icon

Učiteľka zbila žiaka v škole

krpec_sp
6. dec 2019

Ahojte, včera sa stala dosť nepríjemná vec. Pani učiteľka zbila môjho brata na Mikulášskej besiedke potom, čo niekto rozlial v šatni na zem kolu. Nepýtala sa kto to urobil, alebo ako sa to stalo, ale hneď ho zbila, pretože stál hneď vedľa nej. Po jej bitke mu ostala hrča na čele, s ktorou bol dnes u chirurga a ten mu vystavil lekársku správu s potvrdením fyzického trestu, ktorý je dnes v škole zakázaný. Hneď včera nám volali rodičia jeho spolužiakov, či sa to naozaj stalo, pretože ich deti prišli domov s plačom a stresom z toho momentu. Dokonca vysvitlo, že pani učiteľka ich bije pravidelne, dievčatá ťahá za vlasy a bije ich po chrbte. Vulgárne im nadáva, že sú to sprosté deti a hovädá, že sú nevďačné. Pán riaditeľ povedal, že má zviazané ruky a musíme my podať návrh na školskú inšpekciu, aby to prešetrili a dali mu podnet na vyhodenie učiteľky zo školy. Avšak môj brat sa bojí ísť v pondelok do školy, aby mu niečo opäť nespravila, keďže tam dnes nebol. Písali mu spolužiačky, že si volala postupne každého do kabinetu, a vyhrážala sa im, že na nich podá trestné oznámenie za krivé obvinenie, že sa v skutočnosti nič nestalo a oni to musia potvrdiť. Mamka bola v škole, konfrontovala sa v riaditeľni s konkrétnou pani učiteľkou, ale ona všetko poprela. Najprv povedala, že sa ho ani nedotkla, potom, že ho buchla po chrbte a do tretice, že ho len strčila medzi dverami. Dokonca ich nútila, aby do 8 hodiny večernej ostali v škole a robili výzdobu triedy, aj keď o takomto čase by už deti mali byť dávno doma, majú totiž 11-12 rokov. Chceli by sme ten návrh na inšpekciu podať, ale zároveň nevieme ako to budú riešiť. Nechceme sa ťahať po súdoch a platiť si právnika, chceme len, aby bola učiteľka vyhodená, a tak nebola v kontakte nielen s mojimi súrodencami, ale aj ostatnými deťmi, pretože ak to urobila raz, môže to urobiť znova a môže to mať fatálne následky. Ďakujem za všetky rady.

erikavesela
7. dec 2019

Ja si viem zivo predstavit taku ucitelku...aj nas syn ma v skole ucitelky, ktore ich biju po hlavach, nadavaju im do debilov a pod., ziapu po nich..a verte, ci nie...ked je clovek v uzkych dokaze zo seba dostat aj nemozne, takze kludne mohla volat do kabinetu deti a vyhrazat sa im...to, ze mnohi ucitelia porusuju zakony, povedzme, taky skolsky zakon si vysvetlovat nemusime, to vieme vsetci...a viete co?..deti to doma mozno povedia, ale nie je dokaz, lebo mobil je zamknuty pocas vyucovania a podla najnovsieho je dokonca skolskym zakonom povolene v skolskych poriadkoch urcovat, ci deti nemozu mat mobil pocas vyucovania pri sebe...keby sa spravali ucitelia, tak ako sa maju, tak by sa neobjavovali ich videa na nete, tak ako tam nie su videa normalnych susedov, predavaciek a pod...to, ze sa ucitelia kryju, je tiez snad jasne kazdemu...

adsumus
7. dec 2019

@miselar to je naozaj vyborny postup ako vydierat ucitelov a je pravda, ze to rodicia robia. Staci sa sa dovalit do skoly povyhrazat sa mediami a znamky su na stole. Miesto aby sa veci riesili zakonne, tak sa riesia vypalovavsky.

adsumus
7. dec 2019

@krpec_sp a ty si povinna oznamit vec na policii, kedze tu doslo podla teba k trestnemu cinu.

mogaa
7. dec 2019

Ja len žasnem čomu všetkému ženy uveria👏ale net znesie veľa🙈príliš veľa vecí na celom príbehu nesedí ale žienky uveria všetkému....asi som mala divné deti ale ked sa niečo v škole zomlelo - či už sa pobili spolužiaci alebo učiteľka kričala či nechala niekoho po škole - vždy mi podobnú senzáciu zreferovali, samozrejme okrem toho čo vyviedli sami😉

miselar
7. dec 2019

@adsumus nemyslím si ze jet to vyhrážanie sa.. Je to len postrasene žiaľ ľudia sú dnes neludsky... Riaditeľ ma pravo vyhodiť potrestať učiteľku to sú len vymysli že nemôže... A ako sa majú brániť deti a rodičia?

