icon

V roku 2012 začíname snažilkovať. Kto sa pridá?

crapula
5. okt 2011

Ahojte zenusky, najde sa tu nejaka, ktora ako ja planuje v roku 2012 pocat dietatko? Asi sa snazilky snazia uz teraz, ja mozem zacat az od decembra, lebo som pred mesiacom podstupila kyretaz. Tak som zvedava, ci sa niekto prida, budem sa tesim ak sa budem moct s niekym podporovat.

havana21
14. dec 2011

@tatiana77 ahoj vitaj v skupinke 🙂

vejula
14. dec 2011

@havana21 čavkooo. Ako sa citiš? kedy robiš testik?

magic08
14. dec 2011

@vejula preco myslis? ty myslis ze by som mohla byt tehu?

magic08
14. dec 2011

@vejula fakt myslis? normalne si mi chrobaka do hlavy dala

zuzkat1
14. dec 2011

@vejula 🙂 hej hej este ju dojcim🙂 v januari bude mat 2 roky tak to taham celkom pekne... pozeram ze aj ty chces stihat v ramci jednej materskej...ale september na to nie je uz neskoro? dokedy si na materskej? resp. ako sa to berie? 3 roky od nastupu na matersku nie? teda mne by mala koncit 1.12.2012 a nie az ked bude mat 3 roky teda januar 2013... lebo pozeram ze medzi nasimi detmi su len 2 mesiace a ja to musim stihat do konca aprila teda u teba mi vychadza koniec juna ci zaciatok jula...alebo ako to je??

tatiana77
14. dec 2011

@kemonka dakujem pekne

tatiana77
14. dec 2011

@havana21 dakujem pekne

tatiana77
14. dec 2011

@marecek1 dakujem pekne....to je zlate, my by sme chceli synceka...aspon nasa dcerka o tom rozprava... 🙂 dufam, ze jej to splnime....teraz ste zacali alebo uz dlhsie sa snazite?

kemonka
14. dec 2011

@marecek1
@zelovocka
@vejula
babule to je také dlhodobé, my sme po narodení malej začali mať krízu a rok sme potom boli len spolubývajúci, a komunikovať s ním sa nedá, to je také veľké malé decko 😠 A čo sa týka súkromia mám aj ja svoje hranice. Samozrejme, že aj čo sa týka sms a mailov- ja sama si to nedovolím ku nemu, aby som mu prezerala veci, a kludne môže aj mne, nič tam nenajde 😀 ale nepáčilo by sa mi to......Ide vlastne trochu o niečo iné, síce neviem či mi aj to prezerá, ale napr. vediem si taký zošit príjmov a výdajov, niečo som si zaznamenavala dnes, lebo som nakupovala darčeky, no a on hneď to chcel vidieť, že čo som kupila a kolko to stálo a bla bla....tak ma to nahnevalo a nebolo to už prvýkrat. A nahneval sa hlavne kvôli jednej veci, a to, že trošku som si šetrila, aby som mala na darčeky, aby som mala na iné veci ako sporenie, alebo na poistku, ktorú si neplatím každý mesiac, ale vo väčšej sume raz ročne. Tak ja nie som z tých, aby som potom od neho pýtala, lebo nemám alebo čo, ale tak si po troške šetrím (však je to len smiešna suma, veď čo z toho rodičovského už len môžem našetriť 😀 ), a pre istotu, aby som mala aj nejaké zadné dvierka, keby niečo, no tak presne toto tam uvidel a to tým sa urazil, povedal, že keď niečo budem chcieť, tak si to mám sama kúpiť, lebo si šetrím, tak to je dosť blbé z jeho strany, tak ma to vytočilo, že tam nemal čo pozerať, a ešte on je z toho urazený.
Joj prepáčte baby, že som to tu tak mimo temu napísala, ale aspoň sa mi ulavilo 😀 😝

kemonka
14. dec 2011

A to že je také decko, ktorý nič nevie vyriešiť, tak to som zistila dosť neskoro ☹ ale ako hovoríš @zelovocka tak takú príučku by si zaslúžil, už to nechám tak, možno v januári ho postraším a pôjdem na pár dni ku sestre. 🙂

kemonka
14. dec 2011

@zuzkat1 ja tak viem, že rodičovský končí v deň keď dieťa dovrší 3 roky. 😉

vejula
14. dec 2011

@zuzkat1 neviem ako to počitaš, ja to počtam tak že s malym som na materskej do troch rokov čiže do aprila. Ak by som otehotnela v auguste termin pôrodu by som mala v maji, ale na matersku sa nastupuje už v 36 tyždni tušim takže v aprili čiže ešte by som spojila prvu matersku ktora mi trva do aprila a druhu matersku ktora by mi v aprili začala. Teda aspon mne to tak vychadza 😀

vejula
14. dec 2011

@kemonka ☹ to teda fakt nemusel nakukať ti ponad plece. moj teda zasadne toto nerobi a no comp mi nepozera ked si tu pišem, to ja mam skôr take sklony niečo zazreť že či ma neohovara 😀 😀 😀

vejula
14. dec 2011

@magic08 no môže byť kludne, lebo možno si vychytala prave prvu ovulku po ktorej by mala nasledovať MS,. ale už neprišla 😎 mne by to nedalo a asi by som testla 😀

havana21
15. dec 2011

@vejula ahoj.... ešte čakám do nedele, ale každý deň som pokúšaná ho urobiť 😀 inak sa cítim asi tak, že okrem pŕs ma bolí aj podbruško a také kŕče mám, že až..... uvidíme či to bude mrcha 😕 alebo? // 😀

magic08
15. dec 2011

@vejula no neviem, vobec sa necitim na to, ze by som mohla byt tehu, ziadne priznaky, ani nic... akurat si spominam, ze ma asi pred mesiacom a pol - 2 mesiacmi boleli bradavky, ked sa mala prisala... to trvali asi tak 2 tyzdne, ale v tom case som aj velmi casto dojcila, tak ta bolest mohla byt z toho... ci?

