icon

Už sem v koncoch, nezvládam svojho syna.

mimimiruska
23. mar 2020

Ahoj zienky uz neviem ako dalej syn 5 let ale neuveritelny hajzel :((( boli me slovo ktere jsem musela vyslovit ale musela jsem ... vypocitavy maly dabel co nosi masku ditete.... vypocitavy ( mam malu dcerku sustavne ji robi zle nebo nie jej ale nieco urobi zle (poleje zed vodou nebo rozbije hracku rekne to na ni a ubližuje ji za to ze ona...) uspavam malou obcas tiez usnem on hned vyuzije situaci a robi zle jsem v koncoch brecim po n nocich uz nebiem ako dalej pomoc.... :(

hoffmanka
24. mar 2020

Je to na neho podľa mňa veľa. Však si vezmi, čím všetkým si chudáčik musel prejsť. Isto máš toho aj ty veľa a nie to ešto to malé dieťa. Chce to asi len čas a hlavne veľa pozornosti a lásky

mimimiruska
autor
25. mar 2020

@ysseba no u nej je to nejduraznejsi trest lebo vse co pisete som skúsila a je mu to uplne volne zoberu tu hracku rozdupe ji nervama a povie si ju vyhod ...toto je mu vazne jedno ....nejhorsi trest je pro nej ze se musi ucit respektive psat nieco co mu dam za ukol od psychologicky a tak viete ;) .... takze respektive uz nevim kudy kam od jeho dvou rokou s tim bojujeme a je to horsie a psychologicka uz tiez jako kdyby snama stracela nadej.nebo tak nieco :(

mimimiruska
autor
25. mar 2020

@hoffmanka verte mi ze potom vsetkym ho stale lubim stale mu to dokazujem ked je hodny ...nejsem striga jak me tady ostatni zeny vidi ...

mimimiruska
autor
25. mar 2020

@simca06022011 nehadzem špinu na nej sem ta jedina co za.nej prave bojuje ;/... na prdel nepomaha bere to se smichem ze nebolelo a tak a vetsi davat nechcem nejsem ten typ radsi resim kompromisem verte mi ze sem ho tak nazvala aj pred psychologickou moji aj jeho a od jeho 2rokou do teraz mi prijde ze ani psychologicka si.nevie rady a ztraci s nami nadej :((( ....

mimimiruska
autor
25. mar 2020

Vidite ve me tu zlou ale nemozem vam to mit za zly ja si to vycitam ze srdce nejvic !!!!! Ze som zlyhala na plny care !!!! Snazim se viac nez 200 precent ale stale nic a som vazne na kolenou a odsuzovani uz sem se naposlouchala vela ale pochopeni jen od psychologu citim se pak byt uplne zbytecna nemit nikoho v tomto okruho coby misto nadavky pouzil vlidne slova ...

kvietocek203
25. mar 2020

Ja si skôr myslím, že sa snaží upútať pozornosť na seba aj keď nie tým správnym spôsobom..... Možno ma pocit, že ho máš menej rada než dcérku.... Skus miesto pokarhania objatie, porozprávat sa s ním prečo sa tak správa povedz mu, že ho ľúbiš zmen svoj prístup k nemu hlavne s Láskou! Tu dieťa potrebuje najviac!!! Aj mňa moji vedia vytočiť ale naozaj..... Správanie dieťaťa záleží hlavne od prostredia od jeho pocitov niečo to v ňom musí vyvolávať, ty musíš prísť nato co to spôsobuje a nie zatracovat svoje dieťa.. Bude dobre neboj len daj viac lásky a porozumenia uvidíš pomôže to🙂

tenerifka
25. mar 2020

@kvietocek203 ved pise, ze mu dava lasku a pozornost. Akoze sorry, ale vsetci sme mali surodencov, aj nase deti maju, a tiez sa nasi rodicia neisli potrhat, aby sme sa necitili odstrceni a tak. Ja som mala 5 rokov, ked sa mi narodil brat, a bola som uplne odstavena na vedlajsej kolaji, ale nikdy som nenicila veci, hracky, nikomu neublizovala. Kebyze ano, dostanem par po papuli a vybavene. Teraz sa vsetko riesi s psychologom, a aj tak je to nanic platne.

