V roku 2012 začíname snažilkovať. Kto sa pridá?
Ahojte zenusky, najde sa tu nejaka, ktora ako ja planuje v roku 2012 pocat dietatko? Asi sa snazilky snazia uz teraz, ja mozem zacat az od decembra, lebo som pred mesiacom podstupila kyretaz. Tak som zvedava, ci sa niekto prida, budem sa tesim ak sa budem moct s niekym podporovat.
@vejula aspon budeš mať o srandu postarane 😀
@vardzikova hihi to hej, ale chcem abyu mal dominko surodenca, vieš a moc vely vekový rozdiel, to by už sa nevedeli ak pekne spolu hrať. PReto chcem aby mal parťaka do dešte 😀 😉
@vejula a vy už sa dlho snažite?
@zuzulik160ahoj moja 😉 Takže si už po zakroku? Ako ti je? Citiš sa dobre? 🙂
Babyyy dnes som si robila ovu test a vyšli mi dve čiaročky 😀 😀 😀 😀 😀 tak ideme nato vyskušať čo to spravy 😎 .Lebo už dalej sa nam nechc čakať.
@vardzikova my začiname od noveho roku 🙂
@vardzikova jej tak nech vam to vyjde 😉
Ach jaj baby, ako som sa vytesovala, ze zacneme od januara, tak sa nam to asi predlzi ☹ Uz som sa aj vyprdla na Femibion - ja nestastny zemepan 😢
Ahojte.... sa mi snívalo o babatku - zase 😀 už som z toho chorá.....
@zuzulik160 ahoj, je mi ľúto čím ste si prešli, ale uvidíš, teraz sa zadarí a bude dobre. Laparka bola v poriadku, čo je výborné a onedlho budete snažiť. Čo sa týka tých spermií tak o tom moc neviem, ale nech radšej tvoj manžel ide, keď to primár povedal asi vie čo robí a veď treba pre to urobiť maximum, aspoň budete vedieť o vašom zdraví viac. Vieš možno môžte otehu na 1x čo je inak super 🙂 a potom možno tie ďalšie spermie nejak dráždia ten plod alebo čo aj keď teda veĎ krčok maternice zostane po oplodnení, teda v tehu zatvorený až do pôrodu, či nie? škoda že si sa na to neopýtala dr že čo tým vyšetrením sleduje. Ale každopádne držím palce. 🙂
@vardzikova supeeeeer 🙂 tak držím palce nech to klapne! 😉 ja sa tiež už neviem dočkať prvého snaženia, teraz sa mi rozbieha mrcha a teda poviem ti nikdy som ju nepozývala aby už konečne došla viac ako teraz 🙂 dokelu... a ona sa ako naschvál rozbieha jak spomalený film, no hrôza... asi si dám za pohár vínka červeného nech ju trochu posmelím... a nech už je na odchode lebo ja už myslím len na oné 🙂 totok 🙂 noooooo ťuťu muťu snaženie 😵
@havana21 hmmmmmm 🙂 tak vravíš, že si sa doružova vybuvala keĎ sa ti také krásne sny snívajú, čo? tak to super, už len zhmotniť tie sny aby sa stali skutočnosťou 🙂. A čo ako ste na tom so snažením vy? Dávaš si aj nejaké vitamíny alebo tak?
Baby u nás sa to tak z ničoho nič vyvinulo a teraz fakt váham, či niečo zaradiť do nášho obehu dáke tie vitamíny, vitamín E papáme ten je fajný na spermie a ja začnem okrem neho aj kyselinku listovú, ale čo si myslíte o takých tých prípravkoch typu femibion a pod. ? užívať či nie? ja som niekde na fôre čítala že sa po nich rodia veľké deti. ale čo je na tom pravdy neviem...
@ludka77 ahojky 🙂 takže máme novú snažilku 🙂 je mi ľúto, že si prišla o miminko, tiež mám za sebou túto negatívnu skúsenosť - ako som na koníku, tak vidím, že je nás tak veľa....
tiež by som s oznamovaním toho, že som tehotná, počkala, pri malom (má 4 roky) sme to povedali až v treťom mesiaci, ani nie tak z poverčivosti, ale preto, že prísť o miminko bolo veľmi ťažké, a nemala som silu/chuť a neviem čo ešte o tom hovoriť, vysvetľovať, .... keď už je bruško vidieť, tak to človek už neutají, vtedy ho už s radosťou ukáže svetu, ale dovtedy by som si to nechala ako moje krásne tajomstvo
@veonka ahoj 🙂 tak femibion je teraz dosť ospevovaný - pomáha k lepšiemu uhniezďovaniu vajíčku v maternici, má fajn zmesku vitamínov, tiež si ho kupujem, ale striedam ho aj s klasickou kyselinou listovou, éčkom... myslím, že tieto vitamíny sú fajn, ale dôležitá je určite v prvom rade zdravá strava, veľa ovocia - zeleniny, a nielen tieto umelinové prípravky.
keď som bola tehotná s malým, tak bežal Calibrum a myslím Materna? len tie mi napríklad v tehotenstve "nesadli", tak som brala samostatne kyselinu listovú, éčko.
