icon

V roku 2012 začíname snažilkovať. Kto sa pridá?

crapula
5. okt 2011

Ahojte zenusky, najde sa tu nejaka, ktora ako ja planuje v roku 2012 pocat dietatko? Asi sa snazilky snazia uz teraz, ja mozem zacat az od decembra, lebo som pred mesiacom podstupila kyretaz. Tak som zvedava, ci sa niekto prida, budem sa tesim ak sa budem moct s niekym podporovat.

havana21
26. okt 2011

@zuzulik160 ahoj 🙂 joj tak toto keby sa stalo - že do roka 🙂 to by bolo..... včera mi drahý hovorí - lebo som vyslovila takú mienku, že začnime už teraz, veď sa nám nemusí podariť hneď že to môže trvať aj dlhšie ako rok, tak mi drahý povedal: a teraz dúfam, že sa nikto neurazí: šak tr...ť vieme 😀 😀 😀 😀 ma skoro vystrelo.... ale tá kyselinka no - pouvažujeme nad tým..... možno by to stálo za to....

zelovocka
26. okt 2011

@adka11 vitaj u nás 🙂 veď to máš super, už LEN dva mesiace (a tri dni 😝 ), to ubehne ako voda! idú Vianoce, Silvester, oslavy... upratovanie, nákupy, pečenie, vyváranie... ber to tak, že lepšie bude začať sa snažiť, keď všetky tieto stresy opadnú a budete mať klídek, pohodičku v postieľke a krásne zariadený byt 😉
ja to prekonávam tak že sa utešujem, že po Novom roku bude viac pokoja a menej sa bude piť alkohol (nie že by sme ho teraz pili nejako na kvantá, ale vieš ako... rodinné návštevy, firemné párty a človek sa proste nezdrží) a teda bude kvalitnejší "stavebný materiál" 😀 pijem ženské čajíky a povedala som si, že si odsledujem cyklus úplne dôkladne, aby som vedela, či mám vôbec ovu, a keby boli dáke problémy, aby sme hneď mohli začať riešiť.

barushkaaam
26. okt 2011

@havana21 na tu hlasku tvojho draheho sa nemoze nikdo urazit, moj ma tiez obcas take hlody, ze sa sulam po zemi 😀 ale co, aspon je sranda doma nie? 😀 😀 😀

zuzulik160
26. okt 2011

@havana21 😀 šikovní je 😀 😀 😀

havana21
27. okt 2011

@barushkaaam tak to áno - na nástenke tu v robote mám také príslovie: Šťastie sa nasťahuje do domu, z ktorého okien znie smiech. (Poľské príslovie) takže je to super keď sa vieme aj nasmiať 😀 niekedy tí chlapi vedia fakt hlášky hádzať z brucha 😀

@zuzulik160 uvidíme ako je šikovný na budúci rok 😀 😀 😀 😀

Žienky tak sa už teším, že to možno nevydržííííím.............

marecek1
27. okt 2011

@adka11 vitaj 🙂 dva mesiace, to ti uplynie ako voda, zvlášť keď zariaďujete byt, ani sa nenazdáš, sú tu Vianoce, Silvester, s tým spojených kopec osláv, nákupov... takže myšlienky sa ti budú uberať určite aj iným smerom.

ale verím ti, že si netrpezlivá, aj ja občas som pri tom našom snažilkovaní (kedy to už vyjde??????)

tiež užívam kyselinu listovú aj femibion.

adka11
27. okt 2011

marecek1, zelovocka dakujem vam za podporu, lebo tu dakedy mi zeny potrebujeme 😉 Mate pravdu prejde to coby - dup, ale no darmo som nedockava 😖 Teraz sa na seba trocha hnevam, lebo cez leto som sa rozhhodla, ze idem trochu schudnut, tak som zacala z Dukanom, schudla som hned za prvy tyzden 5 kil, ale mrcha sa mi pomstila a prisla as za dva mesiace po dvoch vyvolavackach - ja viem dievcata - som hlupana 🙄 Tak teraz ju ocakavam ako na ihlach, nech len prejde na cas, ale od januara ju nechcem vydiet minimlane 9 meisacov 😀

zelovocka
27. okt 2011

@adka11 tak s tým chudnutím pred otehu asi opatrne, len tak do pohody, aby si mala ovu 😉 ja som tiez nechtiac schudla na dovolenke dve kilá (ale ja som lahka, na mne su aj dve kila dost ubytok) - a hned mi mrchatica meskala 11 dní, co bol rekord. tak som si aj test spravila, také som mala nervy, ale nic z toho, my si dávame pozor este 😀 nie si hlupana, ved kazda chceme vyzerat co najlepsie, tak skusame... pekne papaj vsetko zdravé, radsej si zatancuj, ked chces chudnut, a v januari hupsnete na to 😀

adka11
27. okt 2011

@zelovocka Mas pravdu 🙂 Teraz sa snazim co najlepsie stravovat, kupila som si echinaceu z justu a troska sa podporim 🙂 A od januara pozitivna mysel a co najskor sa potom presuvame do inej rubriky, ale nie v sekcii snaziliek, ale tehuliek 😀 Prepac, ale nechcu sa mi citat vsetky strany, urcite si to uz niekde pisala, ale vy sa uz asi snazite, ze? Ked to nie je tajne, ako dlho?

