icon

V roku 2012 začíname snažilkovať. Kto sa pridá?

crapula
5. okt 2011

Ahojte zenusky, najde sa tu nejaka, ktora ako ja planuje v roku 2012 pocat dietatko? Asi sa snazilky snazia uz teraz, ja mozem zacat az od decembra, lebo som pred mesiacom podstupila kyretaz. Tak som zvedava, ci sa niekto prida, budem sa tesim ak sa budem moct s niekym podporovat.

kristina1818
3. jan 2012

@marecek1 no my od decembra sme zacali v podstate ale nechcem na to velmi mysliet alebo to velmi planovat lebo mi z toho bude svitorit potom 😀

kristina1818
3. jan 2012

@marecek1 a ty si ako na tom?

kristina1818
3. jan 2012

@zuzananina ono je to tak a hlavne ked si ides povedat tak oddnes vyrabame babatko.. jusrt vtedy to nepojde .. clovek sa az prilis spolieha na seba dakedy a to nie je dobre... alebo zeny beru antikoncepciu vsak o 10 rokov ju vysia a budu mat babatko no a potom sa zbadaju

marecek1
3. jan 2012

@kristina1818 my sme sa snažilkovali už aj minulý rok, mala som však nejaké zdravotné problémy, takže sa nám snažilkovanie posunulo do tohto roku,
chcem počkať na MS teraz v januári, a zájsť následne za lekárom, aby mi urobil prehliadku - folikulometriu, či prebieha ovulácia, či je jednoducho všetko ok, a potom ideme na to naplno 🙂 dúfam, že sa nám podarí - už sa snažíme dlhšie, len sa nám pridružili komplikácie všelijaké....

magic08
3. jan 2012

Ahojte snazilky, ja tu take sporadicky zavitam, nemam case popri male NA net, Len Co zasadnemuz ma of neho ta a pre a cici pyta. Pri tom kojeni sa mi nepodari otehu nikdy. Dnes testim as, take drzte place, nech ciarka silnie 🙂

@kristina1818 mrzi ma cim si si presla, no drzim place nech to tentoraz vyjde. Tiez man potrat sa sebou v 13tt, no dalsie tehu uz bolo v poriadku 🙂

zuzananina
3. jan 2012

@kristina1818 tak po prvom potrate sme sa snazily cely rok a nic az ked som povedala koniec a mala som nastupit do noveho zamestnania tak bum a bola som tehotna,a to este som priatelovi povedal ak ja nastuppim tak už nebudeme pokusat sa o babo aspon pol roka nech najprv pracujem a potom a nevyslo to 2.11 my volali ze nastupujem do prace od 15. ale vten isty den mi doktor potvrdil tehotenstvo a zakazal mi nastupit do prace,ze po prvom potrate už ma necha minimalne do 12 tt doma... tak som to musela odvolat a aj tk to skoncilo tak ako chcel ten tam hore 23.11 som o babo prisla

marecek1
3. jan 2012

@keenfan presne tak, mladosť nezaručuje automaticky zdravie. už to dávno nie je tak, ako za čias našich prastarých rodičov, že žena porodila 10 detí, polovicu z toho niekde na poli. vo svojom okolí - aj tu na MK - vidím, že sme mladé ženy a kopec problémov - s otehotnením, potratmi, donosením bábätka...

pozerám, že ty už mám jedno dieťatko - chlapčeka, alebo dievčatko? ja mám doma tiež 4ročného nezbedníka, potreboval by už náramne súrodenca. 😉

kristina1818
3. jan 2012

@zuzananina no ved toto ze clovek mieni a Pan Boh meni.... my sme sa cely rok nestazili a branili sme pocatiu a cakali neviem na co a potom sa ma raz kolega pytal ze preco este nemame mimco a ja som povedala ze sa musime zabezpecit a ze nasetrit nam treba neviem co este a ze potom planujeme.. a on mi povedal ze planovanmie je od slova planý a ze ked budeme planovat tak to nedopadne dobre... a vtedy mi svitlo ze ma pravdu... nechavame to tak nedavame si pozor a uvidime co sa stane.. teraz som zacala brat poctivo lieky a uvidime

kristina1818
3. jan 2012

@magic08 to je super kazda zena reaguje inak.. len najhorsie je zbavit sa toho pocitu ze co ak sa to zas stane co ak to zas nevyjde a co ak nikdy nebuem mat zrave dieta alebo aspon dake dieta...

