V roku 2012 začíname snažilkovať. Kto sa pridá?
Ahojte zenusky, najde sa tu nejaka, ktora ako ja planuje v roku 2012 pocat dietatko? Asi sa snazilky snazia uz teraz, ja mozem zacat az od decembra, lebo som pred mesiacom podstupila kyretaz. Tak som zvedava, ci sa niekto prida, budem sa tesim ak sa budem moct s niekym podporovat.
@martinnka23 Ahoj!
Tak potom nervozita z očakávania,keď sa sleduješ.Skús nato čo najmenej myslieť,a sledovanie odlož aspoň jeden cyklus sa nesleduj,a skús sa niečím iným zamestnať myseľ,vtedy sa zadarí,keď nato nejmenej myslíš 😉
@monulik23 Lekári odporúčajú 2x sex za týždeň,čiže každý 3deň,lebo dozretie jednej dávky spermií,trvá 72h 😉 držím palce 😉
@zora256 dakujem za povzdbudenie🙂 hej presne mas pravdu len tazko sa clovek donuti na to nemysliet...ale povedala som si ze buduci mesiac...ziadne testy, radsej sa dam na hackovanie ako keby som mala cely cas mysliet na babo a uvidime🙂) ideme aj na dovolenku s priatelovym synom z predchadzajuceho manzelstva(10 rokov) tak mozno po tejto skusenosti ma aj chut na deti prejde:DD robim si srandu samozrejme:D
vy sa odkedy snazite? prve babo sa vam podarilo hned?🙂
@martinnka23 Ahoj!
My sa snažíme od marca.A malý sa nám sliekmi na 4 rok snaženia podaril,keď sme sa rozhodli,že si adoptujeme,nevidel lekár vtedy už šancu,keďže muž mal 50% živých spermií,a ja som sa liečila takmer 3roky a nič,a keď nás posielal na umelé oplodnenie,tak sa podarilo a hneď som bola aj na rizikovom od začiatku až do pôrodu.A po pôrode mi zistil PCO a tak zas beriem DUphaston,keďže ten zabral aj pred malým,a sním sa podaril.Takže je to u nás ťažšie,ale verím,že bude aj druhé,preto neodkladám druhé dieťa na neskôr,aby to nebolo ešte horšie časom,lebo lekári liečia,len keď chcem dieťa,taký je terajší prístup každého gyndu:-/A vy sa od kedy snažíte?
Kto začína snažilkovať od SEPTEMBRA ?
Nezaložíme vlastnú diskusiu? 🙂
Nová diskusia: Snažilky od SEPTEMBRA 2012 🙂
@zora256 @monulik23 dozrievanie spermii trvá 72 dní nie hodín.a uvolnujú sa iba dozreté spermie. Najnovšie výskumy ukázali že každodenný sex zvyšuje kvalitu spermii. Spermie staršie ako 2 dni vykazujú známky degenerácie.
napr. http://www.pushup.sk/nocne-kosielky-a-zupany/43...
http://www.cas.sk/clanok/77367/casty-sex-zvysuj...
http://tvnoviny.sk/muzi/sex-a-muzi/casty-sex-kv...
@zora256
@monulik23 ten prvý link mal byť tento http://aktualne.atlas.sk/kazdodenny-sex-zlepsuj...
@tynamartina Ahojko!
Nuž my sme boli u lekára na spermiograme z mužom,a tam nám tak povedali,že dozrievajú tak 72h jedna dávka,čo sa naraz uvolní,tie zrelé ako píšeš,a celé sa ten cyklus dozrievania a výmeny trvá 72dní.A vraj je najideálnejšie sexíkovať každý 3-5 deň,vtedy sú najzrelšie.A to potvrdil aj gynekológ,tak výskumy stále idú zniečím novým,nám sa aj malý len vtedy podaril,keď sme mali čo najmenej sexíku a len z najväčšej vášne,tak ale u každého je to iné,u niektorých mužov dozrievajú aj skôr,ale tak mm mal problémy zo spermiami keďže mal len polovicu živých,preto aj viac času bolo zrejme treba aj na dozrievanie,to je ako aj unás žien,jedna má ovu aj 2x do mesiaca iná len raz za rok:-/
@tynamartina Ani ma to nezaujíma,mne je to fuk,aj tak treba sexíkovať keď má človek chuť,lebo len zvášne a nemyslenia na plodenie sa podarí 😉 ,nám to tak vyšlo a verím,že aj tentokrát to vyjde 😉
ahojte baby 🙂 tak my sme so snazilkovanim zacali dnes 🙂 prvy syncek sa nam podaril hned na prvy krat :D tak som zvedava ako to bude teraz pri druhom... len aby to netrvalo dlho lebo ja som taka nedockava strasne 🙂 ale tak jeden pokladik uz doma mam a teraz zacal s tym ze on braceka ani sestricku nechce :D no bude sa musiet prisposobit 🙂
baby aj vam drzim silno palce... 😅
@lienka1601 Ahoj!
