V roku 2012 začíname snažilkovať. Kto sa pridá?
Ahojte zenusky, najde sa tu nejaka, ktora ako ja planuje v roku 2012 pocat dietatko? Asi sa snazilky snazia uz teraz, ja mozem zacat az od decembra, lebo som pred mesiacom podstupila kyretaz. Tak som zvedava, ci sa niekto prida, budem sa tesim ak sa budem moct s niekym podporovat.
@andyb25 no ani ja 😕 len som myslela že keď je anovulák tak je nekonečný,nemávam síce nejak extra dlhé cykli tak do 33-35 dní mrcha vždy prišla a keď presne na 28 Dc tak je to skôr výnimka ... a ty si pekne teplotkuj ,neprivolávaj mrchu nech je tam kde je...potrebujeme predsa inšpráciu 😉 🙂
@mirellka @henca74 bože si to nechcem ani predstaviť, našťastie som bola tohoto "zážitku" ušetrená 🤐 . Mne stačilo pri prvom keď po dvoch dňoch sa mi vymenili spolubývajúce a došla šťanda pár hodín po pôrode a lietala po nemocnici ako s nasolenou riťou 😲 a ja som sa nevedela poriadne ani posadiť .....
@andyb25 @mirellka u nas ich aspon davaju na spolocnu izbu, ale robia si co chcu...ciganka rodila 7 decko, nic si nedoniesla, este aj koselu jej museli dat a vrestala o druhej v noci akoby ju rezali...a bola tam potom jedna slusna ciganocka, tak ju tam doktori nechali vytrapit celu noc, den, noc a na dalsi porodila, tu prvu noc mala 2 minutove kontrakcie...taaak som ju lutovala, ona bola taka slusna, cista a musela byt pri tych rinoskach na izbe, vraj aj veci pre babo jej brali...no comment
@andyb25 no ja som tiež hneď behala ,ale pre to že som si dieťa hladala,po pôrode mi ju vzali a od vtedy som ju nevidela,chodila som za setričkami aby mi povedali čo sa deje ,že ju chcem vidieť len ma do postele posialali že o hodinku mi ju prinesú,porodila som o 11.20 a do 19 tej stále ten istý scénar ,nikto mi nič nepovedal ,všetky hrozné scenáre som mala pred sebou pak sa mi podarilo prešmiknuť sa na jisku a tam na mňa naziapali sestričke pri kávičke že čo tam robím reku ,hľadám si dieťa tak som ju chvíľku v inkubátore videla zlato moje, pak sa konečne mudr.uráčilo mi prísť vysvetliť situáciu,dcérka mala veľmi silnu žltačku ..rodila som v TO v tom čase najlepšia porodnica no personál totálna katastrófa,ešte v ten večer ju museli previezť do NR na JIS ,viezli ju večer okolo 22.00 a prišli nitriansky sanitári za mnou aby som sa s ňou šla rozlúčiť bo TO sestričky nemali čas mi oznámiť že po ňu už prišli.Pak ma nechceli pustiť z porodnice,scény veliké za to,podpísala som reverz s šla som za malou do NR.No tam hotoví anjeli,strávili sme tam cez 14 dní no fakt niečo úžasné som tam zažila ,veľa nám pomohli,odbornosťou,starostlivosťou,prístupom nikdy na to nezabudnem
@mirellka bože až mi chlpy stoja 😢 to musí byť strašné...... ja som po pôrode mala malého pri sebe asi dve hoďky aj mm pustili za mnou chvílu po pôrode na sálu, on nechcel byť pri tom 😉 a keď ma previezli na izbu tak mi znovu malého doniesli a bol skoro stále so mnou. Potom ten tretí deň keď odišla tá prvá kočka z izby domov a prišla tá druhá som chytila takú depku, že som celý deň presela na novorodeneckom s plačom a malým na rukách. Tiež dostal žltačku, našťastie slabú, ale povedalli mi že mňa by mohli pustiť vo štvrtok domov ale jeho ešte nie....... našťastie sme v piatok išli domov pekne spolu 😀
@mirellka mne ho dali hned po porode na brucho, narodil sa 7.30 a doniesli mi ho o 3-tej, bol malicky, tak sme tam stravili 9 dni.to musi byt strasne ked ti nikto nic nepovie, tie sestricky to beru ako rutinu, ale taka prvorodicka je zo vsetkeho vyplasena a este ked nema info o babu...
