icon

V roku 2012 začíname snažilkovať. Kto sa pridá?

crapula
5. okt 2011

Ahojte zenusky, najde sa tu nejaka, ktora ako ja planuje v roku 2012 pocat dietatko? Asi sa snazilky snazia uz teraz, ja mozem zacat az od decembra, lebo som pred mesiacom podstupila kyretaz. Tak som zvedava, ci sa niekto prida, budem sa tesim ak sa budem moct s niekym podporovat.

julinka88
23. jan 2012

Ahojte kočky dnes som bola u doktora a všetko mám v naj poriadku takže sa možme začať snažiť.!!!!!jupíííííí 🙂

zelovocka
23. jan 2012

@kemonka čooožeeeee?! 151DC?! 😀 moje nervy, to si robíš srandu 😉 tak dúfam, že ti ten liečik pomôže a nejako sa ti cykly znormalizujú, nech môže začať pekne snaženíčko 😉
tie teploty DPO - to je relatívne. záleží, aké teploty máva pred ovu - ak výrazne nižšie (ako je bežný priemer), tak aj po-ovu teploty, a dokonca aj tehu teploty môžu byť nižšie (čiže nemusí byť ani 37 °C 😉 ) nevieš konkrétne tie teploty, alebo celý graf ona nemá? že by sme na to mrkli 😉

ciusinka
23. jan 2012

@zelovocka Dakujem 🙂 No zacinam mat pocit, ze zistenie plodnych dni je komplikovanejsie ako maturita a statnice dokopy 😀

lucka867
23. jan 2012

@reiva sme spolu už 5 rokov, z toho skoro 3 roky manzelia, ved mu stale vravim, ze by sme mali odist a zit sami dvaja, skor by som mozno aj otehotnela aj by sa mi ovela lahsie zilo, ja nechcem aby moje deti nechodili do manzelovych rodicov ale pri ich pristupe mi nezostava nic ine len rozmyslat, ze sa mozno aj obmedzia navstevy ak budeme byvat mimo, lebo nechcem dopadnut ako svagrina, i ked uz teraz byvaju skoro 9 rokov mimo svokry ale aj tak synovec je skoro kazdy den u nas, zle sa aj uci, proste ked babka ho uci inak a mama inak tak je potom z toho jelen.
Dúfam, ze coskoro sa situacia vyriesi a mne sa ulavi.

zelovocka
23. jan 2012

@ciusinka to sa ti len zdá 😉 počkaj o pár cyklov ďalej, aká budeš ostrieľaná meračka 😀 a možno to už ani nebudeš potrebovať 😉

kemonka
23. jan 2012

@zelovocka má ich tak okolo 36,4 a 36,5 ale mohla mať nižšie ako hovoríš, nato som nemyslela. Musím sa jej spýtať. Ona sa ma pýtala ako je to s teplotou, tak sa to učila teraz prvý mesiac, možno si to aj zle meria, neviem.....ale vysadila HAK a na nový rok spolu keksíkovali a povedala si, že sa idú od teraz pokúšať, no a uplne na prvý šup sa im to podarilo, lebo 17teho už mala 2 čiaročky a meška jej MS, užasné 🙂 😀 😀 😀

zelovocka
23. jan 2012

@kemonka no tak tie teploty sú ozaj nízke, ak teda meria správne 😉 ale hlavne že našla // a bolo to na prvý šup 🙂 ja by som na jej mieste utekala na odber krvi, tam sa to jedine potvrdí.