Prajem krásne // 😉 ,a bude malý aj rád časom,že má súrodenca,terajšie deti veľmi chcú byť jedináčikovia,preto netreba na ne počúvať,ale musia sa naučiť rešpektovať naše rozhodnutia,časom sa aj poďakujú,že ich majú🙂
Zle robia väčšinou starý rodičia,že sa viac venujú mladšiemu vnukovi,ako staršiemu a hovoria,im že rodičia nebudú mať na ne dosť času a menej darčekov dostanú a podobné hlúposti,bohužiaľ sme sa napočúvali aj my keď mama otehotnela so sestrou,ale sme nedbali aj tak sme sa na ňu tešili🙂Lebo som mala 14rokov a brat 12rokov.A nedali by sme ju zanič má 11rokov🙂Ale deti okolo 2 3 rokov sú vzdorovité a preto na všetko vravia nie a nechcú,to ho prejde len veľa pozonrostisa snažte mu dať,aby sa necítil odstrčený,treba mu veľa lásky aby sa necítil ohrozený votrelcom,on ho tak bude brať,kým nepochopí,že aj jeho máte naďalej rovnako radi ako doteraz🙂Držím moc palce,aby sa malý tešil súrodencovi,a mali sa radi 😉 ,kým príde kvám🙂
@zora256 dakujem pekne 🙂
ja nie som typ co by si meral teplotu a robil si nejake grafy.. nechavame to tak na prirodu..a verim ze maly sa tiez bude tesit..
@zora256 Ahoj🙂) som tu par dni nebola...Tak podla mna dobre robite ze s druhym babatkom necakate dlhsie...no tak o zdravotnictve na SR celkovo by sa dalo dlhsie diskutovat....:/ Tak Ti prajem aby sa Vam to aj tentoraz podarilo🙂 a ten Duphaston to beries aj teraz? to je na podporu moznosti otehotnenia? Ja sa v tomto moc este nevyznam:/ a co je PCO?...Ja som chcela od doktorky aby mi spravila testy len tak preventivne ci mam vsetko OK na otehotnenie...a ona ze to bude riesit ked sa snazime rok...hm..nechapem celkom tejto logike lebo ak nieco mam tak nie je lepsie to vediet skor?..ach jo..
Ja som v januari vysadila antikoncepciu(brala som ju 6 rokov) a snazime sa od aprila...nikdy som sa nejak nad otehotnenim nezamyslala , som si myslela ze clovek vysadi a hned budem tehotna:D no ked teraz citam na forach vselijake grafy, merania BT, hlienu, testov na ovulaciu a neviem co tak sa nestiham divit. Testy na ovulaciu som si kupila aj ja ale len tak si ich robim ...my sa snazime v strede cyklu milovat kazdy druhy den a uvidime....Chcela by som co najskor kedze mam uz po statniciach a priatel je starsi a chcem aby sa s dietatom este aj mohol jasit a sportovat :D
Ako si na tom tento mesiac? kedy testujes? ci cakam kym nepride menstruacia? Ja mam dostat za dva dni tak uvidim...:/ dneska som si robila poobede test (nemohla som vydrzat:D) a negativny no...ale tak utesujem sa ze este stale mozem byt ze som velmi vela pila kvoli horucavam a bolo to poobede tak to nemuselo zachytit.... 😀
@lienka1601 Ahoj!
