icon

Útočenie niektorých diskutujúcich

mishaella
18. sep 2015

Nemám v pláne riešiť nič mamickovske ani nič čo by súviselo s deťmi. Zaujímalo by ma iba jedno.
Prečo vždy, keď sa tu ktokoľvek na niečo vo fóre na koníkovi niečo na akúkoľvek tému opýta, na 90% to skončí útočenim zo strany ostatných? Ich neustálym obhajovanim si len ich pravdy, osocovanim, často až vulgarnym spôsobom..? Neraz som si to všimla až nadobudam pocit, že niektorým ženám naozaj mlieko už šľahá na hlavu a nezverila by som im pri takom spôsobe komunikácie ani škrečka nie ešte dieťa. Neviem si predstaviť aký vzor doma od takej matky môže mať. Kde sa to vo vás berie? Toľko frustrácie, až zlosti ak ten druhý nedá len a len na vás? A potreby každého vychovávať. Otázne je ako a či vychovávate vlastné deti.

evitka83
18. sep 2015

@mishaella je pravda, ze niektorym tu "supermamam" tlaci mlieko na mozog pri niektorych reakciach, ale pri podaktorych otazkach, ktore si tu precitam sa niekedy ani necudujem. Ja som teda celkom tolerantny clovek a chapem, ze tu existuje sloboda prejavu, ale ked je napr. kazda piata otazka, typu mozem byt tehotna a potom tu baby fotia tehotenske testy, opisuju svoju menstruaciu, bolestive prsia, pripadne aj pohlavny styk a polohy ako k tomu pozehnanemu stavu malo dojst...no poviem ti, ze ma tiez niekedy svrbi ruka nieco napisat. Ako keby tu mali vsetky baby krystalovu gulu, z ktorej vycitaju, ci dotycna je tehotna a pod. Je to vec pohladu 🙂 ale niekedy mam skor pocit, ze toto forum s povodnym zamerom byt venovane diskusiam a radam pri rieseni roznych problemov sa zmenilo na pokec. sk

jani_uk
18. sep 2015

@mishaella Preto, sem vacsinou chodia frustrovane, zatrpknute zeny, zopar frustrovanych muzov, nemaju vela roboty, maju komplex nizsej hodnoty, a sem si pridu liecit ten svoj komplex.

tjaden
18. sep 2015

no možno je to v tom, celý deň sme dobrými matkami dobrými manželkami dobrými upratovačkami kuchárkami...pred deťmi nemôžeme nadávať, no a potom keď ti večer konečne dieťa zaspí, ideš sem a niekto tu rieši také prkotiny až sa chytáš za hlavu a máš chuť dotyčnú zobrať k sebe domov a ukázať jej čo sú to skutočné problémy...tak jasné osobne vybuchnem, aj si zanadávam, tu deti nie sú ...mám možnosť

1fifinka1
18. sep 2015

Ja to nechapem ak si nieco precitam a otazka sa mi zda smiesna prekliknem a idem dalej. Lenze su tu ludia, ktori maju potrebu na vsetko a vzdy reagovat. A ventilovat sa na nevinnych ludoch je ake? slabosske? neviem..... stacilo by keby ludia boli viac tolerantnejsi...jeden k druhemu

worker_falcon
18. sep 2015

@evitka83 to je pekné vyjadrenie, že "mlieko tlačí na mozog" 😀 Lenže hlavne pri zadávaní otázok. občas rozmýšľam, že pri kojení sa presúva aj časť IQ. Tuším som kdesi čítal oficiálny pojem "laktačná demencia", alebo niečo také. To je neskutočné. A najhoršie je, keď sa taká mamička čuduje a je agresívna/nespokojná, lebo ostatné s ňou nesúhlasia. To ako máme súhlasiť s každou blbosťou, len aby bol pokoj v "rodine"? Alebo byť ticho a nechať ju v tom, aká je dokonalá a má super názory?
Atď, atď.

