icon

V roku 2012 začíname snažilkovať. Kto sa pridá?

crapula
5. okt 2011

Ahojte zenusky, najde sa tu nejaka, ktora ako ja planuje v roku 2012 pocat dietatko? Asi sa snazilky snazia uz teraz, ja mozem zacat az od decembra, lebo som pred mesiacom podstupila kyretaz. Tak som zvedava, ci sa niekto prida, budem sa tesim ak sa budem moct s niekym podporovat.

kemonka
17. dec 2011

@nelicefo jej ahooj, tiež si tu dávno nebola, ako sa máš? 😉

nelicefo
17. dec 2011

@kemonka veru nebola,čo ti poviem zabiják hlavne ten december 😝 Vďaka za opýtanie,mám sa clekom fajn,mrcha sa konečne upravila (po 3 mesiacoch) prišla presne 28DC tak som rada 😉
A ako sa máš ty? 😉

vejula
17. dec 2011

@havana21 a kolko sa už snažite? ja že ste len teraz začali
?

kemonka
17. dec 2011

@nelicefo Ja sa mám celkom dobre, tak vianočne 😀
A tie 3 mesiace si mala nepravidelne?

kemonka
17. dec 2011

babky pridávam moje perníčky 😀 😝

kemonka
17. dec 2011

A tu su všetky po jednom 😝

nelicefo
17. dec 2011

@kemonka Vianočne-no bodaj by nie. 🙂Júj takto o týždeň. 😵
Krásne perníčky 😵 😵 😵

vejula
17. dec 2011

@nelicefo ahoj som ťa dlllho nevidela
ako sa maš? Tak idete teda snažilkovať?

nelicefo
17. dec 2011

@vejula Ahoj. No po tejto mrche už ideme na to 😉

vejula
17. dec 2011

@nelicefo
@nelicefo my tiež tak 🙂 uvidime či pride, ale už sa na nu uplne citim tak hadam dorazi čo nevidieť... Ako to bude len druha mrcha od porodu a bolo by super keby že ju mam hned pravidelnu. No ved uvidim

nelicefo
17. dec 2011

@vejula Držkám palce 😉

marecek1
18. dec 2011

@magic08 aj ja budem pri druhom dieťatku robiť veľa vecí inak, niektoré tak isto, niečo sa nezmení, ale niečo určite.

marecek1
18. dec 2011

@kemonka mňam, hneď by som si jeden ten koláčik dala 🙂 🙂

magic08
18. dec 2011

@marecek1 na prvom som sa naucila... 😀 no zase zavisi aj od toho ake bude dalsie babo... nasa prvorodena je narocne dieta, od mala nosena iba na rukach, inak strasny rev... doteraz ju uspavam na fitlopte a cici... asponze jej to uspavanie netrva dlho... 😝

vejula
18. dec 2011

@magic08 a to ešte sa ti da na fitlopte??? ja som tiež tak uspavala ale ked už bol väčši tak mu začali ručky nôžky buchať po tej fitlopte a to ho budilo, takže som uspavala potom tak že som chodila s drobcom, malemu cicok v puse a tak.. No ale od leta ako bol taky horuci tyžden nechcel mi už na rukach mu vadilo to teplo asi tak si sam rozhodol že chce len nežať na posteli a tak cicik do pusinky a zaspinkabval. Doteraz s uspavame už tak že ležime vedla seba a maly dudle cici. No ale niekedy je to na nervy ked sa pretoči aj 5 minut je ticho ja že už asi spi a vtom si klakne na kolienka kukne na mna usmev od ucha po ucho a že mamaaaa???? Niekedy sa uspavame aj hodku takto, niekedy mi už nervy praskaju

magic08
18. dec 2011

@vejula no uspavam ju v sede... 😀 na cici. Sedi obkročmo cezo mna, cici v puse, ktory si vyberie a tak s nou skacem... netrva to dlho a spinka, a potom ju prenesiem do postele... do nasej, kedze spinka s nami... boze akych blbosti sme to dieta naucili... to s tymi nervami - to poznam velmi dobre... aj moja niekedy na lopte spi, ja ze ju uz idem odniest do postele a ona zrazu otvori oci a ze ide sa hrat... no co narobim, nasilu ju drzat na lopte nebudem,... no ine moresy u nas budu vladnut pri druhom... 😀

vejula
18. dec 2011

@magic08 maly tiež spinka s nami, ale teda ja by som nemenila 😵 ja ani nelutujem toho čo som ho naučila ani nechcem pri druhom inak. Skôr chcem zmeniť seba, ako chcem sa naučiť byť trpezlivejšia.. lebo teraz som občas fakt hrozna... 😖

tatiana77
18. dec 2011

@havana21 to mi je luto, ale nezufajte...skuste stravit vianoce inak ako myslenim na babo....skuste sa nejako odreagovat...lebo niekedy nie je dobre mysliet na to.....drzim palce, aby to vyslo na buduce.....a rok 2012 iba zacne 🙂 🙂

