V roku 2012 začíname snažilkovať. Kto sa pridá?
Ahojte zenusky, najde sa tu nejaka, ktora ako ja planuje v roku 2012 pocat dietatko? Asi sa snazilky snazia uz teraz, ja mozem zacat az od decembra, lebo som pred mesiacom podstupila kyretaz. Tak som zvedava, ci sa niekto prida, budem sa tesim ak sa budem moct s niekym podporovat.
Ďakujem a aj ja prajem tebe a všetkým ostatným babám, aby to vyšlo a bolo to v poriadku. 🙂
@crapula tak ked byvame tak blizko seba a sme skoro susedy, tak by sme mohli ist niekedy prevetrat kocik do Liscaku, na nam.sv.frantiska ci kamkolvek inde, co povies? 😉 ja sa sice s kocikom este pripojit nemozem, ale tak to snad tolko vadit nebude, ci? 🙂
@zuzulik160 moc ti drzim prsty, aby to tentokrat dobre dopadlo 🙂 a inak vitaj medzi nami 😉
@zuzulik160 ahoj Zuzulik, no ja som si pocas celeho tehotenstva a aj stale si picham pocas sestonedelia Fraxiparine, davaju to kvoli tehotenstvu dost casto len tak preventivne, musim povedat ze uz mam rky nohy uplne modre a mam pocit ze kazdu dalsiu injekciu uz nezvladnem...este mi ostavaju nejake dva tyzdne a cosi....no akoze pocas tehotenstva nevadi si to pichat ale teraz uz v tom nevidim zmysel kedze mi zomrelo v 31.tyzdni babo.... Bola som cely cas sledovana na hematologii, zajtra rano tam idem na krv ci je vsetko ok, ale musim to sestonedelie este nejak dotiahnut... Dovod preco toto musim robit je, ze som mala pred par rokmi na dovolenke ischemicku prihodu, bolo to neurologicke, ale nevedia cim to mohlo byt sposobene a tak preventivne musim toto, inak mam krv v poriadku, a mam len mutaciu MHTFR heterozygot, co ma kazda tretia zena vraj ani o tom nevie a nie je to nic vyznamne... Pocula som ale, ze napriklad pichanie si Fraxiparinu v tehotenstve moze dopomoct k donoseniu babatka, cize ak by to toto predpisali tak neboj, da sa to zvladnut., ja som bola aj budem cele tehotenstvo sledovana na hematologii.. no ja som musela aj rodit pre tu moju diagnozu cisarskym rezom, ale to mi ani moc nevadilo, hlavne ked mi gynekologicka povedala ze staci polrocna pauza a mozem opat otehotniet....cize od aprila sa zacneme pokusat o babo, dovtedy to budem musiet nejak vydrzat, aspon sa moj organizmus da trochu dokopy po tehotenstve a hlavne aj psychika lebo naozaj to nikomu nezelam taku bolest... Drz sa velmi, a verim ze ti to uz dobre dopadne, musi.
