icon

Učiteľka zbila žiaka v škole

krpec_sp
6. dec 2019

Ahojte, včera sa stala dosť nepríjemná vec. Pani učiteľka zbila môjho brata na Mikulášskej besiedke potom, čo niekto rozlial v šatni na zem kolu. Nepýtala sa kto to urobil, alebo ako sa to stalo, ale hneď ho zbila, pretože stál hneď vedľa nej. Po jej bitke mu ostala hrča na čele, s ktorou bol dnes u chirurga a ten mu vystavil lekársku správu s potvrdením fyzického trestu, ktorý je dnes v škole zakázaný. Hneď včera nám volali rodičia jeho spolužiakov, či sa to naozaj stalo, pretože ich deti prišli domov s plačom a stresom z toho momentu. Dokonca vysvitlo, že pani učiteľka ich bije pravidelne, dievčatá ťahá za vlasy a bije ich po chrbte. Vulgárne im nadáva, že sú to sprosté deti a hovädá, že sú nevďačné. Pán riaditeľ povedal, že má zviazané ruky a musíme my podať návrh na školskú inšpekciu, aby to prešetrili a dali mu podnet na vyhodenie učiteľky zo školy. Avšak môj brat sa bojí ísť v pondelok do školy, aby mu niečo opäť nespravila, keďže tam dnes nebol. Písali mu spolužiačky, že si volala postupne každého do kabinetu, a vyhrážala sa im, že na nich podá trestné oznámenie za krivé obvinenie, že sa v skutočnosti nič nestalo a oni to musia potvrdiť. Mamka bola v škole, konfrontovala sa v riaditeľni s konkrétnou pani učiteľkou, ale ona všetko poprela. Najprv povedala, že sa ho ani nedotkla, potom, že ho buchla po chrbte a do tretice, že ho len strčila medzi dverami. Dokonca ich nútila, aby do 8 hodiny večernej ostali v škole a robili výzdobu triedy, aj keď o takomto čase by už deti mali byť dávno doma, majú totiž 11-12 rokov. Chceli by sme ten návrh na inšpekciu podať, ale zároveň nevieme ako to budú riešiť. Nechceme sa ťahať po súdoch a platiť si právnika, chceme len, aby bola učiteľka vyhodená, a tak nebola v kontakte nielen s mojimi súrodencami, ale aj ostatnými deťmi, pretože ak to urobila raz, môže to urobiť znova a môže to mať fatálne následky. Ďakujem za všetky rady.

mogaa
6. dec 2019

@krpec_sp jednoducho perla za perlou.....učiteľka deti chcela o 17-tej pustiť domov a deti nikomu nechýbali do20-tej hodiny🙂

krpec_sp
autor
6. dec 2019

@mogaa nebudem sa znižovať na vašu úroveň

jeliz59
Autor odpoveď zmazal
patrica8
6. dec 2019

Tiez sme mali podobnu ucitelku 😞 ale pred 22 rokmi to nik neriesil. Drzim Vam palce

mpg
6. dec 2019

@krpec_sp Najlepšie by bolo napísať sťažnosť pre ublíženie na zdraví, k tomu priložiť fotokopiu potvrdenia od lekára, kde ste boli na vyšetrení a aj požiadať ostatných rodičov, nech tiež napíšu sťažnosť o tom, na čo sa doma deti sťažovali a že to videli, ako sa to odohralo. Poslala by som to riaditeľovi a aj školskej inšpekcii a školskej správe.

basullinka
6. dec 2019

@krpec_sp ako ucitelka ti radim, spisat staznost a dat zriaditelovi - kedze ide o zs tak mesto, resp. obec....

ivankamirka
6. dec 2019

My sme mali 3-4 ročník ZŠ učiteľku, ktorá nám trieskala hlavu o tabuľu a iné fyzické tresty, bola to skvelá učiteľka aj keď sme sa jej báli, dopriala by som ju svojím deťom, vedela naučiť.

