Tv rozprávky v nedeľu večer
Práve som napísala tv JOJ mail s otázkou,prečo dávajú pekné a pre deti zaujímavé rozprávky v nedeľu večer? Dieťa len ťažko odtrhnem od tv a pošlem spať,lebo ráno musí vstávať do školy či škôlky,,,Je mi skoro jasné,že je to kvôli konkurenčnej Superstar na Markíze,ale mňa ako matku ich biznis vôbec nezaujíma 😒 Aký máte na toto názor? Sme tu my pre telku,či telka pre nás?Možno si niekto povie,že nemám tv ani zapnúť večer,ale o to predsa neide,prečo by si dieťa nemohlo rozprávku pozrieť,ale v normálnom čase?
nečítala som všetky komentáre, len pár.. na jednej strane máte pravdu, tiež to nechápem aký to má zmysel dávať rozprávky o 20/30. Na druhej strane,, aj tak rozprávka čo trvá hodinu a pol čistého času v tv trvá min. 2 kvôli reklamám, ktoré si myslím že aj tak tie deti otravujú.. a súhlasím s názorom že sú rozprávky na DVD alebo na internete, bez reklám, a bez naťahovania.. a deti si ich môžu pozrieť kedykoľvek, bez ohľadu na to kedy ich dávajú v TV. A to že sú po česky by som neriešila, môj 5 ročný brat pozerá rozprávky po česky a rozumie im.. a keď nejaké slovo nerozumie tak sa spýta, takže v tom nevidím problém.
a je to pravda že im ide len o biznis, no na druhej strane im ho podporujeme tým, že sledujeme tie ich trápnosti čo dokážu niekedy vysielať.
tiež sa mi to nepáči a súhlasím s vašimi názormi,celý tento svet je nejaký divný ☹ ja staršiemu synovi vždy poviem,že rozprávku má na DVD- cku a hotovo,potom ráno by sa mu vôbec nechcelo vstávať a do školy ísť skrátka musí
Aj mna to hneva.Pisete ze to maju na DVD,ano maju ale podla mojich deti viem ze aj ked videli rozpravku na DVD x-krat,tak ked ju davaju v telke tak ich to viac bavi,alebo to su len moje deti divne 🙂 ?
my sme asi strasne cudni ale ja v tom fakt nevidim problem - tv sa pocas vecerneho ritualu nepusta a nie je sucastou nasho vecerneho zivota s detmi - proste deti sa poobede hraju bud dnu alebo vonku, pride hodina sprchy, vecera, umyt zuby a sup do postele a cita sa rozpravka - tie deti si na tv ani nespomenu najhlavnejsie je citat knizku - a najvacsi trest je pohrozit ze tu knizku citat nebudeme - a absolutne nam do toho nezasahuju tv programy - fakt zalezi ako nadstavite zasahovanie tv do vasho zivota pokial je ta telka pustena stale tak je jasne ze je strasne tazke odtrhnut dieta od telky - a to nehovorim ze moje tv nepozeraju len proste cas ktory maju na tv je nadstaveny na uplne inu cast dna 😝
ja nemam problem malemu vysvetlit,ze je vela hodin a musi ist spinkat, sam citi,ze je unaveny .. ale je mi to luto,ze nemoze pozerat rozpravku,ktora sa mu paci.. :( a sak do konca som ani ja nevydrzala 🙂 a zaspala 🙂 strasne je to dlho a to nehovorim o tych reklamach.. 😠
Moja dcéra tiež moc nesleduje TV počas dňa, má kopec aktivít. A to podotýkam, že veľmi rada číta. Ale už keď si aj pozrie TV, nedá jej nevidieť upútavku na večernú rozprávku. A automaticky príde prosiť, či by mohla. Takže aj keď rodičia si nastavia nejaký ten režim, je tu niekto komu na tom absolútne nezáleží. Hlavne že zarábajú. Potom sa pýtam fakt seba, načo ich platíme?
