V roku 2012 začíname snažilkovať. Kto sa pridá?
Ahojte zenusky, najde sa tu nejaka, ktora ako ja planuje v roku 2012 pocat dietatko? Asi sa snazilky snazia uz teraz, ja mozem zacat az od decembra, lebo som pred mesiacom podstupila kyretaz. Tak som zvedava, ci sa niekto prida, budem sa tesim ak sa budem moct s niekym podporovat.
@sandraaaaa Ahoj!
Podobne sme my dve🙂Ja sa snažím,od marca a teraz bude 6 cyklus,čiže pol roka,a tiež beriem kyselinu listovú,a pojednla som od marca kopec vitamínou,a beriem od apríla Duphaston.A ty koľký cyklus berieš Duphaston?Ja som z malým otehotnela na 6 cyklus brania Duphastonu,tak verím,že sa i teraz zadarí🙂.Držím palčeky 😉 ,a už máte nejaké detičky?Či o prvé sa snažíte?
@sandraaaaa A mimochodom.Ja som brala Duphaston tiež na 11dc do 25dc pred otehotnením a pomohol,každý je iný,niekomu zaberie ak nemá väčšie ťažkosti,tk pekne ber dalej a nevysadil mi postupne,ale ale pekne do 16tt som brala 2x denne a potom už nič🙂A nič sa mi nestalo.Teraz beriem od 14dc-25dc po jednej a uvidím,či zaberie i tento krát.A pevne verím,keďže môjmu gyndošovi dôverujem,keďže už jedno dieťatko mám doma,vďaka nemu🙂
@zora256 ahoj duphaston som začala len teraz tak uvidim. Mám synčeka má 8 rokov 🙂 Držím ti tiež palce až vám to vyjde 😉
@sandraaaaa Ahoj!
No vidíš,tak to ešte potrebuje čas aby začal účinkovať🙂Neboj dočkáš sa aj tehu🙂Držkám moc palčeky🙂Mne len asi teraz začal účinkovať na 5 cyklus,keďže mi zrejme praskali cystičky na vaječníku,keďže počas cyklu som ešte nekrvácala od kedy ho beriem🙂A verím,že zaberie aj tento krát 😉 A u teba tiež 😉
@henca74 Děkuju moc, že jsi mi to tak hezky rozepsala...ještě se v tom zjišťování ovu učím chodit 🙂 ba ne...začala jsem tento cyklus pít alchemilku a zůstala jsem docela zaskočená, že mi přišla mrcha 27.den...ale nevím, jestli jsem to celé neudělala blbě, odjela jsem totiž pryč, alchemilu nechala doma, takže jsem ji 20.den přestala pít a za týden menstruace...tak nevím, alchemila se má pít do ovulace...a dopadlo to tak, že jsem ji nechala doma a mrcha přišla deset dní dřív :D tak jsem z toho jelen...
@henca74 Ano, ano, právě...pila jsem ji, testovala jsem ovu co druhý den testy, ale furt nepřicházela, 20DC jsem odjela pryč bez alchemilky a týden na to jsem dostala mrchu...tak nevím, asi jsem ji měla pít dál, když jsem tu ovu pořád neměla...nevím, jestli jsem si to tím celé nerozházela...
Nějak se i nechce začít měřit BT, ani bych to technicky ráno nezvládala...Malá se budí každý den jinak a hned po probuzení spěcháme na nočník...ale co už...nebudeme to sílit, nějak to dopadne 🙂
@henca74 Předchozí cykly jse mívala 47-denní, začla jsem testovat hned po skončení menstruace a co druhý den jsem to zkoušela...a furt nic, jen jedna silná a jedna slaboučká...no a 20DC jsem přestala pít nedopatřením alchemilku a na 27přišla MS...jinak děkuju za rady...jse z toho jelen...