@mimimiruska stale si myslim, ze chlapcovi chyba muzsky vzor a pevna ruka

mimimiruska
autor
25. mar 2020

@tenerifka tu ma to je ten problem ze partner je stale prec v praci a ked je doma je kludny aj syn ale jelikoz to nieje jeho dite nezapojuje se moc do toho ked je doma pomuze nejvic ako moze sem mu vdecna za vsetko ale je to velmi tezke ze se kvuli tomu ne raz pohadame lebo pevna ruka treba stanoveny hranice atd ...ale matky moje srdce neda byt tolko prisna aj presto ze je taky je ... je to tezke ne raz aj spomínala psychologicka jestli to pojde tak to dal tak lecbnu pro take deti a to mi trha srdce ale ked mu to pomuze busu radsi trpet bez neho a pak se tesit s lepsich zitrku ne trpet a sedet a nic nerobit...

katkati
25. mar 2020

@mimimiruska To slovo hajzel je riadne prehnané. Dúfam, že ho nebiješ, ako ti tu poniektoré radia. Agresia z tvojej strany len všetko zhorší, bude ešte viac nervózny z toho, že sa bude cítiť ohrozený. On nemôže za to, že si ho splodila s takým človekom ako píšeš. Nastavuj mu každý deň zrkadlo, že agresiou a násilnosťou sa nič nevyrieši, nech si zvyká postupne na dobro a nie na ďalšie zlo. Nevidíte ženy v okolí, že väčšinou agresívny dospelí ľudia boli v detstve bití a týraní?

tenerifka
25. mar 2020

@mimimiruska daj pokec s tvojim muzom, ked budu deti spat. Obidvaja chcete pre vas vsetkym len to najlepsie. U syna sa to da este zachranit, ale nie opicou laskou, lebo vidis, ze to ma uplne opacny efekt. Mozno citi odmietanie zo strany tvojho muza, to dieta musi vediet, ze niekam patri, ze je chcene, nie trpene. Urcite muz nie je v praci cely tyzdeñ a 12.h.denne, nech si urobia spolu program na 2h denne trebars 2-krat do tyzdña. Chapem, ze nie je jeho otec, ale maly potrebuje autoritu, niekoho obdivovat, niekto mu musi byt vzorom, a ty to nie si, budes neskor pre svoju dceru. Syn musi mat urcene hranice, pevne a laskave zaroveñ

gab1sol
25. mar 2020

Neprečítala som to všetko, lebo po pár príspevkoch som tak nejako pocítila, že ty za každú cenu dávaš chybu tomu 5-ročnému dieťaťu. Píšeš, že mu dávaš všetko, že mu dávaš lásku. Ale to nie je len o tom, rodič musí byť kamarát, ale aj autorita. Nie dieťa musí diktovať pravidlá domácnosti, ale rodič. A ak nežiješ s jeho otcom, tak mu musíš zastúpiť aj otca. Nehovorím teraz, že ho máš mlátiť, ale na druhej strane mám pocit, že si synom nechávaš skákať po hlave. Láska nie je len o tom, že mu všetko dáš, že mu dovolíš, ale je to aj o tom, že mu určíš nejaké hranice, pravidlá... A ak si toto od začiatku podcenila, tak ťažko budeš teraz prevychovávať. Teraz už musíš byť rázna.

katkati
25. mar 2020

@gab1sol Neverím, že mu dáva všetko, keď je schopná 5 ročné dieťa nazvať hajzlom. Určite nenapíše všetko tak, ako je to v skutočnosti.

gab1sol
25. mar 2020

@katkati ja som použila len jej slová, že mu dáva všetko. Ale poznám také mamičky, ktoré dali všetko, aj to posledné dieťaťu, no chýbala výchova a potom sa sťažovali, že nezvládajú svoje deti.

mimimiruska
autor
25. mar 2020

@katkati nemysleno do slova hajzel jako ked to pouzijem v jinem souveti.... hajzel jako ve spravani vychcany hajzel nejako jako osobitne hajzel jako kazdy pochopil zle .... uz som tu viackrat pisala ze ja nejsom na bitky a urcuju mu pevne hranice ake mi nastavila psycholozka ako se spravat atd bez nich bych byla v ustave uz zavrena ja aj syn buh vi kde...

