icon

V roku 2012 začíname snažilkovať. Kto sa pridá?

crapula
5. okt 2011

Ahojte zenusky, najde sa tu nejaka, ktora ako ja planuje v roku 2012 pocat dietatko? Asi sa snazilky snazia uz teraz, ja mozem zacat az od decembra, lebo som pred mesiacom podstupila kyretaz. Tak som zvedava, ci sa niekto prida, budem sa tesim ak sa budem moct s niekym podporovat.

crapula
autor
11. dec 2011

@zuzkat1 Ahoj, a v ktorej nemocnici si rodila? Lebo co som si precitala uz veela pripsevkov od zien, ktore to zazili, tak to zalezi od porodnice a hlavne co lekar to iny nazor, hlavne ti mladsi su za to, ze po prvom cykle. Vacsina ti ale povie, ze po 2.cykle(to povedal aj mne). No a niektori lekari, hlavne ti starsi su za to, ze az po pol roku. Ale zalezi aj od toho, v akom stadiu si potratila.. Ja som sa inak nakoniec rozhodla, ze aj ked mi lekar povedal, ze po 2 cykloch mozem, ta pockam pol rok. Pre istotu.. Takze to vychadza tak na februar-marec.

zelovocka
11. dec 2011

baby, mám takú otázočku ohľadom ovu: stalo sa vám, že ste ovulovali dvakrát po sebe z toho istého vaječníka, resp. je to bežné? minule som mala ovu z pravého a teraz som čakala bolesti naľavo, ale znovu ma bolí pravý 😅

januliatko1985
11. dec 2011

@zelovocka nooo , babky rozmanznavaju....a na Spisi nebola ani vlocka,heh, aj sa tomu trosku tesim, lebo ja neznasam zimu, ale tento rok to bude ine, lebo Matko prvykrat uvidi snezik, tak sa tesim na jeho reakciu 😀

havana21
12. dec 2011

@januliatko1985 ahoj 🙂 nové príznaky? Asi žiadne - len tie prsia mám stále citlivé.

baby pomoooooooooooooc - mne sa urobili strieeeeeeeeeeeeee ☹ 😠 ☹ 😠 ☹ 😠 ☹ 😠 toho sa už asi nezbavím však.................

marecek1
12. dec 2011

@havana21 nie.... časom vyblednú, ale nezmiznú. poriadne sa natieraj, na strie bývajú aj špeciálne krémy, ale aspoň pravidelne aj telovým mliekom, hocičím. zvlášť v tehotenstve sa vedia vytvoriť na super miestach - brucho, stehná, tak sa vtedy veľa-veľa natieraj.

havana21
12. dec 2011

@marecek1 no mne sa spravili do rána ☹ ☹ ☹ mám ešte šancu že sa ich zbavím, keď začnem hneď natierať, či ani nie.....????.....

marecek1
12. dec 2011

@havana21 no to netuším... keď už ich raz máš, no neviem. mne sa vytvorili počas tehu tiež tak akosi narýchlo, trochu ich mám na stehnách, na brušku ani nie, to som poctivo krémikovala, ja som teda bruško ani nemala nejako extra veľké.

havana21
12. dec 2011

@marecek1 no - aj som si myslela, že sa ich nezbavím, ale aj tak idem krémikovať, možno vyblednú...

dnes som 22DC, na test je ešte skoro, ale najradšej by som ho už ocikala 😀 😀 neviem ako vydržím do nedele...

marecek1
12. dec 2011

@havana21 najradšej by som ti napísala, vydrž, je naozaj ešte skoro, ale pokiaľ by som ja mala takého vnútorného ciťáka + príznaky, že to možno vyšlo, asi by som neodolala a otestovala sa aj dnes 😉

havana21
12. dec 2011

@marecek1 ciťák by tu bol 🙂 aj drahý mi už povedal, že už sa otestuj!!! 😀 som mu vysvetlila, že to má čas, ale je rovnako nedočkavý ako ja 😀 nebýva mi nejako zle - to si myslím že má čas, ale bolí ma bruško akoby som mala už už už už dostať mrchu, a tie prsia - au au auuuuuu

marecek1
12. dec 2011

@havana21 keď som bola tehotná s malým, tak som si urobila test skôr, ako som mala dostať, a vyšli //. mala som presne citlivé prsia, a silný vnútorný pocit, že sa niečo deje.

havana21
12. dec 2011

@marecek1 🙂 tak to je super, ale ja asi predsa len počkám, možno je to len nejaká - chyba v systéme 😀 a žiadne iné príznaky si nemala????

marecek1
12. dec 2011

@havana21 nie, zle mi nebolo počas tehotenstva ani raz, žiadne špeciálne chute, vône - aspoň nie také výrazné, žeby mi utkveli v pamäti. to skôr teraz pred MS mávam chute, že neviem čo skôr vytiahnuť z chladničky, alebo citlivý nos na pachy/vône.

