V roku 2012 začíname snažilkovať. Kto sa pridá?
Ahojte zenusky, najde sa tu nejaka, ktora ako ja planuje v roku 2012 pocat dietatko? Asi sa snazilky snazia uz teraz, ja mozem zacat az od decembra, lebo som pred mesiacom podstupila kyretaz. Tak som zvedava, ci sa niekto prida, budem sa tesim ak sa budem moct s niekym podporovat.
@januliatko1985 uhm, ja som skôr myslela že kedy začne zosilnievať. Lebo som pozerala tie ovu testy a oni su zo dna na den silnejšie až nakoniec su take silne ako kontrolna. Ale že ako dlho pred ovu začne ta čiarka silnieť
@vejula ahaaa, tak to neviem, pozri aj mne kazdy den trosku zosilnie, ale ovu neviem kedy to zacne zosilnievat....
@januliatko1985 vaaaau tebe krasne zosilnieva ta čiaročka. A to je den po dni??? či si robiš každy druhy den či ako?
@vejula to su moje prve styri testy a robila som ich den po dni. ty nemas foto?
@januliatko1985 waaaw, zosilnieeevaaaaa 🙂 bliži sa ovulka podla toho, držím palce 😉
@januliatko1985 nie, dnes som robila prvy krat a asi po 15 minutach až ked som pozrela tak tam bola slabulinka. Ale vraj niektore ženy maju takuto slabulinku stale aj cez menstruaciu, takže to absolutne nič neznamena
@kemonka keby si tak mala pravdu, ze bude ovulka,joooj, taka som nedockava, a mm len tak na mna kuka, ze co to robim furt s tymi testikmi a sa len smeje 😅
@vejula kazda zena ma inu hladinu toho hormonu, takze moze byt, ...testuj aj dalsie dni kazdy den, to si budes vediet najlepsie odsledovat.Ja mam mozno stastie, ze hned mi zosilnieva a mozno aj ovu bude.
@kemonka vaaaau to je super kupa!!!!!! čo som pozerala ja a čo som kupila, tak vyjde jeden test vyše 1 ečka, to my pride drahe aby som to robila každy den.... Lenže pri pravidelnosti mojho cyklu nemožem vedieť kedy začať robiť. Teraz som 14 DC a predošlý cyklus trval 37 dni, tak uvidime ako teraz 😖
@vejula ja viem, ja som dnes bola kupit dalsie 5ks rapid clear za 7e! no ale , co nespavis pre to aby si bola tehulka 😵
@januliatko1985 ach jo, riadne na tom zarabaju 😖 a vyrobna hodnota bude par centov
@kemonka ja som akurat dnes pisala s jednou babou tu z konika, tiez je z kosic jak ja a cez vikend si idem po testiky, on aich predava po 0,40E, super cenaaa.
@januliatko1985 no hej, hej to sa oplatí takto, hlavne pre tie, ktoré nemajú pravidelný cyklus že? 😀 😀 😀 ako my
kočky, normálne som dostala mrchu... poobede som zacala spinit a teraz slabo krvacam... takze z tehu nic... ☹ 6 dni po ovu, može ist o mrchu...?
@mimkaa2607 @kemonka @reiva, baby ja si tiez platim DNP asi tak od konca feb. roku 2011 a mam uz splnenych 270dni, no toto plati do konca jan,2012 a od 1.feb. 2012 je novy zakon, tie baby co otehotneju este teraz v januari budu mat narok na vyssiu matersku po starom ale myslim ze este si budeme musiet po novom zaplatit za februar a potom od 1.,arca zane plynut ta 8 mesacna ochranna lehota,
dufam ze sa da v tom vyznat
@xenia23 no ak budeš tehotna, tak mas 8mesačnu lehotu ... ak nie si teho, tak ti DNP zanika
@mimkaa2607 ale mozes sa do konca februara rozhodnut ci chces pokracovat, ale uz po novom
@mimkaa2607 Aj od 1.februára 2012 bude stále platiť to, že materská sa vypočíta z poistenia, ktoré trvalo v posledných 2 rokoch pred dátumom pôrodu? Je mi jasné, že od februára mi DNP zaniká, keďže nie som tehotná. Ale ak by som otehotnela, tak materská sa mi bude, resp. nebude počítať z obdobia posledných 2 rokoch pred dátumom pôrodu? Pretože 270 dní poistenia v období dvoch rokov by som teoreticky spĺňala ???
Platím si DNP, ako sa ma dotknú zmeny od roku 2012?
Ženy, ktoré si dnes platia dobrovoľné nemocenské poistenie, budú si ho môcť platiť aj v budúcom roku do získania 270 dní nemocenského poistenia, potom im DNP zo zákona zanikne. Ak 270 dní nemocenského poistenia stihnú získať ešte do účinnosti nového zákona, odsek 2 sa ich týkať nebude, platiť bude odsek 1 – dobrovoľné poistenie im zanike 1. februára 2012. Napriek zániku “starého” DNP im z neho v prípade tehotenstva a materstva môže byť v budúcom roku vypočítané materské. S otázkami k tejto téme sme sa obrátili priamo na Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny. Odpovedala nám Mgr. Daniela Šulcová z Mediálneho odboru Ministerstva.
@reiva no ak som to spravne chapala tak ak si chceš uplatnit narok na zvysenu matersku tak by si mala byt tehotna do konca januara a tym padom mas aj tu leho 8mesiacov...ale ak planujete babo, tak sa chod odhlasit a na novo prihlasit...tym padom sa ti bude DNP ratat od posledneho prihasenia ... takto si radili baby na fore...
ak chcete tak tu vam poradia https://www.modrykonik.sk/forum/financie-a-rodinny-rozpocet/dobrovolne-nemocenske-poistenie/ ... niekedy tam človek zostane domotany, ale niektore baby su tam dost zbehle ;)
baby,potrebujem radu najmä od tých,ktoré majú skúsenosti s bazalnou teplotou,meriam od konca MS a ide mi následovne 36.9 37 36.8 a dnes zase 37...to má takto skákať? aká je navyššia a aká najnižšia hodnota u vás?
Otázka - Nie som tehotná, mám 270 dní DNP
Platím si DNP, nie som tehotná, v januári 2012 budem mať zaplatených 270 dní.
Ak mi DNP zanikne 1.februára, musím sa prihlásiť do nového systému poistenia, ak by som porodila až v roku 2013 a chcem materské?
Ak porodím v marci 2013, bude sa prihliadať na to, že som bola v období marec 2011 - marec 2013 dobrovoľne nemocensky poistená podľa "starého" zákona, započíta sa mi "staré" poistenie do potrebných 270 dní poistenia?
Odpoveď Sociálna poisťovňa:
V prípade, ak sa od 1. 2. 2012 neprihlásite na dobrovoľné nemocenské poistenie a v čase zániku dobrovoľného nemocenského poistenia nebudete tehotná, vznikne Vám ochranná lehota, ktorá je sedem dní. Nárok na materské v roku 2013 Vám zo zaniknutého dobrovoľného nemocenského poistenia nevznikne

@vejula ja som niekde citala, ze ked ciarka je taka silna jak ta kontrolna tak do dvoch dni by mala prebehnut ovu.