korunka1
6. dec 2019

Akože dnes na skole je vsetko možné, ale zopár veci mi tiež nesedí. O piatej nejaká besiedka...na taketo podujatia chodia snaď aj rodicia. Isli robiť vyzdobu po besiedke? Žiadne z detí doma ani neceklo o tom co sa v triede deje? Do 8 večer nikomu nechybali deti? Učiť na dnesok sa nikomu netrebalo? Trestné oznamenie za zaujatosť..to co je? Nejako veľa nahod na jeden deň.
Ale ako vravím, všetko je mozné

mogaa
6. dec 2019

@korunka1 a v dnešnej dobe keď sa bojí učiteľ aj skríknuť na dieťa aby nemal problém, tak bude dieťaťu búchať hlavu o stenu....ďalšia vec - besiedka na druhom stupni?aby sa dnešní piataci báli ozvať alebo doma niečo povedať?

stela01
6. dec 2019

Ako to že deti bije pravidelne a nik to nevedel do teraz . Hrôza

dskjhfdlkdjhl
6. dec 2019

@krpec_sp a to s tym buchnutim hlavy sa pytas, ci vies? Odpovedas dost divne, ale tak net znesie kadeco.

majah212
6. dec 2019

ak je to pravda - okamzite ste mali ist na policiu a nasledne oznamenie skolskej inspekcii (udava sa to aj v smerniciach napr. o sikanovani takyto postup). necakat a obratom sa obratit aj na policiu, mate potvrdenie od lekara, svedkov, tak na co cakat? Riaditel nema zviazane ruky, len ma asi obavy

babalenka
6. dec 2019

@mogaa predstav si ze besiedku bude mat aj moj syn piatak buduci stvrtok. A vyzdobovali triedu tiez dost neskoro ale to nam ucka dala vediet na edupage a este syn volal ze este ostava po case urcenom ucitelkou.a ak sa boja ucky tak ver tomu ze aj napriek tomu ze su piataci u nas sa tiez boja a nepovedia co sa deje na hodiine

korunka1
6. dec 2019

@babalenka oni vyzdobovali až po besiedke 🤔

mogaa
6. dec 2019

@babalenka ale jednoducho neverím že z 20detí ak ich učiteľka bije ani jedno to nepovie doma...jasne sú aj deti pre ktoré je učiteľ aj dnes autorita, ale aby sa medzi 20timi deťmi piatakov nenašiel jeden "papula" a neozval sa ani jeden z rodičov tomu neverím....hovoríme o bití piatakov, nie prvákov alebo druhákov čo sú naozaj ešte deti....ale u piatakov už začína puberta a ak ich zbije učiteľka asi ticho nebudú.....tomu by som verila možno ešte pri mojej generácii keď ešte učiteľ mal akú-takú autoritu,ale nie pri dnešných deťoch...rovnako že nikto nebude riešiť učiteľa ktorý pije

judar
6. dec 2019

Tie deti by ju mali nejak potajmo natocit na video alebo ked si ich zase bude tahat do kabinetu ci kam tak strcit mobil do vrecka so zapnutym mikrofonom a hned by jej to zavarilo raz dva ked to inak nepomoze...budub aspon dokazy

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
6. dec 2019

Netreba sa báť žiadneho jej trestného oznámenia a vyhrážok. Ja by som sa spojila s ďalšími rodičmi a brata/resp ako rodič syna/ zobrala ihneď so správou na políciu a podala trestné oznámenie za ublíženie na zdraví alebo akokoľvek to nazvu... kamaratov čo to dosvedcia by zavolali tiež možno ( neviem ako je to pri deťoch) bolo by dobré keby isli. A inšpekciu nech si zavolajú na jej spravanie v škole, kľudne treba dať podnet, neviem ako to slecchcu sa mi spätne overiť . Takýto človek nemá čo robiť medzi deťmi. Prístup riaditeľa je zvláštny podľa mňa, ale ak má iba jednu sťažnosť.... Keby sa pravidelne riešilo toto možno by to.brsl inak(ved nadávky si vedia deti nahrať do mobilu, rovnako keď je možnosť tak majú kamery v mobiloch). Určite by nedržali takúto učiteľku vedome.

