier a mali by sme z toho normálne strih 🙂 😵 to by som hned brala !

anjelicek26
7. mar 2012

@ela19 - narodky v utorok, tak bude stroj 😀 Objednala som este nejake latky, tak len cakat cakat cakat, vsetko ide z ciny, tu su hrozne ceny v obchode 😝 Ved mam cas, mi to neponahla. A tu podlozku ti poobede premeram, teraz to mam v aute strcene a vonku leje 😝 Skusim to potom orientacne prekreslit sem, podla mna to staci, si to nacrtnes doma na papier 😉

ela19
7. mar 2012

@anjelicek26 fu takze od stredy ides na to, to budu iné výtvory uz sa tesim 🙂 vidis to je dobry napad s tou podlozkou, mohla by som to aspon vidiet rozlozene a to je tiez pomoc 😵 a tie ceny su aj tu divoke, v obycajnej galanterke predrazuju aj ihly. Popozeram latky na ebay, este som nemala cas, som vo fáze tutu ešte 😀

anjelicek26
7. mar 2012

@ela19 - saska ma uz privela tutu, uz fakt viac robit nemozem, este tie ruzove spravim na festival ruzi a finito. Fuha rozlozene, ja som zadnu cast vystrihla asi 1,5cm sirsiu a tak to zosila a vypln som tam pchala az poslednu, nejako moc som nad tym nespekulovala, fakt je to jednoduche. Na zapp som hore vsila este snurku, nech to drzi poriadne, aj ked nesmyka sa to, len pre istotu.... som sa bala toho sikmeho sklonu.

ela19
7. mar 2012

@anjelicek26 no ani som nemala pozerat tie látky na ebay, az mi oci nestihaju, prenádherne látky, vedela by som si predstavit aj návlecky do postielky. A nie ako tie trapne vzory v Ikea, co som minule pozerala.
Kolko vychadzala suma za latku z ciny ? tu co som narychlo mrkla, je to za Fat Quarter 18 X 22 inches (45 X 55 centimetres approx) cena 1,58 libier

anjelicek26
7. mar 2012

@ela19 - ja som na podlozku + madlo teraz objednavala 4x fat quarter... akoze cca. podlozka 70*35cm a to 2x - pred a zad. A navliecky do postielky sa tiez chystam sit 😉 Len uvidime, ako sa skamosim zo strojom 😀

ela19
7. mar 2012

@anjelicek26 skamosis urcite o tom nepochybujem 😉

anjelicek26
7. mar 2012

jaj sem som este nehodila fotku Sasenky v tutu tak hodim 🙂 A potom sa z temy na dalsi mesiac odporucam, nemam tyyyyl ☹

jerryjanka
7. mar 2012

to je fotka ako z katalogu - wow teda fakt obdivujem

lenuliatko
7. mar 2012

@anjelicek26 nádherné 😵

dreamer4
8. mar 2012

@langkofel prosim ta, to si normalne naviazala na gumku, alebo ako...teda nejak neviem pochopit ako si tam tu stuhu dostala....🙂

dominika1988
8. mar 2012

ahojte, tak som konecne dokoncila svoju prvotinu 🙂 akurat ze dcerke je straaasne velka (som to neodhadla), takze ju dostane kamoska 🙂

megi1989
8. mar 2012

@ela189 ahoj, ja som prisivala presne ako ty - zospodu - a tiez sa mi potom viac pacilo ako to tu robila ina maminka - prisila to zvrchu - je to potom take elegantnejsie. Jaa som to uz neriesila, nechala som to zospodu a este som dozdobila riflovu cast a je to aj tak vpohode 🙂 Inak by som to mohla hocikedy zmenit - prisivala som to len takymi primitivnymi stehmi, ktore mozem hocikedy vyparat 😀

katrinka8
8. mar 2012

@ela19 - ano, asi si to dobre pochopila - ale nie je to celkom jedna tretina, asi je to trosku viac, proste ta "horna" vrstva je o trosku kratsia ako spodna, cize vlastne ta suknicka ma 6 vrstiev tvorenych z 3 tylovych pasov.. ale priblizne to bude tak 😀 Juj, musiem spojazdnit ten fotak... 😀

ela19
8. mar 2012

@megi1989 hihi no ved aj ja som to zatial len tak naoko prisila, ale objednala som taku kvetinkovu lemovku, tak skusim nieco vymysliet, potom dam foto ked to bude hotove a ja budem spokojná 🙂

@katrinka8 dakujem, vies co je uplne super, ze je tam naspodu vlastne ta trickovina a tym padom je to nepriesvitne, ja som uvazovala o nejakej látke, ze kupim, ale uplne zbytocne, lebo doma mam kopu roznych triciek co nenosim a ja by som chcela bielu suknu, takze nájdem urcite nieco vhodne, to bol od teba dobry tip 😵 😎

majamat
8. mar 2012

@anjelicek26 kraaaasne.

