V akom veku je podľa vás muž pripravený na otcovstvo?
Mám snúbenca, s ktorým si plánujeme svadbu, no on je odomňa mladší, má len 20 rokov. Poznám ho už dlho a viem že je zodpovedný, rozumieme si a viem že by sa o nás vedel postarať. Verím mu, sám prehlásil že by bábätko chcel , no ja sa v kútiku duše trošku obávam, že sa to po narodení bábätka zmení , že ho otcovstvo ,,omrzí´´ a že bude chcet dohnať všetko čo v mladosti nestihol. Prosím poradte mi. ďakujem
Ahoj...ja si myslím, že veľa závisí od povahy chlapa, ale okolo 20r. určite ešte nemôže byť dostatočne zrelý na otcovstvo ☹ ja myslím, že najskôr tak 25-30 rokov, u chlapov to býva vždy neskôr...poznám prípady, keď to bolo dokonca až po 30-tke 😀
ťažko povedať v akom veku...niektorí ani v 50tke nie....však ani u ženy sa sa to nedá jednoznačne povedať 😉
v 20 tke urcite nie 🙂
nechcem byt nezdvorila ani urazajuca,ale pre mna 20 rocny chlapec nie je muz.samozrejme ma biologicke predpoklady stat sa otcom a to ostatne je uz len na vas dvoch...ci bude zodpovedny a ci je zreli na otcovstvo ti ziadna uzivatelka nepovie...kto ho nepozna.jedine vy musite vediet co robite,lebo dosledky budete niest len vy dvaja a nie tie mamicky,ktore ti poradia tak ci onak. a nakolko ty by si ostala sama s dietatom ak by tvoj partner cuvol,tak si poriadne zvaz a prehodnot do coho sa pustas 😉
ja by som sa nebala..vsetko je to o povahe cloveka a jeho postoju k zivotu...aj 20 rocny chlap môze byt skvelým tatom..tak isto ako takto mlada baba skvelou mamou 😉 ..nikto ti nezaruci, ze teraz nie,lebo je mlady, ale v 30tke uz to bude ine a on bude super tato...vies aky je ,poznas ho..ak sa na to citite, tak preco nie 🙂 / inak my sme sa stali rodicmi tiez velmi mlady..a sme tu, mame 4 deti a vsetko je ok 🙂/
Ak sa naozaj poznáte dlho a vieš, že je zodpovedný, postará sa o vás, plánujete svadbu, tak potom si si vlastne už odpovedala sama 🙂 . To, že je mladší od teba, nie je problém. Môj manžel je odo mňa mladší o 5 rokov a funguje nám to aj so synom už pár rokov. A obavy som mala aj ja - ale, kto nemá? Aj ten najkrajší vzťah môže zlyhať. Nič v živote nie je len biele alebo čierne, chvalabohu! 🙂
preco by nemohol, ked si myslis, ze je zodpovedny nie pojaseny chlapec tak preco nie, ty ho musis poznat aky je, ale ako uz bolo napisane niektori ani v 50-tke niesu schopni byt otcami. Nas tatik mal 22 ked sa nam narodil prvy syncek a bol zodpovedny a spolahlivy. Vek nie je vsetko, hlavne povaha cloveka.
moze aj mlady byt dobry otec....
ten moj sa zmenil nazor hned ako mu dali maleho do ruky.........