havana21
12. dec 2011

@marecek1 teda - je to fakt rôzne, každá to máme skoro iné.... resp. máme aj niečo spoločné v tých príznakoch.... no a potom buď múdry 😀 uvidíme.... v každom prípade nejdem robiť nič namáhavé aby ak som tehotná som nejako neublížila drobčekovi....

zelovocka
12. dec 2011

@havana21 ahojky, kedy plánuješ testovať? 🙂 žeby sme tu mali tehulku v predstihu ešte pred začiatkom roka? 😉

havana21
12. dec 2011

@zelovocka Ahoj... chcela by som v nedeľu, ak to do tedy vydržím 😀 ak by som bola tehuľka tak sa zbláááááznim od šťastia a zabudnem aj na to, že sa mi urobili tie hnusné strie 😀 😀 😀 takže čakám satisfakciu 😉

zelovocka
12. dec 2011

@havana21 s každým dňom sa ti zvyšuje pravdepodobnosť, že sa ti tam tie čiaročky ukážu dve 😉 ako ti poradila @marecek1 - krémikuj sa, existujú aj mliečka či olejčeky pre budúce mamičky, skús také 🙂 držím palčeky, nech máš v nedeľu // a strie nech zmiznú, potvory zákerné 🙂

havana21
12. dec 2011

@zelovocka 🙂 ďakujem dievčence - je fakt super, že ste tu a dá sa s vami popísať aj o takýchto veciach... ja dúfam, že ich zredukujem aspoň na minimum a nebude ich vidieť... už som si poobjednávala olejčeky zo saloos -u tak som zvedavá čo to spraví.... ale budem sa aj obyčajnou niveou alebo čo už nájdem....

zelovocka
12. dec 2011

@havana21 jasné, vždy lepšie natrieť hocičím, ako vôbec nenatrieť, hlavne aby bola pokožka hydratovaná 😉 veď ženské telo sa strašne mení pri tehu 😕

januliatko1985
12. dec 2011

@havana21 ked budes testovat az v nedelu, tak skus si kazde rano do tej nedele aspon merat bazalnu teplotu a dakde di to zapis 😉

havana21
12. dec 2011

@zelovocka 😉 no bodaj by sa začalo meniť, to by mi možno nevadilo.... akurát mi písala jedna baba - že je to aj dedičné, takže možno nie je chyba vo mne.... 😕

@januliatko1985 No to veru môžem skúsiť aj keď som to ešte nikdy neskúšala 🙂

januliatko1985
12. dec 2011

@havana21 treba, ved nic za to nedas, staci kazde rano priblizne v tom istom case odmerat teplotu, a nemusis tam dolu, staci aj v ustach, ja som to tak robila a malo to uspech 😝

havana21
12. dec 2011

@januliatko1985 vyskúšam len musím kúpiť teplomer nový.... a pridružil sa aj biely výtok, ktorý nezapácha ani neštípe... 🙂

zuzkat1
12. dec 2011

@crapula ja som nesla tam kde som rodila...tam ma uz nik nedostane...ja som bola na kyretazi na sukromnej klinike jednodnovej chirurgie... a obaja dr aj moj gyndos aj tam ten primar mi vraveli ze 4 az 6 mesiacov... babo zomrelo ked malo 10tyzdnov a 4 dni... zistili to na poradni ze nezije... ja som nepotratila klasicky... bolo mrtve a museli mi ho vziat... takze ja som sa rozhodla pre tie 4 mesiace... nie som ochotna cakat dlhsie...

crapula
autor
12. dec 2011

@zuzkat1 ja som na tom bola rovnako, len zomrelo v 9tt a v 11tt na poradni mi to zistili.

katula11
12. dec 2011

@havana21 Ahoj aj ja som si tesne pred (ne)prichodom mrchy merala teplotku tam dolu, uz som si nechcela kupovat stale tehu testy a byt sklamana. Teplota sa mi stale drzala na 37,1, tak som nevydrzala a utekala do lekarni a test bol pozitivny. 😀 Vytok som mala tiez, skoro cele tehu.

katula11
12. dec 2011

Baby za nejake 3-4 dni mi konci mrcha a ideme na to. 🙂 Nooo som zvedava, ze co a ako. 😝

lillinka01
12. dec 2011

ahojte, my zaciname v lete 🙂 2012

zuzkat1
12. dec 2011

@crapula presne... a ja som sa uz hrozne tesila aj preto lebo lebo mi to vychadzalo akurat ze v ramci jednej materskej... a ja este stale dufam ze to stiham...aj ked mala bude mat uz v januari 2 roky, takze si musim svihnut..

vejula
12. dec 2011

@katula11 nechapem na čo idete, ved maš pozitivne testiky, čo som niečo pochopila zle???