icon

V roku 2012 začíname snažilkovať. Kto sa pridá?

crapula
5. okt 2011

Ahojte zenusky, najde sa tu nejaka, ktora ako ja planuje v roku 2012 pocat dietatko? Asi sa snazilky snazia uz teraz, ja mozem zacat az od decembra, lebo som pred mesiacom podstupila kyretaz. Tak som zvedava, ci sa niekto prida, budem sa tesim ak sa budem moct s niekym podporovat.

henca74
13. apr 2012

@magic08 tak to je sila...naco ma sestricku?ja som nic neplatila.a mozes fytosoju ked kojis?inak vyzeraju strasne tie kapsule, mam problem ich vsetky naraz zjest :o(

monulik23
13. apr 2012

@mirellka Ahoj chcem ti len oznámiť, že 4 dni mi mešká, a kamarátka mi poradila, že si test mám urobiť 5 deň, ale Ja neviem či si ho mám urobiť. Chcem ešte počkať. Poradila by si mi. Ďakujem.

henca74
13. apr 2012

@monulik23 ahoj, ked ti meska 10dni, tak uz by si mala vediet na com si...aj keby si mala posunutu ovulku...

mirellka
13. apr 2012

@silvuskaa no , pekná hovadina 😀 😀 😀 ja to beriem ako také milé fóriky čo všetko žena vymyslí aby otehotnela 😀 😀 😀

mirellka
13. apr 2012

@monulik23 ja by som ešte počkala.Viem že je to ťažké ale oplatí sa radšej počkať a urobiť až keď týždeň mešká...ak by bola len jedna / teraz a mrcha by meškala budeš mať pokušenie testovať každý deň a testy stoja dosť.Ak spravíš týždeň alebo ako henča píše 10 dní po meškaní tak by to malo byť jasnééé....držím palec aby vydržala to pokušenie 😉 🙂

magic08
13. apr 2012

@henca74 hej môžem, som si to overovala u laktacnej poradkyne. Počas dojčenia môžeš skoro všetko, len keďže žiadna žena sa nenechá počas tehotenstva alebo dojčenia testovať, tak na všetky prívalové letáky napíšu že sa to neodporúča.

magic08
13. apr 2012

@henca74 veď keď dáš ráno všetky a zapikra, raňajky máš za sebou

magic08
13. apr 2012

@henca74 zapijes tam malo byt

henca74
13. apr 2012

@magic08 odporucaju to vecer, lebo, ze zvykne boliet hlava z tej soje... a ma sa vela pit...myslim vody 😀 😀 😀

henca74
13. apr 2012

@magic08 lenze to su hormony...neprejde to do mliecka?nemoze to nejako babu poskodit?

monulik23
14. apr 2012

@mirellka No tak ja to teda skúsim a počkám tých 10 dní. A po tých 10 dňoch si urobím test a dám Vám vedieť, ako som dopadla. Nebudem sa dopredu tešiť, lebo potom kebyže príde bude sklamanie. Ďakujem za rady. 🙂

mirellka
14. apr 2012

@monulik23 presne ako píšeš,sú to potom nervy ale jasné že aj // môžu byť- bodaj by 😉 a to tiež by som brala s rezervou aspoň prvý mesiac to len zo skúsenosti.Máš nejaké tehu príznaky ?

magic08
14. apr 2012

@henca74 ti vravim, ze som si to konzultovala s laktacnou poradkynou... v prvom rade nie su to umele hormony ale prirodne... a do mlieka prejdu, ale nie v tak velkom mnozstve aby to mala pocitila...
vies ja mam glaukom a tam si pravidelne musim kvapkat kvapky... ked som bola tehotna a prvy rok po porode som bola bez liecby, potom sa mi to zhorsilo a musela som kvapkat... mala mala vtedy nieco cez rok, uplne zavilsa od cicky... vsetci lekari ze musim prestat kojit, ze to sa nesmie a bla bla bal... som si to konzulkovala s niekolkymi lak. poradkynami a zhodou okolnosti boli z toho dve MUDr. a tie mi vraveli, ze sa nemusim bat, ze to sice do mlieka tie kvapky prejdu, ale nie v tak velkom mnozstve aby to malu ovplyvnilo a kvapkala som 3 mesiace, teraz som opat bez liecby, lebo sa mi to zlepsilo. takze ked som mohla glaukomove kvapky, tak soju mozem urcite... z toho strach nemam, a mala je aj tak na cicke nie casto... a okrem toho mala uz nie je babo, je to velka slecna, ved ma 2 roky... jedine co mipovedala ta lak. ze to nemozem pokial je dieta alergik... a mi alergiu v rodine nemame, mala uz papa uplne vsetko...