ahojte,tak my sme mali ako 20 rocny synceka a nas tatino sa postavil k rodinke zodpovedne a spolahlivo.kamarati,ktori boli slobodny ho odsudzovali,dokonca,ze je pod papucov,ale az teraz pochopili ked oni maju deti co je to rodinka.Sme spolu 12 rokov mame druhu dcerku a stale sa lubime rovnako,mozno aj viac 😵
Ono to dost zalezi od muza ako sa k tomu postavi anie od veku,poznam ludi co maju aj 35 rokov a rodina je na druhom mieste ☹
Ahojky, ja mam 18, moj priatel sa stal otcom ako 19-rocny, za dva mesiace ma 20 😀 je uzasny otec, zodpovedny, spolahlivy, maleho kupe, krmi, prebaluje, nosi na prechadzky, hra sa s nim, mozem si hocikam odbehnut a on ho bezproblemov postrazi, poznam chlapov, ktorí mali aj 30 rokov a nesiahaju mojmu ani po clenky, takze @ivka1630 chcem ti vyvratit tvoj nazor, prepac zacitujem ta :ale okolo 20r. určite ešte nemôže byť dostatočne zrelý na otcovstvo - je podla mna absolutna hlupost, ked sa chlap na dieta citi, a ma taku dobru povahu, tak preco nie? mam znamu, ktorej 26-rocny muz ( a to spolu chodili naozaj dlho - cez 5 rokov) kazal ist na potrat, moj priatel - podotykam 19-rocny o potrate nikdy nepovedal ani pol slova, od toho ako nam ukazal test 2 ciarky som nelutovala ani na sekundu, ze prave on je otcom mojho dietata. Chodime spolu od mojej 14-tky, kazdy vravel, ze to je len detska laska, a pozri sme spolu uz cez 4 roky a ozaj nam to klape. Nevidim dovod nato, aby si rozpravala, ze tak mladi ludia nie su zrely nato vychovavat dieta - nemozes sudit niekoho len podla veku, ak ho nepoznas, a tak ma tato poznamka dost urazila.
Vsetko zalezi od povahy muza, a od toho ako dobre ho poznas a ako dlho ste spolu, ked vidis, ze by babo chcel a je zodpovedny a spolahlivy tak preco nie? vek nehra rolu, naozaj su aj omnoho starsi rodicia a z niektorych mi je az do placu, naozaj si niekedy myslim, ze cim mladsi jerodic, tym viac je zodpovednejsi, cita clanky, informuje sa, nechcem samozrejme urazit starsich rodicov, aj moja krstna ma 40 rokov a caka mimco, ale vsetko zavisi od povahy, baba co rodila tyzden po mne napchava svoje 5-mesacne dieta divinou a milacikom - to nie je normalne, a ma 32 rokov, tym chcem len povedaz, ze vek nehra rolu, drzim palce 🙂
podla mna na veku vobec nezalezi.chalan moze mat dvadsat,no moze byt dostatocne vyzrety na manzelstvo ci otcovstvo a moze mat aj 35 furt s nim bude puberta plieskat 😀 o veku to nie je.je to o tom danom mladom muzovi. 😉
ja teda mozem povedat len svoju skusenost. moj druh je velmi zodpovedny a pracovity, ale tiez tomu nebolo vzdy tak. 😠 . ked sme sa spoznali tak by som mu ani psa nezverila, bol to jeden nezodpovedny hulvat. sme spolu uz cez 5 rokov a on dospel, alebo dozrel ako chces. asi naozaj zalezi na povahe, ale 20 rocny ? myslis ze si este nechce uzivat zivot , lebo predsa ked mas dieta uz je ten zivot taky usadenejsi, spokojny. ale verim ze vam to bude klapat 😀
Myslim,ze pripravenost,nie je spojena z vekom,skor tym,co zazil,a ake hodnoty a ciel zivota ma,co chce,tak ako buduca matka...ak je pripraveny na zodpovednot,tuzi po dietati,a je schopny sa o teba a babo postarat,ci uz pomoct,financne aj psychycky,neriesila by som,ze ma len 20,mhoho starsich chlapov,proste este nie je zrelych,dokonca ani zien...
nemyslím si že je to o veku 😉
može byť aj na 20 a nemusí byť ani na 60r...
U mňa platí, že každy muž by mal byť pripravený byť zodpovedným otcom dieťaťu od 9 mesiacov po súloži so ženou. Ak nie je, nemal by suložiť a ak tak robi a sprava sa nasledne nezodpovedne, by mal ísť do polepšovne. Na veku nezaleži.
