icon

V roku 2012 začíname snažilkovať. Kto sa pridá?

crapula
5. okt 2011

Ahojte zenusky, najde sa tu nejaka, ktora ako ja planuje v roku 2012 pocat dietatko? Asi sa snazilky snazia uz teraz, ja mozem zacat az od decembra, lebo som pred mesiacom podstupila kyretaz. Tak som zvedava, ci sa niekto prida, budem sa tesim ak sa budem moct s niekym podporovat.

alenitka
3. apr 2012

@milacik3 aaaaaaa no toto som nevedela. my sme boli s manzelom pred sobasom povinne na prednaske o planovanom rodicovstve a tam nam to presne dopodrobna vysvetlili a odvtedy sa tym riadim. a bola som uplne ukazkovy pripad, aj co sa cyklu tyka aj pravidelnosti ovulky. no testy si kupovat nebudem, ale budem si tu teplotu meriat. ja verim ze ovulku pekne mam 🙂))

milacik3
3. apr 2012

@alenitka tak potom hej ked mas aj cyklus pravidelny tak asi to vtedy je v poriadku aj ovulka. Ja MS nemam a ani ovulku nemam...(ja som sa mohla kludne narodit ako chlap) 😀

silvuskaa
3. apr 2012

@alenitka ja som si to dala vypocitat priamo od neho, vypocty mam uz od novembra 2011, ale snazit sme sa zacali az od januara 2012. Ako to tak pozeram vlastne ovulka sa mi zhoduje s jeho plodnymi dnami, co som doteraz ani nepozerala, lebo som bola upeta na to aby sme splodili dievcatko a to je uplne mimo mojich plodnych dni....teraz mi je to uz vsak jedno ci to bude dievcatko alebo chlapec, hlavne nech sa nam to poradi 🙂
Prve dieta nemam cez jonasov vypocet, vtedy som vobec necakala ze sa nam to podari a na druhy mesiac som uz bola tehu. Strasne vela v tomto zohrava psychyka, ale ako na to nemam mysliet????? to sa neda!!!!!!
@magic08 inak ja som si aj hlien sledovala a podla toho mi vychadzala aj ovulka, aby som si nemusela kupovat tolko testov, ved by ma to financne zruinovalo 😀

alenitka
3. apr 2012

@milacik3 no ja to sama nechapem, ale mne kramy nikdy nemeskali - okrem tehotentstva, vzdy chodia presne a aj ovulka vyzera stale byt presne, odkedy si ju vsimam 🙂 a take vtipne je, ze pred tehotenstvom chodila presne ako hodinky 28 den o 9 rano 🙂 a po nevydarenom tehotenstve sa mi to otocilo a zacala chodit okolo 21 vecer 🙂 toto mi nikto nechce uverit. jedine manzel, lebo ten so mnou zije 🙂)))

dominika1516
3. apr 2012

@alenitka fuu tak mas toho ozaj vela negativneho za sebou a ja ti budem drzat palceky aby sa ti zadarilo a vsetko bolo v uplnom poriadku...an mne sa to stava ze ai namyslam priznaky a tiez mrcha na den presne dojde ☹ a este okrem toho ma serie s prepacenim jedna znama co ide teraz 10teho uz druhy krat na potrat a mne je z toho smutno a zle ako je to jej vec ale aspon keby to nevykecavala a nehovorila o tom ako o zahodeni starych siat proste daktore sa snazia o babatka a nedari sa a taka krava ma stastie ze otehotnie aj po niekolkych chcenych potratoch tak je to nespravodlive a velmi ☹ ... Ja som si tiez povedala ze az ked nepride mrcha spravim test no nemyslim moc pozitivne ... ☹

alenitka
3. apr 2012

@silvuskaa no ved nam sa to prvy krat podarilo ani nevieme ako 🙂 a ked sa ti to zhoduje s ovulkou tak to mas riadnu sancu. drzim velmi palce. mna manzelino lame aby som si to dala aj ja vypocitat priamo od neho na ten zivotaschopny plod, ale u mna to je 50:50, lebo mam tu dvojrohu maternicu. Ja som uz zmierena s tym co bude, ak to musi byt, hlavne nech sa raz podari a budem drzat v rukach bud Jakubka alebo Alicu alebo aj oboch naraz. to mi zase gynda vravela ze pri mojej diagnoze su uplne bezne dvojicky. A dokonca moja segra bola v cechach pri nejakej kartarke, a pytala sa na mna .. a ona jej povedala, ze vidi u mna jeden potrat a 2 roky po nom dvojicky 🙂 ja takym veciam neverim, aj ked nemala ako vediet o mojom potrate... ale bodaj by mala pravdu 🙂