vejula
14. apr 2012

@magic08 ja som brala na udržiavanie utrogestan a maleho som dojčila. Gynekolog vedel že dojčim a bez slova mi ho predpisal. To je vlastne progesteron, neuživala som ho sice oralne ale vaginalne, ale aj tak sa dostane podla mna do krvi. A potom som to konzultovala s lakt. poradkynami a došla mi odpoved, že progesteron v mliečku sa uživanim utrogestanu nejako vyrazne nemeni, že jeho hodnota v mliečku koliše približne v rovnkom množstve stale. A ake hormony obsahuje ta fytosoje? Tiež progesteron či esstrogen?

henca74
14. apr 2012

@monulik23 drzim palce na // ciarocky na tehu teste...

henca74
14. apr 2012

@magic08 mne prisla mrcha do 4 dni od vyvolavacky... tak ti drzim palce, aby aj tebe dosla tak skoro, nech mozes zacat so sojou...

monulik23
14. apr 2012

@mirellka točí sa mi hlava a napína ma na vracanie. Henca74 ďakujem a dám hned vedieť po 10 dňoch, či budú alebo nie // čiarky

magic08
14. apr 2012

@vejula Je to prírodný estrogén. Veď ten je v ženskom tele tiež nie a teda aj v mliečko...? Tak si myslím že neni čo riešiť. Od 1 DC začnem s alchemilkou, len by si mi mohla poradiť ako to piť a od 3 DC začnem so sojou

vejula
14. apr 2012

@magic08 ak ti to povedala laktačna tak ok 🙂 ja som sa soji kvôli tomu trochu vyhybala, aby nahodou mojmu synovi nezačali prsa rasť 😀 😀 😀 Ale to asi len v mojej hlave 😝 Však kuknem ešte na net

magic08
14. apr 2012

@vejula do mlieka sa nedostane až také množstvo aby to malého ovplyvnilo. Ty si mala cykly pravidelne aj s ovulkou počas dojčenia? Si si to sledovala, či ste náhodou otehu?

vejula
14. apr 2012

@magic08 prvy cyklus trval 37 dni druhy 32 a na treti som otehotnela. BT som začala merať až v tom cykle v ktorom som otehu, takže neviem či tie dva predtym som mala s ovulkou

kemonka
14. apr 2012

@magic08 ahojky, si bola na vyvolávačku?

magic08
14. apr 2012

@kemonka ano bola

supi
14. apr 2012

ahojte, citala som co ste tu pisali o tej prstikovej metode,som sa teda pobavila 😀 no ale co je horsie tak mi to po vcerajsom sexe nedalo a skusila som to 😝 no a cely obsah sa niekde vcucol dovnutra 😀 inokedy musim dzat nohy hore aby to hned nevytieklo a teraz po tej metode sa to niekde stratilo 😀 😀 😀 no to len tak odomna taky postreh 😀 😀 😀

supi
14. apr 2012

snazilky este mi prosim povedze svoj nazor...cez plodne dni je k niecomu ak sa budeme snazit kazdy den? Viem ze je lepsie nechat sp. dozriet ale ked mam take pekne priznaky ovu...je mi to luto to nevyuzit, len ci to teda ma nejaky efekt to kazdodenne snazenie alebo je to prave naopak kontraproduktivne? 😕

mirellka
14. apr 2012

@supi 😀 😀 😀 to mi nedá teda,že by som to skúsila 😕 😀 😀 😀

kemonka
14. apr 2012

@supi ja som raz niekde čítala, že pred ovu stačí každé 3 dni si dávať pauzu a v čase ovu sa môžete snažiť naplno každý den, vtedy je pre spermie vhodné ph prostredie a ak su nedozrete oni tam akoby dozrievali alebo také niečo 🙂

kemonka
14. apr 2012

@mirellka a ty si nebola nahodou tehulka už? 😨 Nebola som tu dlhšie tak nie som v obraze...

kemonka
14. apr 2012

@mirellka
@supi
baby ja som o tom tiež počula ale mne to také príde bleeee 😀 😀 😀 ja radšej nohy dvíham 😝 ale počula som už o tom

mirellka
14. apr 2012

@supi k tej ovulke hmm,no my konáme na pokyn dokiho,keď sme si aj vrzli a šla som pak na folikulku tak ma sfúkol že si máme patróny šetriť na ovulku, 😀 vždy sa hambím ale tak čo keď nám keksík zachutí ... 😕 že ideálne sú tak 5 dňové 🙂