@zuzulik160 je mi ľúto, čo všetko si si prežila. je ťažké prísť o miminko raz, nieto ešte 3krát.. držím palce, aby to tentokrát vyšlo - ako píšeš, raz sa to predsa musí podariť 🙂
@marecek1 No je to naozaj tazke, a clovek velmi nepocita s tym ze sa take nieco moze stat....hlavne to ze sa nasa mala zadusila kvoli pupocnej snure, inak bola uplne zdrava....ja som sa tak od co ja viem 26.tyzdna uistovala, ze keby sa nieco stalo a mala by sa uz narodila tak by bola pravdepodobne uplne zdrava a dopadlo by to bez nasledkov....to cloveka dost mrzi no...hlavne, o prve babo som prisla v 11.tt, to ale clovek nevie a hovori si ze priroda si to sama zariadi a ak nebolo nieco v poriadku tak je mozno aj lepsie ze sa to stalo....tento druhy krat to bolo ovela horsie, uz som mala nastupit na matersku a nastastie sme nakupeneho este vela nemali, kocik nasi zobrali a vytiahnu az ked budeme mat babatko, a inak sme este nakupene nemali nic, no ale tie plany a predstava vianoc v trojici a podobne.....takto pojdeme akurat sviecku na dusicky zapalit....stava sa vselico a taketo veci sa bohuzial nedaju ovplyvnit, dufam ze v aprili sa nam podari vytuzene babatko a ze to dobre dopadne cele a o rok aj nieco sa budeme tesit z toho ze sme rodinka 🙂
@barushkaaam dakujem krasne za privitanie tak ma zaujala vasa tema ,ze som sa zabudla predstavit🙂))) som tu nova, ale modrý koník citam uz velmi dlho ,ale az vasa tema ma najviac zaujala🙂))))
@kkatka113 moja ked som si precitala tvoj prispevok ,tak to moje trapenie sa neda porovnavat . Mas uplnu pravdu , ze stratit babadko v skorom stadiu je uplne nieco ine ako ked uz mas v brusku hotoveho cloviecika a hlavne ked uz jeden potrat mas za sebou. Si velmi silna zena ,pretoze tak ako pises citim,ze sa nevzdavas a ides dalej. Obdivujem ta neviem si predstavit ako by som to prezila ja. Tak ako pises s tými injekcijami fraxiparinu aj ja som si ich pichala a pomohly mi v tom ,ze som mala plod akurat nebilo srdiecko pred tým tie dva potraty som nebola vysetrena nikde , mala som len prazdne plodove vajce bez plodu takze pomoli mi akurat neviem co sa stalo potom. tiez mam len heterozygot. nie az take vazne . Len sa uz neviem dockat kedy nam povolia snazilkovat🙂)))) uz som pomyslala aj nad adopciou,ale manzel vraví,aby sme este pockali tak uvidime🙂)))) hlavne si teraz poriadne oddýchni psychicky aj fyzický,aby si bola na april poriadne pripravená,verim ,ze ti to uz dobre dopadne -musí🙂))))
@zuzulik160 Dakujem Ti velmi pekne, ale myslim si ze pokial nemame ani jedno dietatko tak je to dost blby pocit ked sa to takto nedari, lebo clovek si predsa len predstavuje ze bude mat rodinku a krasne deticky a ked to takto nevychadza tak sa clovek moc trapi a dufa ze sa to raz podari...si myslim ze kebyze uz mame po jednom dietatku tak by sa to asi zvladalo lahsie...si potom pripadam ze som nejak ako zena zlyhala aj ked viem ze to nie je moja vina...mam nastastie super manzela pred ktorym hocikedy placem a on to chape, to mam aspon stastie ze sme na to dvaja, aj ked on celkom nevie pochopit co citim... drzim velmi palce a dufam ze coskoro obe a aj vsetky co tu sme napiseme ze nam vysiel pozitivny tehotensky test 🙂
@kkatka113 uplne s tebou suhlasim. Stale si hovorim ,ze aspon to jedno keby som mala bola by som pokojnejsia,ale nadej zomiera posledna poznam ,zeny,ktore mali este horsie diagnózy a nakoniec mali babadka neboj podari sa to verim,ze vsetkym nam ci buduci rok alebo na dalsi. To je pravda ,este ze nie sme na to same,ze mame chápavých manzelov ani si neviem predstaviť kde by som teraz bola keby som ho nemala. Skoda len,ze na tie ciarocky na teste treba cakat tak dlho... ☹
@barushkaaam jasne! 🙂 ja aj tajne dufam, ze sa sem nakoniec prestahujete 😉
@kkatka113
@zuzulik160 jejda baby ahojte, take smutne to tu je, naozaj vam zo srdca prajem nech vam to tento krat vyjde!
Tak a teraz rázna veta: - Baby nebojte sa nič - isto sa to podarí - treba veriť!!!!!!!! 😉
😀 jasne 🙂
Chcem sa vás opýtať či používate aj nejaké bylinky a či sa nejako zdravo stravujete pred snažilkovaním? Kamarátka mi poradila ľanový olej , alchimilku a teple zábaly na podbruško s ľanom.
