icon

V roku 2012 začíname snažilkovať. Kto sa pridá?

crapula
5. okt 2011

Ahojte zenusky, najde sa tu nejaka, ktora ako ja planuje v roku 2012 pocat dietatko? Asi sa snazilky snazia uz teraz, ja mozem zacat az od decembra, lebo som pred mesiacom podstupila kyretaz. Tak som zvedava, ci sa niekto prida, budem sa tesim ak sa budem moct s niekym podporovat.

monis7
19. jan 2012

cca pred 1 a 1/2 rokom som brala Duphaston a žiadne zmeny na váhe som po ňom nemala...

verka9
19. jan 2012

@muriel293 ahoj, ja som mala presne takúto "mrchu"- (alebo ako to vlastne nazvať keď to trvalo tak dlho), ked som vysadila antikoncepciu pred mesiacom, som zvedavá čo sa zajtra dozvieš, možno budem aj ja múdrejšia 🙂

kemonka
19. jan 2012

@monis7 hej? No mňa dneska jedna kamoška podpichla, že mám si na neho dávať pozor, lebo sa od neho priberá 😖

kemonka
19. jan 2012

@lia2712 no vieš čo, stále nad tebou dumem, že v podstate máš aj priznáky tehu, aj ducha na teste, ale teplota je nizka......a oproti tým predošlým dnom je aká? Stále rovnaká, alebo klesla oproti dnom pred nou?
Inak dnes mi povedala jedna kamoška že je tehu, a jej už aj mešká MS a ma len slabú čiaročku, takže môžeš mať kludne slabu ešte stále aj v čase kedy by si mala dostať MS....

muriel293
19. jan 2012

@verka9 no lenže ja antikoncepciu neberiem už veľmi dlho...to bolo rečí že po pôrode sa to upraví,jasné prvý menzes popôrodný trval štyri dni bez bolestí tak som jasala ale potom to už išlo hrozne ako aj predtým bežne tak 8 dní,predtým dačo aj potom aj počas ovu...môj muž mi hovorí že to mám celý mesiac! som z toho na nervy! 😖

lia2712
19. jan 2012

@kemonka 🙂 nie si sama co jej nejde do hlavy to co sa somnou deje..aj kamaratka stale rozmysla 😀 no ja som si teplotu nikdy nemeriavala,zacala som minuly stvrtok a to som tiez take divne teploty mala 13.1. som mala 36,3 , 14.1.zasa 36,8.comu som nepochopila 🙂,15.-16.1. 36,3 a 17.-18-19.1. 36,4...toto fakt na tehu nevypadaa

stanca22
19. jan 2012

Ahojte baby, aj ja snažilkujem v tomto roku, síce snažilkujem už asik tretí rôčik ale tento rok naplno aj s doktormi ... popíšete niektorá, či všetky so mnou tiež? 😉

kemonka
19. jan 2012

@stanca22 ahoj, jasné popíšeme 😉 riešiš teraz s doktormi, aké máš problémy?

kemonka
19. jan 2012

@lia2712 aha, hej tak teplota tomu nenasvedčuje, no ostatné hej, no už len počkať a zase testnúť

kemonka
19. jan 2012

@zelovocka joj sorry, už mám miš-maš som myslela, že aj ty berieš tie lieky 😀 😀 😀

stanca22
19. jan 2012

@kemonka Začnem od začiatku, vydala som sa a chceli sme bábo, snažili sme sa samy a po roku sme šli k dokymu, my sme ich ale postriedali, no teraz máme jedného a sme s ním spokojný obaja s manželom. Tak dúfam, že nám vydrží čo najdlhšie, zatiaľ ho mám už pól roka ... Najprv nám oznámili, že ja som v poriadku ale že manžel je neplodný, že nemá pohyblivé spermie, tak bral antibiotiká, potom nejaké tabletky mesiac, na zlepšenie spermií, potom sa mu zlepšili, medzi tým sme stále behali na soná a krv, všetko bolo v poriadku, potom mi doky zistil že nemám ovulku a mám strašne malú sliznicu, jeden vaječník príliš dole a jeden zase hore, tak som brala nejaké lieky 3 mesiace na úpravu ovulky ale po vybratí mi zase vymýšla, v tomto mesiaci mi včera bol 20 deň čo mi meškala MS, jeden test prvý mi vyšiel pozytívne a ostatné dva negatívne, nechápala som tomu, tak mi pichol vyvolávačku a od dnes mám MS a strašné bolesti ... Mávam nepravideľný cyklus a ovuláciu skoro nikdy ... tak pekne po MS, ideme merať bazálnu teplotu, každé ráno z moču test na ovuláciu, aby som vedela približne, kedy mi začne a kedy skončí ovulka, ak vôbec mi začne ... na časté soná a krv budem k dokymu chodiť a muža vyzval na kontrolu ešte raz na spg do Martina do Heliosu ... asi začnem znova brať nejaké lieky ... všetko je možné, vraj aj do konca IVF pre nás, veď sa uvidí ... hlavne je strašne ťažké pre nás to čakanie a trápenie, prečo my a čo zase príde do toho ... a Vy ste na tom ako, ak smiem vedieť? 😉