mimla
18. sep 2015

@mishaella Tak si povedz, že ty sa na túto úroveň jednoducho neznížiš. Ja to napríklad chápem, tiež mám niekedy panenky na vrch hlavy. že sa tu riešia veci, kde stačí otvoriť ústa a použiť jednoduchú vetu smerom v osobe spôsobujúce "problém", alebo sa rieši niečo, čo by vyriešilo krátke heslo zadané do Google, či jednoduché naštudovanie si príbalového letáku, či krabice (dávkovanie mlieka, liekov, výsledku tehotenského testu...). A potom je tu ešte to čo spomínaš a to agresívne správanie v diskusiách. To však nie je fenomén iba tejto sociálnej siete. Podobné typy nájdeme aj v diskusiách pod rôznymi článkami.

Prečo to tí ľudia robia? Lebo môžu. Pretože keď nemáš poriadne argumenty, tak útok je najlepšia druhá možnosť. Pretože za počítačom ťa nikto nevidí a nikto na teba reálne nič nezmôže a človek môže okolo seba pľuť jed bez obáv z následkov. Ďalšia vec je, že písomný prejav, bez mimiky, gestikulácie a podobne je oprostený od veľa sprievodných komunikačných prvkov a je horšie zrozumiteľný. Tak sa stane, že aj príspevok, ktorý určite agresívne mienený nebol, môže byť tak pochopený.

Čo s tým? Nič. Každý sám za seba, nech sa snaží vylepšiť priemer. Ale sebakriticky musím povedať, že sa mi to asi až tak nedrí. Aspoň podľa niektorých reakcií. A to sa fakt snažím písať k veci, bez odsudzovania a ak viem, dať aj nejakú praktickú radu. Je to ťažšie ako to vyzerá.

sisaka
18. sep 2015

@mishaella precitaj si po sebe svoj prispevok. Podobnost s kritizovanymi cisto nahodna?

mishaella
autor
18. sep 2015

@tjaden frustrácie si treba riešit inde a nie.na ľuďoch čo vám zato nemôžu.

gladys_07
18. sep 2015

lebo mozeme 😀 anonymita verejneho fora je velka zbran...

babydesire
18. sep 2015

tiez nemam rada utocenie,hlavne nie typu "mas malo sexu poriadne si zaj.. a bude pokoj" a dalsie sexualne utoky na hociktoru temu..ano aj mne niektore prijdu banalne..ale snazim sa vzdy pozriet na problem z druhej strany.kazdy sme nejaky a to co jednemu prijde smiesne a vo svojom zivote nad tym mavne rukou,ineho to moze priviest k psychickemu zruteniu..ludia ktory casto takto kritizuju bud maju iny zivot a dany problem nemali,za danych okolnosti...alebo chcu poukazat na seba ake oni maju problemy a ze su ovela horsie. Tolerancia a Empatia mnohym chyba.

adsumus
18. sep 2015

@mishaella pretože mnohí ludia si osebe myslia, že su viac ako tí, čo sa pýtaju.

sissmiss
18. sep 2015

@mishaella tazko povedat preco niektore zeny nie su schopne napisat prispevok bez urazky, napriklad typu: "mlieko im slaha na hlavu".
Tak sa mozno zamysli a napis na co si prisla, preco nie je mozne napisat svoj prispevok bez urazania.
Podla mna je to bud kvoli osobnosti diskutujucej, alebo kvoli frustracii, stresu. Spolocnost kde je vysoky stres je menej tolerantna.

