icon

V roku 2012 začíname snažilkovať. Kto sa pridá?

crapula
5. okt 2011

Ahojte zenusky, najde sa tu nejaka, ktora ako ja planuje v roku 2012 pocat dietatko? Asi sa snazilky snazia uz teraz, ja mozem zacat az od decembra, lebo som pred mesiacom podstupila kyretaz. Tak som zvedava, ci sa niekto prida, budem sa tesim ak sa budem moct s niekym podporovat.

vardzikova
16. nov 2011

@veonka Dakujem pekne 😉 chcela som sa opytať ten čaj Gynastan kupim aj v lekarni? dobre že si mi poradila s tym alchemilkovym čajom lebo ja som si myslela že ho môžem použivať bez obmedzenia, tak ten radšej nebudem piť. Radšej skusim ten gynastan... maš pravdu v tom že dvom sa bojuje ľahšie so všetkými prekážkami ja len dufam že mna všetky obídu a budeme obaja vpohode a hlavne si to budeme uživať 😀 to snažilkovanie 😎 Musim tiež povedať že už teraz si to začinam uživať, tešim sa ked si niečo objednam napr. ten teplomer na meranie bazalnej teploty je to stale niečo krok po kroku a dopracujeme sa dufam k vysledkom 😀 čitala som niekde že nadmerne množstvo vitaminu A môže poškodiť... tak si dam radšej len ten čaj a tu kyselinu listovu s inymi vitaminmi to radšej ešte skušať nebudem aby som to nahodou neprehnala, možem sa opytať neviem či mi budeš vedieť poradiť, ale ked som bola na laparoskopii tak potom mi povedal lekar že som uplne zdrava, všetko mam priechodne ... to znamena že by sa to mohlo možno podariť čo najskôr nie? namna najviac zle vplyva okolie, poznam veľa dievčat ktore su v podstate zdrave a detičky zatiaľ nemaju, možno to naozaj bude aj tym stresom a tym že je človek nato taky upaty, ale ked musiš uznať že nato sa neda len tak nemyslieť. 🙄 Ak sa môžem opýtať kolko maš rokov ty a tvoj ... 🙂

veonka
16. nov 2011

@petka015 ahoj, ja ho pijem v podstate počas dňa, čaj si robím výlučne do 7 dcl pohára a do toho dám 1 sáčok, a vypijem tak 3 poháre denne, takže 3 sáčky, ale samozrejme striedam aj s inými čajmi, keď mi už nejde na chuť to je jasné. V tom väčšom pohári mi viac chutí, lebo to nie je taký moc silný odvar a mne je to chutnejšie tak menej koncentrované. Pijávala som aj alchemilku sypanú, ale potom mi prestala už chutiť, tak som prešla na tento čajík a môžem povedať, že hneď po prvom balení som mala kratší cyklus a super hlien, takže vám ho baby fakt vrelo môžem odporúčať.

kemonka
16. nov 2011

@magic08 ahoj vitaj 😀

@veonka a ten Gynastan kolko asi stoji? Inak aj ja mám dosť dlhý cyklus 😒 možno by som to mohla aj ja skúsiť

kemonka
16. nov 2011

jaaaj som trochu googlila a našla som ten Gynastan, tak ten poznám, len mi gynastan nič nehovorilo, skôr ako ženský čaj 😀 ten som už tiež pila jeden čas, ono vlastne je tam tiež v zložení alchemilka +mäta, miší chvost a hluchavka 😉 ak si teda tento myslela
http://www.najlekaren.eu/caj-liecivy-bylinny/55...

magic08
16. nov 2011

@kemonka dakujem... 😀 možem tento čaj aj ked kojim a nemam cyklus? 😀 u nas s otehu bude trosku problem... 😒

vardzikova
16. nov 2011

@kemonka Tak aj mna by zaujimala cena čajika Gynastan.. tiež mam dlhy cyklus 😖 zistila si si to ? je to klasicky žensky čaj alebo ma to svoj nazov gynastan?

vardzikova
16. nov 2011

Baby to bude aka sranda ked na buduci rok otehotnieme... ja sa už neviem dočkaaaať už nech je rok 2012 😀 a ideme nato 😎 už teraz ľutujem môjho manžela 😀

kemonka
16. nov 2011

@vardzikova hej tak 1,50 - 2 € stojí 🙂
aj ja sa teším 😀 keby sme tak všetky spolu otehotenli v januári 🙂 🙂 🙂 😲 😲 😲 to by bolo krásne, no a som zvedavá ktorá sa ohlási ako prvá tehu 😉 (nechápte to ako nejakú súťaž samozrejme 😀 )

kemonka
16. nov 2011

@magic08 no keď kojíš tak neviem ako to je, možno @zelovocka a @veonka bude vedieť poradiť lepšie ako ja 😉
ozaj ty si priamo z TV?

