icon

V roku 2012 začíname snažilkovať. Kto sa pridá?

crapula
5. okt 2011

Ahojte zenusky, najde sa tu nejaka, ktora ako ja planuje v roku 2012 pocat dietatko? Asi sa snazilky snazia uz teraz, ja mozem zacat az od decembra, lebo som pred mesiacom podstupila kyretaz. Tak som zvedava, ci sa niekto prida, budem sa tesim ak sa budem moct s niekym podporovat.

zuzkat1
14. dec 2011

@lie83 po kyrete moze ms meskat aj tyzden 2... to mi povedal dr... takze neboj...vsetko bude...

vejula
14. dec 2011

@zelovocka no to nad ranom ani tri hodky 😀 😀 😀 a neboj zvykneš si po par mesiacoch 😉 😀

@januliatko1985 tak ja som teraz prvy menštruaciu dostala ked mal maly 19 mesiacov. No len uvidim či to hned nabehne pravidelne alebo to zo začiatku bude skakať ako sa jej zachcel. Lebo počula som aj take aj take pripady, tak uvidim ako to bude u mna. Ale už sa citim trochu mrchovo, tak myslim že by mohla aj dojsť na čas. To by bolo fajn. LEn neviem či mi vôbec ešte ovulacia prebieha, lebo kojenim sa môže aj ta blokovať. Ale zas nemusi, všetko je toindividualne. Inak ked som bola v septembri na prehliadke gyndoš mi povedal, že mam vaječníky ešte celkom zaspate a že sa nemusim vôbec bať že by prišla mrcha. A o dva mesiace na to som ju aj dostala 😅

vejula
14. dec 2011

@zuzkat1 ty ešte hanku dojčiš? lebo si ťa pamatam ako celkom stalicu v teme o dojčeni 🙂

magic08
14. dec 2011

@januliatko1985 ahoj, dalsia co koji a nemestruuje... 😀 ja som na tom tak isto... no u nas skoncit s kojenim bude asi problem... 😒
doki ti isto povie odstavit dieta a tak skusat... oni vo vseobecnosti nemaju radi, ked zena pocas tehu dojci... ☹

magic08
14. dec 2011

@vejula ahoj vejula ako sa mas? davno som ta necitala... 😀

vejula
14. dec 2011

@magic08 ahoj celkom fajn. maly zaspal tak sa prave napchavam kapustou 😀 😀 😀 nech som zdrava ako bučica 😉 moja a ja odstavovať nejdem isto. ani keby sa kvôli tomu nedarilo. To je pre mna uplne nepredstavitelne, sama by som to zle znašala, ešte niesme ani jeden pripravení 😅 😵

magic08
14. dec 2011

@vejula presne tak, u nas je to presne ako u vas... mala sa cici nevzda za nic na svete a ja sama nie som pripravena odstavovat... uvidime co bude, ked bude mat mala 2 rocky. no u mna mrcha zatial ziadna, ale posledne 2 mesiace pozorujem zmenu na hlieniku, tak snad nastane nejaka zmena najblizsiu dobu

vejula
14. dec 2011

@magic08 jej tak to už nebude dlho trvať. a možno že ani nepride a vychytasš hned prvu ovulku 😉

magic08
14. dec 2011

@vejula no tak som zvedava, dnes je to uz 3 mesiac co pozozujem tie zmeny... tak neviem kedy chce mrcha dorazit... a mozno prekvapi a o 2 tyzdne je tu... 😀 a mozno nie a prekvapi este viac tehu test... 😀

vejula
14. dec 2011

@magic08 a robila si si už nejaky testik či nie?

magic08
14. dec 2011

@vejula myslis tehu testy? tak tie nie... myslim, ze by som mala?

vejula
14. dec 2011

@magic08 nooo podla mna hej 🙂 ak sa možem spytať ako vyzera ten hlien?

magic08
14. dec 2011

@vejula no najcastejsie je biely a taky tahavejsi, obcas sa zmeni na prisvitny a tahavy a inokedy zasa je hustejsi

tatiana77
14. dec 2011

ahojte, aj ja sa k vam pridavam...mam 2,9 rocnu dcerku...presne pred rokom som mala zamlcany potrat..potom v maji operaciu zlcnika a o dva tyzden na to operaciu cysty......takze sa u nas oddialilo druhe babenko, ale uz sa citim ako tak v pohode a pevne verim, ze buduci rok bude pre nas stastnejsi a vsetkym drzim palceky....
🙂

vejula
14. dec 2011

@magic08 byť na tvojom mieste spravim testik isto 🙂

@tatiana77 vitaj medzi nami 🙂

tatiana77
14. dec 2011

@vejula dakujem pekne....citam, ze mas jedno dieta, ake stare?

vejula
14. dec 2011

@tatiana77 ma 20 mesiacov 🙂 a od januara ideme začať pracovať na surodencovi. joj chcela by som aby na to vyšlo tak do toho septembra, nech sa mi spoja materske

tatiana77
14. dec 2011

@vejula tak drzim palce, vsak to je vela casu, tak to snad vyjde.......my uz si teraz nedavame pozor, tak snad za par mesiacov budem mat stastnu spravu...ale netreba na to mysliet.....lebo just sa nic nepodari.....

