Upratujete aj v nedeľu?
Ahojte, neviem či potrebujem poradiť, podporiť alebo čo
Napíšte mi vlastne len svoj názor
Upratujete nedeľu?
Dnes som vysavala a susedka mi začala klopať na dvere že prečo vysavam veď je nedeľa.
Od mala som naučená čistote a neznesiem bordel, špinavé podlahy a koberce. Mame psíka, všade chlpy.
Mam aj 11 mesačne dieťa- samozrejme všade behá. A nechcem aby bol od špiny a chlpov stále
Myslite že je v pohode keď vysávam počas omše v nedeľu? Lebo ja už neviem čo tej potvore vedla vadí 😂
A inak dufam ze ti nieje suseda ze byva pod tebou lebo inak ti nezavidim...ja mam takych istych pod sebou a to maju nieco po 50tke..ked sme sa nastahovali a atalo sa ze som skocila z gauca ci spadlo daco po 10tej hmed bol u nas a vyklopkaval.raz dosiel 10:03..cisty ch...potom nas ohovaral ze moj muz chodi ako slon a dupeme ako kone.samozrejme podlaha nekvalitna a nieje odizolovana....ked sa narodil syn a zacal chodit no to bolo peklo.len sa chodil stazovat ze ich hlava boli ako ten maly dupe ze nech mu nieco dam na nohy-upozornujem mal normalne papucky a ze musia brat prasky na hlavu chudata.hovoeim mu ze co mam.dat malemu vankuse ze nech sa spameta a ze co spravi ked budu obe deri cjodit lebo skoro po synovy dosla dcera.samozrejme ked mala zacala stvornozkovat zastavil ma v novembri bo ze naj tote deti asi zacnu lietat aby bol spokojny tak som mu povedala pekne ze cez den si moje deti mozu robit co chcu.len sa hraju v noci su ticho ze davam ich spat o 8mej a nech bude rad ze aj spia lebo v noci su ukazkovy a ze sa moze aj posrat moje deti cez den neporusuju ziadne pravidla.odvtedy je klud.zato ja mam nad sebou manzelov kde su deti velke ale v kuse maju navstevy a dlho do noci plus jeden vnuk a ten je niekedy u nich aj do polnoci dokial pojdu domov a ten trieska vrieska huci hadze veci v noci a uz mi dochadza trpezlivost.plis tie ich vecne hadky furt v noci on vecne ozrany.min ked bol moj doma ze o pol3 stary trieskal vrieskal a hodil daco na zem az zobudil syna naco s nim moj miz siel robit poriadky kedze rodina nevie...aj take mozu byt vztahy ci susedska laska to nazvem 😂
@hrasocek12 tak radsej si uz teraz v strese a radsej nevychadzas von? to je lepsie ako jej to povedat?myslim, ze skodis akurat tak sebe, rsp. vam obom....pockaj, v akom strese len budes, nevyspata, plna hormonov, mozno v depke...treba mysliet aj na buducnost.......to ma aky zmysel, robit si takto naprieky?....policia nic nevyriesi apokoj do duse ti neda....ona teba moze udat, ze tyras svoje diet, kedze place....nechapem, aki dokazu byt ludia k sebe navzajom😢😢😢
By som ju niekde poslala.....tvoja domacnost....áno upratujem aj v nedeľu samozrejme
To že ona neupravuje neznamená že tak všetci budú žiť ako ona.....
@queen_mary ked naschval jej dieta zobudi, bude rev. :D A revu sa suseda boji. :D Nemyslim si, ze jej bude dieta schvalne budit. :D
Upratujem vtedy keď treba, mam čas a chuť a susedu by som poslala kade ľahšie, však nerušia nočný kľud, krava sprostá 🤣🤣🤣
Ja v nedeľu neupratujem, my máme v nedeľu vždy len oddych a pohodu. Upratovanie riešim cez týždeň alebo v sobotu. My máme robotický vysávač s mopom takže tiež pri malej púšťam každý deň, chcem mať čisté podlahy a určite som ho občas aj v nedeľu pustila ak sa niečo zaspinilo, ale on je takmer nehlucny. Susedu nerieš, ľudia bežne upratuju aj v nedeľu a ak to nebolo po 22 tak nemá čo klopat. Upratovať v nedeľu by skôr mne samej vadilo, ja mám rada keď máme nedele voľné.