@zuzulik160 Ahoj 🙂 tak my snazilkujeme od zaciatku oktobra, tento mesiac to nevyslo, akurat cakam mrchu, ale akurat dnes sa chystam do lekarne po alchemilkovy cajik a FEMIBION 800. A potom este dokupim ovu testy. Plus sa samozrejme zdravo stravujem a nejaka ta pohybova aktivita tam tiez je 🙂
@zuzulik160 ahoj, bylinky ani moc nie, nakoľko niektoré nie sú v tehotenstve vhodné, takže nechcem riskovať. mne môj lekár odporučil užívať kyselinu listovú a tiež femibion 800, ten teraz letí. jasnačka, že je dôležitý aj zdravý životný štýl - nefajčiť, nepiť... trošku pohybu tiež prospieva 🙂 🙂
😀 skoda ,ze je uz taka zima ,vonku sa mi velmi nechce asi zacnem cvicit doma 😀 ja som brala femibion uz cely rok ale teraz zistili ze ho mam dost vela tak som ho vysadila na mesiac. My sa mozeme snazit az od januara 2012 este chodim po vysetreniach a od novembra by mi mal moj gynekolog pridat nejake hormony ako pripravu na tehotenstvo tento tyzden idem k nemu tak uvidim co to bude
@zuzulik160 este doplnim marecek1 a poslam link, ktore bylinky by si v tehu nemala :
http://maminky.eu/nabidka/jsou-bylinky-pro-teho...
🙂 dakujem krasne
@zuzulik160 teda - ja keď čítam čo všetko papate 🙂 a ja nič len ovocie a zeleninku, no a začala som behávať, tak až normálne začínam rozmýšľať, že tiež si pôjdem k doktorovi niečo dať poradiť, alebo to netreba???? Ja si zatiaľ naivne myslím, že sa nám to tak do roka podarí 😀 šak myslieť si môžem že....
@havana21 tak ja som doteraz tiez nic nepapala, myslim vitaminy samozrejme 🙂 podla mna sa staci zdravo stravovat a tie vitaminy su ale ako doplnok. Moze byt, ale nemusi nic sa nedeje 🙂
@barushkaaam aj som si myslela, že to je do plusu.... 🙂 Juuuuuj bodaj by sa nám všetkým na rok podarilo.....
@havana21 podari neboooj 🙂 staci pozitivne mysliet a hned to bude ani sa nenazdas 😉
@havana21 ovocie, zeleninka a trochu pohybu - to je výborná kombinácia, len lekári väčšinou odporúčajú aspoň kyselinu listovú, nielen v období pred otehotnením (snažilkovacom 😉 ), ale i počas tehotenstva - predchádza totiž niektorým vrodeným chybám bábätka, ak chceš vedieť viac, tu je celkom dobrý link:
http://www.fertility.sk/sk_SK/plodnost-a-zdravi...
Ahojte baby 🙂 Mozem sa k vam pridat? 🙂 My by sme chceli zacat snazilkovat od zaciatku roka 2012 😀 Lepsie povedane od januara - to lepsie znie. Teraz chceme este dozariadovat byt a potom ist na vec 🙂 Ale neviem sa dockat - je to pre mna nekonecna doba ☹ Ako to zvladate vy? Aj ked to je iba 2 a pol mesiaca, ale ja mam pocit, ze sa ani nedockam 😠 Dajte rady ako to prekonavate vy? Apropo inac uz zaciatku septembra uzivam poctivo Femibion. Ako sa pripravujete vy?
@barushkaaam musíme veriť 🙂
@marecek1 no to áno..... ešte kyslinku bude treba nasadiť 🙂
@havana21 ahojcek 🙂 aj nam sa to podarilo do roka presne do troch mesiacoch po svadbe 🙂 joj ako sme sa tesili a nakoniec dva krat potrat a to sme svoji presne rok 🙂 Ja si myslim,ze ked papas ovocie a zeleninku robis najlepsie co mozes vies tie umele vitamíny tiez nie su boh vie co 😉 Ale ak budes uz planovat otehotniet bolo by fajn si dat aspon kyselinku napr.Femibion.

@zuzulik160 budem ti držať palce, neviem si to ani predstaviť - čo si zažila. Dúfam, že najbližšie to už bude zdravé a krásne tehotenstvo.... ešte raz - držím palce 😉