V roku 2012 začíname snažilkovať. Kto sa pridá?
Ahojte zenusky, najde sa tu nejaka, ktora ako ja planuje v roku 2012 pocat dietatko? Asi sa snazilky snazia uz teraz, ja mozem zacat az od decembra, lebo som pred mesiacom podstupila kyretaz. Tak som zvedava, ci sa niekto prida, budem sa tesim ak sa budem moct s niekym podporovat.
ahojte, my sme zacali v septembri....zase sa nam nedari, to cakanie je strasneeee :( uz aby sme boli v tom 🙂
ahojte. mám na vás otázku už si neviem rady,beriem duphaston na upravenie menštruácie lebo mi meškávala, odvtedy ako som ho nasadila som mala menštruáciu za posledné dva mesiace pravidelne po 28 dňoch,teraz tretí mesiac mi po dobratí poslednej tabletky meška už týžden....2dni dozadu som si robila mamatest a bol neg..:( dá sa na ňho spoľahnúť? pohlavný styk mám pravidelne,praktizujeme s priateľom prerušovanú súlož.....mohla by som aj tak otehotnieť?antikoncepciu neberiem ani som nikdy nebrala...
ahojte, až teraz som sa prpracovala k diskusiám toho charakteru ... a chcem sa podeliť o svoje trápenie. My to v podstate nechávame na prírode už skoro 3 roky, ale tak intenzívnejšie sa snažíme 1,5-2 roky :( čím ďalej tým viac začínam byť z toho všetkého zúfalá ... pred Vianocami som bola na laparoskopii a na nič mi neprišli, manželovi spermiogram zatiaľ nerobili, lebo už raz sa nám to podarilo, bohužiaľ iba do 5 tt :(((
Chápem, že najdôležitejšia je psychika ! ale jednoducho sa neviem na to nesústrediť ... nejaký tipy ako to prežiť by potešili 🙂
@mata67 aj my sa snažíme už dosť dlho tiež možem počítať na roky a akosi som to prestala riešiť aj ked občas ma to chytilo ale už nebolo take že som trpla či mrcha dojde abo ne jasne že vždy sa objavila. Apotom ešte moja polovička zmenila zamestnanie z ktorého chodí dvojnásobne unavený tak sme to nejako neriešili teraz ideme na to, tento mesiac si konečne zobral dovču aspon na pár dní a tak sme si urobili pekný rodinný víkend na Orave s lyžovačkou welnesom a hlavne venovaním sa jeden druhemu a čo povieš. Isté to ešte nemám ale už dva dni mi to meška čo pri duphastobe nikdy nebolo skor som ešte den skor dostala. takže len hlavu hore a možno sa tolko nesnažiť a užívať si každu spoločnu chvilku ako sa da... 🙂
@lienka1980 no tak držím veľmi palce, nech sa to podarí 🙂 ja teóriu ovládam dokonale, ale niekedy prax je trošku ťažšia, ale ďakujem posnažím sa 🙂
@mata67 ano beriem, este som len zacala, moj doky o tom zatial nevie 🙂 na 11DC mi povedal, ze ovulka nebude, dal mi na vyber - bud objednat na laparku alebo na 3 mesiace clostil .. tak som si vybrala clostil, objednala inofolic - zacala som ho brat na 26DC raz, dvakrat denne, ako som si spomenula 🙂 a podla BT na 29 DC ovulka .. som z toho uplne zmagorena .. zatial mi nediagnostikoval nic, povedal, ze bez laparky nemoze na 100% urcit diagnozu .. na tvojom mieste, by som sa urcite pytala ako ti moze povedat PCO, ked na laparke nic nebolo ..
@ponozkazt akože tiež som bola z toho veľmi prekvapená ! môj doktor žebraj videla na sone akoby zdrubnutý povrch vaječníkov resp. korálkovité útvary pod povrchom,ale PCO nediagnistikol ... len nerozumiemm, žeby to na laparke nevideli vôbec :( hmmm ja BT nemeriam, takže neviem kedy je ovulka, ale na hormonálkom profile bolo všetko OK... a clostil sa berie na čo ? na ovulku ?
@mata67 je to divne s tymi doktormi .. to sono si myslim, ze je dost nevyrazne .. vsak tam vidno len ciernobiele smuhy .. clostil sa berie na zaktivizovanie vajecnikov, takze ano na ovulku .. mam pocit, ze to funguje presne ako inofolic, skus ho vyskusat, ja som po prvom dni zacala strasne citit vajecniky .. nie, zeby boleli, neviem to definovat, proste akoby pracovali 🙂 a ovulka dosla do 5 dni .. ale jasne, ze neozem na 100% tvrdit, ze to bolo inofolicom, ale myslim si, ze ano .. clostil som este nebrala, ten sa berie az po MS, respektive cez ..
myslim, ze doktori sa mozu tiez mylit, ale ak mas pochybnosti a nevie ti to logicky vysvetlit, mozno by som uvazovala nad zmenou ..
@ponozkazt no ja už som jedno balenie Inofolicu využívala, začínam ďalšie ... lekár odporučil 3 mesiace 2 sáčky za deň ... začala som to užívať na 14-ty deň cyklu, tak uvidíme ... ja na sebe zatiaľ neviem vyporzorovať zmeny, ale pravdupovediac som bola dosť zaneprázdnená, tak som si asi nevšimla 🙂 tiež som uvažovala nad zmenou, ale ešte tomu dám čas tak do konca leta ... predsa len úspechy laparky sa ževraj dostavia do pol roka + Inofolic + by sme chceli ísť niekde oddýchnuť na dovolenku ...
mňa na tom Inofolicu prekvapuje, že ide len o výživový doplnok ... tebe to niekto poradil , keď nie lekár ?
@mata67 vsetko co viem, viem len vdaka tejto stranke, aj o inofolicu 🙂 urcite vam oddych pomoze, moj muzicek ani pocut, prerabame dom a ide nam to velmi pomali, robime kazdu volnu chvilku, cez vikendy aj 16 hodin denne .. byva z toho dost nervozny, tak ho nikam netlacim ..
a moj lekar, to je taky klasik, ked sa nieco pytam, tak mi povie zakladne veci, ktore davno viem, a nechcem vypadat premudrele, tak to vacsinou uz nerozoberam .. ale najblizsie mu poviem o inofolicu, uvidim, ako zareaguje 🙂
@ponozkazt s lekárom som na tom veľmi podobne ... ale naposledy bol nadpriemerne snaživý a milý, tak mu dám ešte šancu 🙂 a tým oddychom sme na tom veľmi podobne, staviame dom resp,. už bývame a dorábame ... do toho má mangel veľa v robote, ale snáď sa mi podarí ho "prinútiť" ísť na dovolenku, lebo oddych treba !

@huncut ja už som si tiež zadovážila teplomer a pojdem merať 😉 potom mi budeš musieť lepšie vysvetliť tie hodnoty kedy je ovulka a tak lebo mám v tom guláš 😀 no ved to ano, to som na druhej strane aj rada že sa to tak rýchlo zistilo, lepšie ako by sme sa niekoľko mesiacov bezúspešne snažili a nič z toho 😒 len teraz sa bojím, že mu tie hladiny vyrovnajú ale na druhej strane aby sa mu nezhoršil spermiogram z tých liekov 😖