zelovocka
27. okt 2011

@adka11 my sa este nesnazime, vid nazov klubiku "v roku 2012 zaciname snazilkovat" 😀 su tu urcite same netrpezlive pred-snazilky 😀 to je najhorsia faza, ze sa vlastne ani snazit zatial nemozes, ci uz zo zdravotnych dovodov (veeela zienok tu je po potrate ☹ alebo uziva rozne lieky, pri ktorych sa nesmie otehu, lebo poskodzuju babatko), alebo bytovych dovodov, alebo si chcu trocha peniazkov nasporit a podobne. a uz sa vsetky nevieme dockat, kedy sa zacneme snazit a tisko zavidime tym, ktore su uz "v procese vyroby" 😉 tak ale da sa to vydrzat. ved na to sme tu, aby sme sa podporili pri tom cakani🙂

adka11
27. okt 2011

Mas pravdu - musime sa podporovat 😉 Len som myslela, ze ked si pisala ze vtedy po tom schudnuti, ze si predpokladala, ze mozno aj tehu to je, ked si si test robila 🙂 Ale vies ja som blondina mne to obcas dlhsie trva 😝 No ale tesim sa na podporovanie. Ja som asi 4 mesiaca brala issoprinosine na podporu imunity, lebo som bojovala s plochymi bradavicami na tvari a dvoma hnusnymi velkymi na nohe a este do predvcera som si davala verrumal, takze to tiez nebola vhodna liecba pri tehotenstve, ale dufam, ze som sa toho zbavila, teda este musim pockat tyzden dva a uvidim, ze ci sa zase nevyrasia 😖

mimi1111
27. okt 2011

ahojte mozem sa aj ja pridat??len ja uz som snazilka dufam ze to nevadi v auguste som potratila 😢 😢 😢 a teraz sme sa zacali opet snazit a dufam ze to bude uspesne

zelovocka
27. okt 2011

@adka11 nooo my sa sice nesnazime, ale HAK neberiem, ani kondomy nepouzivame, tak si "len" davame pozor a moze sa pritrafit 😉 preto som testla a priznavam, trosku som bola sklamana, ze nic ☹ tak som si povedala, ze uz je cas mysliet na babo. ja uz mam cez 32, ale tiez prave zo zdrav. dovodov som nemohla otehu, kazda mame iny pribeh a kazda ma svoj cas na deti. tak vidis, dobre, ze si sa verrumalom preliecila, teraz sa ti telo precisti a to bude idealny zaciatok 🙂
@mimi1111 vitaj a nech sa darí, urcite nas tu vsetky predbehnes, kedze ste uz zacali 🙂

mimi1111
27. okt 2011

@zelovocka dakujem za privitanie no s tym ze vas predbehnem neni take iste po prvom potrate nam to trvalo pol roka kym sa zadarilo ale bohuzial nevydrzalo namto takze teraz sa tiez potrapim to bude kazdy mesiac sklamania ked pride mrcha 😠

nelicefo
27. okt 2011

Ahojte môžem sa k vám pridať? Po vianočných sviatoch aj my ideme opäť snažilkovať.

crystalka
27. okt 2011

Ahojte, aj ja by som sa veľmi rada pridala. S manželom sme sa zhodli, že hróóózne chceme bábo. Sme spolu 6 rokov z toho 1 rok manželia a tešíme sa na prvého potomka. HAK už neberiem od svadby, ale od nového roka sa prestávame chrániť úplne. Mám takú predstavu, že by to malo prísť prirodzene čiže nebudem počítať plodné dni, ale mám v pláne užívať kyselinu listovú, C vit. a zinok. Keď som bola mladšia a naivnejšia, myslela som si, že otehotnieť je ľahké. Mám 28 rokov a keď sa poobzerám medzi kamarátkami tak mám už teraz obavy. Jedna už druhýkrát potratila, druhá nemôže už rok otehotnieť atď. Tak dúfam, že nám to tu všetkým klapne a Vianoce 2013 budeme oslavovať buď tehotné alebo už s bábätkami. Držte sa! 😀

havana21
28. okt 2011

@crystalka
@nelicefo
@mimi1111 Vitajte 🙂 budeme sa podporovať a držať si palce a uvidíte, pôjde to jednoduchšie 😉 teda aspoň to môžme tu medzi sebou prežívať spoločne....

