icon

V roku 2012 začíname snažilkovať. Kto sa pridá?

crapula
5. okt 2011

Ahojte zenusky, najde sa tu nejaka, ktora ako ja planuje v roku 2012 pocat dietatko? Asi sa snazilky snazia uz teraz, ja mozem zacat az od decembra, lebo som pred mesiacom podstupila kyretaz. Tak som zvedava, ci sa niekto prida, budem sa tesim ak sa budem moct s niekym podporovat.

sandraaaaa
6. sep 2012

@marecek1 nie povedala že na folikometriu a že pôjdem viac krát.

marecek1
6. sep 2012

@sandraaaaa tiež som chodila na folikulometriu viackrát, najskôr som bola na cca 13.-14. DC, mala som dominantný folikul, ale malý, tak som prišla o pár dní, a už mal potrebnú veľkosť - zistila som vtedy, že mám posunutú ovuláciu na 18 DC. ale cez MS som teda nebola... len na ten hormonálny profil. ale tak lekárka určite vie, prečo ti bude folikulometriu robiť práve vtedy. ja som tam bola kvôli odsledovaniu ovulácie.

sandraaaaa
6. sep 2012

@marecek1 ešte sa chcem opýtať či ten hormonálny profil sa robi ultrazvukom 😕 alebo sa berie krv? Mne ma robiť ultrazvuk tak to bude asi ta folikometria. A dakujem za info 🙂

lindda
6. sep 2012

tak dnes som bola u Dr, pokukal aj ultrazvuk nic tam nevidel ma prist o dva tyzdne mrchu nemam meska 10 dni .... ale test neukazuje nic ... 🤐 🙄

henca74
7. sep 2012

@lindda mohla si mat ovulaciu neskor a preto sa cyklus predlzil alebo si ju este nemala a preto sa cyklus predlzil alebo mas anovulacny cyklus alebo mozes byt aj tehu...uvidis do tych 2 tyzdnov...ake mavas dlhe cykly?

marecek1
7. sep 2012

@sandraaaaa hormonálny profil - berie sa krv. folikulometria sa robí ultrazvukom 🙂

marecek1
7. sep 2012

@sandraaaaa pozerám práve, že máš toľko rokov, ako ja 🙂 a tiež jedného synčeka - ten môj má 5 rokov. už som dávno v tejto téme nebola, zapojila som sa niekedy minulú jeseň, len sa nám žiaľ nedaríííí.

simimi
7. sep 2012

Ahojte my sme sa po svdbe snažilkovali, aj sa nám to podarilo ale v 6tt som potratila, našli mi v maternici myom, ktorý mi v máji v Banskej Bystrici odstránili laparoskopicky, a od októbra sa budeme môcť znova snažilkovať, dúfam že úspešne 🙂

sandraaaaa
7. sep 2012

@marecek1 my sa snažíme pol roka ale s prestávkami. Je mi luto že sme to tehotenstvo tolko odkladali a teraz ak sa teda podari tak bude velký vek. rozdiel. Ani neviem prečo sme nechceli hned, teraz by som to už inak urobila. Tak vy sa snažíte už rok ak som dobre pochopila. Asi po tej 30. to je ozaj pravda že to otehotnenie trva dlhšie. Nám sa prve podarilo na prvý šup 🙂

marecek1
7. sep 2012

@sandraaaaa no už je to niečo viac ako rok... my sme chceli druhé dieťatko skôr, ale bohužiaľ, som potratila, a od toho potratu nie a nie otehotnieť.

lucka1789
8. sep 2012

Ahojte baby a ja patrim medzi vas snazilky 🙂 aj mi sa pokusame o babatko nedavno som o moje prve prisla v 8tyzdni bolo mi hrozne vlastne aj mi je hrozne 😅 a zase to prislo to cakanie skusanie kupovanie tehotensky testou ☹

silvuska47
8. sep 2012

@henca74 ahoj nie ešte čakám na vysledky prečo k tomu vlastne prišlo :(

silvuska47
8. sep 2012

@henca74 ahoj nie ešte čakám na vysledky prečo k tomu vlastne prišlo ☹

mirka1473
11. sep 2012

avojte baby tak nam sa to uz konecne podarilo jupiiiiiiiiiiiii------------------ 😵

