icon

Upratujete aj v nedeľu?

16. feb 2020

Ahojte, neviem či potrebujem poradiť, podporiť alebo čo
Napíšte mi vlastne len svoj názor
Upratujete nedeľu?
Dnes som vysavala a susedka mi začala klopať na dvere že prečo vysavam veď je nedeľa.
Od mala som naučená čistote a neznesiem bordel, špinavé podlahy a koberce. Mame psíka, všade chlpy.
Mam aj 11 mesačne dieťa- samozrejme všade behá. A nechcem aby bol od špiny a chlpov stále
Myslite že je v pohode keď vysávam počas omše v nedeľu? Lebo ja už neviem čo tej potvore vedla vadí 😂

kristina2412
16. feb 2020

@marca12 oni mi za odmenu vynesu kocik do zvyseneho prizemia😂😂😂

sara07
16. feb 2020

ako ty máš zniest večné vyzvananie kostola ktoré ako vzhladom k tomu že všetci maju hodinky nie je opodstatnené
ty neporušuješ žiadne pravidlo, to ked dieta rozbije pohár bude pri tom sediet a čakat kym skonči omša, povysavanie drobných čriepkov inak nedáš
však do kostola to nemá ako počut , tak nech si oni zavru dvere, ty okna ked je taky šialeny problém
a ked teda nechcu byt rušený nech postavia si kostoly tak aby mali klud a nie ideme sa všetci prispôsobovat lebo my máme omšu atd, ten večny boj ako im všetci ubližuju, utlačaju a brania slobody slova ma dojíma ako velmi fakt

evittam
16. feb 2020

@marca12 To akože ked si chcem upratať neberiem ohľad na susedov?! Ved len 10min povysavam. Nemam doma vysávač 30rokov stary. Práčku ci susicku ani ja nepočujem. Tak aký problem? Ja zase mam "rada" ludi typu "nevyhovies aj ked hrdzavym drôtom ... vytries"...

sara07
16. feb 2020

zrovna u nás vrtaju napr, a neriešim, tak cez tyžden nestihaju tak dve vrtania zvládnem , však cely den vrtat nebudu😂

lentilkaxxx
16. feb 2020

Susedovi (po päťdesiatke) po 2 týždňoch prišla priateľka, takže vieme, že ich sexuálne radovánky v noci sa budú ozývať aj v chodbe a dokonca vonku pri autách. To ale neznamená, že tam budú ostatní susedia trieskať na dvere. ;)

maca1984
16. feb 2020

Samozrejme ze ano.Dovarim,najeme sa a povysavam,pomopujem,umyjem riad.Pracku pustam rano.

dopolbokaodrata
16. feb 2020

Ja som práve dovysávala, práčka perie 😀 ale pod nami nikto nebýva. A zasa to neznamená, že aj keby býval, budem doma ešte just trieskať. A zasa keď sú doma malé deti, nehľadím na to, aký je deň, celé sviatky mi išla práčka a prádlo viselo vonku. Lenže sa vám na štedrý deň v noci dobľuje jedno do postele, potom niekoľkokrát na seba, potom zas, a na Silvestra druhé, a potom znova a znova, tak ma ozaj nezaujíma čo si o tom babky myslia. Vedľa nás býva stará pani hlucha ako poleno, keď jej vibruje mobil trasie sa to aj u nás, keď telefonuje počujem ešte aj toho v jej telefóne. Ale piskovat jej nejdem, ona tiež musí kadečo od nás počuť. Bývanie v bytovke je aj o tolerancii voči druhým.

suge
16. feb 2020

Nie, v nedeľu neupratujem. Šesť dní v týždni mi na vysávanie, pranie a pod stačí.😉

angela85
16. feb 2020

Rob to kedy chces. Ja sa v nedeľu snažím čo najmenej robiť. Upravené si v sobotu,ale nie raz som upratovala aj v nedeľu. Ale v nedeľu chcem čo najmenej robiť hlavne kvôli tomu že aj ja si zaslúžim nedeľný oddych,nielen chlapi pri telke,či Ježiš.... A keď sa dá tak sa aj rada nechám v nedeľu pozvať na obed

yollanda
16. feb 2020

Upratujem hlavne v nedeľu, aby keď a ráno v pondelok zobudím a deti sú v škole, aby som si vyložila nohy po víkende. Lebo popri deťoch upratovať je ako čistiť si zuby a jest pri tom čokoládu

lenka2710
16. feb 2020

Napríklad aj dnes muž umýval chodbu, včera sa nám nechcelo 😉 bezne v nedeľu periem, žehlim a keď sa niečo rozsype alebo je bordel na kobercoch, tak nebudem čakať do pondelka, zoberiem vysávač a povysavam! Minule sused nad nami na balkóne niečo brusil ci co, no ramuz po celom okolí a nestalo ho, že je nedeľa
Každý si zodpovedá sám na seba, mňa koľkokrát zobudia klepanim reznov uz o 6 a co teraz??
Ja som do konca nemohla vysavat ani bezne cez týždeň doobeda, lebo sused je po nočnej, a teraz co?? Pre mňa sa zastaví svez, lebo 40 ročný chlap sa musí vyspinkat, dokonca by bolo podľa nich najlepšie, keby malá mi ani po byte do obeda nechodila, lebo aj to im vadilo! Joj susedské vzťahy, upratovanie im vadí ale ze odrbaju človeka na každom rohu, to už hriech pre nich nieje

lucyluv
16. feb 2020

V nedelu nekosime zahradu kvoli susedom, co chodia do kostola, je mi to kvoli nim neprijemne. Ale take tiche prace v pohode robime, aj ked aj to im pride divne, ale inak su fajn 🙂 v bytovke sme nastastie mali len hluchych susedov :D

nikiki29
16. feb 2020

Ja teda na materskej ani neviem aký je deň, takže by som sa asi susedke pekne poďakovala za info, že je nedeľa a zatvorila dvere 😂

joannita
16. feb 2020

Prave sme doupratovali.....