alenitka
3. apr 2012

@dominika1516 drzim palce dominika, nech to co najskor vyjde. a co sa tej znamej tyka.. co nato povedat... nevazi si zivot.. ani svoj ani inych... :(
ono sa povie, ze netreba mysliet nato, ci to vyslo, ja sa snazim, a velmi ale nejde to 🙂 ale od dnes idem piect kolaciky na ocovu 50-tku tak sa odreagujem a nebudem nato mysliet. aspon do nedele, kedy ma prist mrcha.
a ty kedy mas dostat mrchu ?

silvuskaa
3. apr 2012

@alenitka dvojrohu maternicu? co to znamena? ved skus vyskusat ten vypocet, stalo ma to nejako 26euro....nooooo a mozno kartarka mala pravdu, aj to takto bude, tak zacnes aj na vestice verit 😀
Ja som si minuly mesiac myslela ze som tehu, uplne take priznaky ze bolest prs, bolest v podbrusku a to boli len predzvesti mrchy, aj ked predmenstruacny syndrom som nikdy nemavala. Inak cez mrchu isli zo mna take kusky zrazenej krvy, cim to mohlo byt? Nemavam taketo zrazeniny.

alenitka
3. apr 2012

@silvuskaa dvojroha maternica je ze mam maternicu v tvare srdiecka, cize ma ako keby dva rohy 🙂 a ja sa musim spoliehat nato, aby sa plod usalasil na stene maternice a nie na tom cipe toho srdiecka, lebo tam by nemal plod ziviny pre vyvoj.
a tie zrazeniny, nechcem robit mudru, ale to mi gynda povedala, ze niekedy mozem mat test pred zaciatkom mrchy pozitivny a aj tak mrchu dostanem, lebo sa plod zle usadil a odisiel spolu s mrchou. mne sa to este nestalo. ale vraj je to celkom bezne. ze preto sa testy pred mrchou robit nemaju, lebo potom moze prist sklamanie. a vidis aj ked mi to povedala, testujem sa stale pred mrchou 🙂)) nepoucitelne zvedava 🙂 a vraj vtedy mozu ist pocas mrchy take zrazeniny... asi odlucena sliznica alebo co .. fakt sa do toho nevyznam...

dominika1516
3. apr 2012

@alenitka tak mne by mala dost mrcha 23. az cize dovtedy sa mozme snazit ostosest aby sme uz o par tyzdnov mohli byt dva v jednom 🙂 ... No aj ja sa posnazim odreagovat lebo otec ma narodeniny teraz cez sviatky tak budem tiez pripravovat vsetko tak snad nebudem mysliet az tak intenzivne na to ze sa nedari babo ... Pevne verim ze coskoro tu zavesime ze sme tehulky 😉

alenitka
3. apr 2012

@dominika1516 preto som na tomto fore, lebo vidim ze tu sa babam dari 🙂)))

pacica
Odpoveď bola odstránená
pacica
Odpoveď bola odstránená
alenitka
3. apr 2012

@pacica ja som nemala priznaky a aj tak vsetci vedeli este skor ako ja ze som tehotna.. asi som bola naladova a komandovala vsetkych .. teraz si spominam ze to bolo tiez na velku noc... ja som tomu neverila, az ked mi prvy krat v zivote meskala mrcha dva dni bolo to jasne 🙂
tak dufam, ze s rovnakou predzvestou pride rodina aj tieto sviatky 🙂)))

pacica
Odpoveď bola odstránená
alenitka
3. apr 2012

@pacica tak to ta obdivujem ze sa netestujes este 🙂 ja by som sa uz davno 🙂 ano taky tlak je pri roztahovani maternice... ja som to tiez mala, ale az tak od 5 dni meskania. ale to je u kazdeho ine.