lucka867
23. jan 2012

@marecek1 Ja vzdy vravim manzelovi, ze jeho rebricek hodnot je-1.mamicka(rodicia), 2.praca, 3. nasa sučka Deby, 4. nase deti ....... a niekde na konci som ja,ved ja to aj tak vidim, ze teraz som pre nu neplodna, kedze nemame zatial deti, potom ked budu mat vnucata tak mi zase bude vykrikovat, ze sa neviem ani o ne postarat ale ona sa musi starat.Proste takemu cloveku asi nevyhovies.Osobitny vchod by som chcela ale manzel nechce, tiez som myslela, ze ked bude chciet prist tak si pekne zazvoni a my ju prijmeme ako normalnu navstevu a ked pojdem do obchodu tak sa jej vzdy spytam ci nieco nechcu, nikdy ju ani teraz neobijdem ked idem do obchodu ale ked pridem tak mi hned urobi rozbor tasiek a hned krici, naco mam chlieb, muku, salamu alebo aj toaletny, ze oni to maju a ze naco to kupujem, ze zbytocne minam peniaze.My s manzelom rano jeme okolo 11 ked sme doma, tym padom mame obed neskor, to si uvarim a najeme sa, potom veceriame na co ma kto chut, manzel este niekedy aj o 11 vecer ide do chladnicky nieco pozriet.Tak mne je vyhodnejsie byvat a stravovat sa osobitne, nemusim sa nahanat s obedom, navarime si na co mame chut a jeme kedy chceme.
Ked odchadzame s manzelom do prace tak si zamknem dvere na svoje poschodie, ze nech mi tam nechodi, ale ona ma niekde schovany kluc, lebo mame nie tie klasicke ale tie vacsie, co sa davaju do interier.dvier, uz som mu aj povedala, ze nech si dame do dveri zamok ako do vchodovych dveri ale ze sa tam neda dat, ale keby chcel tak sa vsetko da ale on nechce.

ciusinka
23. jan 2012

@zelovocka V to tak nejak tajne dufam 😉 😀

kemonka
23. jan 2012

@zelovocka je objednana v stredu k dokimu, to už bude z krvi vedieť? Ale ešte asi vidieť nebude, že?

reiva
23. jan 2012

@lucka867 Lucka, v prvom rade si musíte stanoviť hranice vy dvaja, píšeš čo všetko tvoj manžel nechce zmeniť. Stalo sa niekedy, že sa ťa zastal? Mali by ste sa vážne porozprávať a ozaj si stanoviť hranice a v prvom rade musí manžel stáť pri tebe. Ak ťa ľúbi pochopí to a zastane sa ťa. Ja ti držím palce, aby všetko dobre dopadlo a prajem ti veľa síl, ktoré budeš potrebovať.
Vieš, ja som s mojím manželom tri roky vydatá a sedem rokov sme predtým spolu chodili. Na začiatku nášho vzťahu ma jeho rodina neprijala, nevyhovovala som im, lebo som tichšej kľudnejšej povahy a oni si radi vypijú, zabávajú sa na krčmársky spôsob, robia blboviny, srandy, sú stredobodom pozornosti, v čom ja nie som dobrá 😝 no a proste toto im vadilo a preto som nebola vhodná kandidátka pre jeho mamu a jeho brata. Všade ma zosmiešňovali, uťahovali si zo mňa a dohovárali manželovi, že si kvôli mne pokazí život. S manželom sme sa veľa krát rozprávali o tomto probléme a trápili sme sa spoločne. Po dvoch rokoch manžel (vtedy ešte priateľ) vybuchol, buchol päsťou po stole a povedal im svoje, že im to trpí už dva roky a že ešte raz si na mňa dovolia a prídu o syna a brata, tak nech sa uvedomia... odvtedy akoby uťalo a mm sa ma vždy zastane, lebo pochopil, že inak to nejde. Dôležité je, že je na mojej strane a ja zas na jeho, podržíme sa vždy navzájom. A môžem ti povedať, že napriek vrtochom jeho rodiny sú mi bližší ako moja rodina a dá sa povedať že mám s nimi lepší vzťah ako s mojou vlastnou rodinou.
@kemonka že malý 🙂 však jasné, to slniečko, ale je to malá a na nočník ju dávam už mesiac a včera sa nám podarilo ciknúť doňho... nedávam ju násilím, posadím a snažím sa ju zaujať, niekedy pekne sedí a hráme sa, čítame si a tak, ale niekedy ako keby som ju z kože drala a vtedy to väčšinou vzdám... 🙂 ale skúšame každý deň a včera to bol fakt že pokrok 😀

reiva
23. jan 2012

@ciusinka moja reč, tiež som neprišla nejak na chuť tomu meraniu BT

annie6
23. jan 2012

@kemonka vdaka, a k dr chcem len pre istotu ist, na odber krvi 😀 to viem, ze este nic nevidno...