mimimiruska
autor
25. mar 2020

@katkati bohuzial pisem nejsem osoba co si musi vymyslet pribeh plus aby me.kvuli pribehu urazeli lide ;) aby sme si to.ujasnily ;)

mimimiruska
autor
25. mar 2020

@gab1sol davam mu vsetko myslim jak pevnu ruku tak lasku .... tak aby respektoval me ale aby se nebal za mnou prijit .... pripad ked zvysim hlas a vidi ze uz dojde k vysimu hlasu vie uz je vazne zle a priklad prijde a mami ja te mam velmi rad chci te mit u sebe ....

mimimiruska
autor
25. mar 2020

Moje laska neni v tom ze kazdy den je tututu nie vie kedy uz prehani problem je v tom ze on je velmi sikovnej co se tyce uceni dam mu priklady on je vypocita sikovne premysli jsou uplne vyborne 4 dny ze by jste si povedali to je zlate hodne dite ze by jste do nej vychcanost a nic take nepovedali a pak jedno rano se probudi a cele zle od naschvalu az po extremni chovani ze by jste normalne jako dospeli clovek posadil na prdel kde se to v nem vzalo a co v tu chvíľu delat....za dalsi bat se jit spat protoze on je schopny se v noci zobudit a vymyslieť veci o kterych by se vam ani.nezdalo ze dite vymysli ;) .... neviem ako viac opisat situacie myslim ze ty nejdulezitejsi a nejhorsi uz sem tu v debate zminila.....jsem matka se srdcem ze to je jen dite ktere jsem porodila a dala zivot ktery budu strazit a bit za nej...moje deti jsou.moje bohatstvo jen sem nevedela ze se nieco takoveho o, cem sem jen pocula muze prihodit aj.mne a budu ze sveho ditete na.kolenach a nevedet kudy kam ...

ysseba
25. mar 2020

@mimimiruska Ach jaj, no máš to ťažké ☹ A že najhorí trest je pre neho učenie sa? Tak to budete mať "veselo" v škole ☹ Tak zostáva veriť, že keď sa situácia s koronavírusom upokojí a budete riešiť tie nohy, že to pomôže. Vieš, možno aj on sa v podmedomí cíti frustrovaný, že nemôže robiť to čo jeho rovesníci. Tak snáď pomôže, keď aj bude môcť robiť nejaký šport alebo na ihrisku bude môcť vybiť energiu. Priznám sa - nečítam komentáre (lebo sa nechcem zbytočne vytáčať, už keď som videla tie prvé kde ťa zvozili, že ako si nazvala syna a pod...) takže neviem či si to písala. Ale chodí do škôlky? Ak áno, tak tam sa ako správa?

mimimiruska
autor
25. mar 2020

@ysseba zacal chodit bol tam tyzden a bum koronavirus ....nemohol kvuli operacim atd doktorka dala odklad... nevytacejte se je to zbytocne ;) .... na cizim pribehu urco mate svych starosti dost 🙂 ....len bolo zle povedane nemyslela jsem syn ze je hajzl ale ze se chova coz je rozdil a mamicky to holt vzali po svem.....ano to si.myslim aj ja ze by mu to dost pomohlo byt s detmi a nejen semnou doma zavrenu po cely cas atd ale bohuzial plus tu na dedine sem uplne sama vsude samy duchodci zadny deti takze stale jen somnou

ysseba
25. mar 2020

@mimimiruska no je to blbe s tym koronavirusom 😡 tak uz nam len zostava verit, ze ako rychlo to prislo, tak to tak aj odide a ze sa vratime k normalnemu zivotu. Ja di tiez myslim, ze aj skolka mu pomoze. 5 rocne dieta urcite potrebuje kolektiv, byt s rovesikmi, nieco sa naucit. Ja viem, ze urcite aj vy sa spolu doma ucite, ale tak v skolke to je ine. Olis ked nohy date do poriadku, ze bude moct vyventilovat emocie aj vonku sportom a behanim, plus ked budete nadalej v kontakte s psychologickou, tak bude dobre 🙏 uz ken pretrpiet toto nemile obdobie 😷

beatrix85
25. mar 2020

@mimimiruska už dávno mal dostať pár výchovných. To sú tie rozmaznané decká ktoré si môžu všetko dovoliť. By mne to syn urobil takú by dostal po riti a nakričala by som na neho že by videl. Môj syn je vychovaný a dobrý ako med. Kde môže pomôže a má len tri. Ako si vychovaš tak máš.

