Utratenie psiíka
Ahojte, netyka sa to priamo mna, ale manzelovho brata a jeho zeny. Maju fenku, zena ju mala uz pred tym, akonsa spoznali. Neviem presne, kolko ma rokov, ale vyse 12 urcite. Uz pres 2 rokmi bola na tom velmi zle, ale ako sa hovori, vylizala sa z toho. Teraz uz je naozaj koniec. Ma velky nador. Dostala morfium, ze maju ist domov, rozlucit sa a priniest ju, aby netrpela viac, ako trpi. Svagrina to nedokaze. Buduci utorok odchadzaji na 3 tyzdnovu dovolenku, v psom hoteli, kde ju bezne davaju vysvetlili situaciu, psika odmietli, lebo umrie sam.
Smutne, ze svagrina ide truchlit na 3 tyzdnovu dovolenku a riskne psika nechat dozit na nejakom psom hoteli bez dostojneho rozlucenia. Ja by som to nedokazala, chcela by som vediet a byt pri tom, ze to ma psik za sebou a nie odist. Och psia dusicka...
He to ale na svagrininom svedomi. A u vas ho nemozu nechat alebo by ste sli vy k nim a tam ho doopatrovali al by doslo k najhorsiemu?
@kitycat mam babatko, 6 mesacneho chlapceka, uz 4 masiace sa trapime so zapalmi priedusiek a pluc, aktualne cakame na vysledky alergickych testov a zatial sa mame vyhybat vsetkym moznym alergenom - patria tam aj psie chlpy.
@ckocka neviem, nezijem na Sk a kontretne meno nam nepovedali. Presne toto bola moja prva otazka. Vsak nik nevezme tak choreho psika. Ja len dufam, ze ju nenechaju doma s muskou granul a vody.
Psí hotel za psa zodpovedá. Nezoberie tak viditelne choré zviera, aby sa potom dohadoval s majitelom že nezavinil jeho smrť alebo zhoršenie stavu.
@ckocka nikdy som ani nepomyslela, ze nieco take je mozne. Ale ocividne ano. Ak chces, kludne ti napisem sukromnu spravu. Sme z toho mimo ja, muz a aj svokra. Piseme, volame, ona nedviha, len svagor a stale to iste. Ze svagrina to psychicky nezvladne.
Najprv máte alergiu, potom nebývate na Slovensku, ale iste vieš že je to možné. Myslím že súkromná správa je zbytočná.
@ckocka ale kto pisal, ze svagor byva na Slovensku??? Svagor je cudzinec, aj manzel, zijeme v zahranici, to nie je podstatne, podstatne to bolo len na to, ze meno psieho hotela by ti aj tak nic nehovorilo. Ja sama ho nepoznam. Vzdy nam len povedia, ze je v hoteli.
Hmmm, špina. Až takto ostro by som švagrinú nenazývala. Proste si nepripúšťa, že je koniec. Každý tieto veci spracúva po svojom.
Psí hotel v zahraničí má iste webové stránky a na nich podmienky.
Blbosť je to stále rovnaká.
@lintu ano, mozno su to silne slova, uvedomujem si to, ale poznam ju..teraz sa tvari, ako nedokaze zniest odchod svojho psika..a o tyzden nam budu kazdy den posielat 60 fotiek s drinkom v ruke, vysmiata a na psa si ani nespomenie.
@ckocka tak mozno nam klamu a nechaju ju samu doma. O to horsie. Ja pisem len to, co viem.
@ckocka ako mam si od svagra vypytat letenky, kopie rezervy z hotela? Ako na tomto koni uz kazdemu sibe a vsetci si mysliq, ze vsetko je troll. Ja som si tu len prisla vyliat srdce, lebo je mi luto toho stvorenia. Nic viac.
Ja viem že je ťažké nechať uspať zviera ale trpí. My sme tak dali uspať mačku min rok v októbri. Vedeli sme že by len trpela tak sme ju dali uspať. Sestra bola pri tom, mačka poslednýkrát zamnaukala a odišla. Vyčítala si že sme nespravili viac ale dnes vieme že sme lepšie spraviť nemohli, nedalo sa jej pomôcť:(
Srala bysom celu dovolenku keby ma opusta clen rodiny(🐕)...ach...a ak bysom videla ze ozaj trpi s velkym zialom bysom snou isla na poslednu injekciu a bola by som.dokonca nalepena prinej...
A niekto s tou fenkou z vašej rodiny nemôžeš ist veterinárovi ju dat uspat keď je na tom zle?
@tara42 manzel nemoze ist, prscuje. Svokra ma 71 rokov, soferuje, ale uz len na kratke trate, metrufa si taku dialku. Navyse nemame ziadne povolenie majitelky psa.
Proste im je ta fenka ukradnuta..chudatko..a ze nechat ju samu ked je uz na konci svojho zivota toto dokazu len pri.ebane bezcitne svine..kludne mi zmazte prispevok..na toto sa nic pekne neda napisat
@laska86 suhlasim. Keby im na nej ozaj zalezalo, tak su pri nej do posledneho vyduchu. Aj rodica, aj dieta milujes a nechces, aby odchadzal sam. Ked uz nemoze nic urobit, aspon ho drzat za raku.
Ako nechcem na svagrinu len kydat. Tej fenke bolo u nich dobre. Naozaj sa o mu starali s laskou, ano, davali ju do psieho hotela, ale mimo toho niekolko hodinove prechadzku denne, nalepsia strava
.o to viac by jej mali dopriat dostojny odchod.
Rozhodnutie o zivote nasej fenky, bolo zatial najtazsie rozhodnutie mojho zivota....bola naozaj clenom nasej rodiny...nie je to vobec take jednoduche ako sa zda, napriek tomu ze moze byt ocividne ze sa psik/fenka trapi, nariek veku a chorobe...stale som mala v hlave otazku, ci mame byt my ti co rozhodnu o jej zivote? O tom kedy od nas odide... ci by nebolo lepsie aby odisla prirodzene? Mozeme vobec rozhodovat o zivote a smrti? Chapem tvoju svagrinu, ja som vobec nebola schopna zavolat veterinara a vyslovit "je koniec, pridte pichnut injekciu"....skuste sa s nou porozpravat a mozno by to rozhodnutie mal spravit jej muz ked ona to nedokaze....ak je na tom ale fenka naozaj tak zle tak do utorka asi ani nevydrzi, ak ju svagrina ma ako clena rodiny nevycitala by som jej tu nerozhodnost, myslim si ze dovtedy sa bud rozhodne s nou ist na injekciu alebo to pojde prirodzene :(
@ja_mama keby aj ma zomierat bez injekcie urcite by ju nemali nechavat samu a oni odidu na dovolenku..to uz co je aky pristup preboha..toto je podstata problemu ktory tu riesi autorka...ja bysom to nedokazala..urcite zostat s fenkou aj v poslednych chvilach fenka potrebuje citit spolocnost ludi s ktorymi vyrastala a zila.😢

Volali do dalsieho, tam ju vezmu, zaplatia o 100 € viac. Ja uz 3 dni nespim, nechapem, ako moze byt niekto taka spina a nechat takto trpiet nevinne zviera len kvoli svojim sebeckym citom. Nehladam ziadnu radu, len sol potrebovala ventil. Nechapem to, je mi tak luto tej fenky. Keby som mohla, hladkala by som ju do posledneho vydychu.