icon

V roku 2012 začíname snažilkovať. Kto sa pridá?

crapula
5. okt 2011

Ahojte zenusky, najde sa tu nejaka, ktora ako ja planuje v roku 2012 pocat dietatko? Asi sa snazilky snazia uz teraz, ja mozem zacat az od decembra, lebo som pred mesiacom podstupila kyretaz. Tak som zvedava, ci sa niekto prida, budem sa tesim ak sa budem moct s niekym podporovat.

zora256
17. jan 2012

@stastnunka Ahoj!
Tak ako vravíš,mi hej.
Len naši muži tí nie všetko,ten môj horkoťažko zašiel somnou k urológovi na vyšetrenie spermiogramu a povedal mi potom,že nikdy viac,takže mi hej ale oni nie,zatiaľ je fajn kým oni nemusia nikde k lekárom 😎 .

stastnunka
17. jan 2012

@zora256 no šak ani nevrav, my musíme podstupovať všelijaké vyšetrenia, zákroky, ku gynekológovi chodiť ako na klavír a oni sa boja blbého spermiogramu a pritom sa im tam nič nerobí, môj drahý ešte nebol, pred 2 rokmi tam bol, ale len mal konzultáciu s andrológom a potom bol objednaný o týždeň, to sa zdržal v zahraničí, takže s toho nakoniec nič nebolo a o pol roka na to som otehotnela, tak sme to neriešili a momentálne mi doktor povedal, že urobí vyšetrenia mne a potom prípadne pošle drahého, tak uvidíme.

yvi83
17. jan 2012

@stastnunka Ahoj...len ta chcem povzbudit do laparoskopie, nie je to nic hrozne, ja som to absolvovala v oktobri 2011 takze este celkom cerstve...vsetko to prebehlo rychlo a na druhy den po zakroku som uz bola doma 🙂 ...no zatial sa nam nepodarilo ale snazilkujeme staaale...ved raz to musi vyjst 😉

silvuska47
17. jan 2012

Ahojte kočky...No aj my sa snažíme ale zatial nič..Ale nevešiam hlavu určite to vyjde skor či neskor..Aj ked mam obavy či sa to podarí kedže už mam po dvoch laparoskopiach ☹ ale veriť sa musí!

stastnunka
17. jan 2012

@yvi83 a nemáš problém s jazvou? ja sa bojím hlavne jazvy a narkózy, kedže som ju pri kyretáži dosť zle znášala ☹
@silvuska47 určite to raz výjde, koľko sa snažíte? my už takmer 4 roky... ☹

silvuska47
17. jan 2012

no jazvy našťastie nemám!prvy krát mi bolo zle po narkoze ale ked som absolvovala druhu tak mi nebolo nič...no snažíme sa asi rok a pol..ale vela ludí mi vraví že to robi aj psychika že tá je tiež velmi doležitá pri tomto..no len nemysli na to pekne..každemu sa to povie!

stastnunka
17. jan 2012

@silvuska47 vieš čo ja neverím rečiam, že nemyslieť na to pomôže, ja už som to skúšala kadejako, ale momentálne mi zistil gynekológ, že mám pravidelný ms, ale nemám ovuláciu, takže ak nepomôžu tabletky a injekcie, tak budem musieť ísť na laparku, tebe čo zistili na laparke?

silvuska47
17. jan 2012

mne zistili endometriozu...tak uvidíme či sa zadarí..inak by malo byť všetko v poriadku..no až na to že musím užívať kyselinu listovu lebo moje telo ju nevyrába..tak sa už asi 6rokov napchávam vitamínmi užívala som femibion 800 ale na jeden mesiac neskutočne drahy tak som potom dostala od znamych k narodeninam niečo podobne ako femibion len rozdiel bol v cene!takže aj toto popri tom užívam..

yvi83
17. jan 2012

@stastnunka tu jazvu v pupku mi ani nevidno, len ta na slabine je viditelna, ale to vacsinou v zimnom obdobi tak intenzivne, lebo sa sfarbuje do fialkova a ma tak asi 7mm ale pod spodnym pradlom alebo plavkami vobec nie je viditelna...a po narkoze som bola aj ja kus mimo aj som vracala 😒

januliatko1985
17. jan 2012

AAhojte, ste zase toho tolko popisali a sami nechceeee citat.Maly mi akurat zaspal, a vonku taaak krasne snezi 😵
Len to som chcela napisa,t ze dnes som uz robila ovu test a ciarocka je silna, ale este trosicku jej chyba aby bol test pozitivny, ja skusim vecer urobit este jedena potom hodim foto.Taku silnu ako dnes som este nemala, asi daco z tej ovulky fakt bude. 😝

yvi83
17. jan 2012

@silvuska47 tak to je uz dost 4 roky... 😒 ...my 3 roky 😕 ...teraz beriem duphaston 2mesiac, uvidime ci zaberie a tiez som brala femibion 800, no po neuspesnom snazeni , momentalne beriem len kys. listovu, lebo ze to tiez nie je dobre ked sa dlho napchavas vitamin., telo si potom na to navikne..to mi doktor poveda..