nefertiti5843
25. mar 2020

@mimimiruska Nejako čudne píšeš....akoby si skákala z témy na tému a riešila piate cez deviate...vôbec ti nie je rozumieť.

nefertiti5843
25. mar 2020

@ysseba Obávam sa, že ak pôjde medzi deti, že až tam bude mať milión príležitostí, ako iným ubližovať....chudák ostatné deti v škôlke :(

marca12
25. mar 2020

@mimimiruska musis navstivit detskeho psychologa a to urychlene. To je uz zacarovany kruh. Maly zdedil otcove geny,ty v nom vidis jeho otca a podvedome ho za to vinis,vnutorne ho nemozes ani citit. Maly to z teba citi. Chod ku psychologicke sama,vypocuje ta,vysvetli a mozno casom bude chciet vidiet aj maleho. Taketo deti su nezvladatelne,ale musis to riesit s odbornou pomocou. Chlapec pojde do skoly a bude to este horsie. Je dobre si spravit aj chvilku s nim. Teraz je to tazke,lebo sa nikam neda ist. Ale napr. chod iba s nim na prechadzku, proste iba vy dvaja. Musi citit,ze ho lubis. Stale ho laskat,mojkat,pusinkovat. Laskou vyriesis vela. Tam kde nepomoze hnev,pomoze len laska. Deti musia byt milovane. Nevravim,ze ho nemilujes,urcite ano,ale on to musi citit v objati,v tvojom naruci.

katkati
25. mar 2020

@beatrix85 Váš syn má určite inú povahu. Nehovorim, že je to váš prípad, ale niektorí rodiča si zamieňajú strach z bitky a kriku rodičov za vychovanost. Mimo rodičov, keď sú starší, si potom zvyknú vybijat zlosť na slabších.

marca12
25. mar 2020

@beatrix85 nesud a ver tomu,ze su extremne nezvladatelne deti,ked zdedia taketo geny psychopata a manipulatora. Poznam taky pripad a je to na slucku vychovavat dieta s takymi genmi. Mamicke sa to zatial dari korigovat,ale stoji ju to vsetky sily

stanislavicenka
25. mar 2020

@mimimiruska ma 5 rokov. Mala by si zmenit svoj pohlad na neho. A nehadzat to na manipulatorsku povahu jeho otca. Deti zrkadlia rodicov. Chapem, ze mozes mat pocit, ze robi veci naschval, ale pre nieco to robi, skutocne. Ja by som ti poradila precitat si knihu 5 jazykov lasky pre deti, najdes tam viac odpovedi. Ale dolezite je tvpje spravanie voci nemu. Cloveku je to niekedy proti srsti, hlavne ked je nahnevany. Mam 4 rocnu dceru a ona je velmi zamerana na pozornost, nikdy nebola na fyzicky kontakt. Ale ked ma nahneva, hned sa pyta, ci ju ľúbim, a aby som ju potulkala. Je to takze v takej chvili hnevu, musim sa vela premoct, ale luto mi je, ze sa ma to pyta. Co ty odpovies synovi, ked sa ta pyta, ci ho lubis? Moja je, ze ju lubim vzdy, vzdy, aj ked sa hnevam, a ze sa to nikdy nezmeni. Iba sa mi nepaci, ako sa sprava.

ysseba
25. mar 2020

@nefertiti5843 Alebo sa aj môže stať, že bude sekať dobrotu, poznám aj takých 😀 Že doma zlý jak čert a v škôlke anjel.

mimimiruska
autor
26. mar 2020

@nefertiti5843 lebo odpovidam snazim se odpovidat kazdy mamicke zvlast proto se to tak jevi 🙂

mimimiruska
autor
26. mar 2020

@stanislavicenka uz som tu nekolikrat psala ze vsetko od lasky az po respekt dostava...