@hrasocek12 a mimichodom keby ma takto privitala, tak ten byt urcite nekupim
Nám nikdy nikto nevyklepaval a to vzdy dávame prať až vecer(že mi doperie napr okolo 23-tej), alebo keď je treba niečo vysať, tak kľudne aj o 21vecer a častejšie upratujeme v nedelu ako v sobotu. Upratujeme vtedy, keď je treba a keď sa nám chce, nie vtedy, keď to niekomu vyhovuje
@hrasocek12 a ona ako ked bola malá tak neplakala ? a jej deti čo mali zaviazané usta ? a nie je to tak náhodou že vekom ten sluch slabne ??
ja mám dost , ako to vôbec môže povedat žena ako pochopím staru dievku ale matku to teda ako vôbec nie
alebo že behaju ? to deti zvyknu
Niektorí ľudia, niektoré veci zbytočne veľmi prežívajú. Aj my sme mali raz takú susedu a som rada, že už nemáme, lebo tej vadilo aj keď som spoločné priestory upratovala v sobotu poobede a nie doobeda. Furt sa niečo našlo 😀
@lenkakravcova aké buchanie naschvál
proste potrebujeme povysavat tak vysavam v nedelu
potrebujem nutne oprat košele alebo niečo tak periem aj v sobotu aj v nedelu alebo proste vtedy ked svieti slnko
normálny život nie je naschvál , tu nik naschvál neperie ani nevysava a ked tak vysvaš kolko 10 min predsa nie cely den
@gelifil jej zbytocne nieco hovorit len ohovara.. Bola schodza kde sa riesilo ze ci sa daju spravit zadne schody, zadny vchod pretoze padaju a hasici ich chu uzavriet a treba zvysit najom.. Ja som jej povedala ze s tym suhlasim ze jej to podpisem pretoze bezpecnost je prvorada a tie schody su odstiepene od bytovky uz na 30cm, podpisali sme a potom ma zastavila suseda druha jej kamoska ze preco som to podpisala ze nikto cez tie zadne schody nechodi ze naco sa to ma robit a zvysovat najom.. A ja nanu kukam ze to je lepsie nechat schody spadnut? Ved tam mate 5m od nich detske ihrisko co ak tam pojde dieta a nanho spadnu?? Nato vysla ta suseda ktora robi zle a povedala ze pre moj hlas sa musia vyclenit peniaze na schody.. 😒 A ze rodicia si maju davat pozor kam im deti chodia a nemaju co robit v blizkosti schodov.. A spytala som sa jej ci to len ja schvalujem kde idu peniaze z fondu?? To nie nahodou vsetky 4vchody a to je 64 bytov?? Tak ze im trebalo este jeden hlas na schvalenie a ten som im dala 🤔 wtf?? A to som mala odkial vediet? A ako majitelka bytu mam pravo dat suhlas.. Ona bola proti.. Cize tolko o jej charaktere.. A je toho este ovela viac..po roku co sme byvali v byte umrel sused, zaklopala na dvere s papierom ze sa mam podpisat a dat sumu na papier kolko prispejem, tak som otvorila penazenku a kedze hotovost nenosim a nevedela som ze sa bude skladat dala som tolko kolko som mala 5€, tak som zapisala meno ako chcela a podpisala sa a napisala sumu.. Nebola som jedina.. Ona povedala ze preto to pisu aby mohli ten list dat hore susede ktorej umrel muz.. Tak ja ze dobre mne je to jedno sak viac ludi tam dalo 5€... Nato o tyzden bol ten papier na nastenke a zvyrazneni ludia ktori dali pod 20€ fixkou ze sme dali malo a ze je to hanba 🤔 nasrata som sla dole k nej zaklopala a pytala sa ze odkial som mala vediet ze minimum podla nej je dat 20eur ked mi to nepovedala a dole sme boli oznaceni ako zidia ze sme dali malo 🤔 ona nato ze to je slusnost dat20eur 😶😶😶 tak som sla dole strhla to s nastenky a vyhodila.. Sla som za susedou ktorej umrel manzel popriat uprimnu sustrast a ona mi povedala ze nechape preco to vobec spisovala a dala na nastenky vo vchodoch... takze to je ta pani v charakterom s velkym CH ktoru tu niektori obhajujete 😏 Tym som len chcela povedat ze v kazdom vchode sa najde suseda alebo dve ktore si myslia ze vlastnia vsetko a vsetkych v bytovke a musi byt len podla nich.. Ak nie je chodia zneprijemnovat zivot..
akurat manžel vysava...už hodinu...ano, vysavame, ked mame čas, cize aj v nedelu, nakolko cez tyzden sme v praci.... susedu nič do toho, co ty cez den robíš....alebo sa jej opytaj, ci ti pride ona poupratovať cez tyzden?
V nedelu nic navyše nerobíme. A uz vibec nie hlucnu robotu. Ved aspon jeden den v tyzdni nech je ta nedeľa. Zapnem pracku a povysavam len v pripade že neni ina moznost - ked mi dieta nieco vysype na pol izby alebo pokaka celu postel. To sa mi stalo asi tak 2-3 krat za zivot.
bývate vedľa kostola? Lebo vtedy by možno bol problém....ale ak nie, tak v pohode...
samozrejme že upratujem v nedeľu....aj riad sa umýva, aj ak je potrebné sa povysáva...ale to je len také "ľahké" upratovanie....žiadne okná, a ani veľké pranie nehrozí...
