V obchode som rozbila dezinfekciu a dali mi ju preplatiť
Ahojte, dnes som bola krátko pred záverečnou v "nemenovanom obchode"
Keďže nemajú samootváracie dvere, s kočíkom s dcérkou som "cúvala" a nechtiac som rozbila dezinfekciu (sklenenú fľašu) určenú pre zákazníkov.
Nemyslím si, že bola plná...
No dali mi ju preplatiť (5,99)
Som nahnevaná sama na seba, že ani bloček nemám (nedali mi), no bola som v strese.
Jenro normálne?
Ja by som to zaplatila aj keby odo mna nechceli peniaze.
@beata_k a ty máš doma obchod? 😳 Ak máš obchod a nemáš príjmove a vydavkove doklady ako si vedies účtovníctvo? Čo dávaš účtovníčke aby ti mohla viest účtovníctvo?
Rozumieš dúfam, že v obchode platia nejaké pravidlá a nejedná sa o súkromnú domácnosť..
@maciatkolulu súhlasím dnes je to o ľuďoch na niektorých predajniach sú milé , ústretové ale na niektorých predajniach pomlčim ...
@andrea400 rozhodne, to co písali na začiatku, ďalej som ani nečítala, že môže si autorka za to sama, že sa ohana kocikom a iné zvasty, sú absolútne kraviny. Obchod je povinný zabezpečiť bezpečné miesto pre všetko a v dnešnej dobe mat bez dotykový dávkovač je úplne od veci.
@ramona7 napíš do obchodu, nie pre peniaze, ale z princípu, že si nedostala blok, to je absolútne neprijateľné, plus nepríjemné chovanie predavačov.
@beata_k šéf jej to nema prečo strhnúť z výplaty a ak tak robí, tak to tak robiť nemá - ako som už písala - to nie je problém zákazníka..
@jana_eyre_2 presne tak
@ramona7 beriete to ako samozrejmosť, že všade je dezinfekcia, ale predstavte si ze ona nepadla.z neba, nie je zadarmo a ani vláda nezabezpecila aby každá otvorená prevádzka ju mala zadarmo.
Osobne ak by sa mi niečo také stalo, že niečo rozbijem, sama sa ponúknem že to zaplatim.
@123andy123 kúpi dezinfekciu
@danielle799 tak ha napríklad si nedezinfikujem ruky vôbec keď vychádzam do obchodu a keď tak so svojou... Kebyže som majiteľ a ma z vlastných peňazí kúpenú dezinfekciu pre zákazníkov, mam ju zabezpečenú a najmä bez dotykovú, lebo takto ochnapana hore dolu je tak na dve veci. A kebyže mi rozbije zákazník a tobôž s kocikom, kde viem, že sa ťažko vychádza urcite si nevypytam 6 eur a nepozerám škaredo a kebyže som natolko neustretova, tak vydám aspoň blok
@maciatkolulu ja nepíšem co by som urobila keby som majiteľ, ale čo by som urobila keby som ju rozbila..zaplatila by som za ňu, este by som sa aj ponúkla.zaplatit za ňu.
Keď niečo rozbije nesiem zodpovednosť za to
@danielle799 tak, ja by som si pýtala aspoň doklad, to je základ. Okrem iného, teda keď už nepíšem o nejakej úcte k zákazníkovi a k heslu "nás zákazník, nás pan" to totižto na Slovensku ešte veľakrát neplatí. Ako som písala vyššie, ja som sa oprávnene sťažovala a keďže sa jednalo o firmu zahraničnú, hneď mu prišlo ospravedlnenie, plus darčekový balíček. Pretože si zákazníka vážia. Väčšina slušných obchodov by sa zákazníkovi ospravedlnila a pomohla podržať dvere.... To píšem o zahraničí. Na sk stále platí, sklonom hlavu...
@maciatkolulu úcta k zákazníkovi konci tam kde nastupuje zodpovednosť predavači ek. Ja si skôr myslím. Ze niektora z nich bola v tomto veľmi "aktívna". Fakt alr zostáva ten že na Slovensku je okrem kultúry obchodnej, zvykom oháňat sa vetou "zákazník nás pan" vždy... Aj keď sa trepu kočíky, tašky, malé deti a co ja viem co, všade... Aj tam kde nemajú čo robiť alebo sa tam nevpracu. V drvivej väčšine našich obchodov nie je majiteľ prítomný, často ani vedúci... A škody hradia predavačky. To je fakt. Nedá sa porovnávať zahraničný reťazec, supermarket, malé potraviny...