@henca74 mne sa zdá aspoň v čase keď som rodila že pre nich je to ako pásová robota.Je to smutné.Môj porod nebol ťažký bolesťou ale ťažký prístupom opäť sestričiek, o 21 hod. mi odtiekla voda,8.00 pichli mi vyvolávačku ...o 11 tej kričala som že mám tlaky ne už neudržím,kývla rukou že vy máte ešte čas na tlaky,porodíte až okolo 13 tej.Pár minút na to prišiel lekár ma mrknúť a naziapal na sestričky prečo ho nevolali že tu je rozbehnutý pôrod,malá sa narodila 11.20 hod. Vedľa mňa rodila mamina ktorá prišla po mňe ale bola s mužom a okolo nej behali ako s nasolenou riťou od prvej min.čo prišla do sály.Porodila 30 min.po mne...no čo budem hovoriť,nie som cigánka ale prístup ako ku cigánke..vrr...no čo už,napriek všetkému túžime po bábätku 😀 😀 😀
@andyb25 @mirellka mna uz fajne boli brucho, tak dufam, ze coskoro tu bude mrcha, este ma mirellka predbehne;o))) to snad nie je mozne....ved pockaj na mna, nech zacneme spolu.baby uz koncim, nemam nervy na ten mobil, zakazdym sa musim prihlasit nanovo aj to na 6-7 krat sa to podari...vecer ked budem mat nb,tak pocitam co ste popisali.vsetkym pekny den, hoci u nas uprsanyyyyy.
@andyb25 ono každá maminka si niečim nepríjemným prejde,mne malú len ukázali vo vzduchu a hneď ju vzali,povedali že musí do inkubátora na chvíľu že keď budem na izbe mi ju prinesú...ale ,je to za nami 🙂 Každá maminka sa hneď zľakne keď je s drobcom niečo v neporiadku ale hlavne že sú zdravé teraz a že sa so všetkými nástrahami v živote budú vedieť popasovať 🙂 ešte nech prídu naše druhé detičky a bude fajn,no myslím že keď sme staršie tak sa ku nám budú trošku citlivejšie správať,či nahováram si 😲 😀
@mirellka @henca74 no ja som prišla do pôrodnice okolo 4,30 ráno, tak ma kukli, a že choďte si pospať.... no jasné keď kontrakcie som mala od začiatku tak po 8 minutách. To ma dali na izbu k babe ktorá bola chorá kašlala jak tuberák. KeĎ sa ráno vymenili služby tak ich zdrbkali že prečo ma dali k tej chorej keď na druhej čakačke boli volné postele, tak som sa presťahovala, mala som šťastie baba čakala druhé tak ma povzbudzovala, že čím mi je horšie tým lepšie... 😉 nakoniec ma poslali asi o 13,30 do sprchy dali mi klistír a že poďte už na sálu tak okolo 14 som bola na sále došiel doktor, dve sestričky a on že nádych a tlačíme, no to víš, vydýchla som...... a potom znovu to už sestričke povedla Marike šup, Marika vyskočila potlačila a bol vonku, ale hneď ho šupli vedla, bol trošku fialový, ale o chvílu mi ho priložili. Najlešie chcete niekomu zavolať ja jasné v kabelke mám mobil tak mi doniesli kabelkau a ja som kým ma doktor zašíval telefonovala 😀 takže až na tých "sto hodín" bolestivých kontrakcii som bola spokojná aj s prístupom lekára aj sestričiek, chvala bohu 😎 som sa rozpísala čo? takže ja som mala dobrý zážitok. To čo si zažila Ty mirellka si nechcem predstaviť ani v tom najhoršom sne.
@andyb25 no ten môj nebol najhorší aj horšie sú ale budem šťastná keď ďalší pôrod budem mať ako ty,keď ťa šili ťa to nebolelo?pre mňa to bolo horšie ako celý pôrod,maminka nemykajte sa,ešte pár stehíkov urobíme fuuu mala som chuť natiahnuť jej kopačku do hlavy a celý čas kokety s doktorom no hrúúúúza...
@mirellka Ahoj!
To isté som si aj ja vravela,keď sa mi tak dlho nedarilo otehotnie pri prvom 😖 ,A my ktorým sa dlho nedarilo a potom podarí o to si to viac vážime a užívame byť mamou,asi preto aby sme sa takými nestali,asi preto aby sme vedeli,že sú aj také,a vďaka tým zlým matkám si viac vážime naše materstvo a detičky,že si nás vybrali za matky 😵
@mirellka Ahoj!
