V roku 2012 začíname snažilkovať. Kto sa pridá?
Ahojte zenusky, najde sa tu nejaka, ktora ako ja planuje v roku 2012 pocat dietatko? Asi sa snazilky snazia uz teraz, ja mozem zacat az od decembra, lebo som pred mesiacom podstupila kyretaz. Tak som zvedava, ci sa niekto prida, budem sa tesim ak sa budem moct s niekym podporovat.
@vejula mala bez cici v pohode vydrzi pocas dna ked je v jaslickach, ked je doma a pyta cici, a ja jej namiesto toho ponuknem mliecko v pohari, tak neprostestuje... v pohode vypije... no obcas ma chvilku ked cici proste musi mat... no si myslim, ze byto v pohode zvladla... no uvidim... ja tak ci tak musim odstavit, lebo pri prvom tehu som mala problemy s krckom a pri porode sa mi dotrhal, tak ze mam 17 stehov len vnutronych, oslabeny krcok... takze tak ci tak budem musiet dojcenie ukoncit.... nemyslim, ze amm na vyber
@nibiru no mala ma o par dni 26 mesiacov... a tak ci tak ukoncit dojcenie bude musiet, lebo pri prvom tehu som sa otvarala, zasivali ma, pri porode som sa velmi dotrhala, 17 stehov na krcku vnutornych, takze oslabeny krcok... nebudem riskovat, ze pridem o babo takze radsej odstavim pomaly, ako potom neskor zo dna na den.. to bude horsie
@magic08 neviem či ma dojčenie nejaky vplyv na krčok.... To som nepočula ešte. Viem že môže spôsobovať mierne sťahy maternice a to tiež až v poslednych mesiacoch. Ale nejdem ťa prehovarať. Bolo by dobre poradiť sa s viacerymi odbornikmi... LEbo niektorí lekari su proste zaujatí. No ale fakt v tehotenstve musi žena počuvať aj vlastne telo, ak sa pri tom dojčeni necitiš dobre, tak to netreba zbytočne siliť
@magic08 taj ja mam tiež len 6kg kočik no ale taška,flaša,oblečko na prezlečenie atd... a hned mas 10kg a ked idem domou nakup a som vybavena teraz mame nahradne auto kde sa kocik+sedacka nezmesti mame maxi cosi tobi je dost velka a zabere cely kufor ale akonahla opravime aj druhe auto ten ma užasny kufor tamm dam aj 2sedačky + golfač a nakupi uz ho domou ani nebudem vlačit.
@magic08 tak to jasne ja davam malej strop 2,5r si myslim že to je dost 😀 a tiež by zaležalo ako by som sa citila keby som bola tehotna ked zle bohužial.nastastie ja som nemala až take zavažne komplikacie len vyskočenu platničku od 5m. mi bolest vystrelovala do praveho klbu stoho som krivala a mala bolesti az do 35tt kym sa nezosunula dufam že sa to opakovat nebude i ked je velka pravdepodobnost že hej a už teraz sa toho desimboli to neskutočne bolesti a v 34tt som maa preeklamsiu ale v norme takže v poctate sa to dalo zvladnut.
praveze ma... prave tie mierne stahy ktore spominas skracuju krcok a ked je krcok oslabeny, tak ako ten moj , tak mozem predcasne porodit... prip. sa zacnem zase otvarat v piatom mesiaci... dojcit sa moze pokial je tehu bezproblemove, ak je nejkay problem... mne napr. aj brusko tvrdlo od 5.mesiaca, preto sa mi ten krcok skracoval a museli ma zasit... takze nechystam sa ukoncit dojcenie len preto, ze sa mi dojcit nechce, ale robim to pre babo v brusku aby tam bolo tak dlho ako ma... nechcem ho nejako ohrozit... a myslim, ze mala odstavenie zvladne lepsie ako ja... verim jej...
mna nazory zaujatych lekarov neovplyvnia, viem vsetko o dojceni, ake to ma vyhody, ako je dober nechat odstvenie na dieta, ked sa samo rozhodne, to vsetko viem a som velky zastaanca dojcenia, ale nie za cenu, ze ohrozim babo v brusku... to nie...
@nibiru ja som mala priserne bolesti presne ktore opisujes posledne 2 mesiace... nemohla so mchodit, krivla som... kazdy krok bol pre mna utrpenim.... tiez dufam, ze sa to nezopakuje... u mna neivem preco to bolo, nikto po tom nepatral... mozno tiez platnicky...
@andyb25 Držkám palčeky🙂aby tehu testík bol pozitívny🙂
@mirellka Ahoj!
Tak pred včerom som mala silnejšiu čiročku na ovu teste,ale ešte ebola rovnak,a testysa mi minuly a tie čo som si kúpila cez mk ešte nedošli☹a včera sme mali sexík,tak neviem či sa zadarí,už tento mesiac alebo nie,keďže len teraz beriem 3deň Duphaston tak asi ešte nie,keďže si liečim PCO,ale tak zázraky sa dejú len treba veriť,jeden mi teraz práve spinká v postieľke 😵
@magic08 Ahoj!Tak pekne dlho dojčíš🙂ak držkám palčeky aby sa Ti podarilo malú odstaviť a ten kočík ak vám zaberá miesto môžeš dať aj do perináča ak máš v ňom miesto,ja doň odkladám šaty po malom🙂A to mi je ľúto,že Ti kočík ukradli z pivnice,to je hrozné a nevideli ste ho nikde?Alebo ste nenahlásili? 😒
@magic08 Ahoj!
Tak to Ti nezávidím trepaš sa z kočíkom po schodoch:-/Tak snáď Ti malá čoskoro bude behať aj bez neho a to chceš zas nový kupovať druhému drobcovi?Ja by som zanič nedala náš,preto dúfam,že druhé keď bude tak malý bude už na motorke sa voziť na odrážadle😀.