magic08
16. nov 2011

@kemonka tak ze otehotniet sa da, to mi je jasne, aj ked percentualna sanca je velmi nizka, no raz mozno motyka vystreli... 😀 posledne mesiace, uz pozorujem aj hlien, ktory sa meni, tak snad sa dockam aj mrchy... 😀
ano som priamo z TV? Preco? Tiez si z TV?

veonka
16. nov 2011

@kemonka
@vardzikova baby je to Ženský čaj od Gynastanu, majú ho v lekárni a stojí 1,60-1,80 eur ako kde.
@magic08 tak to neviem či sa môže aj keď kojíš, skús sa radšej opýtať v lekárni.
Inak baby je tam teda aj alchemilka a tá sa nesmie v tehotenstve, takže doporučujem čaj piť len dovtedy, kým nezistíte že ste tehu, potom už nie. A ak niektorá z vás chce piť samotnú sypanú alechemilku, teda čaj z nej tak ho treba piť len do ovulácie, lebo môže spôsobiť potrat.
@vardzikova ja mám 27 a mm bude mať 31, my sme už trošku starší... keď ti doky povedal, že si o.k. tak to je super na začiatok a máš signál, že naozaj nie je dôvod robiť si zbytočne starosti, nechaj tomu čas, užívajte si to a nestresuj. Viem, že je to ťažké, ono naozaj veľa spraví ten tlak na psychiku zvonku- z okolia, aj tu na diskusiách sa toho trochu nalepí, ale treba hľadať pozitívne info, tešiť sa, proste myslieť pozitívne... ty môžeš piť ten čajík tak intenzívnejšie do konca roka, ked sa začnete snažiť od januára, tak ho môžeš piť napr. len počas mrchy a do ovulky, potom pre pokoj duše kvôli obsahu tej alchemilky ho nepi. Možno sa ti aj za tie 2-3 mesiace ten cyklus trochen skráti (mne sa naozaj skrátil už pri ďalšej mrche) a budeš mať aj hlienik, takže lepšie poznáš kedy treba snažilkovať a to je super, nie?

Tak jo holky, ono ja sem tak úplne nepatrím,... trochu sa cítim previnilo, lebo ja väčšinu času depkujem a nariekam nad sebou, atd., tak neviem, či by som vás tu neobťažovala... my začneme so snažením až v lete, to je ešte dosť ďááááááááleko... ale tak rada sem občas zavítam pozreť vás, a možno toho môjho aj ukecám na snaženie o nejaký ten dník skorej... uvidíme.
Všetkým držím moc palce, tak a zdravím "dotehulkovania"!

vardzikova
16. nov 2011

@kemonka tak čakala som vačšiu cenu ale ta je super, ak sa môžem opytať ty si už niekedy bola tehu?alebo to bude tiež tvoja premiéra 😀 neviem či sa nato teším jedine ja alebo sme natom všetky rovnako 😎

kemonka
16. nov 2011

@veonka aj ja tebe držím palce, a neprekáža, že sem nakukneš, práve naopak každý ma nejaké skúsenosti a ja rada si prečítam keď niekto niečo napíše a niečo si z toho môžem aj zobrať, napriklad ako dnes sme sa o čajoch bavili 😉 takže kludne 🙂

kemonka
16. nov 2011

@magic08 áno ja som sa v TV narodila a pochádzam z okresu 😀

kemonka
16. nov 2011

@vardzikova hej nie je drahý, no a ja mám už jedno dieťa, teraz sa pokúšamé o druhé

vardzikova
16. nov 2011

@kemonka a pri prvom pokuse to išlo dobre? alebo si mala nieake komplikacie?

vardzikova
16. nov 2011

@veonka tak budem veriť lekárom ved asi vedia niečo o tom viac ako my 😉 a stresovať sa nechcem lebo nerada by som si to potom už len podvedome oddalovala , ja som si myslela že maš nieakych 25 taže nebola som daleko , pravdu povediac v dnešnej dobe ženy rodia až po tridsiatke takže ja som asi ešte mlada žaba 😀 a ten čajik si kupim , otehotnenie ovplyvnuje aj to aky mam hlien?alebo je to len kôli tomu aby som vedela kedy mam plodne a neplodne dni 😖 a ešte k tvojej poznamke : určite neotravuješ 😠 som rada že sa mam s kym podeliť o moje pocity , aj ked manžel je tiež dobra butlava vrba ale niektore z tychto veci je dobre manželovi nepovedať 😀