@simca06022011 ad kočíky .... Zažili sme, keď s kočíkom odmietli pustiť do obchodu s detskou obuvou. Že nechať von na ulici, keď už treba dieťaťu topánky vyskúšať ... No diky, Broňa. Toto boli potraviny, majú tam vozíky, majú mať usporiadaný priestor aj pre kočík. Raz boha tie mamy niekde nakúpiť musia.
Bloček si si mohla vypýtať, aspoň ja by som to tak spravila. No s tým preplatením, ako chápem aj ich, jednoducho si im spravila škodu, tak to je. Fľaša by im chýbala a odniesli by si to len predavačky
@ukulela ja som nepisala konkrétne na toto 😏 iba ako príklad, kazdy kto ma obchod vie aké je to keď s mu tam krútia kočíky často je ten kočik väčší ako nákupný vozík, často vozíky v obchodoch ani nemajú menších... a co tak etse malé deti lietajúce po celom obchode... A ešte sa nebodaj niečo takéto stane, alebo vid nehoda v obi pred rokmi, a je vinný obchod? Nuž podľa mna nie. Vinný je ten co si nedá pozor. A neverím ze dezinfekcia bola medzi dverami, nech vojdem všade bud je na boku dverí pri vchode alebo dobre 2-3 metre bezpečne od dverí, teda bezpečne pre ľudí čo normálne vojdu. Toto bola hlúpa náhoda a nevidím dôvod sa nad tým rozplývat a rozčuľovať sa.
Ja som zas videla takú reportáž kedysi o tomto, keď niečo spadne v obchode, či to musíš zaplatiť a bolo to o normálnych výrobkoch na predaj a že nie nemusíš, neviem či sa niečo zmenilo ale dezinfekciu by som isto neplatila
@simca06022011 a prečo neveris? Na strane obchodníkov aj na strane zákazníkov sú vždy ľudia.. na každej strane sú ľudia ktorí robia chyby, tak prečo by nemohol urobiť aj obchod chybu v tom kde bola umiestnená dezinfekcia?
Dám za príklad naše Tesco, je to malý super market - vchod majú otvárací, ale neviem z akého dôvodu odkedy je pandémia sa im dvere neotvaraju úplne ale majú to nastavené tak, že sa otvoria len na priestor jedného človeka.. keď som o tom nevedela, vrazila som do dverí plecom, lebo namiesto napr.150cm sa otvárajú na 80cm.. hneď za dverami mali umiestnený stôl s dezinfekciou tak nešťastne že ľudia do neho vrazali ak sa potrebovali obísť s ostatnými.. už to presunuli ďalej do predajne, takže už je to vporiadku.. ALE na začiatku sa asi čosi stalo aby tak spravili.. čiže predpokladám, že aj tento obchod si vymení fľašu na plastovu a umiestni ju na iné miesto.. netvarme sa že na strane predavaciek sú to vždy milé, ústretové tety, tak ako sa netrvarime že aj zákazníci vedia byť dosť útocni.. verim, že ak tam vznikol konflikt tak to autorku trápi a preto sa rozculuje - aspoň ja si priznám že by sa ma taky zážitok tiež dotkol..
Mna by zaujímalo, co urobia s tym zakaznikom, ktoremu sa ujde posledný strek dezinfecie, proste strekne si na ruky a flasa prazdna. Daju mu zaplatit celu flasu, lebo minul ich dezinfekciu? 😅
@chrumka120 no nie nemusis. Otazne je, ci je to aj po ludskej stranke spravne. AK by kazdy prisiel, porozbijal si nedbanlivostou v obchode, co chce a odisiel, veru nemali by kde ludia nakupovat, alebo by sa vratil system obchodov s obsluhou.
@jana_eyre_2 na ziadnej strane nie su len prijemni ludia. Su to rovnaki ludia. To je fakt. Ja pisem, ake mam ja skusenosit, nemala som s tymto rozostavenim nikdy a nikde problem (a tesco, ja som tam skoro dvere preletela s vozikom, lebo boli zavrete a napis bol taky mini, ze tie dvere sa neotvaraju, ze ten papiercok som veru vobec nevidela :D) Mna by v tomto pripade zaujimalo, na zaklade coho urcili skodu a kto...