kemonka
14. dec 2011

@zelovocka ano presne cukrovou polevou zdobím 😀 Už sú ozdobené, len mi vadí, že obyčajným sačkom to zdobím, tak to nie je také krásne originálne, ale ja som aj tak spokojná 😀 😀 😀 No a ozaj som zabudla aj ja tiramisu, že aj to urobím. Vlastne už len roladku a tie linecké sú pečené, a ostatné bude tiež nepečené. Ešte idem robiť také gulky z jablčok, to sa urobí taká hmota a potom sa obaluje v kokose, to môžu aj detičky, nejde tam nič dokonca ani cukor. A také isté sa dajú robiť aj gaštanové gulky. Mňam, ten jeden deň si doprajem, ale potom už hadam aj dietovať budem 😀

kemonka
14. dec 2011

@tatiana77 vitaj medzi nami 😉

kemonka
14. dec 2011

@magic08 no tak podla všetkého, možno máš ovuláciu a nemusíš mať MS pritom. Škoda že si nemeriaš teplotu, sama by si sa divila, kolko by si toho zistila 😉 😉 A vtedy je hlien najlepší, keď je taký priesvitný, ťahavý, vtedy je ten správny čas, tak ak to je tak dnes, tak určite si to nenechaj újsť a urobte si pekný večer s manželom 😉

Baby mi máme dnes doma dusno, to trošku pekné obdobie medzi mnou a partnerom netrvalo nejako dlho, neviem či to má nejaký význam udržiavať vzťah kvôli druhému bábu, uvažujem nad tým, že v januári by som sa odsťahovala ☹ ☹ ☹ i keď ani nemám poriadne kam 😖 😖 😖

vejula
14. dec 2011

@tatiana77 presne presne netreba na to myslieť, aj to tak beriem, ale tak kdesi v podnedomi to v sebe stale nosim, že tužim po babatku 🙂
@kemonka presne to sa pri dojčeni stava že niekedy byva ovulacia bez menštruacie, no bohužial vtedy otehtonenie nieje možne, lebo ta menštruacia znamena že bola pripravena vystelka maternice na uhniezdenie vajička, ale kedže nedošlo k oplodneniu vystelka aj s krvou odchadza z tela. LEnže ked sa vystelka netvori(teda nedochadza k menštruacii) tak aj v pripade že dojde k oplodneniu, to oplodnene vajičko sa nema kde uhniezdiť 😔
Viem že to asi nieje moc potešujuca sprava. Aj som nevedela či ti to mam pisať. Ale toto som minule čitala.. PREsne takto je to tam pisane citujem:

Je možné aj ovulovať, a nemať dostatočné hladiny hormónov v potrebným kombináciách na to, aby sa maternica pripravila na implantáciu, takže áno, je možné mať ovuláciu a nemať menštruáciu.

vejula
14. dec 2011

@magic08 urob zajtra testik, hm?

zelovocka
14. dec 2011

@kemonka prečo máte dusno? pohádali ste sa? ☹ možno by pomohlo, keby si sa na chvíľku niekam presťahovala, že by si uvedomil, o čo prichádza 😠 chlapi nezrelí 😠 ale napadá ma - prečo by si mala odísť ty? druhé bábo by som asi na čas odsunula do úzadia, resp. jeho výrobu, keď nie je dobrá atmosféra medzi vami. chjaj 😖 ty sa tam snažíš, kurník šopa, super-žena z teba je, vypekáš o 106 a ešte bude dusno? 😉

kemonka
14. dec 2011

@zelovocka joj ďakujem moja, no nejako sa toho na mňa sýpe, hej pohádali sme sa. Myslím, že mi narušil súkromie, sleduje mi moje osobné veci, ktoré vie, že nemám rada keď sleduje. Myslím, že aj medzi partnermi by nejaké to "osobné" by malo byť. Nie?

vejula
14. dec 2011

@kemonka to mi je luto že ste s mm pohadaní. to velmi dobre poznam, my mame take talianske manželstvo
😅

marecek1
14. dec 2011

@tatiana77 ahoj 🙂 ďalšia snažilka medzi nami 🙂 tiež mám už jedného synčeka - má 4 roky a chceli by sme súrodenca 🙂

marecek1
14. dec 2011

@kemonka dúfam, že sa to medzi vami čím skôr urovná... samozrejme, že každý z nás má právo na svoje súkromie, a ten druhý by to mal rešpektovať. dôležité je aj to, či mávate problémy vo vzťahu často, alebo to bola iba výnimka, ak je to dlhodobý stav, tak by som aj ja rozmýšľala nad radikálnejším riešením.

zelovocka
14. dec 2011

@kemonka no, drž sa, a chráň si svoje, veď každý by mal mať trocha súkromia aj v partnertsve. možno by pomohlo sa v klude porozprávať o tom priamo, hm. asi to bude žiarlivec, jedine tak to vidím, prečo by ťa inak kontroloval.

marecek1
14. dec 2011

@zelovocka
@kemonka aj ja si myslím, že komunikácia je vo vzťahu veľmi dôležitá, partneri by si mali povedať, čo jednému i druhému vadí, stanoviť si nejaké hranice - i v prípade zasahovania do súkromia. mne by tiež vadilo,keby mi manžel kontroloval poštu, SMS - nemám pred ním žiadne extra tajnosti, ale jednoducho o niektorých veciach sa chcem porozprávať s niekým iným (kamoškou, sestrou ... ).