To čo píšeš, že sa obávaš zmeny po narodení dieťaťa, je velmi rozumna uvaha, lebo kto tvrdi, že sa narodením dietata jeho život nezmenil a že dieta neprináša obmedzenia, jednoducho klame. Všetko sa zmení. Preto ked muža miluješ, jednoducho musíš verit, že ked spolu splodíte dieta, bude mu dobrým otcom, inak by si sa zblaznila a kedže predpokladám, že nikto z nás nemá vešteckú gulu, zblaznili by sa aj tí 20, 25, 30, 35 - roční. Na tvojom mieste by som svoje uvahy zamerala skorej smerom praktickým - kde budem bývat, ak budem bez prijmu, kto ma bude živit s dietatom, do akej miery som odkazana na pomoc ostatnej rodiny, ako sa s ostatnou rodinou tolerujem, ako nam zasahuju do života rodičia, ako sa pri tom citim ja ako muž, aky chcem mat životny štandard, čo chcem dopriat dietatu, akych snov a aktivít sa pre dieta vzdavam ja akych muž, ak ma muž opusti, ake mam možnosti a podobne. Ak maš tieto otazky vyriešené a partnera miluješ a veriš mu, si zrelá na dieťatko a ono može prist v každom veku. Ak nie, treba ich najprv vyriešit, lebo ver tomu, že potom je vysoko pravdepodobne, že aj ten najlepši vzťah a snahu o rodičovstvo možu zničit hadky o takychto veciach do takej miery, že to jeden z partnerov vzda bez ohľadu na druheho a dieťa.
ide o psychicku vyspelost... schopnost byt napomocny, schopnost byt zene oporou, postarat sa o nu aj dieta financne pocas materskej, schopnost niest zodpovednost aj za niekoho ineho atd.... nie je to o veku ale vyspelosti
Tiež si myslím, že nejde ani tak o vek, ale o vyspelosť...
To vobec nieje o veku-je to zodpovednosti a celkovej povahe.mam kamarata co sa stal otcom v 18-tich a je od zaciatku uzasny otec dnes už troch deti,a mam kamarata co sa stal otcom po prví raz v 40-tke a po pol roku hrozí že sa rozvedie,dieťa mu absolutne rozhadzalo celý život bohužial nie pozitívne ☹
zalezi od povahy cloveka ... napr.poznam 28r otca a riesi uplne ine veci ako svojho syna a rodinu a zas poznam 26r chlapa ktory sa stara takze je to rozne ...na chlapovi zbadas ci je pripraveny ked mu oznamis ze ste tehotny 😉
no ak to vyhlasil on,ze chce dieta,tak chod kludne do toho ! dieta ho urcite neomrzi 🙂 moj mm na 24 a straaaasne sa r´tesi na babatko a s mojim 2 rocnym synovcom je najlepsi kamos ,neskutocne sa o neho stara,hra sa s nim...myslim,ze na veku nezalezi,zalezi na vyzretosti chlapa a od jeho "feelingu"
😀 .. nikdy a stale... moj otec nebol ako 27-rocny pripraveny... este si chcel uzit... a je celkom dobrym otcom... moj bratranec sa detom brani (ma 34 rokov)... ale som si ista, ze by bol dobrym otcom... krstny sa citil byt pripravenym (ako 30-rocny)....a potom to nezvladol... - ...takze dopredu sa neda povedat aky bude chlap otcom
niekedy je necakane otcovstvo lepsie... ako ked sa chlap prilis dlho nad tym zamysla 😎
sorry ale to je co za otazka? :d A KEDY Su zeny pripravene??? ved to je individualne.......
jednoznacne zalezi len a len od povahy cloveka...vyspeli,nevyspeli..to je uplne jedno...poznam jednu zenu(u nas na sidlisku) 50-rocnu,mozno ma aj viac a ta asi doteraz nedospela... zodpovednost 0-bodov..
chcembabatko,
zaznel tu pre mna jeden dobry nazor - cokoladka79 - uplne sa stotoznujem - je super ked si chlap aj zena dieta zelaju - pripraveni podla mna na dieta nie je nikto - je jedno aky maju vek. Dieta zivot cloveku zmeni - nenapravitelne, navzdy 🙂 Na takuto zmenu sa podla mna pripravit neda, ale ak obaja po dietati tuzili a mali vysporiadane veci ako zazemie, tak tuto zmenu zvladnu.