@prasiatko30 Vyrastala si na nedeľných rozprávkach? Páčili sa ti? Mne osobne áno. A vonku sme sa vylietali. Aj knižku sme v ruke mali. Nehovorím tým, aby sa vrátil socializmus, ale TV by mala myslieť aj na detského diváka a to najlepšie doobeda cez víkend. Nie večer.
@cerez ale tie boli ak sa zle nepamatam po ranu - a rano sa prinajlepsom konci okolo tej 12am - takze ja by som z toho taky horor nerobila. tu tiez pustaju na tych hlavnych tv programoch detske filmy v sobotu od tej 21.00 a ver mi nie vzdy ich necham si to pozriet pripadne si poziciame film z pozicovne alebo z kablovky - vsak sa to da riesit 1000 sposobmi a vobec sa nemusite tunak rozhorcovat nad tym ako to robia na jednom tv programe - ako tv pozeraju moje deti vtedy ked to uznam ja za vhodne nie vtedy kedy mi to nadiktuje nejaky polointeligent z vedenia nejakej pochybnej televizie 😅
pochopila by som v piatok večer,ale nie v nedelu.inak,my za cely deň jojku nezapneme,takže syn uputavku nepostrehol.šiel spať po večerníčku na barandove,či dajto už ani neviem.keby bol piatok,dovolím mu pozerať,v sobotu dospí.ja tiež nepozerám v nedelu večer neskoro na úkor spánku.film stiahnem bez reklám a vyspím sa.
...preco dovolite detom tak neskoro pozerat tv?
@janinah ...vies najlepsie riesenie je neobmedzeny internet a na vikend im stiahnut peknu rozpravku a pustit v case ked Vam to vyhovuje.
Aspon decka stravia pred telkou 90 minut a nie tri hodiny z coho hodinu a pol im len tlacia kaleraby do hlavy stupidne reklamy, uvidia xxxx uputaviek na vseliake krimi serialy ci odpad v podobe farmy ci ako sa to vola (netusim TV nemame)
Nikto nechápe, že ide o princíp? Tá rozprávka bola určená KOMU? DOSPELÝM? Snáď deťom. Jasne, že veľa rodičov nedá pozerať v tom čase a do toľkej rozprávku. Nemá sa čo vysielať v takom čase, ktorý nie je určený malým deťom. O to tu predsa ide. A o to šlo aj janinah. Chcela predsa len poukázať na absurdum TV. Jasne, že rodičia to môžu vyriešiť toľkými spôsobmi. Natočiť, kúpiť, ísť do kina, neobmedzený internet a pod. Ale prečo? Tak keď si sakra raz za niečo platím, TV mám byť pre všetkých. A nezabúdať aj na deti, ale vo vhodnom určenom čase. Alebo si na nich spomenúť až večer o 20.30? Tak potom to aj tak vyzerá.
práve som napísala mail do jojky, a vyzyvam aj vas, je to rychle, na ich uvodnej stranke maju hned formular, kde sa da napisať. pochybujem, ze to niekto čita, ale aj tak
Môžeme rovno napísať aj do Markízy, majú tie isté praktiky ☹
po pravde, tiez v tom nevidim problem. tu tiez chodia rozpravky po veceroch - po 20.00. ale o tom, co a kedy pozeraju moje deti predsa rozhodujem ja a nie televizna stanica. 😕 a ak aj vidia reklamu a pytaju sa, ci mozu, tak je jednoduche vysvetlenie - nie, nemozu, lebo rano idu do skolky.
moj starsi je fanusik hokeja, cez MS chcel velmi pozerat zapasy, ale ked isiel vecer hokej a na dalsi den bola skolka, tak skratka nemohol - lebo by bol dalsi den unaveny. punkt-schluss.