silvuska47
17. jan 2012

yvi83 no ja to musím brať na zaklade mesačnych vysledkov.ak su dobre neberiem ak su zlé beriem.. 😠

julinka88
17. jan 2012

@stastnunka ahojky som si prečítala že nemáš ovuláciu aj to je možné????A ako sa to zisťuje prípadne hradí to normálne poisťovňa?Ďakujemmmm

julinka88
17. jan 2012

ahojte čítam tu o tom ako je to s tou psychikou a teda asi individuálne moja kamarátka sa snažila 6 rokov a nič bola 2 krát na umelom a nič....našla si novú prácu stavajú dom tak sa tešila že si kúpi konečne interiér a ked fakt úplne zabudla na nejaké snaženie sa ostala tehu teraz je v 3 mesiačiku na rizikovom ale držia sa tak asi tolko myslím že to je aj ako si to ktorá uvedomujeme... 🙂

januliatko1985
17. jan 2012

Presne tak , je to o psychike, ..mne ked doky povedal, ze mam cystu, a este zvyseny hormon prolaktin, a ze na to treba brat lieky, upravit cyklus a blaa blaa, tak som nemyslela, ze sa nam to tak skoro podari, vobec som na to nemyslela, Snazili sme sa 7 mesiacov a hned ten cyklus co som mala brat lieky na upravu cyklu, tak presne vtedy som otehu, bol to sok a testik som si spravila len " so srandy" lebo uz len posledny som mala a wuaa boli tam ciarocky.Snazim sa aj na to teraz tak velmi nemysliet, bo viem co to s clovekom robi...ale po dnesnom ovulacnom teste na to myslim fuurt, lebo som asi blizise k ovulke po nneeviem kolkych mesiacoch, ci to uz rokoch 😀

adka8570
17. jan 2012

@januliatko1985 jej, sa ti podarilo. ja som bola uz 2 krat operovana na cysty, ked som mala 22r. teraz vraj v pohode. Brala som asi rok a pol antikonc. ale uz som ju vysadila pred vyse rokom a pol. Ms ma kazdy mesiac,ale az tak na 35 den? vraj je to v pohode ked ju mam kazdy mesiac aj ked v takom cykle. tak uz len verit. 😉

januliatko1985
17. jan 2012

@adka8570 veru treba verit a hlavne CAKAT 😅

reiva
17. jan 2012

Ahojte baby. Tak som si vás tu trocha prečítala, ale len poslednú stranu, lebo sa mi nechce čítať dozadu😅 súhlasím s tým, že treba veriť a pozitívne myslieť. Držím nám všetkým palce, aby sa nám splnilo čoskoro to po čom túžime 😉
V mojom okolí sú napríklad dve baby, ktoré podľa lekárov nemohli mať deti a predsa majú. Aj lekári krútili hlavou, že ako je to možné. Tieto dva prípady ma vždy pozitívne naladia 🙂

kemonka
17. jan 2012

@adka8570 ahoj, a ty si bola dnes za lekárkou? 😉

kemonka
17. jan 2012

@januliatko1985 super, no snáď už dôjde ovulácia, joj ale ťa necháva v napätí, čo? 😀

zelovocka
17. jan 2012

@januliatko1985 ahojky, gratulujem k blížiacej sa ovulke 🙂 😉 takže pripravení... a štart! snažilkovať! 😀

no baby, ja som dnes neodolala a testla som, lebo veď grafík prekrásny 😉 ale bielo ako čerstvo nasnežené 😅
http://www.fertilityfriend.com/home/383f6d

@kemonka ako moja? dačo nové? 🙂

puhinka
17. jan 2012

čaute,tak ja som dnes volala so sestričkou od gyndošky,povedala jej,čo máme za lubom a že mám prísť 30 alebo 31.1....lenže akurát vtedy mi vychádza MS...no a samozrejme,že som bola v auparku a zabudla ísť do lekárne pre kyselinku listovú 😒 ja hlava deravá ...

reiva
17. jan 2012

@kemonka Ahoj. Zlepšilo sa to doma?

magic08
17. jan 2012

@zelovocka grafik krasny, mohlo by z toho nieco byt, ale podla mna si skoro testla...podla mna pockaj este 5 dni, prip. do dna mrchy a potom by uz nieco mohlo byt... drzim palce... 😀
mne pri dcerke ukazal testik slabulinku ciarku na 10 DPO

zelovocka
17. jan 2012

@magic08 ďakujem, počkám určite do soboty, prsia ma prestávajú bolieť, tak podľa mňa nič nebude 😉

kemonka
17. jan 2012

@zelovocka joj, tak myslíš, že nič z toho nebude? ☹ možno ešte skoro, nevidela si tam ani žiadného ducha na teste?

kemonka
17. jan 2012

@kemonka
@reiva
no neviem či sa zlepšilo či nezlepšilo, priatel je aj tak teraz pracovne vyťažení, ale ja som sa rozhodla takto, kedže ma od včera bolia tie prsia, že ešte toto kolo sa idem pokúšať o dieťa. Ono vlastne skúšame 9 mesiacov, len podla merania BT sme stále prešvihli ovulku, ALE TERAZ SI NA NU POČKAM A POSVIETIM SI NA ŇU 😀 😀 😀 😀 😀 😀

reiva
17. jan 2012

@kemonka správne kemonka 😀 držím palec 😉

kemonka
17. jan 2012

@magic08 ozaj čítala som v tvojom profile, že ste už bez plienky aj v noci. U nás je to tak, že od leta sme aj my cez deň bez plienky, ale v noci nie. Už som to minule skúšala za týždeň, bez, a výsledok, nezobudila sa cikať a všetko ocikané, niekolko razy som ju musela noc čo noc prezliekať ☹ . Podla čoho si ty riešila? Nemali ste pocikanú plienku či ako si vedela? Alebo čo robiť? Nechať to ešte tak?

kemonka
17. jan 2012

@reiva Ďakujem 😀 a zajtra idem na preventívku, tak držte palce, dúfam, že všetko ok