icon

Utekajúci psík

angel2017
15. aug 2023

Ahojte začal nam utekavat psik cez zahradu …A dost som z toho par dni zneprijemnena, znechutena….Aj na prechadzky snim chodime hrame sa snim …Zacal to robit ked sme neboli doma a teraz je to na dennom poriadku aj ked sme doma ….Prosim vedeli by ste mi nieco poradit popripade ci nema niekto podobnu skusenost dakujem

Strana
z4
ahhola
19. aug 2023

Mame 5r.sucku a robili sme pred domom, brána rozcapena celý deň a ju ani nenapadlo, ze by mala zdrhnut, ešte decka hovoria, zavri bránu, lebo vybehne a ja im, ze ona ma starosť, aby niekto nevbehol, tak bola napruzena, nabudená, najezena aby bránila dom proti votrelcom, ze o 19.od únavy po 12.tke😃 zachrapala pod kolesom auta a chrápala hodinu.
Jednoducho niekto je potenciálny Utekáč a treba mu "skrátiť reťaz" a niekto neopustí pracovisko😂🐺... ešte ju oducit nosiť na rohozku hady🐍

lenkakravcova
19. aug 2023

@zuzanaam 6,3 a 0,6r 😀 Takže s nimi až tak počítať nemôžem. Len na pár minút.
Premýšľala som ešte, či by to par sliepok neporiešilo (aby mala koho hnať do "stáda" )

anonymanonym
19. aug 2023

@lenkakravcova ak by mala vacsinu dna k dispozicii sliepky bez vasej korekcie, tak pozor na to, aby sa z nej nestal "magor". Borderky sa lahko "zmagoria", ci uz na pasenie alebo aj neustale hadzanie lopticky... A to fakt neviem, ci je lepsie utekajuci pes alebo zmagorena borderka 🤷‍♀️😂 Pri tomto plemene je velmi dolezite ju naucit aj oddychovat, nastavit jej rezim prace a oddychu, lebo sa dostanete do zacarovaneho kruhu kedy budete vymyslat ako ju zabavit a ona bude potrebovat stale viac a viac 🙈 Ak sa nechcete venovat paseniu (nechcete pri tom byt a mate v plane nechat to len tak na ňu) a ide vam o jej zamestnanie hlavy/tela a zaroven neviete/nechcete ucit nejake triky, tak viac ako sliepky by som odporucila puller (jumping a running naozaj par minutiek a pes unaveny psychicky aj fyzicky), frisbee (ale to uz chce aj zrucnosti cloveka, narozdiel od pulleru, ktory je fakt jednoduchy pre cloveka) alebo ked mate velky pozemok tak aj za lacno sa daju kupit nejake zakladne agility prekazky alebo ju dat na postroj a ist si s nou v ťahu zabehat... alebo akykolvek iny psi sport. A interaktivne hracky (plniacie, hlavolamy, lizacie,..) su tiez vyborne. Zabavia nadlho, unavia, zrelaxuju,...

zuzanaam
19. aug 2023

@lenkakravcova tak to staršie pomaly aj áno. No neviem, či by tie sliepky boli "šťastné", najmä, ak by ich bolo len pár. Ale možno by ich len strážila a neobháňala v kuse. Ja mám x austrálseho dobytkárske psa a malamuta (je tam toho viac, aj bordera, ale tie 2 plemená majú jasnú prevahu), ale hlavou je to jasný pastier. A má pasiu z toho, keď mi môže "strašiť" hydinu. A tiež našu mačku. Nikomu nič neurobí, ale neodpustí si rozbehnúť sa plnou parou vpred za všetkým, čo sa hýbe. Ale hydina má svoj výbeh a už si na tie "výpady" aj zvykla, takže sa už veľmi neplaší. Ale sliepky sa odnaučili preletovať do dvora, to je fakt 😎

memma
19. aug 2023

@angel2017 my máme betónový 2m plot okolo celého pozemku. Na ňom sme v zadnej časti zahrady mali aj taky drôt s trnami. Potom sme pridali elektricky obojok a nakoniec ešte ohradnik na kravy nič nepomáhalo.Mali sme ho v dome ked bol niekto doma, ale keď bol sam nemohol ostať vnútri keďže aj tak nám zničil polovicu domu. Manžel s nim chodil behať 3-4 krát do týždňa 15 km, denne prechádzky. Ja som už z neho mala vysoký tlak, stále stresy. Keď utiekol prejazdili sme niekoľko krát celú obec, pokiaľ sme ho nenašli. Kto nezazije nepochopí. Nakoniec ho zrazilo auto a mne sa konečne po viac ako 5-tich rokoch ulavilo

angel2017
autor
19. aug 2023
angel2017
autor
19. aug 2023

@memma smutne veru :(

angel2017
autor
19. aug 2023

@memma a ako sa teda dostal kade ?

lenkakravcova
20. aug 2023

@angel2017 Dnes sme ten elektrický d fence vyskúšali a je to fakt super. Drží si odstup 1.5m od plota. 😂

memma
21. aug 2023

@angel2017 on ho vždy previezol. Nevadil mu ani ohradnik ani nič. Celý plot bol od blata ako ho stále preliezal k susedom. Oni majú vždy cez deň otvotenu bránu. Keď odídu s autami a zavrú až vecer

zuzinabila
18. mar 2024

@lujza123 ahoj, aky elektricky ohradnik prosim mate pre psika?dakujem

Strana
z4