Ked sme byvali v byte vzdy som brala ohlad na susedov. Som v soku ako sa tu vysmievate z ludi,ktoti chcu mat v nedelu pokoj a ze pocuvaju lumen a? Nie,nevysavala som v nedelu,dopriala som susedom klud. Takisto som nevysavala vecer,pracku som nepustala cez den a maso som klepala potichucky. Keby sa kazdy sused spraval ohladuplne k druhemu aspon v zakladnych veciach,hned by bolo spoluzitie krajsie. Aj ked nie kazdemu vyhovies,kto chce najde si dovod na pindanie. Moja suseda prasila koberce z balkona. Leto,krasne pocasie,ty vetras vyupratovany byt a vsetka spina sa ti cez balkon vali dnu. Nikdy som nemala odvahu ju na to upozornit.
Nech si kúpi slúchadlá do uší.upratujem aj v nedeľu je to tvoja vec.
Naša suseda si pusti v nedeľu omšu sadne na dvor na terasu a tam počúva.V lete, keď máme otvorené okná sa na to zobudime.Nikdy by ma nenapadlo jej ísť za to vynadať.
Áno, upratujem v nedeľu. Práve som doupratovala.
Aj ja počúvam omšu každú nedeľu keď sme doma a popri tom varím. Počúvam cez rádio Slovensko. Vysávam aj v nedeľu. Nie skoro ráno. Skôr poobede. Práčku púšťam tak aby najneskôr do 20 tej oprala. Aj umývačku riadu tak aby program skončil max o 22.00. No a susedia pod nami nám aj tak zneprijemnovali život. Presťahovali sme sa na prízemie v tom istom dome.
K tvojmu problému, vysavala by som aj v nedeľu ak je treba. Ak by pod nami bývala rodina s dieťatkom tak by som sa ich opýtala kedy má spánok a vysavala by som medzi spánkom. Žiaľ, to je život v paneláku, v spoločenstve ľudí. Naši susedia nad nami už týždeň niečo skrabkaju a vyklepkavaju. Netuším čo, no chápem, že bez zvukov to nejde. Syn je už naučený. Ak je moc hlučný deň, a sme náhodou doma tak poobedňajší spánok absolvujem s ním ja alebo manžel.
Áno, aj ja upratujem v nedelu. Clovek nevysava hodinu ale za 20 min je povysavane a pracka tiez nie je zbijacka alebo vrtacka, ktora hulaka na celu bytovku. Nam susedia 3 tyzdne vrtali, ci bola sobota, ci nedela kludne aj o 9 vecer. Bolo to na nervy, ale zase trebalo prerobit byt, tak prerabali. Tohto si musi byt kazdy, kto byva v bytovke vedomi, ze ludia maju rozne navyky a zvyky a vsetko pocut.
u nás sa tiež v nedelu perie aj vysáva..väčšinou už len kuchyna a obývačka ale tak cez víkend toho času strávime doma najviac tak sa aj najviac nabordelí...moja mama je za nedelný odpocinok, ale ja jej vždy vravím, ze perie pracka a nie ja 😅 ..myslím že to je možno aj dnešným zivotnym stylom a podla kostolneho poriadku funguju skor ti starsi...
Upratujem keď treba aj v nedeľu a je mi jedno kto si čo mysli ešte by som sa susedov nepytala keď som doma. A dnes idem zmyvat schodisko máme službu včera som zabudla
Aj nam chodi pani upratovat v nedelu. Neriesim aky je den,hlavne ze ma ona cas a my vypadneme niekam. To uz je co toto ze niekomu vadi vysavanie v nedelu 😬 akoze ani prat a susit nemozem dat? No to teda cumim🙊 S tymto este nikto neprisiel,ale asi by som mu to rychlo vysvetlila🤣
Ja tiez vysavam v nedeľu, snazim sa doobeda, ked je sused pod nami v kostole a spalnu ktora susedi so spalnou susedov- studentov v nedelu nevysavam,kedze dospavaju po sobotnych zurkach😂snazim sa byt ohladuplna aspon do istej miery.
Áno upratujem aj počas sviatkov 😉a nezaujíma ma co si myslia susedia 😉
@sara07 Ja som nič o naschvál robeni napriek nepísala. Asi si označila nesprávnu. 🙂
Nerobiť napriek sa nerovná nerobiť naschvál.
Napriek = aj nechcene zle,,, naschvál = to už je iný level. 😁
Och ďakujem za odpovede, som myslela že všetci máte voľne nedele 😂 ja vysavam fakt každý deň, nedele sa snažím vynechávať ale mali sme návštevu, všade spina a malého nenechám behať po takej zemi. A ešte aj ten pes náš stále púšťa chlpy
Vadilo jej že som mala otvorené okno a bola omša, kostol je blízko no nepočuť to ku kostolu.
Tak asi si z toho nič neebudem robiť 🙈
@kristina2412 to je pekne,ze beries ohlad na stidentov dospavajucich zurku.