Tak ani ja si nemeriam Bt,zato ovu testíky som tu na Mk v bazáre kúpila zopár na overenie ovu či mám a ktorý deň aby som bola v obraze,keďže som ovu nemávala a lieky beriem na úpravu cyklu,tak či som ok z nich,a našťastie ovu bola na 15dc pozitívny test a pár hodín nato prebehla zato sme mali sexík deň pred pozitívnym testom,tak sa asi aj zadarilo 😵 ,keďže pichanie a pálenie cítim denne v maternici,ako keby sa naťahovala,aj ju mám zväčšenú i prsia sú hrozne citlivé,tak uvidím,toho 9.7,či príde ms,alebo nie 😔 .
Držkám palčeky aby vám to vyšlo🙂A tu ovu testíky sú v super cenách od 0,40 centov do 0,50 centov za kus,a sú aj väčšie balenia ktoré sú od 3-20eu.vyjdú omnoho lacnejšie ako v lekárňach.
@martinnka23 Ahoj!
Tak ja aj teraz beriem Duphaston,je na úpravu cyklu,keďže ja od 11 rokov som mávala 2 až 3 mesačné cykly,od 17tich som brala HAk do 21 rokov a potom som sa liečila clostylbegytom 2roky keďže som nemala ovuláciu a clostilbegyt je na zrenie vajíčok,nuž ale tie mi nepomohli,skôr zhoršili vytvorili sa mi cystičky z folikulov a to je PCo syndróm polycystických vaječníkov:-/ a tak som zmenila gyndoša a tomuto som povedala,že sa snažíme 2roky o bábätko a mám nepravidelnú ms a hneď po vyšetrení muža na spermiogram mi nasadil Duphaston a ten je aj na to,ak otehotniem tak zosilňuje maternicu aby nedošlo k samovoľnému potratu,sa má aj počas tehu brať prvé 4 mesiace tak som brala pri malom.Nuž teraz sa to menilo,už sa nečaká 2roky ale stačí rok snaženia,ale nie len v strede cyklu sa má ale každý 3 deň aspoň lebo sa dá aj mimi ovu otehotnieť,to zn.že ako mi ak máš sexík pred ovu spermie žijú aj 3 dni tak ak si nezaregistrovala,že kedy presne máš ovu tak môžeš otehotnieť aj potom o pár dní po sexe🙂preto vravia lekári,že zdravý sex je min. 2x do týždňa🙂Držkám palčeky🙂
Baby ja som si dnes rano spravila test a je pozitivny konecne. 🙂 Teraz sa mam kedy hlasit k doktorke alebo ako sa pokracuje. Boze ja som taka stastna 😀
@zora256 Fiha tak vy to ozaj mate komplikovanejsie...ale tak ked sa to podarilo raz musi sa aj druhy🙂) a mate dievcatko ci chlaca?🙂 mne kamoska akurat tak dala kyselinu listovu, ju brala v tehotenstve a jej zostala cela krabicka tak ze keby nahodou potrebujem🙂) NO ja toho mojho neviem ci by som nahnala na spermiogram...snad to nebude nutne..
a som trochu smutna...dneska som mala dostat mrchu...nedostala som este..ani vobec nemam priznaky ako pred mrchou..a to mavam fakt pravidelnu...ale robila som si toto rano test a negativny...biely ako sneh...:/
@zata2 gratulujeeeem!!!!🙂))
@martinnka23 Ahoj!