ciusinka
23. jan 2012

@reiva A pri dcerke si pouzivala nejake metody ci sa len postastilo? 😉

kemonka
23. jan 2012

@reiva super, a sorry, že malý, ja to tak rýchlo čítam až to popletiem 😀
no s tým som bola podobne aj ja, v prvom manželstve, lebo som bola strašne mladučká a po rokoch mi ex manžel povedal, že jeho mama mu povedala vtedy, že som decko pre neho 😨 ale on ma tak strašne lubil, že to zobral jedným uchom dnu a druhým von......a tak sme žili tam 6 rokov všetci spolu ešte s jeho sestrou, stále bola samozrejme postupne jeho rodina uprednostnovaná, s jeho sestrou sme sa nemuseli, lebo som nebola taká "výstredná" ako ona.....a o odstahovaní nechcel nikto ani počuť, hlavne manžel(ex) a teraz po rozvode býva s novou manželkou 20 km od svojej mamičky, len so mnou sa nemohol odsťahovať ☹ no ale tak asi ja som ho asi pripravivovala celé roky nato, aby to všetko pochopil, aby s ním mohla milenka potom krásne žiť 🙂

zelovocka
23. jan 2012

@kemonka ano, z krvi jej už zistia tehu presnejšie podľa hladiny hcg, ale vidno ešte nebude nič, iba ak gestačný vak 😉

reiva
23. jan 2012

@ciusinka Vtedy som neskúšala nič, proste sme sa začali snažiť a po troch mesiacoch sa podarilo 🙂
@kemonka No keď sa tí chlapi zobudia niekedy neskoro ☹

marecek1
23. jan 2012

@lucka867 čím skôr zapracuj na tom, aby ste sa osamostatnili, a odsťahovali niekam ďalej od svokry, aby sa vaše návštevy s ňou/u nich obmedzili na minimum. veď na to, aby si vôbec otehotnela, a následne porodila bábätko, by si mala byť v kľude, a nie stále rozmýšľať nad svojou svokrou, ako sa k tebe otrasne správa + nad tým, že sa ťa manžel nezastane...

lucka867
23. jan 2012

@reiva No tak mna sa manzel nezastal ani raz a ked su nejake oslavy a dohodneme sa s jeho surodencami co ma kto na starosti tak urobia veci aj za nas, lebo ze ja nedokazem ani len chlebiky urobit.On im to normalne toleruje, takze maju asi pravdu, ked on nie je schopny im nic povedat, pritom vie, ze navarit viem celkom dobre aj chlebiky, ocka urobim dobre(musim ich robit skoro denne lebo mu chutia a kazdy ma iny sposob robenia).Mne do oci povie, ze viem varit a ze som schopna urobit to co mame za ulohu pri oslavach ale ciny, ze jeho surodenci to urobia za nas tak to svedci o dacom inom.

vejula
23. jan 2012

@sloto ako??? testovala si rano?

kemonka
23. jan 2012

@lucka867 mojko ale to by som povedala, že to je aj psychické týranie, tak trošku. Ako si ťa potom váži, ako ťa potom lubi. Ja by som na tvojom mieste odišla na pár dni ku vašim, ako také postrašenie manžela, že "akože" odchádzať, a naozaj vtedy zistiť AKO VELMI ťa ten človek lubi. Nechcela by si to skusiť takto? Trošku prestavku, lebo fakt máte doma dusno. Počkaj si na deň, ked ti bude najhoršie a zober si pár veci a odid. Nemusíš definitívne, ak ho máš rada, ale si ho takto vyskúšaš. Možno zistíš aj ty, čo k nemu cítiš, urovnáš si myšlienky a city k tým ludom, a ak by si sa rozhodla ho aj opustiť, určite si najdeš ešte ovela lepšie, ktorý ťa na rukách bude nosiť. A budete šťastní aj s bábätkami 😉 😀 Velmi ti to prajem 😉