kattika82
8. mar 2012

dievcence nezostalo vam este niektorej z tylu..nevyslo mi..potrebovala by som cokoladovu, fuksiu, alebo tmavo zelenu...kupim dakujem 🙂

andulka111
8. mar 2012

pridávam ešte jednu sukničku síce len z obyč. tylu ale aspoň sme ho využili 🙂

katrinka8
8. mar 2012

Ja sa chvalim, dnes mi prisla 1 rolka tylu z USA, fuchsia, tak som stihla "pri spravach" urobit jednu tutu v kombinacii fuchsia - biela 😉 Este ju musim nejako "dozdobit", lebo som ju viazala na tu celenku z Tesca, takze by to chcelo na ten opasok daky kvet alebo mozno stuhu 🙂

langkofel
8. mar 2012

@dreamer4 to asi nebolo myslene mne..neviem o com 😀 moja tutu nebola nic moc 😉

gangulienka
8. mar 2012

ahojte dievcata, nemam cas citat celu diskusiu tak vas chcem poprosit o radu. Zacala som robit tutu spravila som suknicku - jednu vrstvu ruzovu a potom som chcela na to dat druhu vrstvu zelenu pasiky kratsie aby suknicka bola hustejsia a nebola taka priesvitna...ale ako dam jednu vrstvu na druhu da sa mi to uviazat len vedla teda pomedzi uz uviazane pasiky...dakujem za radu 🙂

katrinka8
8. mar 2012

@gangulienka - no to zavisi od toho, na co si tie pasy viazala. Ono sa to da viazat nad seba len vtedy, ak mas hackovany alebo taky nejaky pas, kde su ocka, na ktore sa to viaze, nad sebou. Ak si to viazala na stuhu alebo gumu, tak to asi nepojde nad seba spojit. Ale mozes skusit zohnat nejaky siroky pruzny pas (napr. siroku ozdobnu gumu alebo nieco podobne) a skusit to na ten pas nasit jedno nad druhe...

gangulienka
9. mar 2012

@katrinka8 dakujem...ja som to robila na gumu ale nakoniec som tie kratsie vtesnala medzi tie dlhsie je to velmi na husto tak sukna je husta a myslim ze na moju prvu aj celkom pekna 🙂

dominika1988
9. mar 2012

ahojte, prosim vas, ked objednavam tyl cez internet, ako rozoznam, ci ide o ten makkucky splyvavy tyl alebo ten tvrdy,co tak neprijemne picha?? ma to nejake oznacenie, kod, hocico, podla coho to poznam?

ela19
9. mar 2012

Ahojte, vcera som dokoncila tretiu tutu, prvy krat som robila 7,5 cm pásiky a suknicka je taka jemnejsia, som spokojna idem vam ju ukazat 🙂

anjelicek26
9. mar 2012

@ela19 - juuuu krasna, ja som prave doobjednala pre seba tyl - a zratala, ze kolko - 600yardov 😅 😅 😅 Väcsina biely tyl, uz sa chystam aj kamoskam nieco porobit konecne, lebo doma uz to nemam kam ukladat a stale ma to bavi ;)

ela19
9. mar 2012

@anjelicek26 a to sme ani netusili aku zábavku si tu nájdeme, ze ? 😅 Ten predajca co od neho beriete tyl musi byt nadseny 🙂
Inak ja by som aj chcela vidiet taku tortu s tylom co robi tvoja kamoska, len zo zaujimavosti, co som videla svadobne torty, vacsinou boli na poschodiach previazane satenovou stuhou, ale tyl som asi nevidela este...moze to byt zaujimave, sice ja uz som vydata ale stále sa dokazem kochat nad krasnymu svadobnými tortami 🙂 a aj detskými najnovsie 🙂

anjelicek26
9. mar 2012

@ela19 - polku som brala z ciny, polku z usa, hadam nieco rychlo dojde.. jj musim susede povedat, nech mi da foto, ako to potom bude vyzerat.

anjelicek26
9. mar 2012

@ela19 - myslis, ze by sa toto hodilo na motylie tutu? Ci cierna pre dieta ani nahodou?

http://www.ebay.co.uk/itm/Butterfly-Wings-Black...

ela19
9. mar 2012

@anjelicek26 teraz ma napadlo, ze naposledy, co som objednavala malej stucne z ebay isli z hongkongu a list tu bol za necely tyzden, zasielka tylu z usa zas mne prisla za 11 dni, ktovie preco to potom u vas dlhsie trva, alebo moznoze ked islo o maly list, bol tu rychlo. V kazdom pripade nech ti to co najskor dorazi, ja som zvedava na tu organzu s krystalikmi, ked to bude hotove.