V roku 2012 začíname snažilkovať. Kto sa pridá?
Ahojte zenusky, najde sa tu nejaka, ktora ako ja planuje v roku 2012 pocat dietatko? Asi sa snazilky snazia uz teraz, ja mozem zacat az od decembra, lebo som pred mesiacom podstupila kyretaz. Tak som zvedava, ci sa niekto prida, budem sa tesim ak sa budem moct s niekym podporovat.
@kemonka Ako sa to vezme 🙂 , Ale svoje - nemam ☹ Ale uz som v zufalem stave a straaasne moc by som chcela. S uz manzelom sme spolu 11 rok, najprv som nad tym ani nepomyslela potom sme dva roky boli v zahranici a potom sme sa vratili, zobrali a asi posledny rok a pol ked nad tym intenzivne rozmyslam, tak som zacala mat problemy - zdravotne, nic vazne - mala som na tvari ploche bradavice a na nohach dve normalne, takze to si riesim celu dobu a teraz som si pred par dnami prestala davat Verrumal, tak v januari sme v stadiu, ze by sme sa chceli zacat snazit 🙂
@kemonka aj ja beriem femibion, akurat mi zistili,ze mam kyselinky vela tak mi ju vysadili na dva tyzdne 🙂
@zuzulik160 ahoj, a prečo ti to museli vysadiť, myslíš, že to z femibionu tá kyselinka, či to má nejaký vplyv? 🙂
prepacte, ze vam tu tak zasahujem, ja som UZ snazilka, teda len druhy mesiac 😉
@zuzulik160 chcem sa ta len spytat, ze ako sa ta vysoka kyselinka u teba prejavovala? ja som totiz minuly mesiac zacala brat Femibion 400 ( som vo francuzsku a tu sa pre snazilky a tehulky do konca prveho trimestra predava len 400-ka, 800-ka tu neexistuje to tu uz povazuju za prilis vysoku davku) ale potom som krvacala trosku aj pocas cyklu. uz po ovulke som mala silne bolesti podbruska aj s velkymi bolestami prs a vseobecne cely cyklus som mala zrazu uplne dochramany. mrcha mi potom prisla o dva dni skor a namiesto 7 dni trvala 10 a hned ako som ho vysadila postupne som prestala krvacat a potom som este dva dni spinila a po 3 dnoch od vysadenia vsetko sa dostalo do normalu. ja som brala minuly rok acidofolan kvoli zelezu, aj ten obsahuje 1mg kyseliny listovej a aj vtedy som s nou mala problem. nevyhadzala som sa vzdy, len ked som bola na slnku, teda cervena bola len ta cast tela, ktora bola na slnku. som teda zvedava ci niektora z vas ma nejake problemy s kyselinou.
@kemonka no vraveli mi ,ze hej ,ale ja som brala uz rok v kuse,tak asi preto. pol roka pred otehotnenim a az do jula tohto roku medzi tim som mala 2x potrat.
@orchis no ja som nepocitovala nic zvlastne ,akurat som bola u lekara ,kde mi zobrali krv na hormonalny profil a tam mi to zistili. Doslova mi sestricka povedala,ze mam vela kyseliny listovej ,aby som ju vysadila teraz idem na krv o tyzden tak uvidim ci mi ju nasadia znova. Ale o vedlajsich ucinkoch som nepocula.Ja mam na slnku tiez cervene akoby virazky,ale to mam slnecnu alergiu a ked beriem nejake lieky alebo aj vitaminy vyhadzem sa pretoze neznasam konzervanty,ktore su v liekoch a vo vitaminoch.
@zuzulik160 aha, tak potom tak to je, že je možné veľa kyseliny, tak aspoň uvidíš, či sa zlepšilo s tou kyselinou teraz, keď ju máš vysadenú.
A to mi je moc ľúto, že si potratila ☹ ☹ ☹
@zuzulik160 ja som doteraz nemala ziadne problemy s liekmi a vitaminmy a hlavne volno predajnych som uz vyskusala dost 😉 ale nevadi som ok bez nej a skusim si ju zyskavat zo stravy 🙂
@kemonka dakujem 🙂 ved uvidime ci sa nam to snazilkovanie nakoniec neprenesie az do buduceho roku 😉 tak sa tu mozno coskoro uvidime, zatial by som tu nerada zasahovala, predsalen mi sa uz druhy mesiac VELMI SNAZIME 😀 ale obas sa k vam mrknem a mozno aj napisem 😉 teda ak to ani ostatnym nebude vadit 🙂
baby, najlepsia priprava na snazilkovanie je podla mna pomerne zdravy zivotny styl a hlavne psychicka pohoda buducej mamicky 😉 krasnu nedelu vam prajem 😎
Ahojte kočky. Ako sa mávate???