@nienna nie, chytia novu a doleju ;)
A dalsia vec, dezinfekcia je urcena zakaznikom na pouzivanie, majitel nemoze vediet kolko sa jej minulo za cely den, lebo jeden zakaznik si moze streknut dva krat, dalsi si nestrekne vôbec, dalej nevie kolko zakaznikov vstupilo do predajne....proste keby predavac na konci dna vyložil novu dezinfekciu, lebo tato sa uz minula tak co? Nic sa nedeje. Ked sa vyliala na podlahu tak sa proste minula. Bodka. 🤷 Nemozte to porovnavat s tovarom na predaj.
@simca06022011 podľa mna je to po ľudskej správne správne nedať preplatiť dezinfekciu mamičke s kočíkom ktorá je pravdepodobne na materskej, obchody tiež maju svoje výdavky na upratovanie, umývanie predavačky a v tých určite rátajú s tým že sa niečo rozbije a ďalšia vec bolo to neúmyselne keby to bolo úmyselne môžu volat políciu, čiže nie, nebojím sa toho že pridu hromadne zákazníci rozbíjať obchod a dôjdeme k tomu že nám tovar budú dávať cez malé okienko
@simca06022011 prepáč, ale trepať kočíky je normálne, rovnako aj malé deti, rovnako ľudí na invalidnom vozíku, rovnako postihnutých, rovnako handikepovanych.... Nemám slov.... Nepoznám v AT jedrn obchod, áno aj malý obchod, kde by bol s týmto problém!!!! Nepoznám ho ani v BA! Nikdy som nemala pri troch deťoch problém ísť niekam s kocikom, teraz používam Bollerwagen, čo je teda o kus väčší ako buggy a nikto ma nerieši a to v ňom okrem veci a decká mam aj psa.! Za XY rokov ma nikto nezastavil, že dovnútra nie! Akurat riešili, že si mám kvôli poctu ľudí vnútri zobrať košík....
@maciatkolulu ja nehovorim o zastaveni, ze do vnutra nie.. ja len vravim, ze nie je co sa cudovat, ked a im to nepaci ;) ked buds mat obchod, tak sa ozvi.. ako sa ti to paci. Inak je to zbytocna diskusia. Chod aj s traktorom a armadou deti do obchodu, zober aj psa aj macku aj rybicky (a ano, so psom ta ani nemaju co do potravin pustit ;) ) Kludne zvelicuj kolko chces, ja si myslim, ze si treba davat pozor a nerobit dramy. Proste stala sa chyba a hotovo.
baby, ako ked poskodim, znicim tovar urceny na predaj, sama ponuknem, ze zaplatim, ci som v tescu, ci v nasom malom freshi. ani raz odo mna nechceli peniaze, ked roztrhnem obal s mukou vo voziku, vypytam si sacok .... jogurt s poskodenym vieckom (ked si nie som vedoma, ze som to spravila ja) mi vzdy vymenili.
dezinfekcia NEBOLA urcena na predaj, Na zaklade coho jej u nauctovali? To su veci, co predsa asi nafasuju a pouzivaju, Ako saponat na dlazku a na umyvanie masoveho pultu. A este raz - kteo kde videl dezinfekciu v skle? To ako na litrovu sklenenu nasroubovali pumpu z cifu, alebo okeby alebo tekuteho mydla? Lebo mozno som debilna, nechapem, nepoznam svet, ale s tym som sa este nestretla .... snad sa v obchode poucia a daju to na normalne miesto v normalnom obale a 6 € minu zrejme na kavu,a lebo co....
@simca06022011 jajaj aj, v čom zvelicujem, proste podľa mňa každý právo vstúpiť do obchodu, inak ja som písala o potravinách? Je komické, ako sa vie domyslat na MK. Ale, trapne ako vidia poniektoré diskrimináciu ako samozrejmou vec... Nikdy nevieš, kde a kam sa budeš potrebovať dostať, či s vozíkom, kocikom, barlami, alebo s niekym s handicap...

@beata_k bože ja nehovorim o fyzickej kase čo ju majú predavačky a tukaju do nej v predajni, ale o uctovnej.. 🤦♀️ a áno, na takéto veci SU príjmové a výdavkové doklady... Keď niekomu dáš peniaze tak máš dostať doklad.. ak od niekoho niečo prijmes, TIEZ máš dostať doklad..