V roku 2012 začíname snažilkovať. Kto sa pridá?
Ahojte zenusky, najde sa tu nejaka, ktora ako ja planuje v roku 2012 pocat dietatko? Asi sa snazilky snazia uz teraz, ja mozem zacat az od decembra, lebo som pred mesiacom podstupila kyretaz. Tak som zvedava, ci sa niekto prida, budem sa tesim ak sa budem moct s niekym podporovat.
@lejduska musela som istu dobu lezat s vylozenymi nohami, lebo sa mi zacal skracovat krcok, ale to som si zas ja sposobila stresmi v praci ale potom bolo uz vsetko ok, este mi museli aj porod vyvolavat, a to sa gyndo bal, ze nech vydrzim aspon do 35 tt. 🙂
no veru ja som na zaciaktu povedala fazulke v brusku, ze nech sa opovazi vyjst skorej ako ma a dostane taku po zadku ze az a teda pocuvol. co sa teraz povedat neda. 😵
no aj ja musim pridat nejaku hlasku mojho krpceka (aj ked ste uz o tom debatovali davnejsie 😅 ), on ked zaspava tak si tak suska, ze mamina isla spinkat, tatino, babina a vsetkych vymenuje a minule si zasa tak suskal ani som ho uz nevnimala zamyslena a zrazu sa zapocuvam co si to mrmle a on. mamina ma susku, ja mam pipika, tatino ma pipika, babina ma susku... skoro som odpadla 😀
@lejduska no mne gyndo povedal ze jednoznacne stres a ja viem ze tiez ano, lebo presne v tej dobe ked som mala totak stres som zacala mat tvrdnutie bruska a vtedy sa mi aj skratil krcok, musela som ist na PN ale v nemocnici som byt nemusela, ale ako som ostala doma tak takaaaaa pohodicka nastala. 😉
@katula11 tak to je super, ze sa to dalo do poriadku..kedze si mala stres pocas tehu.., ja som mala predtym, 3 mesiace som mala stres.chodila som do skoly, pomedzi to odbehovala na skusky lebo sa nam nakopili z celeho roka naraz, popri tom prax, pisanie bakalarky a ucenie na statnice..a po statniciach som ostala tehotna. co povies aj takyto dlhotrvajuci zhon pred tehotenstvom moze ohrozit priebeh?? viem, ze nie si lekar 😀 ale mas skusenosti..chvalabohu uz aj tie prijemne 🙂
@barushkaaam to mi je luto, ze to tak dopadlo.
Baby dnes je tusim fakt umenie bezproblemove tehu, ja tiez poznam dost kociek co mali MA. 😖
Mna zaraza ta doba po potrate, kazdy doktor hovori tusim inu dobu, jeden hned, druhy 3 mesiace a dalsi az 6. 😕 co je podla mna dost, ved to nebolo nejake vysoke tehu stadium. Mne v nemocnici povedali, ze hned na dalsi cyklus mozeme ist na to, lebo vtedy je navyssia sanca na tehu, este sa pamatam ked som bola na sale kratko po kyrete, tak mi hovori sestricka ze dufa, ze ma tu uvidi o takych 10 mesiacov a uz s babom. Tak sa v tom potom vysomar, ze kolko sa ma cakat.
@lejduska tak psychika urcite robi svoje, ale pri MA si myslim, ze to neovplyvnis, mne bolo povedane, ze jednoducho to tak priroda zariadila a takto sa zbavuje tych najslabsich a poskodenych jedincov. 😔 ze az 20% tehu takto skonci. A ze vela robi aj to, ze volakedy tehu testy neexistovali a tehotenstvo sa zistovalo az okolo tretieho mesiaca, tak vela zien ani nevedelo ze tehu bolo a potratili, jednoducho dostali len neskor silnu mrchu a tym sa vycistili, dnes vdaka testom vie zena velmi skoro ze je tehu a vela potratov je okolo toho druheho mesiaca, preto sa tak kvoli tomu nestresovalo, lebo jednoducho nevedeli ze tehu boli. no som sa o tom rozpisala, snad si pochopila co som chcela napisat. 😅
@katula11 samozrejme chapem..ved ja som tiez bola iba v 2, a to, ze ti to tak doktor vysvetlil je to najjednoduchsie, je to sice pravda ale lekari pri prvom potrate nic neriesia je to bezna vec, stalo sa a ideme dalej. nehlada sa pricina, trosku ma to zarazilo ale ked to neriesil tak som sa nevypytovala a bolo no..riesili sme dalsie veci.., kludne sa rozpisuj sak raz najdem cas aby som to precitala..dakujem, no jasne ked budme velka 🙂 tak pekny vecer prajem
@katula11 No tak pomaličky to vypukne 😀 , ja tiež nad ničim inym neuvažujem len kedy to bude ,,, a hlavne či sa nam to aspon do pol roka podari ... ked z každych stran počuvam ako sa nedari a že su okolo toho komplikacie ... dufam že ja nebudem ten pripad 😎 , no tak to maš pravdu s tou mrchou akurat aj mne konči 🙂
@katula11 Tie hlašky deti su niekedy neskutočne 🙂
@barushkaaam ahoj, presne viem, ako sa citis. Ja som bola na kyrete 20.10 a este stale to neprebolelo. Nechcem ta nejako odradit, alebo sklamat, ale ja som na vysledkoch z kyretu nemala napisany ziadny dovod. proste tam bolo len ze ake tkaniva tam boli a ze tam bol zvysok plodoveho vajca. ale doktor ma poslal aj na geneticke testy, tak dufam, ze tie budu OK a jedina odpoved na otazku PRECO bude len to, ze sa zle uhniezdilo. Este som ti chcela povedat, aby si si na seba davala fakt pozor, aby si vobec nenchladla, lebo ja som nejakym zazrakom prechladla a mam zapalenu maternicu :( ale stale sa utesujem tym, ze uz o dva tyzdne sa konecne budeme moct aj pomilovat a o dalsi mesiac aj naostro. Tak hlavu hore. a inak, preco sa mozte snazit az o pol roka?