ak velmi chcem, aby dieta konkretnu rozpravku videlo, tak mu ju bud nahram (ak je to mozne), stiahnem alebo kupim na dvd a pusitm v case, ktory je vhodny. 😉
a ak to vezmem zo vseobecneho uhla, tak je to vsade vo svete, ze cez den ide tolko kravin plnych nasilia, sexu a celkovo hluposti, ze to, ze nejaka rozpravka ide vecer je uz len zanedbatelny detail. 😖
Ja som mala rovnaku otazku na kamosku co pracuje v Jojke. A odpoved bola, ze tie rozpravky su strasne drahé, omnoho drahsie ako filmy, preto ich vysielaju vecer - takze dovodom su PENIAZE
jaj tie peniaze len kto tie rozpravky pozera ked skoncia 22:00 a neskor, je to smutne, ale tak to je...... ale ako som si vsimla rozpravky, ktore davaju mame uz pol roka dopredu pozrene
A co keby ste vsetky napisali do JOJ? Tu to nevyriesite aj tak.....a kazda staznost je podla mna na nieco dobra......
Rozpravku v nedelu o 22 hod. to musi byt hadam zart.... 😕
suhlasim s bubelko - takyto trend tejto prakticky absolutnej neexistencie detskych programov v komercnej tv je vlastne akysi eu standard - tak som rozmyslala, kebyze nemame doma equivalent sk magio kolko by pozerali moje deti normalnu telku a dosla som k nazoru ze by ju asi ani vobec nepozerali - lebo za poslednych 6 mesiacov nevideli bezne programy na standardnych tv programoch a kedze tv nepouzivam ako kulisu v domacnosti tak fakt nemaju sancu. pozeraju len detske programy a aj z tych treba vyberat co a ako - lebo niektore rozpravky su tiez na slucku.
takze co sa da robit - stazovat sa, nepozerat ich kanal a nenavstevovat ich www pokial nespravia napravu - problem ze je strasne vela ludi, ktorym je to jedno alebo im takato programacia vyhovuje. ja tiez u nas nechapem ako vydrzi jeden program, ktoreho naplnou su uz dlhe roky len big brother show a ine reality, programy v ktorych oklepavaju vsetkych znamych a menej znamych, kde sa pobiju v priamom vysielani, vynadaju si do kadejakych - ten kanal uz asi 3 roky nepozeram ale furt maju take vysoke %sledovanosti co ja sa len za hlavu chytam 😅 - proste aj tak existuje nekonecne mnozstvo ludi ktorym prave takyto typ televizie vyhovuje a povazuju za vrchol kultury pozerat big brother 14 :/
tiež ma tá "programová štruktúra" komerčných tv udivuje a teda z pohľadu nás rodičov, je fakt dosť od veci ... ale ... chcú zarobiť prachy, tak sa musia "otáčať" ... hlavne na úkor tých najmenších divákov... a najhoršie je, že človek si niekedy ani nevyberie, všade dávajú "to isté" - ten istý typ filmu/relácie/zábavy... žiadna konkurencia a možnosť výberu pre nás, divákov - skôr akoby mali takú tichú dohodu medzi sebou😉 ...
ale neviem, či akákoľvek sťažnosť bude mať nejaký vplyv na zmenu "zabehanej programovej skladby" ... podľa mňa, už určite dostali kóópec podobných sťažností ...ale ... treba skúsiť...
my to zatiaľ neriešime....programy pre deti vyberáme my - ja a mm a vôbec nám nerobí problém povedať NIE ... u nás sa tv po 20-tej vypína, čítame si rozprávky v posteli ... (väčšinu filmov pre deti, ktoré tv ponúka, máme na dvd, alebo hd, takže, môžu si ich pozrieť vo vhodnejšom čase ... napr. keď prší...🙂...) ....
ale, veľmi by ma zaujímalo, či vôbec berú do úvahy aj názor divákov...

@janinah Jednoznačne máš pravdu. Nalákajú deti na rozprávku v čase, keď nie je ich čas na sledovanie TV. A nejde len o JOJKu. Rovnako sa mi nepáči, že každá TV zabudla, že sami boli deťmi a všetci čo tam robia, v nedeľu doobeda sledovali pásmo detských rozprávok. Dnes? Nalaďte si Minimax, Disney Chanel a iné. My nenarobíme s tým nič, lebo ide im len o peniaze. Nie o deti. Ide im o sledovanosť a je im jedno, či deti ráno vstávajú do školy či škôlky. Hlavne že zarábajú. 😠 😠 😠