Nesmúť,počkaj ešte aspoň týždeň a ak nepríde skús znovu testnúť,možno že si pred týždňom otehotnela apreto neukazuje test,mne pri malom neukázal aj 2týždne ako meškal až na 3 týždeň meškania bol pozitívny 😉 A ak nepríde a bude aj test negyt tak potom choď na vyvolávačku ak ani tak nepríde,tak potom budeš tehu,ale len pozdejšie ukáže vyvolávačka bábo posilní,ak si tehu neuškodí drobcu a ale ak nie si tak príde ms do 14dní 🙂 ,Prajem všetko dobré aby to vyšlo podľa tvojho želania🙂
@zata2 Gratulujem,a počkaj z doktorom,ešte koľko Ti mešká?Lebo na sone vidieť až od 5tt a ak Ti mešká len pár dní tak max si len v 2-3tt.Ale atk keď zavoláš sestričke tak jej povedz že si tehu kedy máš prísť a ona Ti vypočíta podľa poslednej ms a povie kedy máš ísť,všetko dobré teším sa stebou🙂
@zora256 Dakujem moc, si strasne zlata🙂 to naozaj vyvolavacka malemu neuskodi? a ja sa tu pohorsujem ked citam ze doktorka dala babe vyvolavacku a potom zistila ze bola tehotna:D no ved uvidime, len sama urcite vies ako to je s tou nedockavostou🙂 ty mas kedy dostat tento mesiac? citis ze by to mohlo vyjst?🙂
@zora256 az teraz pozeram Tvoj album, a ja blba sa pytam ci mate dievcatko alebo chlapca:D krasnucky je malinky🙂))
@martinnka23 Ďakujem moc🙂Tak veru neuškodí,ba posilní,ho to 😉 ,mne nie raz tak dával lekár,ke´dže sme sa dlho snažili pred prvým a mala som nepravidelnú ms aj 2-3 mesačné cykly tak mi dával vyvolávačku vždy so slovami že ak som tehu tak to ešte aj posilní a ak nepríde ms tak prídem ja na sono😀,tak sa nepohoršuj.Ja mám príznak ydosť intenzívne na tehu ale tak uvím ms má prísť 9.7.ja beriem Duphaston aj tentokrát,tak uvidím,prsia sú moc citlivé a aj zväčšené a aj v maternici mávam pichania a pálenie,ako pri malom som mala keď sa rozťahovala maternica,tak uvidím,či to vyšlo lebo testy zas neukazujú ešte nič,ale tak dúfam,že nebude ako pri malom týždne negatívne a potom takmer mesiac prejde a až vtedy ukáže,keďže teraz viem kedy som otehotnela až 23.6.takže zrejme je skoro na test ešte keď prešlo len sotva bude ešte len v sobotu 2týždne,tak snáď budúci už ukáže // 😔
Babyyy ja som si dneska rano robila test (2.den meskania) a mam tam ducha🙂 sice velmi jemnuckeho ale ja to tam vidiiim...jejda tesim sa velmi...dufam ze sa ciarocka bude zhrubsovat...🙂))
@zora256 tak mozno ani nebudem musiet ist na vyvolavacku🙂) nevies mi poradit po akej doby sa mi oplati robit dalsi test ci ciarocka zosilnela? drzim palce velmi aby aj tebe ukazalo🙂 ale ked mas priznaky, a kedze si bola uz tehotna tak vies ako si sa citila...tak nie je o com:P
@zata2 Ahoj!
Tak radšej počkaj do nedele alebo do stredy,tak som čítala,na najma.sk,že sa má čakať 10dní meškania a potom testovať,vtedy je to najistejšie,nuž umňa ani vtedy nebola pravdivá,mne až 2týždne negatív ukazoval až na 3týždeň meškania bol test pozitívny,ale to závisí,že kedy otehotneiš,ja som na konci cyklu preto trvalo 3týždne kým hcg stúpol,tak aby ukázalo //,keďže pri normálnom cykle s ovu vstrede už keď je koniec cyklu je 2 týždňové tehotenstvo a keď sa aká tých 10dní to je presne 3týždne,preto vtedy ukáže //.Tak ak vieš key si mala ovulku tak podľa toho počkaj aby boli tie 3týždne 😉

@monulik23 no ja si myslis ze do mesiaca mat kazdy druhy den to je dost...ale asi ty myslis ten tyzden ako je ovulka....no tak hovori sa ze su potom kvalitnejsie sper.ked to nie je kazdy den ale tak to zavysi asi aj od toho chlapa ci nema nejake problemy so spermiami...ak nie tak podla mna sa da otehotniet aj ked to niekto robi kazdy den... Teda konkretne my sme 6 dni kazdy den za sebou a podarilo sa len proste sa neudrzalo a islo a biochem.potr. ☹ to bolo pred 2 mes. a zatial sa nedari... 😒