@kemonka moja dakujem,ale uz sa z toho ako tak spamatavam je to uz lepsie ako bolo v lete 🙂
@orchis dobry napad,ale ked sa mam priznat tak je to jednoduhsie brat vitaminy 🙂 a hlavne pohodlnejsie 🙂 🙂 🙂
@orchis jasne,ze nam to nebude vadit 🙂 a ak budes vediet nieco viac ohladom snazilkovania daj vediet. My sa zaciname snazit v january takze uz by bolo na čase zacat so zdravým životným štýlom 😉 nefajcim alkohol nepijel,ale musim zacat nejaku detoxikacnu kuru na vyplavenie voľných radikálov 😀
@zuzulik160 ved ano, ak by som mohla tak aj ja by som pokracovala v brani Femibionu. aspon si mozes byt ista, ze dostavas vsetko co potrebujes 😉 ale tak co uz.....
@zuzulik160 ja osobne ziadne detoxikacie nerobim, ale vzdy sa snazim jest vela zeleniny a ovocia, hlavne mat pestru stravu 😉
ze rady do snazilkovania 😀 budem rozdavat ak sa konecne zadari 😀
@orchis Ahoj Mas pravdu ze najlepsi liek je dobra strava a dobra psychika, ale nie vzdy sa to da. Ked si iba citam tieto riadky, co tu spolubojovnicky pisu, tak sa clovek normalne boji snazit o babo, lebo neviem co je horsie nevediet otehotniet, alebo o babo prist 😨 Tk ako sa da zabezpecit ta psychika 😅
@adka11 nepripustaj si to. na svete sa stava vela zleho, ale este viacej dobreho 😉 citaj si napr diskusie kde su uz tehotne mamicky 🙂 na MK je velmi vela tem kde uz mamicky ocakavaju svoje deticky alebo rozoberaju drobne problemy z ich zivota, tak taketo citaj 🙂 takmer kazda mamicka si prejde nejakym tym svojim peklom, ale nakoniec sa to aj tak dobre skonci 😉 len sa pokusaj a ver v dobry vysledok, ostatne budes riesit po tom 🙂
ja mam kamaratku, ktora ma postihnute dietatko, fyzicky aj mentalne, aj ma to poriadne vylakalo ale nikdy nie natolko aby som sa kvoli tomu rozhodla nemat deti. ja som skor hladala pricinu preco sa to stalo a tusim som ju aj nasla. takze idem na to stylom, ze s nicim neprehanat, to je stravovat sa normalne a potom ked otehotniem tak podla odporucani lekara, snazit sa neochoriet pocas prveho trimestra a absolvovat poctivo vsetky prehliadky pocas tehotenstva 🙂
teda urobis vsetko co mozes preto aby si mala zdrave babo a ostatne sa uvidi 😉
MYSLI POZITIVNE!!!! 🙂
@marecek1 dakujem 🙂
no tych 800 frci vo viacerich krajinach. neviem preco je v jednej krajine odporucane brat povedzme 400-ku kym v druhej sa za potrebne povazuje 800-ka. nieco tu nesedi 😕
este som tak rozmyslala nad tymi studiami, ktore sa robili v amerike, ze teda uzivanim kyseliny listovej sa znizil pocet deti narodenych s rastepmi roznych druhov. no to mi pripomenulo jednu relaciu, kde som sa dozvedela, ze v usa sa za porciu zeleniny povazuje aj porcia hranoliek 😀 a to dokonca v skolskych jedalnach! tak ak mavaju taketo porcie "zeleniny" kazdy den ani necudo, ze nemali dostatok tej kyseliny 😀
Ahojte vsetci..Bridávam sa k Vám... 😉 ja tiez cakam na januar ako na sol... Tiez som po potrate a to 3 mesiace... Mam problem s cyklom.. som zvedava kedy sa to upravi.. Doktori mi na margo tehotenstva povedali cakat 3 mesiace ini zase 6 mesiacov.. Tak som sa rozhodla, ze po Silvestri zaciname... len ma stve ten cyklus.. totiz 1 mrchu po potrate som dostala az o 9 tyzdnov aj to pomocou vyvolavacky... Tak uvidime kedy pride druha... hm.. nikdy som sa na mrchu tak netesila ako sa tesim teraz.... 😉 Drzim vsetkym palceky.. Viem co je o babetko prist.. ked vo vas rastie... a myslim, ze nikdy to neprestane ta bolest... len treba sa s tym nejak vyrovnat a zit dalej...
@veeron ahojcek robili ti hormonalny profil? Mozno mas menej niektorých hormonov,ked ti tak dlho meska menstruacia.
Ahojte, zajtra volný deň, teším sa. Čo budete robiť? Ja idem s manželom na nejaký výlet aj s našim pesom. Najradšej by som išla už aj s bábom. Milujem jeseň, super by sa mi kočíkovalo. Už to neviem vydržať, a to je len skoro november, hrozne mi teraz tikajú hodinky. Ale musím si do januára vylepšiť zdravie, beriem vitámíny, po pol roku zasa cvičím, pestrá strava a v práci sa snažím nestresovať resp. stresovať menej. Hrozné toto plánovanie plánu, že sa budeme snažiť. Vôbec by mi nevadil časopriestorový skok o 2 mesiace, kľudne aj Vianoce oželiem. JANUÁR!!!!!

@adka11 no to by bolo dobré 😀 ozaj a ty už máš detičky, či nie?