Tak tvoj pôrod bol podobný môjmu😀.Aj po mne jedna prišla pravda s ockom a okolo nej behali a ja som už myslela,že ma malý roztrhne hrozné kontrakcie ledva som jednu predýchala už bola druhá,a keď konečne ju dali do poriadku tak ja som už bola vyčerpaná a lekár,že ja už rodím,že si mám na chrbát ľahnúť,nuž mne bolo hrozne a vkľude na chrbte som nevedela,bať a lekár,že ak nebudem rovno,tak malý sa nevie potom dostať von,nuž horko ťažko som bola v rovine,ale talačiť som už nevládala,tak mi ho našťastie vytlačili,ale tá úľava sa nedá opísať 😵 ,nuž potom mi aj mobil podali,a ja som si obdivovala a fotila drobca vedľa mňa kým ma šili a písala sms-ky,lebo bolo len 2 ráno🙂Mne odtiekla voda o štvrť na 12 vnoci.Ale tie bolesti boli hrozné,už som si myslela,že mi kríže odpadnú a chrbát hrozne bolel,a ešte aj po 5 mesiacoch som si nevedela ľahnúť na chrbát poriadne stále ma bolel,a teraz ma občas zabolí,tak keby sa to dalo nejak obísť tá bolesť chrbta a krížov,tak budem rada takému rýchlemu pôrdu aj druhý krát😀Vieš to je tak,kde je otecko pri pôrode,tam sa platí zrejme aj za lekára,takže nečudo,že im sa viac venujú lekári,len škoda,že popritom zabúdajú na nás chudobnejšie ženy ☹
magic08
@mirellka
@andyb25 Ahojte kočky 🙂 ,tak ako ste víkendovali ??? My super. Idem Vám povedať,že asi tento mesiac sa nesnažím boháča 😠 ... manžel má pásový herpes 😖 ... no nič moc,neviem teda ani ,že či by som mala,alebo nie...nervy ! ALe má tabletky a maste a dr.povedal,že by to zdraví človek nemal dostať,iba keď je oslabení imunitný systém a ešte tí ktorí nemali kiahne,že ichmôžu dostať...no krása ! Čo na to hovoríte ? A mám pred ovu...vrrrrrrrrr --- toto je naschvál 😵
Ahojte 🙂 Dievcata, ak by ste mali niektora zaujem, kupila som si viac ovulacnych testov "One step", tak za dobru cenu mozem poslat nieco dalej 🙂 Poprosim IP, ak by ste chceli. Drzim palce vsetkym snazilkam aj maminkam 😉
no asi ste tu uz vsetky tehu len mne sa nedari, ☹
tie PCO 😠
@miminka327 no ja som mala pasovy opar, to je infekcne ochorenie, tak ako si pisala sposobuje to virus kiahni, ten opar dostane len ten, kto mal kiahne, myslim, ze sa vola herpes zoster alebo tak nejako.ja som to mala na krizoch, no mesiac som nemohla na chrbte a tom boku spat, ukrutne bolesti, hlava ma strasne bolela, konske davky tabletiek+b12 injekcie som dostavala a mastila tekutym pudrom.ja by som sa urcite nesnazila a asi ani nebude vladat.predstav si, ze by sa vam postastilo a babo by sa nevyvijalo ako ma...radsej pockajte.to je len moj nazor
@henca74 ja som toho istého názoru 😉 😉 😉 ! Ale našťastie ho to nejak nebolí-trochu pobolieva,ale tvrdohlavý,už to mohol liečiť,len on nechcel ísť k doktorovi ( chlapi ) 😀 ! Dnes to ma týždeň,ale až dnes som ho dokopala na kožné ! 😠
@miminka327 ja som tiez bola asi az po tyzdni, nevedela som, ze co to je, ja som mala najprv len take vyrazky,aj teploty som mala, myslela som, ze to je od nohavic.prisiel priatel a vravi, ze to je pasovy opar, ze jeho mamka to mala.az neskor mi zacali strasne bolesti, lebo to zasahuje nervy pod kozou.nech sa setri, je vela b-ecka...3 tyzdne som brala antibiotika.ked mu to budes mastit, neviem kde to ma, ci si to vie natriet sam, tak poriadne si vydezinfikuj ruky, nemusis citit, ze mas oslabenu imunitu, tak aby si to nedostala.skore uzdravenie, hoci to je na dlhsie...
@henca74 jasné,má to aj na chrbáte trochu a na bruchu pod kozami 🙂 ...tam to ma trochu...no má anitibiotíka na 7 dní,že nejaké silné ! Uvidíme,jasné že všetko vydezinfikujem,ale ja sa narozdiel od neho aj doplňam nejakými vitamínami,ale on...kapitola sama o sebe,pokiaľ niečo do neho nenarvem,tak si sám nedá---des!
@miminka327 ved to, ze ti chlapi, to su katastrofa...ked su chori, tak aby sa svet len okolo nich tocil ;o))) a teraz som si spomenula, vtedy mi doktor vravel, ze ani bozkat by sme sa nemali...to ho bude este boliet, ja som sa koze ani dotknut nemohla a to nielen na tom mieste, ale tak ako idu nervy, tak 20-30cm od toho...takze sa este priprav na pacienta ;o)))

@monulik23 a co si si nekupila radsej femibion 800?