zuzananina
3. jan 2012

@kristina1818 tak to ano ved aj ja tak isto cakame na testy vo february a tak co nas už poslal doktor automaticky ked bol druhy potrat tak sme sa objednali a potom sa uvidi

ajka81
3. jan 2012

@marecek1 mne sa tiež ani pri prvom ani pri druhom MA nezistila pričina potratu ☹ tiež som mala na začiatku tehu herpes, takže nejaká skyta víroza, lenže v jari mi zistil môj obvodný dr. že mám toxokaru, ale bolo som preliečená kym som otehotnela, takže ja teraz fakt neviem, chystam sa na tu hematologii, tak uvidime, ake budu vysledky, ale pevne verim, že všetko bude ok a koncom februara sa môžme v kľade začať snažiť 🙂

magic08
3. jan 2012

@kristina1818 moja, viem ako sa cities, tiez some sa hrozne bala otehu, cele tehotenstvo some sa kontrolovala, s kazdou blbostou volala alebo utekala sa dokim. Ja som mal a MA, vraj parcialna mola, odporucali mi rok pockat s otehu a ja some po 3 mesiacoch otehu, vedome.moja tuzba mat diet a bola take silna ze som sla aj do rizika, ze Nova potratim. Necakala some ze sa Nam to podari, hned na prvykrat,take hlavu hore, uvidis, ze to dobre dopadne, Len hlavne ty sama o tom music but presvedcenaa verit tomu 🙂

marecek1
3. jan 2012

@kristina1818 kolega má pravdu, prílišné plánovanie niekedy naozaj neprináša želaný výsledok, aspoň nie hneď. určite aj ja uvažujem teraz inak, ako keď som mala o pár rokov menej, a nemala som ešte dieťa, nebola zosobášená s manželom - obaja sme vtedy chodili na VŠ, tak sme sa chránili, po svadbe sme sa už dieťatku nebránili, už sme chceli aj hneď, ale chvíľočku nám to trvalo.... teraz chceme druhé, aj tretiemu by som bola rada, vidím teraz pri mojom malom, že úplne naplnil môj život, všetko sa prežíva inak, keď už má človek dieťa, je to obrovské posunutie vzťahu dvoch ľudí, keď príde tretí človiečik.

kristina1818
3. jan 2012

@magic08 dakujem za podporu 🙂 uvidime ako bude uz len dufam ze sem raz budem moct napisat: baby mam dve ciarky 🙂

keenfan
3. jan 2012

@marecek1 ved toto...ale to je aj v ludoch, ako tu niektore baby pisu-ze sa ich kdekto pyta kedy uz budu mat babo, preco este nemaju a pod., to tiez nie je ktovie co na psychiku..proste same konvencie okolo..mame aj my okolo seba pary co sa zobrali a este nemaju babo a ja sa snazim ich na to nepytat-naco aj, myslim ze keby chceli sami okolo toho nieco povedia...

mame chlapca, uz bude mat 3 a pol zachvilu takze uz by sme radi boli 4-ria, teda ak nam bude dopriane..ako dlho sa snazite vy, ak sa smiem opyt?

januliatko1985
3. jan 2012

CAfte, ta ja tu niesom pol dna a vy uz toolko popisete, 😅 pozeram, ze ka nam pribudli nove zienky, tak vam drzim palce tiez.