Ste obaja mladunky a vyzera to ze obaja babatko chcete. Preto by som v tvojom pripade naozaj riesila skor to, ci realne jeho povahu poznas ( zili ste spolu? poznas aj negativa? lubite sa alebo ste len zalubeni? ), ci mate vyriesene financne otazky ( mate kde byvat? zarobi muz dost aby ta pocas materskej podporoval? ) - zial prave financie mnoho mladych parov od seba dostanu... Si ty sama pripravena stat sa matkou a prijat vsetky zmeny ktore to so sebou prinesie? ( zmena vzhladu, tvoj cely zivot, obmedzenia...)
moja skusenost - v 20-tke som strasne dieta chcela, nemala ale vhodneho partnera 🙂 v 23-ke som dieta nechcela, napriek tomu ze partnera som uz mala - ale jednoducho sa mi chcelo si este uzivat, dostala som dobru pracu etc. ... v 25-ke som zase dieta chcela, ale moj muz ( ktory sa v 23-ke nato citil ) sa vtedy nato necitil lebo prave rozbiehal firmu tak sa obaval zavazkov... v 27-cke sme dieta chceli obaja - a tak mame malu 🙂 Ci sem dostatocne zodpovedni, co bude , ci nam vztah vydrzi etc? to su otazky na ktore necakam od nikoho odpoved - podla mna to zavisi hlavne od nas dvoch, ziadne priklady od susedov, co tam fungovalo a co nie, nic z toho ti nemusi nic povedat pre vas konkretny vztah.
Cize moja rada - riad sa srdcom, ale aj rozumu dovol do takehoto vazneho rozhodnutia zasiahnut.
Ahojte baby... Vsetke z Vas po precitani si myslim, ze maju svoje skusenosti s oteckami alebo muzmi v akomkolvek veku. A musim sa aj ja stotoznit s nazorom, ze jednoducho to fakt nieje o tom, kolko ma chlap rokov. Ja mam 25 rokov a mam priatela s ktorym cakame babatko. Priatel ma 32 rokov ale az zistenie, ze cakame babatko mi skutocne otvorilo oci a bohuzial vyzera to tak, ze na babatko ostanem sama. Je pravda, ze sme babatko este neplanovali, ale podarilo sa a ja sa velmi tesim. Na zaciatku sa tesil a ocino, bohuzial ked som mu oznamila, ze k svokre teda jeho mame a otcovi a sestre do domu byvat nepojdem, jeho spravanie sa uplne zmenilo a momentalne je viac ako2 tyzdne bez akehokolvek muknutia ticho. Takze mile buduce mamicky alebo baby, ktore planujete babatko uistite sa ozaj, ci muz chce babatko tiez, je urcite lepsie ak sa poznate dostatocne dlho na to, aby ste o sebe vedeli co najviac a viete co jeden od druheho ocakavat. Kazdej drzim palce 😉
hm, no nemozem si pomoct, ale 20 rocny chalan je primlady na ulohu otca. Ine je ked sa pritrafi, ale planovat v takom veku otcovstvo je .... Neviem kolko rokov mas Ty, o kolko si starsia a ako velmi sa ponahlas stat sa matkou, no co sa tvojho nastavajuceho tyka, tak je to este decko. Nehnevaj sa na mna. Nemyslim to v zlom, proste mi tento vek este pride ako vek relativne detsky. Uzite si este trosku zivota bezdetni kym tieto starosti teda este nemate, naco sa ponahlat? Deticky su sice uzasne, ale starostlivost o ne a ich vychova je riadna fuska. To uz nikdy nebude ako predtym. Takze do takehoto vazneho rozhodnutia s rozumom a rozvahou. 😉
moj otec sa stal otcom ked mal 22 rokov, mal mna, o tri roky neskor dalsiu dceru a o dasi rok syna.. a aj ked sa stal otcom tak mlady (vtedy to bolo normalne).
tak mozem vyhlasit ze je najlepsi tato na svete. a daleko zodpovednejsi ako niektory, ktory mali deti po 30 tke.. 😉
druha vec na ktoru treba mysliet je aspon ako take financne zazemie, stabilna praca a tak...
moj manzel sa stal otcom ked mal 19...a mozem povedat,ze nelutujem.. 😉
kazdy chlap je zodpovedny a vyspely v inom veku..niekto v 20tke..niekto nie ani v 40tke

20,30,40,50....? 😀