magic08
18. dec 2011

@vejula no tak v tomto sme asi rovnake... 😉 pri malej som zistila, ze moja trpezlivost nie je velmi vyvinuta... ha-ha 😀 ale co viem isto, je ze urcite si druhe babo nenaucim na zaspavanie na rukach, v kociku ani akykolvek iny sposob... budem sa snazit naucit ho zaspavat same... inak sa asi zblaznim, ak ma byt aj druhe take iste... 😝
minule som bola svedkom jedneho incidentu... ked mamicka mala drobca asi tak 6-7 mesacneho v kociku a pozerala si v jednom stanku tovar, pri kociku bol asi jej otec, teda dedko maleho a pristavila sa jedna pani a hned maleho zacala chytat... a mamicka na nu vyletela, ze "kto ho chyta?!, netreba chytat!!!" ta pani ostala na nu kukat.... a ona dalej... "je chripkove, netraba chytat!" tak ta pani sa hned zvrtla pozdravila dedka a utekala kade lahsie... tak mi bolo smiesno... urcite si o nej ta pani pomyslela, ze je trafena, ale ta mamicka mala pravdu...
no ja taka neviem byt. nepoviem cudziemu ze nechytaj, alebo hocico ine... takze som si vzala ponaucenie od tej mamicky, povedat rovno co si nezelam... 😀
tak uvidime ako to bude naozaj... 😀

magic08
18. dec 2011

@kemonka krasne medovnicky, aj ja sa chystam dnes zarobit cesto a zajtra piect, tak uvidime ci budu take pekne ako tie tvoje... pre mna to bude premiera, estre som medovnicky nepiekla... 😀

vejula
18. dec 2011

@magic08 jasne chapem, ja mam tiež niekedy taky problem, vyjadriť svoj nazor. ale zato doma to viem 😅 Ja praveže sa chcem naučiť fakt byť trpezlivejšia. No ale verim že mi to pôjde 😅 Ja zas rozmyšlam že by som druhe šatkovala, je to vraj menej naročne male može byť stale pri maminke a nemusi sa tolko namahať 😉

magic08
18. dec 2011

@vejula tak toto urcite aj ja, pokial nase druhe bude take iste, alebo nebodaj horsie ako prvorodene, tak urcite investujem do satky, resp. skor do babyvaku... lutujem, ze som si to nekupila uz pri malej...

sunny1986
18. dec 2011

@kemonka ďakuje, áno prvé....ale už dávno cítim túto "potrebu" stať sa matkou no a zdá sa, že od nového roku nám v tom už nič nebráni 🙂) tak dúfam, že to nepotrvá dlho 🙂

kemonka
18. dec 2011

@vejula
@magic08
no ja sa pridávam k vám s tými náročnými deťmi, moja je taká živá od narodenia, ale tak samozrejme som sa jej stále snažila prispôsobiť, od nejakých 8 mesiacov mi začala spavať "iba 1x za deň" a tak sme to utiahli do skoro 2 rokov, a mesiac pred tým ako mala 2 roky, tak prestala spať uplne, no to bolo asi najhoršie obdobie pre mňa, lebo mi pauza v polovičke dna veeeelmi dobre padla, a nevedela som sa s tým zmieriť, že musím s nou vkuse byť, ale už som si potom zvykla na to asi po mesiaci, a tak vlastne mi nespáva vôbec ☹ No ale čo narobím, ale zato chodieva trošku skôr spať večer ako pred tým....a spáva so mnou, večer bezomňa nezaspí a mám ju pri sebe v noci 😀 a tiež si hovorim, že len trošičku to zmenim ked bude druhé, aby som trošku si to zjednodušila, ale neverím, že to aj dodržím, lebo aj pri prvom som si hovorila, že žiadné kočíkovanie, žiadné na rukách hojdanie a žiadný cumel a iné.....a robila som presný opak 😀 No inak to ani nešlo 😵

Ale už ked neotehotniem, tak to krásne obdobie na materskej pre mňa končí a už teraz mám trochu strach ako to budeme zvládať, ako to ja zvládnem bez nej, ona v škôlke a ja v práci, už to nebude také pekné, že sa celý deň doma hráme, no ale viem, zvyknuť si musíme ☹

havana21
19. dec 2011

Ahojte žienky 🙂 už je to lepšie... len ten prvý deň to bolo také, že uffff..... jasné - raz to víjde, už som sa s tým zmierila, tak na budúci rok sa všetky vidíme v tehulkách 😉

marecek1
19. dec 2011

@havana21 ahoj 🙂 prvý deň je vždy najhorší, najviac sklamania, zlosti z toho, že to nevyšlo, ale potom to prejde - musíme ísť predsa ďalej, aj keď je to ťažké.... ale nový rok to určite istí 🙂

zelovocka
19. dec 2011

@havana21 určite, budúci rok bude v tejto témičke poriadne bruškatý 😀

havana21
19. dec 2011

@zelovocka

@marecek1 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 riadne bruškaté 😉 😉 😉

magic08
19. dec 2011

@kemonka no tak toho obdobia, ked ja do prace a mala do skolky sa obavam aj ja... som najspokojnejsia ked je mala so mnou... no ja som si v meste nasla jednu pani, ktora sa stara o deticky, je to zena na dochodku, byvala ucitelka v jaslickach... tak si mylsim, ze ten jej pristup bude trosku lepsi ako u nas v mestskych jasliach... co som sa pytala mamiciek, tak platia od noveho roku 164 euro.... som skoro odpadla... a detom pustaju rozpravky na DVD...pre mna absurdne a nepripustne... ta pani, ku ktorej ju chcem dat byva hned pri mojej praci, keby nieco odskocim a byva v dome, takze deticky sa mozu hrat aj vonku a berie 5 eur na den, a to len zatie dni, kotre tam mala naozaj bude, takze myslim, ze som rozhodnuta, ze jasle nie. Len este to muzickovi oznamit, moje rozhodnutie... 😀

vardzikova
19. dec 2011

@kemonka neboj moja určite aj ja .. ale mrcha mi už dnes tak to vyzerá že nadobro skončí 🙂 jupííí 😀