kemonka
19. jan 2012

@stanca22 tak ste si preskákali už svoje, stále tie vyšetrenia, lieky, vyšetrenia, lieky ☹ No ja mám tiež problém s dlhým cyklom, s ovuláciou, práve včera som bola prvýkrát na preventívnej prehliadke v Heliose v MT. Bola som velmi spokojná s prístupom a vela ludí tam chodí, pochvalujú si....a včera som sa dozvedala, že mám polycystické vaječníky, o 10 dní budu ešte výsledky z cyto.
Už ste boli dakedy v Heliose či prvýkrát?
Inak ja už mám 1 dieťa, a som príklad toho, že zázraky sa dejú, že som otehotnela bez menzesu 😀 a to ja som mávala tak každé 3-4 mesiace, teraz mávam každých 5-6 mesiacov

zelovocka
19. jan 2012

@stanca22 ahoj, len by som ti rada poradila, ovu testíky sa nerobia ráno, ale popoludní, a predtým 2 hodiny nepiť 🙂
@kemonka to nevadí, veď ani ja si všetky baby nepamätám, čo kedy ktorá... ale zopár ich už poznám podľa grafu BT 😀 😀 😀

stanca22
19. jan 2012

@kemonka No boli sme raz tam, na odbere spg ... teraz by sme mali ísť druhý krát, ešte tam mám zavolať ... no ten stres je na tom fakt najhoršie ... a ako ste splodili prvé? Cez Martin?

stanca22
19. jan 2012

@zelovocka Ahoj, ďakujem za radu 😉

monikapt
19. jan 2012

ahojte zienky,tak ako? co nove kym som tu nebola? nejake nove tehulky?

maryjou
19. jan 2012

@crapula ahojte, mám 8 ročnú dcérku a už by som chcela malé na maznanie...dúfam že sa podarí tento rok.. 😒

kemonka
19. jan 2012

@maryjou Ahoj držím palce, ako dlho sa snažíte? 😉

kemonka
19. jan 2012

@stanca22 nie, prirodzene sa podarilo, uplne keď som na to vôbec nemyslela

janka3a
19. jan 2012

@stastnunka ..dakujem...dame vam vediet...uz v utorok 🙂

janka3a
19. jan 2012

@zdenka270921 ..dufajme, ze ano.Slovensko ma vraj najnizsiu natalitu.( porodnost)

stanca22
19. jan 2012

@kemonka No my, aj keď sa na to nesústredime, tak aj tak sa nedarí, to je asi kvôli tej ovulácií, že?

mauerka
19. jan 2012

@muriel293 Woau, tak to som netusila ☹ Ja mavam ms prave opacny - v pondelok poobede som dostala, dnes je stvrtok a bolo to uz len na intimku...hmmmm, tak uvidis zajtra, co ti povie.

@zelovocka Ano, vsetko, este aj hladiny hormonov, aj HPV test...proste bolo to na dlhe lakte, ale myslim, ze som aspon teoreticky očekovana uplne. Ja som sa pred nejakymi 7 rokmi k nemu dostala jak slepa kura k zrnu a teraz som rada 🙂 Je fakt precizny.
Zatial som nebrala ziadne gynekol. lieky, ani hormonalnu antikoncepciu nikdy, tak uvidime, ako sa bude vsetko dalej vyvijat. Som 4DC.

zdenka270921
19. jan 2012

No baby, tak teplomer kúpený, na womenzone.cz som sa zaregistrovala, od zajtra idem merať 😅 Aaaa.. už keď som bola v tej lekárni, tak aj tehu test som pre istotu kúpila, nech je po ruke, ak bude mrcha meškať 😎 och, kiežby, kiežby..
Už nás tu ale dlho "napínajú", už by sa niektorej mohlo zadariť, nech tu máme trošku veselšie, čo? 😉

zora256
19. jan 2012

@stastnunka Ahoj!
Nuž a ja som uťahaná z malého,lebo sme vnoci boli hore každé 2,5hodky a od štvrť na 5 do pol 6 a potom do štvrť na 9 sme spali a som hrozne unavená☹Tak dnes už musím ísť čím skôr spať,lenže malý sa zobudil a šiel o pol 7 spať bol hore takmer 4hodky vkuse,tak neviem okoľkej sa bude dať ho uložiť:-/

zora256
19. jan 2012

@zelovocka Ahoj!
Nuž mne sa podarilo zo zadu,ale ja som mala otočenú maternicu.

zora256
19. jan 2012

@kemonka Ahoj!
Nuž to som ani nesledovala,možno,keďže som mala najviac kg vživote keď som otehu. 😒

vejula
19. jan 2012

@zora256 aj ja mam otočenu maternicu a tiež mi dr hovoril že najradšej zo zadu, tak sme sa tak milovali ked som mala plodne dni. Vtedy to nevyšlo a ked som nečakala že mam plodne dni milovali sme sa normalne tak že som bola dole a mm hore a otehu som

zora256
19. jan 2012

@vejula Nuž ja som mala viac problémov dokopy,tak sa náhodne predca podarilo,lebo mi sme mali malú šancu prirodzene otehu,a teraz podľa dokiho vôbec:-/Ale verím že i tak sa podarí 😵

kemonka
19. jan 2012

@zdenka270921 držím silno palčeky, pripravila si sa pekne teda 😉