simca06022011
6. dec 2019

@patrica8 u nás pred toľkými rokmi učiteľa vyhodili a dostal zákaz učiť. Navždy. Čiže asi sme mali šikovných rodičov, fakt jedna mama bola taká vytocena, že dala všetko do pohybu. Ani sme nevedeli ako deti, že sa takéto dačo deje... Len ľudia sa strašne boja niektorí aj keď nemajú čoho... Stačí ak takýto človek sa povyhraza...na by dopalilo už aj to vypočúvanie a vyhrážanie sa ostatným deťom v kabinete, čo vraj robila táto učiteľka....

adsumus
6. dec 2019

@krpec_sp cisty blud toto.

kittykat22
6. dec 2019

@krpec_sp riaditel ma zviazane ruky? 😅 povedz, ze v pondelok na rodicko donesies noznice, ak v kancelarii nemaju. Samozrejme, ze riaditel ma pravomoc suspendovat ucitelku po dobu vysetrovania priestupku. A vyzdoba triedy o 8 vecer je ako normalna vo vasej skvelej skole? Cele mi to pride sibnute. 12 rocne deti maju dost dobre vyvinute jazykove schopnosti a uz vidim ako sa dievcata nechaju kvakat za vlasy a nic doma nepovedia. Keby toto skutocne ucitelka dlhodobo robila, tak ju rodicia deti roznesu na kopytach.

kitycat
6. dec 2019

besiedka pre rodicov a ti rodicia ich po besiedke nevzali deti domov ale nechali ich strihat snehove vlocky v skole do osmej vecer 👏👏

adsumus
6. dec 2019

@kittykat22 ano dieta si vymysli, ze ho ucitelka bije a bum ona masiruje rovno na urad práce alebo kde. Rovno obesit.

kittykat22
6. dec 2019

@adsumus tak zakladatelka napisala, ze ucitelka priznala ze ho sotila medzi dvere a ze ho udrela po chrbte. Myslim, ze to celkom staci - este pokial ma dieta na hlave zasitu ranu.

sara07
6. dec 2019

@dskjhfdlkdjhl a vieš si predstavit také niečo ako že ta uč priviaže švihadlom o stoličku alebo prilepí lepiacou páskou o stoličku alebo prelepí páskou od kobercov dietatu usta alebo pred celou triedou na zadok po holej pekne v kruhu - to sa stalo môjmu bráškovi a to sa prišlo na to len preto lebo to iné deti hovorili doma . alebo ked ma v škôlke nehodu tak dieta sprchovat studenou vodu ???
toto je realita , nemysli že uč z tohto neurobili , to ti píšem všetko čo uč urobili

adsumus
6. dec 2019

@kittykat22 nezmysel. Vsetko ucitelka poprela a potom sa, cary mary fuk, priznala. Dokonca ich nutila aby boli do 18:00 v skole, cisty nezmysel, decku nevyjde utok na ucitela na MK.

dskjhfdlkdjhl
6. dec 2019

@sara07 ja nikde netvrdim, ze to ucitelka nemohla urobit, ale zakladatelka reagovala hodne zvlastne na moju otazku. A je tam dost zvlastnych veci, takze ja az tak tomuto pribehu neverim, to snad mozem, nie?

adsumus
6. dec 2019

Opravujem, ucitelka podla zakladatelky deti nutila byt do 8 hodiny vecernej v druzine, je uplny nezmysel, nedospeleho dietata. Ktory rodic by to dovolil?

abbey1
6. dec 2019

Nedovolím si tvrdiť, či je tento prípad pravdivý, či vymyslený. Pravdou je, že mnohí rodičia by mohli otvoriť oči a začať viac počúvať svoje deti. Lebo deje sa i v školstve čokoľvek. Bohužiaľ, deti často i doma povedia, ale nie vždy rodičia chcú počúvať a nebodaj riešiť. Druhá vec, že často sa takéto kolegyne kryjú. Alkohol je problém v školstve, i v zdravotníctve, aké práve v týchto povolaniach sa ľahko kryje, lebo však učiteľ i lekár je niekto, má za sebou vedenie, môže sa nám vypomstiť každá sťažnosť a podobne.

miselar
6. dec 2019

@krpec_sp išla by som znovu za riaditeľom a povedala mu ze ak teda nepotresta učiteľku výpoveďou tak to dáš médiatorom a tiež so TV že nech očakáva v blízkej dobe televíziu a uvidíš ako sa lady pohnú