evitka83
18. sep 2015

@worker_falcon pojem laktacna demencia je odborne spravny, ale ja by som to skor nazvala po lopate "hlupostou", preroze podaktore zeny trpia touto chorobou ovela skor ako su vobec tehotne, resp. velmi dlho aj potom ako skoncia s kojenim. A je ich chvalabohu dost takych co napriek kojeniu touto chorobou nakazene neboli 🙂
A neviem, cim by kojili muzi, pretoze tych sa tato "choroba" tyka tiez, takze nediskriminujme zenske pohlavie 🙂
pekny den

tjaden
18. sep 2015

@mishaella ja viem ...ale keď mi mlieko šľahne na hlavu neviem sa ovládať 😀 😀

domak2
18. sep 2015

@mishaella Viacmenej si si sama vo svojej otazke odpovedala- pretoze sa pytas na koniku 😀 Nad cim sa tu chces este zamyslat? Toto nie je ziadna vysoko intelektualne zamerana stranka pre ludi s vyberanou mluvou. Je pre vsetkych a to znamena, ze su tu vsetci. 😅 Ludia su rozni a tak su tu aj rozne reakcie, kazdy jeden ma svoj svet a ten prezentuje, tak ako aj ty. Inak ja sa tu velakrat naucim pozerat na veci aj z uplne inej perspektivy, prave vdaka opacnym nazorom a niekedy proste len krutim hlavou a smejem sa 😀 Inak tvoj prispevok tiez nie prave pozitivne ladeny 🙂

spirit16
18. sep 2015

Problem je prave v absencii realneho kontaktu.
Ked sa nieco napise do par riadkov a Ty to len citas a nevidis priamo tu osobu, tak si za tymi riadkami predstavis aj nejake konkretne spravanie, konkretne naladenie a konkretny motiv.
Garantujem Ti ze ked si 10 ludi precita ten isty prispevok a potom ich poziadas, aby Ti povedali o com ten prispevok bol, pocula by si 10 inych historiek.
A najlpsie na tom je, ze ked sa spytas osoby, ktora to pisala, tak zase budes pocut nieco uplne ine.
Kazdy sa snazi to, co cita premietnut do svojich skusenosti a do svojich vzorcov chapania sveta.
A prave preto, je to cele o nicom a prave tak o tom, ze mas moznost dostat aj iny ako spolupatricny nazor svojej najlepsej kamosky.
V kazdom pripade virtualny svet nemozes nikdy brat az tak vazne.
Ako nakoniec ani Tvoj realny zivot.
Cim viac vazne ho beries, tym menej sa z neho vies tesit.

mishaella
autor
19. sep 2015

@tjaden to ale nieje problém ľudí tu ale vás, takže výhovorky bokom.

adsumus
19. sep 2015

@mishaella ja si ešte myslím, že trochu by pomohlo, keby sa na našich skolách prestalo učiť štýlom vypočuj, prečítaj a zopakuj a začalo sa učiť stýlom diskusie a argumentácie, lenže potom by sa kultura nášho národa sprudka zvýšila a naše deti by sa tu museli červenať, ked si prečítaju, čo maminka vypisovala iným ludom.

mima4
19. sep 2015

@adsumus myslis si, ze politici chcu zvysit kulturu naroda? 😉

adsumus
19. sep 2015

@mima4 niečo za tým isto bude 😉

mima4
19. sep 2015

@adsumus moja osobna skusenost: pri komunikacii na nete (osobne sa nepozname) clovek nepracuje tolko s emaptiou... Osobna komunikacia je vyssi level..clovek zohladnuje toho podstatne viacej...

adsumus
19. sep 2015

@mima4 moja osobná skusenosť, že ludia sa tvárou v tvár vedia lepšie kontrolovať, ja mam empatiu rovnakú na nete, aj v reale. ale inak, može byť aj ta empatia u niekoho zhoršená

tjaden
19. sep 2015

@mishaella načo tu chodíte keď je tu toľko skazených žien, matiek ktoré dávajú svojim deťom zlý vzor, každý tu na vás chúďatká útočí ...však si založte vlastné fórum pre mimoriadne inteligentné ženy
@adsumus sa určite pridá tiež, môžete sa inteligentne porozprávať napr. o pomoci utečencom 😀

citronade
19. sep 2015
https://www.youtube.com/watch?v=gwwHpDkr--4

jeden cesky typek... btw, brilantny vedec, o virtualnom svete. ps. intelektual 😎