@elzu nemas zac, ked viem, tak poradim ;o) no pri tych testoch je to tak, ze ked sa blizi ovu, tak sa testy robia aj 2x za den...rano este nemusi byt pozitivny, vecer uz moze byt pozitivny a dalsi den rano uz zase nie je pozitivny...no a ked si testovala kazdy druhy, tak si nemusela vystihnut pozitivny...hlien a bolesti si nemala?a mavas ich?inak alchemilka ak sa pije cely mesiac, tak upravuje cyklus, takze tebe mozno pomohla ;o)
dievčata tak my sme sa snažilkovali a uspešne ale len do 2mesiaca ☹ prišli sme o fazulku..chcem sa spýtať čo pomaha na cyklus aby mi prišla mrška 😠 vdaka za každu dobru radu..inak pijem kvapky FEMI...
@silvuska47 ahoj, to mi je luto, ze ste prisli o fazulku;o( a vies aka bola pricina?na posilnenie maternice po potrate je dobre pit alchemilkovy cajik ;o)
Chodili ste niektorá na folikometriu? Mne kázala prísť gynekol. cez menštruá. 2-5 den 😕 a mne je to divné.
@sandraaaaa áno, chodila som na folikulometriu - ale okolo 14. DC - teda v období ovulácie, aby sme videli, či mám dominantný folikul, v potrebnej veľkosti, tiež či praskol.
2.-5. deň - nemáš ísť vtedy náhodou na hormonálny profil?
@elzu ahoj, podla mna si ovulaciu urcite mala, len ju test nezachytil. Mne sa tiez stalo, ze niektory mesiac mi testy pekne ukazali ovulaciu a niekedy nie, je to ovplyvnene viacerymi faktormi - mnozstvom prijatych tekutin, stravou a rozhoduje aj cas, kedy sa ten test robi. Ale aj tak to nemusi ukazat silnu ciarocku. V mesiaci kedy sa mi podarilo druhykrat otehotniet mi dokonca vobec nevysiel pozitivny ovutest a vidis, tehotna som... Podla mna je super sprava, ze ti prisla MS uz na 27 den. To znamena, ze sa ti maternica pekne precistila, urcite by som na tvojom mieste pokracovala v piti alchemilky (je to zazracna bylina🙂. Ak by sa ti opakovali taketo dlhe cykly, mozno je na zvazeni operacia drilling na vajecnikoch. Mala som podobne problemy, tiez som zvazovala, ci sa liecit bylinkami, ale kedze vek uz tlacil a doktorka radila, tak som sa rozhodla pre operaciu - bolo to pred 6 rokmi a o mesiac na to som prvykrat otehotnela. Odvtedy mam pravidelny cyklus 30 dnovy.
Ahojte aj ja sa k Vám pridávam s priateľoím sa snažíme 3 mesiace a tento mesiac to vyzeralo nádejne po týždňovom meškaní som si robila test no bol negatívny. MS stáloe neprichádzala tak som myslela, že bolo ešte skoro na test a tak som čakala no pred dvomi dňami došla MS a dnes po MS ani stopy zatiaľ takže neviem čo si mám o tom myslieť
@hanaja Děkuju za povzbudivá slova 🙂 jak jsem psala, trochu se bojím, že ovu nemám každý cyklus, protože ještě kojím...tento měsíc zajdu ke gynekologovi, betak jse tam měla už dávno jít na preventivní kontrolu a poptám se i jeho co a jak...ale zatím to nehrotím, jen jse zkoušela ty testy, s těmi to neklaplo, ale zkusím to ješě tento měsíc...alchemilku budu pít nadále, jen neví, kdy skončit, když nepoznám ovu-třeba tento měsíc mi hlen vůbec nic nenaznačoval, resp.byl furt stejný...a měření BT by u mě technicky nešlo...nebo asi šlo, ale bylo by to složité a nějak se mi do toho ještě nechce... 🙂 budu holt čekat na správný čas, na Johanku jsme si počkali cca 6m a nic zvláštního jsem pro to nedělala, tak uvidíme tentokrát 🙂 ještě jednou díky!!!

@kikuska9981 ja to mám tiež na upravu cyklu a aj na otehotnenie. Užívam ho prvý mesiac tiež 2 krát denne a mám ho na 3 mesiace. Tiež som užívala baby plan aj kyselinu listovu a dokonca som pila aj tu alchemilku ako ty 😀 Snažíme sa pol roka ale aj s prestavkami tak som zatial tých vitamínov pojedla 😎 momentalne užívam len ten duphaston. Ako dlho sa snažíte a máš už nejaké detičky?