tatiana77
15. dec 2011

@havana21 to vyzera nadejne a kedy mas dostat mrchu?

havana21
15. dec 2011

@tatiana77 v nedeľu by som mala dostať, 😒 ja tak dúfam, že nepríííííííííííde 🙂 neviem - už som z toho zmätená.... raz sa cítim akoby som mala dostať a chvíľu mi nič nie je.... inak som si všimla, že som nejaká náladová, chvíľami sa pristihnem že plačem 😀 som sa rozprávala s kolegyňou a normálne som sa skoro rozplakala z ničoho nič 😀 😀 😀 😀 😀

zelovocka
15. dec 2011

@kemonka no teda, on sa naozaj nemá čo urážať - veď to je obdivuhodné, že si ešte z materskej šetríš 😠 čo viac by chcel?! veľké decko ozaj. a manželskú poradňu ste neskúšali? určite sú aj cez poisťovňu hradené sedenia. (inak je to dosť drahé, aspoň tu v Bratislave, čo viem, tak od 30 eur za 50 minút) neskúsila by si ho na to nahovoriť? možno by bol vďaka tomu medzi vami lepší vzduch, keď sám sa s tebou porozprávať nevie, ako hovoríš ☹ predsa len nezainteresovaný pohľad odborníka môže dosť pomôcť, aspoň by ste si ujasnili, či váš vzťah má ešte vôbec perspektívu, alebo zbytočne sa trápiť. hlavne tebe. 😉

magic08
15. dec 2011

@havana21 Hi-hi, drzim palce, nech je to tehu... vsetko tomu nasvedcuje... to ze chvilami mas pocit, ze dostanes mrchu je normalne... taketo pocity som ja mala zhruba do 6 mesiaca tehu... to znaci, ze sa maternica roztahuje... pokial ta neboli v krizoch, tak je to dobre znamenie... drzim palce nech su v nedelu na testiku // 😀

havana21
15. dec 2011

@magic08 Ďakujem pekne 🙂 dúfam že budú..... že neprídu potvory.... hnusné... držte všetky palce 🙂

magic08
15. dec 2011

@havana21 všetky palce drzim 😀

zuzkat1
15. dec 2011

@kemonka
@vejula ja tak viem ze materska konci v den ked si na nu nastupila... teda ked si nastupila 1.12.2009 (ako ja) tak konci 1.12.2012...presne o 3 roky... a vyplacanie rodicovskeho konci ked ma dieta tri roky ale to uz ty robis vtedy... no neviem musim si to zistit...

havana21
15. dec 2011

@magic08 Ďakujem 😀 😀 😀 😀 😀

kemonka
15. dec 2011

@zuzkat1 fuuuuu tak zisti a daj vedieť, to si ma teraz nastrašila, ved to ja by som už musela v apríli nastúpiť do práce 😨 😨 😨 😨 😨

@zelovocka tak to neviem či by sa na to dal 😀 a mimochodom nie sme manželia, tak asi nemôžeme chodiť do manželskej poradne, či? 😝

marecek1
15. dec 2011

@tatiana77 my sa snažíme už dosť dlho... preto som sa zapojila aj do tejto témy - snažilky 2012, lebo som nevedela, ako to v roku 2011 dopadne - a asi nijako, ako to tak vidím... ale nevadí, hlavné, aby to prišlo a bolo v poriadku.

marecek1
15. dec 2011

@kemonka nie je to od témy... veď si predsa môžme napísať aj o iných veciach, ako o tom, či sa podarilo/nepodarilo.... aspoň sa vyrozprávaš/teda vypíšeš a uľaví sa ti 🙂

marecek1
15. dec 2011

@havana21 tak u teba to teda vyzerá nádejne 🙂 zmeny nálad, čo ešte príde? teším sa na nedeľu, keď nám napíšeš, že ti vyšiel pozitívny test 🙂

zuzkat1
15. dec 2011

@kemonka na nete predbezne pozeram a zda sa ze mate pravdu vy dve... ale este zavolam do socialky, len teraz maju asi pauzu lebo nikto nedviha... ale neviem ani kam volat... urad socialnych veci alebo poistovna socialna??...mna by hrozne tesilo kebyze vy mate pravdu...toby som mala cas otehotniet do polky juna🙂

havana21
15. dec 2011

@marecek1 ďakujem ďakujem, bodaj by.... dúfam, že to nebude nič iné 😉 len sa trošku bojím aby som nebola potom sklamaná, keby to nevíde..... 😒