@magic08 no co ako testik, silnie?chystam sa aj ja kupit ovu testy, ze ci mam tu ovulku ked Ms neni. tak ma uz vselijako aj vajecniky pobolievaju, aj krize, tak neviem, cos a to deje.JA uz malemu znizujem davky kojenia, cez den uz "iba" 3x, ale v noci este tak 4, to je stale dost, je to zavislak.Este cez den ako tak ho viem nejako zabavit rychlo ked pyta cici, ale v noci sa to neda, ked buva medzi nami,ach jo.

kristina1818
3. jan 2012

@marecek1 ved to si ani neviem predstavit ake pekne to musi byt... mne je tiez mojho manzela luto.. tak by chcel malicke aj vtedy to dost zle prezival ked som potratila ale je mi tou najvacsou oporou ale tiez uz tak citime ze by sme sa chceli posunut niekam dalej...

nextik
3. jan 2012

Aj my snazilkujeme - drzte nam palceky 🙂

magic08
3. jan 2012

@januliatko1985 ani ty este nemas MS? No u mas kojenie hruza, denne 100x, bradavky ma uz take bolia of tolkeho cicania, v noci sa side nebudi casto, zato dokaze but NA cici aj hodinu a pol,ked jej ju vyberiem Ned rev, ze mama cici da ...🙂 no niekedy man cut vyskocit z okna

vateska
3. jan 2012

ahojte...mozem sa k vam pridat? my sme tiez v stadiu snazilkovania, zacali sme uz v decembri ale zatial nic cakam na menzes. Mame 4 a pol rocnu dcerku a velmi tuzi po bracekovi.

magic08
3. jan 2012

@vateska vitaj medzi nami 🙂

mauerka
3. jan 2012

@magic08
@januliatko1985 Je super, ze este kojite. Ja som pri synovi nemohla - prvych 5mesiacov som odsavala kazde tri hodiny, aby som si udrzala mlieko - aj tak nemohol - ale bradavky a prsia od tej odsavacky - HROZA!!!

@magic08 Dnes fotecka nebude? 😉

@vateska A my tuzime zase po sestricke 🙂

magic08
3. jan 2012

koceny pridavam fotecku. myslite ze uz mozem test povazovat za pozitivny?

magic08
3. jan 2012

a po 5 minutach

muriel293
3. jan 2012

ahojte,tiež sa k vám pridám ak môžem...nám ide malý teraz po sviatkoch do škôlky a keďže nechceme veľký vekový rozdiel tak začíname...túžim po zimnom bábatku aby sa využili jeho vecičky keďže je februárový ale tiež sa nám podaril až po pol roku takže sme si povedali že začneme už teraz...na jednej strane je zlé to že malý je už taký dosť samostatný človiečik pri ktorom je to už dosť komfort a znova ten plienkovo nespací krmiaci kolotoč :D ale na druhej strane je mi smutno ako rýchlo vyrástol a že to bábo dáko chýba 🙂 našla som tu túto tému akosi neskoro pozerám že tých 68 strán asi nestihnem prečítať ale snáď sa mi podarí byť troška v obraze :D

prajem vám šťastný nový rok a hlavne plný bábatiek a pozitívych zážitkov 🙂

kemonka
3. jan 2012

@nextik
@vateska
@kristina1818
@muriel293
ahojate baby držím palce

kemonka
3. jan 2012

@magic08 waaaw, ideš na tooooo 😉 😉 😉 držím palceeee, a už si si pred tým dakedy robila testy na ovulku? Či to len tak teraz si začala? 🙂

kemonka
3. jan 2012

@magic08 no toto po piatich minutach je teda jednoznačne. Ovulka je TU 😵 😵 😵

magic08
3. jan 2012

@kemonka nikdy som si testy nerobila... pred prvym tehu som si pravidelne merala BT, a kedze teraz nemenstruujem, tak som vyskusala, a hned prvy test slaba ciarka, tak som testila dalej a dnes ahaho... take prekvapenie pre mna, ze ani neviem, ci skocit na manzela a o 2 tyzdne tetovat s tehutestom, alebo pockat, ci dojde mrcha a vyskusat na dalsi mesiac... normalne dilema... ha-ha 😀

magic08
3. jan 2012

baby ako to je s ovulkou pri ovu testoch, v pribalovom sa pise, ze pozitivny ovu test zn. ze ovu pride do 24 . 48 hodin...