kemonka
3. apr 2012

@puhinka
a ty sa ako maš moja? Niečo nové? 😉

puhinka
3. apr 2012

@kemonka ,ahoj,momentálne sme úplne prestali snažilkovať...mali sme v rodine tragickú udalosť
a ty čo?

kemonka
3. apr 2012

@puhinka jooooj ☹ ☹ ☹ neviem čo sa stalo, ale tak je mi to luto, takže ste to odložili na neskôr? Ja po starom, anovulačný cyklus, čakám kedy dôjde MS, dúfam, že do konca apríla príde. Vlastne mi rastol folik, ale v 15mm prestal rasť, a od budúceho cyklu štartujeme vaječníky 😕
ale inak pohoda 🙂

puhinka
3. apr 2012

@kemonka ,akože štartujete vaječníky?

kemonka
3. apr 2012

@puhinka no hormony, clostyl, duphik, pregnyl, atd... a ty ako cyklus, aspoň sa upravil?

puhinka
3. apr 2012

@kemonka ,to upravil,cez ovuláciu som dokonca špinila...
duphaston štartuje vaječníky?

kemonka
3. apr 2012

@puhinka ten štartuje MS, ktoru ja nemavam

puhinka
3. apr 2012

@kemonka ,ja rozmýšlam,že doberiem,to čo doma mám a už si nepôjdem pre ďalšie,kašlem na všetko

sandraaaaa
3. apr 2012

@alenitka ano tiež sa z manželom snažíme bol zatial len prvý pokus a nie uspešný lebo včera prišla mrcha ☹ A nič si z toho nerob ja to tu tiež nemám až tak všetko prečítane a potom neviem o čo ide 🙂

silvuskaa
3. apr 2012

@alenitka toto co si napisala o tych zrazeninach prebehlo aj mne myslou, lebo pred mrchou som mala troska take pocity ako keby som tehu, ale nic z toho ☹ inak ale test som vtedy mala pred mrchou negativny.

@pacica pri prvom som mala bolesti v podbrusku v case ocakavanej menstruacie a to sami maternica roztahovala 🙂 to bol asi jediny tehu priznak

sandraaaaa
3. apr 2012

magic08 , Mirellka dakujem ale nechapem jednu vec že ked vystupi ta teplota a ovu prebehla alebo prave ovu prebieha a treba sa snažiť? 😅 Možno blbá otázka 😕 ale asi je to tak že ked sa ta teplota zvýši prave začala prebiehať a bude 4 dni a treba sa snažiť.

magic08
3. apr 2012

@sandraaaaa keď teplota vystupi, ovu už prebehla, takže sa treba snažiť predtým, teda keď teplota klesne. To je na tom, arnolda nevieš kedy ovu bude, lebo niekazdy cyklus máš rovnaký. Ja napr. som minulý cyklus mala ovu na 12 DC a tento cyklus až na 20 DC. Dosť pomáha sledovať aj hlien, keď sa začne meniť na ťahový a priesvitný, treba sa snažiť lebo ovu sa blíži a spermie preziju aj 3-4 dni 😀

sandraaaaa
4. apr 2012

@magic08 dnes som už začala merať tak uvidím ako sa bude teplota meniť. Takže ked teplota klesne tak je ovu fuha 😝 dakujem už som to celkom pochopila. Ale my sme sa snažili aj ked bol ten hlien a nič z toho 🙄 Ale tak dufam že čoskoro to bude a vy sa kolko snažite ak smiem 🙂

magic08
4. apr 2012

@sandraaaaa ahoj, tak len pekne meraj, drzim palce, nech ti to ide, keby nieco mas problem, tak sa kludne ozvi... 🙂
kukni na moj graf... len pre ukazku,no zo mna si prilad neber, tento cyklus to mam akesi divoke...
tak som zvedava, kde je problem... http://www.fertilityfriend.com/home/26f403
podla merani zistis ake mas cykly, spoznas svoje telo, vela veci sa da z toho vycitat...
my sa snazime aktivne od januara, no stale dojcim, takze asi trosku stazene podmienky na otehu, no uvidime, ale nechranime sa skoro 2 roky a doteraz som neni tehu... 😔 vy stre kedy zacali pracovat na drobcovi?