mogaa
7. dec 2019

@miselar ak by sa to naozaj stalo, stačí trestné oznámenie na podozrenie šikany zo strany učiteľky - jednak by to museli riešiť aj policajti a určite by sa do toho obula aj školská inšpekcia a celý prípad by sa prešetril

hettinka
7. dec 2019

@krpec_sp máte lekárske potvrdenie, svedkov. Spojte sa s rodičmi a choďte do školy za vedením viacerí. Trvajte na písomnom zapise z pohovoru a ak nepomôže, kontaktujte zriaďovateľa. Ak nepomôže, prelozte dieťa na inú školu.

erikavesela
7. dec 2019

@mogaa neviem, ake stare deti mas, ale v dnesnej dobe su ucitelia nieco uplne ine ako tomu bolo pred 30 rokmi...medzitym sa tak neskutocne ucitel zmenil, ze mi je z toho na plakanie a vies preco?..pretoze skoly typu pedagogicka fakulta produkuju ludi, ktori sice skolu skoncili, ale museli poznizovat latky vedomosti, pretoze im tam dnes chodia trojkari...to ti povedia vsetci prednasajuci...mala som tu cest sa bavit s jednym prednasajucim na pedagogickej fakulte, s pani na skolskej inspekcii, ktora mi sama povedala, ze dnesny ucitel nema uroven ako kedysi, nema vedomosti, pretoze nik tuto skolu studovat nechce a tym padom sa tam tito ludia dostali a vystudovali...maloktory z nich je skutocne aj pedagogom a preto to v skolach vyzera ako to vyzera...preto ucitelia nemaju respekt, preto mnohokrat rodicia opravuju zosity po uciteloch...jednoducho byt pedagogom neznamena vystudovat pedagogicku fakultu...takze sa necuduj, ze dnes je rodic ucitelovi neveri...ze sa rodic zastava dietata, ano, su aj "drze" deti, ale co je drzost, ked je to subjektivny pojem?...ucitelia sa ohanaju respektom, ale preco potom jednaju tak, aby si vybudovali u deti despekt?..a navyse respekt si treba ziskat, nie je samozrejmostou..takze chyba nebude len u rodicov a deti...treba si uvedomit, ze akcia vyvolava reakciu, teda, to ako sa dnes deti spravaju k ucitelom, je vysledkom toho ako sa spravaju ucitelia k detom...nie som ucitel, moja matka ucila cely zivot, ale mala som moznost sa stretnut s ucitelmi mojho syna, nie som matka, co uveri vsetko svojmu synovi, ale to ako sa dnes spravaju ucitelia aj k rodicom, to nema obdobu...riesila som porusenie skolskeho zakona u ucitela, dana ucirelka sa ku mne spravala povysenecky, ohranala nadomnou nos, vysmievala sa mi do tvare, hoci som ju 3x upozornila, ze sa tu bavime dospeli ludia a riesime nie moje pochybenie, ale jej...bola to cca, asi 26 rocna zena ktora by mi dcerou mohla byt...a odpoved od riaditela?...jej cin vysvetlil neskusenostou a mladostou.. wtf????. .takze nase deti maju dodrziavat skolsky poriadok, bavime sa o detoch na zs a ked ho porusia dostanu pokarhanie znizuje sa im znamka zo spravania a ked vysokoskolsky vzdelany clovek porusi zakon, ktory ma byt pre neho bibliou, tak to ospravedlnime mladostou a neskusenostou???...ako sorry, ale toto nie...uz chapes, co vidime my rodicia???

dskjhfdlkdjhl
7. dec 2019

@erikavesela v mnohom mas pravdu, ale ked sa vratime teraz k tomuto konkretnemu pripadu, tak co by si robila ako rodic, keby si dieta (10-12r.) nemala napr. o 19:00 doma a vedela by si, ze nema ziaden kruzok, ze besiedka mala skoncit o 17:00? Ja by som (v zavislosti od toho, ako daleko skola je) volala dcere tak polhodku po oficialnom skonceni besiedky, ze kde je. Keby mi povedala, ze je v skole, tak by som chcela vediet, kedy pride, ked by povedala, ze o 20:00, tak by som to riesila okamzite. Uz len napr. kvoli tomu, ze sa treba v normalnom case navecerat, pripravit do skoly atd. Tuto asi deti rodicom do 20:00 nechybali, alebo co. Takze toto je taky hodne zvlastny pribeh.