vejula
23. jan 2012

@januliatko1985 no ja som z tych tvojich ovulačnych uplne paf. Najprv ti silnela potom trocha zoslabla a teraz zas silnie...
jedine čo ma napada je to že si počas ovu otehu a teraz ti narasta LH kvôli možnemu tehu 🙂 nemôže byť???
JA neviem ake maju skusenosti kočky ktore určili tehu podla ovu testov, že po akom čase od otehu začina stupať ten LH hormon

januliatko1985
23. jan 2012

@vejula hm, tak toto ma fakt nenapadlo, ale merala som aj dnes teplotku a bola 36,4....a nasla som moj grafik, ked som prvykrat otehotnela, tak tu je:
http://www.wunschkinder.net/forum/zanzeige/user...

januliatko1985
23. jan 2012

@lia2712 co nove? testovala si ?

januliatko1985
23. jan 2012

@vejula take divne je to, ze tak mi kolise hladina LH,hmm.ale ovu test reaguje len do urcitej hladiny hcg a zevraj ked je zena tehu, tak ovu test je celkom pozitivny, a ja so este nemala ani jeden celkom pozitivny. 😒

lia2712
23. jan 2012

@januliatko1985 no vsetko po starom 🙂,na testoch len slabe ciarky,na ovu-testoch zasa uz piaty den silne obidve...jaa ti neviem.akurat som sa buduci pondelok objednala k lekarovi.a nevies nahodou kolko dni mozu byt ovulacne testy pozitivne?a este som zabudla BT mi stupa.

reiva
23. jan 2012

@lucka867 Ahoj Lucka, tak ja súhlasím úplne s kemonkou... podľa tvojich slov to vôbec nevyzerá na to že by ťa ľúbil... dobre, nezastal sa ťa pred svojou mamičkou, ok, keď je už tak na ňu naviazaný, ale to že sa ťa nezastane ani pred zvyškom rodiny? 😠 akože prepáč, ale láska sa prejavuje trocha inak... fakt potrebuješ byť chvíľu sama, až tak zistíš ako veľmi ťa má rád, či vôbec bude o teba bojovať... ver mi, že toto možno nie je to pravé orechové pre teba, však pre koho aj, a na svete je množstvo chlapov, ktorí by o teba stáli snáď oveľa viac 😉 čím dlhšie toto budeš trpieť, tým to bude horšie a príchodom bábätka sa situácia nevyrieši a myslím si, že ani keby ste sa odsťahovali, tak by to nebolo až také super... na plánovanie dieťatka, vychutnávanie si tehotenstva a príprav na maličké a samotné materstvo potrebuješ KLUD a POKOJ v pravom slova zmysle a PODPORU MANZELA

januliatko1985
23. jan 2012

@lia2712 no ked ti silnie vou test, tak isto tehu, ked uz tolko dni . a ovu test reaguje len do urcitej hladiny hcg.a ked ti stupa BT tak to je supeeer.

moonlightka
23. jan 2012

caute baby tak sa pridavam aj ja...dufam ze este beriete nove clenky 😉 ja mam uz 2 rocne babo, ale teraz sa snazime o dalsie...uz sa snazime dlho, ale teraz tak intenzivnejsie...no zatial nic...akurat teraz mam dost bolesti v lavom vajecniku, neviem, ci to moze byt ovulka alebo sa uz nieco deje po nasom pokuse v sobotu...no uvidime...bolo by to super...

kemonka
23. jan 2012

@moonlightka ahoj vitaj medzi nami 😉 ako dlho sa snažíte ak smiem vedieť?