adka11
28. okt 2011

@crystalka Vitaj 🙂 Ziadne vianoce 2013, ale vianoce 2012 😀 Ja mam tiez 28 rokov a bohuzial tiez vsetci na okolo bud dddlhe mesiace snazilky, alebo nedokoncene tehulky 😠 Ale to sa nas netyka 😉

nelicefo
28. okt 2011

@havana21 Ďakujem za privítanie. 😉

lemac
28. okt 2011

prave som docitala clanok, ako sa pripravit na tehotenstvo...Ženy by sa mali na tehotenstvo pripravovať aspoň pol roka. Mali by dodržiavať zásady zdravej výživy a životného štýlu. Je dôležité, aby ženy mali dostatok pohybu na čerstvom vzduchu, dostatok spánku, relaxácie. Ženy by sa mali zdravo stravovať, prijímať dostatok tekutín a vyhýbať sa alkoholu a cigaretám. Často sa odporúča, keď žena pred tým, ako sa rozhodne otehotnieť, absolvuje lekársku prehliadku u svojho gynekológa a obvodného lekára....takze baby, ked chceme snazilkovat v roku 2012, uz vcera bolo neskoro, ak tieto zakladne veci nedodrziavame 🙂

havana21
28. okt 2011

@lemac tak ideme na tooooooooooo 🙂

zelovocka
28. okt 2011

@lemac aaaaale... nie je neskoro ani dnes zacat s pripravou 🙂 pol roka - to je len orientacny termin 😉 vela zien otehu ani nevie ako, ze aj fajcia, chodia po baroch... no je pravda, ze lepsie je mat aspon nejaku pripravu ako ziadnu, hlavne vsetky jedy vypustit - cigy, alkohol, lieky, zlu stravu. a veeela oddychovat a byt co najviac v prirode, to by mohlo stacit na zaciatok.
ako citam MK tak zacinam mat dojem, ze bez uzivania Femibionu 800, listovky a neviem coho sa snad neda ani otehotniet 😉 a pozerala som na ten Femibion v lekarni ako puk, ze ake je to drahe ☹ dufam ze v tomto fore sa bude po Novom roku tehotniet ako na pase 😀

kkatka113
28. okt 2011

No ta kyselina listova je asi dolezita, ale podla mna ked ma clovek normalnu zdravu vyvazenu stravu tak netreba nutne Femibion, podla mna staci obycajna kyselina listova z lekarne tak tri mesiace pred, a ked zistite ze ste tehotne tak potom pre lepsi pocit Femibion, ja nejem maso len obcas ryby, ale pocas tehotenstva som ich ani citit nemohla lebo mi z nich bolo strasne zle, tak som sa spoliehala na to ze Femibion postaci aj na vsetky B vitaminy a Omega 3 mastne kyseliny a podobne...no krvny obraz som mala cely cas idealny cize asi postacil...ale teda snazim sa zdravo stravovat a ziadne vysmazane jedla a vela ovocia a zeleninky a nahradzam maso mliecnymi vyrobkami a strukovinami a tofu a podobne...tak dufam ze je to ok, od aprila planujem otehotniet tak kyselinu listovu tak v januari zacnem brat, uz nech to je, neviem sa dockat 🙂

adka11
28. okt 2011

@zelovocka No mas pravdu 🙂 Musime sa teraz sustredit na seba a nase polovicky aby sme boli zdravy a vyrovnani a boli buduci rok tehulky. Ale teda asi cvicit by som mala - ale ja som taka lenochodka, ze sa mi ani nechce a hlavne tym, ze robim na sluzby a mam pretoceny cely biorytmus, tak sa mi to vela krat neda ☹ Vies tie nocne 😔 A potom sa chcem posnazit troslu stravu upravit 😵

adka11
28. okt 2011

Dievcata vrelo odporucam brat kys.listovu, lebo v USA sa robila studia, kde bolo dokazane ze kyselina listova okrem vrodenych chyb, ktore su urcene v letaku zamedzuje aj ine VCC - srdcovo - cievne, brusne atd...A kyselinka listova nam neublizi 😀 PS: Ja uzivam Femibion

kemonka
28. okt 2011

Ahojte dievčatá, mohla by som sa k vám tiež pridať? Jedno dieťa už máme, veľmi túžim po druhom bábätku. V podstate sme už začali snažilkovať, ale nedarí sa nám a je to ťažké keď nenájdem // na testíku, no ale zatial si nerobím ešte ťažkú hlavu, ale od nového roku vo veľkom ideme na to 🙂))

kemonka
28. okt 2011

@adka11 ahoj, čítala som tiež o kyseline listovej, uvažujem že si kúpim, a tiež vraj aj vitamín E.

adka11
28. okt 2011

@kemonka Ahoj 🙂 Urcite si ju kup 🙂 Ver mi urcite ti neuskodi, ja ju beriem, uz od septembra a tiez pomaha aby babo rychlo rastlo 🙂

kemonka
28. okt 2011

@adka11 no veru cez víkend musím nabehnúť do lekárne, a o tom vitamíne si nepočula? Užíva to niekto?

adka11
28. okt 2011

@kemonka Vitamin E je antioxidant, ktory je zodpovedny za rast svalov, KO, nervovy a traviaci system, ale neviem ci je indikacia ho brat pred otehotnenim - musime zistit 🙂