@veonka
@zuzulik160 to s tými spermiami by zaujímalo aj mňa, ešte som nepočula o tom, žeby spermie mohli spôsobiť potrat... po troch potratoch je prirodzené, že lekár posiela na vyšetrenie aj manžela, v súčasnosti sa veľa debatí o tom, že je to 50/50, v kom môže byť problém..
a január je tu čo nevidieť, takže bude fajn, ak budete mať obaja všetky vyšetrenia za sebou a budete sa môcť bez obáv snažilkovať 😉
@kkatka113 nie si vôbec ako obohratá platňa... je dobré, ak sa človek vyrozpráva z toho, čo ho trápi - aj keď takto anonymne na fóre. nie je nič horšie, ako držať svoje trápenie v sebe.... muselo to byť pre teba hrozné, prísť o bábätko, keď sa už malo čochvíľa narodiť... pre mňa to bolo ťažké už aj na úplnom začiatku.
budem ti veľmi držať palce, aby sa vám budúci rok podarilo rýchlo otehotnieť, a hlavne donosiť a porodiť krásne bábätko 🙂 🙂
@marecek1 hej chlapov posielajú v podstate ako prvých na spermiogram, ale väčšinou je to preto lebo sa nedarí počať, a zvyšuje sa percento že je problém u mužov, ale keď
@zuzulik160 môžu počať na prvý krát, spermie budú podľa mňa v pohodičke, tam problém nebude, skôr by som ja povedala (ale nie som doktor, len viem že sa to robí ak sa takéto viackrát stane), že by to možno chcelo vyšetrenie na genetike, prípadne aj na hematológii. Neviem, teda no, hrozne ma mrzí keď sa niečo takéto stane, ale ak sa to opakuje, tak fakt ešte pred tehotenstvom treba urobiť všetky vyšetrenia aby sa naozaj vyhlo tomu, že sa to nedajbože zopakuje. Boli ste na genetike alebo hematologii? Ak bude spermiogram v poriadku tak žiadaj určite ďalšie odborné vyšetrenia a nenechaj sa odbiť. Inak ja mám pridanú v priateľoch jednu kočku, volá sa @mirka200 onedlho bude mamička a bude mať konečne svojho vytúženého drobca pri sebe, ale 2krát mala neúspešné tehotenstvo a potom bola na nejakých odborných vyšetreniach ešte pred snažením tak možno ona by ti vedela poradiť lepšie čo všetko absolvovala a čo pomohlo im. Skú sa jej opýtať, určite ti dokáže poradiť viac ako ja.
@veonka po troch potratoch by už @zuzulik160 mala mať vyšetrenia na genetike a hematológii absolvované, aspoň si myslím. inak, tiež sme boli s manželom na genetike, aj hematológii, našťastie u nás všetko ok.
@veonka snažím sa aktívne oddychovať - prechádzky do prírody, papať zeleninku a ovocie, inak žiadne vit. z lekárne.... no veru - už aby sa to zhmotnilo 😀 ja si to tak straaaaaaaaaaašne želám
@marecek1 no veru..... už sa neviem dočkať.... dúfam, že keď to príde - bude to úúúúúúžasnéééééééé....
ja sa tak strašne teším na ten čas 😎
@zuzulik160 ahojky, na MK v niektorom fóre, kde majú baby problémy s opakovanými potratmi, som narazila na informáciu, že áno - samotná spermia, tá, ktorá oplodní vajko, môže spôsobiť potrat, lebo je nejakým spôsobom poškodená vnútorne ☹ tiež ma to doslova šokovalo. čiže ty môžeš byť úplne zdravá, ale tvoj partner ak má nejaký problém (pritom vôbec nejde o pohyblivosť alebo životaschopnosť spermií), zárodok sa proste neudrží a nastane MA ☹ tak laicky na tom pozitívne vidím fakt, že spermie sa pomerne rýchlo obmieňajú a dajú sa "vypiplať" vitamínmi a zdravým spôsobom života a ďalší raz bude zárodoček úplne v poriadku a donosíš bábatko. dajte teda na odporúčanie lekára a manželíka skús dopovať éčkom a neviem čím ešte. moc vám držím palce 🙂
@vardzikova ahoj je mi super uz po zakroku o par dni som bola fit .Aj tie stehy je len slabulinko vidno. 🙂 Nieje to az take strasne ak sa niekto boji tak sa nema preco,myslim,ze su ovela horsie veci ako toto 🙂 A ty uz snazilkujes? 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
@veonka no ved to ,ze ja truba som sa neopytala 🙂 Ale ideme tam teraz 6.12. tak uvidime a vysvetli to uz aj manzelovy 🙂 Som zvedava ,normalne sa uz neviem dockat. Lebo od jula kedy som mala posledny potrat chodim len na same vysetrenia a beriem hormony a injekcie atd. Tak uz nech je januar 🙂 🙂 🙂
@marecek1 no ved to ,len to vysvetli manzelovy 😀 ked mi lekar vravel,ze predpoklada,ze problem je len vo mne tak to bolo v pohode ,ale od kedy to vyzerá na problem u manzelika tak to preziva dost tragicky 😀 😀 😀 Ach tí chlapi 😠

Ahojte dievcata nam sa to uz blizi zaciname v januari. Akurat som po laparke ,nic nezistili primar konstatoval ze som ok-bola som na nej preto lebo som tri krat potratila tak preto,ale nic sa nepotvrdilo. Ale chcela by som sa vas opytat ci nebudete vediet ci mozu aj spermie ovplyvniť plod v 6tt,aby doslo k potratu? Lebo primar -t.j. zaroven aj moj gynekolog,ze manzel este musi ist na spermiogram. Ale ja som si myslela,ze je ok ked otehotniem na prvy krat .