kitycat
7. dec 2019

@sara07 co sa stalo s touto pani ucitelkou? zatkli aj telocvikara a udrzbara ako spolupachatelov?

erikavesela
7. dec 2019

@dskjhfdlkdjhl ano, urcite by som zistovala, kde moje dieta je a urcite by som sa neuspokojila s tym, ze musi ostat zdobit triedu a asi by som obvolala inych rodicov, mozno by som nabeohla do skoly...neviem, ale urcite by som ho necakala so studenou vecerou doma...
Ja som to ale pochopila tak, ze od 17,00 mali besiedku a potom tam este ostali, takze, ked k zaciatku besiedky pripocitm 2 hodiny na besiedku, tak sme na 19,00 a potom hodinu ozdobovanie...ale urcite by sz mi to nepacilo

dskjhfdlkdjhl
7. dec 2019

@erikavesela myslim, ze pisala, ze od 17:00 zdobili, takze besiedka asi uz bola skoncena. A tych nezrovnalosti by sa tam naslo viac. Osobne, keby mi prislo dieta s hrcou na hlave a povedalo by, ze mu to urobila ucitelka, tak uz by som to mala vyriesene, necakala by som, co mi poradi niekto na MK. Ak uz boli u lekara, tak potom uz davno malo byt vsetko v pohybe.

erikavesela
7. dec 2019

@dskjhfdlkdjhl ano, to mas pravdu, necakala by som ani minutu...uz by davno vedela vsetko policia..na netvrdim, ze sa to stalo alebo nestalo...ja som len pisala, ze si viem predstavit taku ucitelku...

mogaa
7. dec 2019

@erikavesela práveže deti mám už veľké, ale nezmenili sa len učitelia ale hlavne rodičia....pred rokmi keď učiteľ dal žiakom úlohu, tak rodičia nepolemizovali že prečo má toľko úloh a už vôbec nie aby polemizovali nad stupnicou pri písomkách že je neprimerane prísna lebo za 1 chybu je 2...na jednej strane sa mamičky sťažujú že deti majú strááášne veľa úloh, no na druhej dieťa má nezriedka aj ďaľšie 2-3krúžky mimo školy...stačí si pozrieť tu na MK príspevky niektorých mamičiek - sú uplne neobjektívne, z detí vychovávajú nesamostatné bytosti, všetko za nich riešia, vybavujú....dieťaťu hrozí horšia známka? miesto doučovania alebo priznania si že moje dieťa nemá bunky na matematiku - budú riešiť zaujatosť učiteľky..predstavy niektorých mamičiek sú uplne scestné - dieťa by nemalo mať úlohy, všetko učivo sa má naučiť v škole(inak je neschopný učiteľ lebo to nevie vysvetliť), učiteľ na deti nesmie ani zvýšiť hlas, dieťa v škôlke nesmie ani spadnúť lebo je na vine učiteľka že nedávala pozor....ja mám pár známych čo sú učiteľky a teda poznám pohľad aj z druhej strany....veľa detí na druhom stupni ZŠ je drzých, decko učiteľke povie že je krava a učiteľka s tým nič nemôže spraviť....ak dá decku poznámku ešte príde do školy otecko a rieši učiteľku...aj takáto je dnes realita na školách...kamarátka učila na športovej ZŠ - u šiestakov riešila že chlapci zničili spolužiakovi botasky - lebo neboli značkové

erikavesela
7. dec 2019

@mogaa ja nevravim, ze sa tieto veci nedeju..staci sa pozriet na koni, kolko zien kupuje detom znackove veci, kolko zien ich oblieka dennodenne do inych "outfitov"...ale ucitel tiez nie je bez chyby...deti su drze...este raz...ako moze niekto objektivne povedat, ze su drze, ked ide o subjektivny pohlad na vec?...chyby ucitelov su beznou vecou a nebudem sa tvarit, ze to tak nie je..ty to vidis iba z pohladu ucitelov, ja aj z pohladu rodica, je samozrejme, ze ti ucitelia nebudu hovorit o svojich chybach.. priklad. chlapec v skole si vybil zuby, dozorujuci ucitel nebol tam, kde mal byt, prisiel az na krik, ze krv...obvinil ziaka, ktoreho videl najblizsie k zranenemu, dokonca dal telefonne cislo rodicov daneho chlapca rodicom toho zraneneho, nastala sikana zo strany ucitelov, krizovy vysluch ucitelov, sikana zo strany rodicov zraneneho, vyhrazanie sa..s vies ako to skoncilo?...zraneny mal roztrhane papuce, zle stupil, spadol a vybil si zuby...ucitel pochybil, lebo nebol na mieste a tak sikana daneho dietata, ktore nic neurobilo bola zbytocna, chudak, aj k psychologovi ho donutili chodit...takze nie vzdy je vsetko take ako to opisuju ucitelia...a nebol to moj syn...len som doma pocuvala, co sa v skole dialo...ale cstko sa ututlalo...