magic08
16. nov 2011

@kemonka super 😀 aka nahoda... prezdradis odkial si presne, do IP 😀

kemonka
16. nov 2011

@vardzikova no nešlo to ľahko, lebo to prvé sa nám dlho nedarilo, ale nemala som ani žiadné skúsenosti ani o meraní BT, ani som netušila o nejakých ovulačných testoch ak vôbec neboli, a potom z ničoho nič keď som sa zaoberala úplne niečím iným som zistila že som tehotná - bolo to po 8 rokoch, ale už s iným partnerom

kemonka
16. nov 2011

@magic08 jasné idem napísať 😀

nelicefo
16. nov 2011

kocky teda vy ale pisete. nestiham citat. 🙂

p.s. dnes dosla na navstevu mrcha 😝

kemonka
17. nov 2011

@nelicefo takže v tomto cykle idete na to? 😲

magic08
17. nov 2011

@kemonka nič mi neprislo... 😀

ufa
17. nov 2011

@barushkaaam ahoj ja som tiez mala byt maminou 5.marca a bohuzial 3.11 som tiez potratila a velmi ma to mrzi mam presne take iste pocity ako ty ze co ak to nevyde? Na to myslim stale dookola asi by som sa zblazdnila keby som to musela opat prezit. Strasne to boli ale povedala som si ze v aprili-maji urcite zacneme a teraz sa nam to podari. Dlho nam trvalo pokial som vobec otehu. Mne velmi pomohli kocky z fora ,, Smrť dieťatka v brušku mamičky v 23 týždni,, pridaj sa k nam ked chces ulavi sa ti urcite. A v r.2012 budeme urcite tehu!

vardzikova
17. nov 2011

@kemonka fuha dlha doba ,, čakala som že napišeš možno rok nanajvíš dva 🙂 ale skôr či neskôr baby už máš 🙂 vačšinou je to naozaj tak ked sa uprieme na niečo čo veľmi chceme tak sa nam to akosi nedari dosiahnut a ak myslime na niečo uplne ine tak vtedy to pride , ja som zvedava ako sa bude dariť nám . Pravdu povediac nemam z toho dobry pocit davam tomu minimalne rok kym budem tehu.

katula11
17. nov 2011

Ahojte. 🙂 ako? uz sa nam to blizi, co? Ja som v takom pokuseni, zacat snazilkovat uz aj tento mesiac, ale ked som si vyratala porod v auguste, tak ma to nejako odradilo. 😝 ja nic ine nerobim, len pocitam a vyratavam kedy ostat tehotna, ze az. Furt si hovorim nech tolko nad tym nespekulujem, lebo vacsinou to aj tak vyjde inak. 😀 Inak mrcha mi uz pomaly konci, este jedna posledna a ideme na to.

lejduska
17. nov 2011

@katula11 ahoj. to s tym ratanim je sranda tiez si pripadam ako chora ked som s priatelom a orzmyslam, ze co ak..tak to bude v auguste 😀 ale vidim, ze nie som sama.zrejme si do toho pohltena viac nez ja .. inak mne to v lete vyslo nahodou a uplne bozsky tak ako si mnohe zeny praju, zial neuspesne. 😒 a teraz ked to ratam tak uz sa mi to nezda take super zacat kocikovat v zime 😀 drz sa a vyrataj si to co najlepsie..ak sa to teda da 🙂

katula11
17. nov 2011

@kemonka to mas tak, ze ovulacny test ti ukaze ze je ovulacia ale neukaze ti ci naozaj prebehla, ci praskol folikul a bt ti presne ukaze ze prebehla ovulka. 🙂

katula11
17. nov 2011

@lejduska ja to vyratavam kvoli tomu, ze rada by som si este uzila leto s malym a potom pekne by som ho zabehla do skolky a ja sa venovala druhemu dietatku. Mam z toho trosku strach, lebo co mam kamosky, co maju kratko po sebe deticky a su doma s obidvoma, tak vravia ze je to dost o h.ubu. 😅

katula11
17. nov 2011

@lejduska neboj, druhy krat to uz dopadne dobre uvidis!!! 😵 aj ja som mala MA, ked som ostala tehu, tak som so stiahnutym zaludkom chodila na wc, co som sa bala, ze si najdem krv na nohavickach, ale vdakabohu sme to dotiahli do konca. ja mam maleho junoveho a to bol tiez super cas. tiez si neviem predstavit to zimne naobliekavanie, ale co narobim, ked chcem potiahnut z materskej do materskej a skorej tehu nechcem byt. 😝 😀