lucka1789
11. sep 2012

Ahoj mirka1473 gratulujem ti 🙂 🙂 🙂

sandraaaaa
12. sep 2012

@mirka1473 tiež gratulujem 🙂 a mimochodom som tiež okres čadca 🙂

mirka1473
12. sep 2012

@sandraaaaa ano a odkial presne si inak a dakujem

monulik23
13. sep 2012

Ahojte žienky. Chcem sa Vás opýtať jednu otázku. Mešká mi MS už 5 dní, po koľkých dňoch ste si urobili tehotenský test? Síce niesom ani nervózna z toho či mi prídu alebo nie ale chcela by som Vašu odpoveď.
Veľmi pekne ďakujem. 😉

sandraaaaa
13. sep 2012

Ahojte, ked su na ovulačnom teste // tak je pozitívny a k ovulácii dôjde v nasledujucich 40 hodinách. Preto sa pýtam či je lepšie mať pohlav. styk v deň ked je test pozitívny, alebo je lepšie mať pohlav. styk na druhý deň ked je ovulacia 😕 😝 Idem robiť ovulačne t. prvý krát viem pre niekoho možno smiešna otázka 😀 ale ja ozaj neviem pomýlilo ma že na teste je napísané že ak je test pozitívny k ovulacii dôjde o 40 hodín. Mám tomu chápať že pred ovulaciou je lepšia šanca na počatie???

anett27
13. sep 2012

Ahojte zenusky, my sme zacali snazilkovat tento mesiac, tak snad to pojde ako po masle, som z toho trochu nervozna, netrpezliva, ale viem, ze si asi dobre tym nerobim 🙂 menzes mam dostat v nedelu 16. tak uvidime. vsetkym drzim palce!!! 🙂 🙂 🙂 🙂

huncut
13. sep 2012

Ahojte, ja som vysadila Hak začiaktom mesiaca a chceme snažilkovať, len som teraz trošku chorá tak musím čakať, ach jáj... som fakt netrpezlivá 🙂

huncut
13. sep 2012

@sandraaaaa ahojky, tak ja mám 4ročné dievčatko, budúci rok oslávim 30. tak som sa rozhodla začať snažilkovať, nechcem riskovať že potom to nepôjde...

henca74
13. sep 2012

@sandraaaaa ahoj, ak mas pozitivny ovu test, cize mas testovaciu ciarku rovnako silnu alebo silnejsiu ako kontrolnu, tak ovu nastane od 12-48 hodin...najlepsie je snazilkovat v den pozitivneho testu 😉 ked dojde k ovulacii vajko prezije maximalne 12 hodin, vacsinou sa aj hlien uz zmeni, takze spermijky to maju tazsie, nepreziju tolko ako v plodnom hliene-hlien ako vajecny bielok...v plodnom hliene dokazu prezit aj 5 dni 😵 😵 😵

sandraaaaa
14. sep 2012

@henca74 Dakujem vidím že sa vyznáš 🙂 Včera som robila test prvý krát uvidím aký bude dnes a hlavne na ten 12-13 den lebo ovuláciiu by som mala mať asi na 14 deň. Mám 28 dnove cykly. Pekne si mi to rozpisala 🙂

zora256
14. sep 2012

@monulik23 Ahoj!
Jasom s robila pri prvom asi tak na 5deň.ale mne neukázalo len už keď meškala ms 3týždne ale sú žeinky ktorým aj pred meškaním ukáže,a aj také ktorým hneď 1 deň meškania a ináč na najmama.sk písali,že najpravdepodbnejšie je testovať po 10 dňoch meškania,tak sprav ako myslíš,už môžeš aj zajtra ráno z ranného moču🙂A potom skús po 10dni meškania🙂Ak neukáže zajtra.

monulik23
14. sep 2012

@zora256 Dobre urobím to tak, že skusím počkať 10 dní a potom si urobím test, či viem na čom som.
Uvidíme. Potom ak bude dobrá správa dám vedieť. 🙂

henca74
14. sep 2012

@sandraaaaa ktory DC si?kedy si robis testy?

sandraaaaa
15. sep 2012

@henca74 Mávam 26-28 dňové c. tak si robím od 9. dňa, lebo na teste je že kto má 26 dňové c. tak treba testovať od 9. dňa. Dnes som 11 DC. Robila som teda zatial dva dnes večer bude tretí, ale zaujímave je že tam mam len jednu čiarku tu kontrolnu a vôbec nebol ani náznak testovacej, prečo? Dufam že budem mať vôbec ovuláciiu. Mávam teda väčšinou 28 DC nebude to teda tým, že testujem zavčasu???

zora256
15. sep 2012

@monulik23 Ahoj!
Držkám moc palčeky 😉 ,a budem moc rada keď dáš potom vedieť,ako si dopadla🙂

zora256
15. sep 2012

@sandraaaaa Ahoj!Testovať treba z ranného moču aj ovuláciu,skús ráno testovať.