@andyb25 Ahoj!
To nevadí,určite bude aj tehu testík //🙂držkám palčeky 😉
Ahojte tak včera som mala ovu hlienik,tak snáď sa aj podarí otehu,keďže sme mali pred včerom sexík až po 5dňoch bezsexíkovania😀,ale tak uvidíme,ak ak nie tak nabudúce,verím že v septembri najpozdejšie budú na tehu testíku // 😵
@zora256 mne mala v pohode bez kocika prejde, ale cesta co trva 8 minut, po vlastnych nedojdem do prace ani na obed... preto volim kocik, posadim ju tam a o chvilu je mala v jasliach a ja v praci...
kocik pre drobca, az to bude aktualne, budem kupovat novy... svoj stary som predala, lebo uz zavadzal, nemala som ho kde skladovat... tak preto som ho musela predat... 🙂
ahojte baby stalo sa vam ,že test ak je mokry je pozit. a ked vyschne ´tak je skoro biely mam foto v albume 😒
@magic08 Ahoj!
Nuž ja by som nový nekupovala,lebo veľa stoja a celkom fajn sú aj v bazári🙂Ale tak mi ešte nemáme detskú zariadenú,tak tam máme golfáč a špotrový kočík vo vchode,keďže ho denne používame tak nebudem po schodoch vláčiť.Viem,že v bytovkách je to dosť zlé,keďže v pivniciach sú len mreže a všetok sklad vidno☹,ja by som v bytovke nechcela žiť ani za svet.Preto je lepšie ak má človek výťah a tie menšie kočíky sa dajú viviesť až do bytu,a sú skladnejšie.Vy tam výťah nemáte?A keď si už tehu to by ten kočík ste dovtedy nemohli niekam dať v byte,keď aj malú vkočíku nosíš do jasieľ,tak teraz máš golfáč?
@zora256 no prave preto som predala kocik, co som mala pri malej, lebo sme malej kupili komplet detsku izbu, tak som ten kocik niekam musela dat... a popravde, tak ci tak by som ho bola predala, bol to dobry kocik, no predala som, kym bol este pouzitelny...
ze byvam v bytovke, si nenavyberam... vzdy lepsie ako byvat so svokrovcami, alebo s rodicmi.. casom chceme stavat dom, no prednejsia bola rodina, ako hypoteka... stavat dom mozem kedykolvek, deti mat, len do urciteho casu... tak sme si museli urcit priority...
v panelaku vytah mame, byvam na 6. posch. ale vytah nejde az na prizemie, len na prve poschodie... a odtial na prizemie ma deli este 16 schodov...
Kocik po malej som predala pred rokom... nemala som ho kde skladovat dalsi rok... mas kocik, vies ze zabera dost miesta... prave preto som kupila nunu, lebo je mala, skladna, a ked je zlozena, ani neviem, ze mam kocik...
Ahojte dievcence 😀 . Samé novinky, ako čítam, veľmi sa teším s Vami kto ste nove tehuhulky!!! Gratulacie 😀 z celého srdca! Nech som už normálne na neteší, lebo takto cez telefón sa mi zle pise! Ako ste vikendovali? My motorkovo 😀 😀 😀 ! Držte sa kocky! Cmuk
@magic08 Ahoj!
Tak to je super,kým sa druhé narodí,tak malá TI bude behať a kočík použiješ po nej,ale ten nie je od narodenia?To je vtom,že kočíky sú fakt také,že sa skoro zoderú,vyblednú a ako píšeš,že si predala kým bol použiteľný😀,som zvedavá,do kým bude náš v takomto stave 😝 ,lebo ho vozím aj po teréne...Príjemné tehulkovanie Ti prajem🙂
@miminka327 Ahoj!
Nuž výkend bol hrozne únavný,keďže v sobotu sme boli na pohrebe,pozrieť sobáš,u našich na ihrisku potom u svokrovcu a v nedeľu bol dlhý deň,lebo malý sa stále chcel hrať a potom skoro šiel spať s tým,že v noci každú chvíľku bol hore,tak som hotová do postele ale nemôžem si to dovoliť,ke´dže od teraz budem sama doma s malým,lebo mm ide teraz na poobednú,ach jaj vraj výkend na odych 😅 ,kedy si ho odýchnem,neviem...ale tak snáď dnešnú noc sa vyspím,lepšie 😔
@magic08 Som hrozne zábudlivá,prepáč☹.To máte fajn,že máte aj jasle tu vo Vk okrese jasle nieto 😒 ,takže sa deti nudia a ešte aj ihrisko máme pri škôlke a na škôlkárskom ihrisku sa hrať nemôžeme:-/,len škôlkári a aj škôlkári za prítomnosti rodiča,lebo eu preliezky a hojdačky sú nebezpečné a akonáhle zo škôlky pustia deti von všetky na ihrisko sa hrnú a nie na škôlkárske ihrisko,a je to na nervy,počas dňa kým sú škôlkári dnu je horúco a o 4 poobede sú tam škôlkári a tak len okolo pol 7 večer môžem z malým ak nie je ospalý ne ihrisko a ja som zneho takto hotová,čo už....A čo pracuješ?
@vejula no, trosku mi je smutno za kojenim, ale musela som to ukoncit... je velky predpoklad ze skoncim v nemocke niekolko dni, mozno tyzdnov, a potom by si manzel s nou neporadil, ak by plakala za cicou... a ked bude mm sluzit, tak to by musela na noc k nasim a tam by uz vobec nevedeli co snou... takze musim...

@nibiru tak to aasi budem takto aj ja robit... aspon nemusim kocik zansat po schodoch hore dole... nie je tazky, ale predsa...