Kocky tak v stedu mrcha prisla...ale akosi sa mi zda cely cyklus posunuty do kyreraze 😝 😕 😕 Uvidim...sledujem sa a po sviatkoch hor sa do snazilkovania 😉
@vardzikova no tak díky,,, keď neotravuje 🙂 otehotnenie ovplyvňuje aj aký máš hlien, ide o to, že podľa jeho kvality sa spermiám v ňom zle/dobre pohybuje a pláva k cielu, v niektorom sa vôbec nedokážu pohybvať a preto je potrebný ten hlien v kvalite vaječného bielku, v ktorom ako to povedať, no nemajú taký odpor a prekážky, pretože je klzký a plávajú proste k cielu, takže určite je to dôležité.
http://www.fertility.sk/?m=plodnost-a-zdravie&s...
tu je aj taký obrázok uviaznutých spermií v neplodnom hliene a plávajúcich v plodnom hliene, tiež sa tam dozvieš iné info.
Inak ak máš dlhší cyklus mne ten gynastan hrozne pomohol, mávala som cykly aj 46 dňové aj viac, a ako som začala piť ten čaj tak sa mi postupne skrátil na 28 a 33 dňové cykly, ktoré sa mi striedajú, lebo jeden vaječník mám asi stále taký pomalejší, ale určite uznáš, že je rozdiel mať cyklus 46 dňový a 28 dňový... takže ja ten čaj oslavujem. Aj telo bude cítiť že mu ten čaj treba, aspoň tak si myslím, lebo mne zo začiatku až donedávna hrozne chutil, nemohla som sa ho dopiť, teraz mi ho telo akosi odmieta, proste mi už vôbec nejde dolu krkom, tak len po trochách sem tam chlipnem.
No ja by som bola tiež najradšej kaby môžem môjmu mužovi povedať všetko, ale niektoré veci tiež teda váham a niektoré mi aj povie, že o tomto sa baviť nechce... takže tak no.
@katey ďakujem ti, ja tiež dúfam, že bábätko bude a muž mi to vždy hovorí, keď som smutná a on už vie dobre prečo, tak mi povie: čo sa bojíš, ešte budeš mať toľko detí... a ja mu vždy na to že: ako vieš? aby som mu trochu dodala dôvod na zamyslenie, keď to snaženie toľko odkladá...
veľmi ma mrzí, že bábätko vám odišlo, držím palce, nech sa vám skoro zadarí a nech je všetko v najlepšom poriadku...
ahojte babenky,
ako je tu tichučko 😨 víkendujete? 😀
No ja nemám nič nové, ani s tou teplotou, ani testy stále nič, a od včera som sa rozhodla že už netestujem, len zbytočne míňam ovulačné testy, ale počkam normálne na M a potom začnem testovať. Už asi do M ovulácia nebude, a včera som bola z toho už zničená, ked test nič neukázal, to sa mi už ani sexovať fakt nechcelo. 😒 No len kedy tá mrcha dôjde teraz, počítam že až tak v januári 😀
@veonka čiže z vlastnej skusenosti mi ten čajik môžeš odporučiť- hned v pondelok si ho pojdem kupit 😎 tak ja ako nemam dlhy cyklus ale skôr taky nepravidelny, raz mrcha pride 25 den cyklu a potom 33 den cyklu , neviem čo to môže ovplyvnovať - môj doky mi chcel predpisat antik. aby sa mi to upravilo ale ja som to odmietla , teda neviem či som urobila dobre ale nechcem brať žiadne lieky kym to nieje nutnosť. Takže čajik môžem piť tak 3x denne zo začiatku? Našla som si na nete gel - Conceive Plus a ten by mala žena použiť pred pohlavným stykom - pomaha to v lepšej pohybovej aktivite - aby sa spermijky dostali do ciela čo najskôr - myslela som si žeby som si ho objednala ale najprv musim zistiť či ho už niektora použila. Dnes mi konečne skončila mrcha tak si môžem začať merat baz.teplotu v piatok mi konečne prišiel ten teplomer čo som si objednala.
my ideme na to na Valentina :D
@vardzikova jej to už tak skoro ti prišiel ? 😨 dobreee, tak môžeš merať 😀
@kemonka ano aj ja som bola prekvapena pretože som ho objednavala iba v stredu a v piatok už som ho mala doma. S meranim ešte musim chvylku počkať lebo mam mrchu 😝 , a ty maš tiež teplomer?
@kemonka ano aj ja som bola prekvapena pretože som ho objednavala iba v stredu a v piatok už som ho mala doma. S meranim ešte musim chvylku počkať lebo mam mrchu 😝 , a ty maš tiež teplomer?

@katula11 heh diky., fuuha urcite si sa druhykrat musela velmi bat a prezivat stresy, ze co ak..ale ja som si to ´´privolala´´ mama mala tiez take problemy a od 16 som rozmyslala, ze co ak sa to stane aj mne a vidis ☹ tak najblizsie sa nedam odradit slovami, ze budem na rizikovom a myslienkou, ze aka velka je pravdepodobnost dalsieho MA ale inspirujem sa zenami ako si ty ktore to dotiahli do konca 🙂 to ti gratulujem..inak to druhe tehu si mala uz bezproblemove??? takze ty si t pocitas kvoli materskej 🙂 ja som kedysi pocitala kvoli skole ale uz som prestala