stankadu
16. feb 2020

tiež upratujem, ked mám čas a neriešim, aký je deň. Bývam v dome na dedine. Akurát počkám v nedelu, kým pôjdu ludia z omše (lebo mi chodia popod okná) a potom začnem.

vierkainka
16. feb 2020

Ja som veriaca a je bežné že v nedeľu upratujem, aj periem, zehlim... Samozrejme obed pripravujem atď...a priznám sa ze aj vysavam ak treba... Nie je to o tom, že by som necítila to ze je nedeľa, ale som pracovne vyťažená manžel tiež.. Takže niekedy cez víkend upracem a urobím doma viac ako cez týždeň. Takže by som si na tvojom mieste zo susedy nerobila ťažkú hlavu.. Sú to bežné domáce práce, nie stavebné úpravy bytu.kebyze sa presne táto situácia stane u nás a otvorí jej môj manžel, tetuska by sa stala hneď by bola svokra českého kurica. (chot topice) Týmto nechcem povedať, že je správne urážať starších ľudí či susedov, ale klopat niekomu na dvere že vysáva cez deň lebo je nedeľa?? Hlavne sa netráp a úplne to vypustí z hlavy. Teš sa zo svojej rodinky a domácnosti.🌼🙂

h_petra
16. feb 2020

Ja bezne zapinam pracku o siestej rano. Nocny klud je od 22 do 06, tak co.
Normalne vysavam, ked je treba. Absolutne neriesim nejaku sobotu, nedelu.

marca12
16. feb 2020

@evittam ale ja nikomu nezakazujem. Len som napisala,ze som sa vzdy spravala ohladuplne narozdiel od inych ludi. Ja uz len zo zasady neupratujem v nedelu. Cely tyzden sa nadriem dost,stale v kolotoci praca, povinnosti a domacnost. V nedelu sa navari obed a relax. Teraz byvame v dome a susedovci naokolo napr. v nedelu pilia drevo,kosia a podobne. Ale nikdy ma nenapadlo im nieco povedat. Obtazuje ma to, ale je to ich vec.

marca12
16. feb 2020

@vierkainka to sa mas cim chvalim takym hulvatom

medulienka81
16. feb 2020

Co bývaš pri kostole? Chod jej povedať ze majiteľom bytu si ty a budeš si tam vystavať kedy ty uznáš za vhodné a nie ona. Jej bude vadiť všetko to sú takí ľudia..

evittam
16. feb 2020

@marca12 Ja som tiez ohľaduplna a slusna. A vo svojom si robím co ja uznam za vhodne. Tiez mam toho cez tyzden akurát dost preto cez týždeň vôbec neupratujem. Nemám prečo. Obed varím v sobotu.

prea
16. feb 2020

Ahoj ja len v nedeľu upratujem sedí mi to od Táňa do 11 mám upratané 🙂 popri tím varím ...

lenuliatko84
16. feb 2020

Je verejne zname ze nedela je drn prac.pokoja.ked mam spinu pozametam,nevysavam,zbytocne nedrazdim.

danielkka
16. feb 2020

Jeden sused chce mat klud v pondelok , druhy utorok...siesty sobotu, siedmy si vymysli nedelu a clovek nepovysava..to asi len na Slovensku tak mame, tam, kde sa miesa vela kultur, tak by sa clovek aj zblaznil, aby kazdemu vyhovel. Ked je treba nieco prerobit, tak sa oznami, prerobi. Ked mi to vadi, idem s deckami na pol dna von.
Bola by zaujimave susede ist v sobotu zaklopat, nech nevysava, ze chcem mat v sobotu kludm.a vikend mate obidve zabity v spine...

vierkainka
16. feb 2020

@marca12 nie je hulvat, ale na drzu otázku, drzá odpoveď. Pretože niekedy sú ľudia, ktorým slušne nedohovoris. A bolo to čisto hypoteticke, nie reálne situácia ktorá sa udiala.A áno, mám sa čím veru chváliť. Je to skvelý chlap. 🙂

vierkainka
16. feb 2020

@medulienka81 áno presne ako píšeš... Sú ľudia, ktorým všetko bude vadiť a slušne aj keď dohovorí človek, tak to neberú do úvahy. Vyrieši sa jedna situácia, urobí sa kompromis. Vzápätí nájdu hneď niečo iné na vyvolanie konfliktu.. Susedské vzťahy sú náročné a vyžadujú trpezlivosť a občas aj rázny dohovor.

mirage
16. feb 2020

@radkaradix mne by to vadilo, v nedelu o 7.30. Cely tyzden mame hekticky, rychly, a v nedelu si chcem pospat. Hnevala by som sa.

miriam11
16. feb 2020

Aj keby si vysavala každý deň každú hodinu. susedka do toho hovoriť nemôže. Je to jej problém.

mirage
16. feb 2020

Inak, keby sme zili vo Svajciarsku, v nedelu ani vysavat, ani pustat pracku a uz vobec nie vrtat. Ja zijem v dome, robim si co chcem, ale ked som byvala v bytovke, bolo to neprijemne, hlucni susedia..

terezka1947
16. feb 2020

Nie.....nedelu chcem mat kludnu,pokojnu...je to nas rodinny ritual. Sme spolu,mame spolocny obed ...poobede navstevy,ci vylet,ci ideme na navstevu. Pokial je nejaka extremna situacia,zapnem vysavac na chvilu,ci chytim handru.