erikavesela
7. dec 2019

@mogaa a este cosi...dnes je trosku ina metodika ako bola pred 30 rokmi....dnes niektore skoly idu cestou severskych krajin, kde sa ma ziak ucit len v skole a nedostava ulohy...tato metoda dava velmi dobre vysledky, co sa vedomosti deti tyka...pozri si to a budes prekvapena.... a sucatou tejto metody je aj to, ze dieta ma cas doma venovat mimoskolskym aktivitam a pravdupovediac ...radsej nech ma 3 kruzky, akoby sa malo flakat po sidlisku ako tomu bolo za mojich cias...ja osobne nie som zastancom toho, ze deti nemaju dostavat ulohy, pretoze tie su na precvicenie si prebrateho uciva, ale tiez nie som zastancom patiek za neurobenie si ulohy..

sara07
7. dec 2019

@kityca ostala tehotná s dvojičkami tak dufam že karma bude zdarma u nej

sara07
7. dec 2019

@mogaa vidno že máš velké deti
teraz maju deti z každého predmetu okrem učebnice aj pracovny zošit, takže dakedy stačili poznámky k učivu a bolo teraz + zošit pracovny a nie je to len o kružkoch
ved tie služia aj ako psychohygiena, či je lepšie flakat sa po sidlisku,fajčit alebo sediet za pc

dskjhfdlkdjhl
7. dec 2019

@sara07 mam aj male dieta (10r.), aj dceru na vyssom stupni 8-rocneho gymnazia, jedneho z najnarocnejsich. Skola teraz rozhodne nie je narocnejsia ako v case, ked som tam chodila ja (mam 48r.), akurat je jasne, ze nemozu mat vsetky deti same jednotky, ale niektore maminky sa s tym nevedia zmierit, to je cely problem.

erikavesela
7. dec 2019

@mogaa vies...ucitel by ma byt vlastne profesional pripraveny na vsetky situacie a musi ich vediet profesionalne vyriesit... nech sa ucitelia idu pozriet do mcdonaldu, ako sa riesia nechcene situacie...ziak je este clovek "nedokonceny", co sa vzdelania tyka a ucite nie je ziak ten clovek, ktory ma ist prisne podla pravidiel, ale je nim ten ucitel...ucitelia meraju ziaka podla svojho metra...hoci sami tak merani nie su

erikavesela
7. dec 2019

@sara07 chudata jej deti

adsumus
7. dec 2019

@kittykat22 neviem ako zo sotenia medzi dvere a udere po chrbte vznikne hrca na hlave. Cele je to vymyslene, lebo takuto situaciu by kazdy pricetny clovek riesil s policiou. Niekto ti dobije dieta a ty napises o tom na net. Vidim za tym skor potrebu bud ohovorit nejaku konkretnu skolu a ucitelku alebo skolstvo ako take, nech ludia popisu ako ich detom robia ucitelia zle. A autor sa neozyva.

adsumus
7. dec 2019

A doktor potvrdil "fyzicky trest, ktory je dnes v skole zakazany", ten doktor je aj policajt, aj sudca aj vestica, ze vedel ako dieta prislo k hrci.

adsumus
11. dec 2019

@abbey1 vedenie sa nikdy nenecha potopit od ucitela, ktory bije deti alebo pije, isli by proti sebe.

abbey1
11. dec 2019

@adsumus Myslíš? Asi máš málo skúseností so školstvom. Tam sa iné veci kryjú.

adsumus
11. dec 2019

@abbey1 ty mas ake skusenosti, ucitelia dotlcu deti na umretie a nikto nic? Ani rodicia.

gertrudaosem
24. dec 2022

@krpec_sp neverím prepáč

bimbambim
23. mar 2023

Ahoj ako to nakoniec skončilo s tou učiteľkou?

kotricka
23. mar 2023

@adsumus a tak to by som zas nepovedala, najlepsie na taketo pripady je medializacia, kedy je uz aj samotna skola tak povediac donutena, aby v takychto pripadoch konala a nezamietla to len tak pod koberec

lenka2232
23. mar 2023

A co ze ste do tej skoly chodili vy a este neviem kto? Keby mne nejaka ucitelka otlka decko a nikto s tym nic nespravi,to by si videla ten cirkus..jednoducho by som zavolala tv a vyriesene..ludia sa tvaria ze sa nic nedeje a deti v skole vystresovane z jednej uc.