icon

V roku 2012 začíname snažilkovať. Kto sa pridá?

crapula
5. okt 2011

Ahojte zenusky, najde sa tu nejaka, ktora ako ja planuje v roku 2012 pocat dietatko? Asi sa snazilky snazia uz teraz, ja mozem zacat az od decembra, lebo som pred mesiacom podstupila kyretaz. Tak som zvedava, ci sa niekto prida, budem sa tesim ak sa budem moct s niekym podporovat.

magic08
11. jan 2012

@vejula juj moja bodaj by si pravdu mala, ale toto je isto mrcha, ono sa to totiz rozbehlo. Inak som si cosi nacitala, tak zeny, ktore dojcia zvyknu mat tu LF skratenu a moze to byt aj tych 6 dni... Takze vidim to u nas na dlhu cestu, kym sa dopracujeme k babatku. No som rada aspon za tu ovulku a aj za tu mrchu, po 22 mesiacoch uz bolo na case, aby sa moja maternica a vajecniky zobudili z dlheho spanku 🙂 takze skusim merat BT a uvidime co sa bude diat dalej.

Inak baby, kebyze skocim za dokim aby mi ultrazvukom odsledoval ovulaciu, to mi uribi aj na vlastnu ziadost, ci ako? Sa len pytam pre info, keby nahodou

puhinka
11. jan 2012

@kemonka ,tak a teraz mi písali dve kamošky,čo si to merali,že keď mali teplotu 37 a pod,tak už boli tehu 😀 😀 😀 asi som niaka prehriata,alebo si to zle meriam...

puhinka
11. jan 2012

@lia2712 ,určite si tehu 🙂 mne pri prvom tehu vôbec neukázal tehotenstvo test...až v 8 tt mi to zahlásila doktorka 😉

vejula
11. jan 2012

@magic08 ja to tiež tak vidim, včera som si na 14 DC robila ovu test a bol negativny. hmmm ale aj som to čakala pravdupovediac
A tebe mala spinkava v noci dobre? lebo na to aby si merala teplotu by si musela mať aspon 6 hodin nepretržiteho spanku bez prebudenia. To u nas nehrozi a rano sa budim na dominika, takže by som ani nemala kedy merať

katus83
11. jan 2012

Ahojte kočky, tak ja mám konečne po mrche a ideme snažilkovať lenže...manžel berie antibiotiká ☹ Čo myslíte vplývaju antb. na otehotnenie? Nemáte s tým niektorá skúsenosti? Mám z toho zmiešané pocity.

magic08
11. jan 2012

No nie, tolko mi neprespi, ale somkdesi citala, ze aj po menej hodinach spanku si vies odsledovat teplotu, podstatne je aby boli podmienky rovnake... To znamrna, ak sa v noci budis pravidelne 1-2x, a spis napr 5 hod tak merat mozes ak je totak vzdy, moja mala zaspava okolo desistej pol jedenasrej niekedy este neskor, prve kojenie je okolo stvrtej piatej rano, ja si laham okolo polnoci, tak okolo xiedmej pol osmej rano by som mohla merat, mala vstava o deviatej. Ved vyskusam ako to pojde, podmiky budu rovnake na meranie kazdu noc, aj ked nie vzdy spim tych sest hodin. Uz raz som merala a teplota mi velmi neskakala aj ked som v noci casto vstavala, tak uvidime ako to bude teraz 🙂

magic08
11. jan 2012

@katus83 kludn mozte snazilkovat, atb nemaju nijaky vplyv... Som to kdesi citala, ako vyjadrenie gyndosa, na podobnu otazku. Taze hop na mnazela 🙂

vejula
11. jan 2012

@magic08 tak to mate jednoznačne lepšie podmienky ako my, lebo maly sa nebudi pravidelne v určitu hodinu, každu noc je to inak a rano nikdy nevstanem z vlastnej vôle ale na maleho mrnkanie, takže hned cici a potom merať nemam kedy kedže sa mu musim hned venovať

katus83
11. jan 2012

@magic08 DAKUJEM 😀

magic08
11. jan 2012

@vejula tak meraj kedje na cici, vzdy rovnake podmienky. 🙂 animoja sanie kazdu noc zobudi v rovnaku hodinu, alevacsinou nad ranom, mamenoci ked je hore aj dve hod vkuse 🙂 ale ta sa nestavacasto nastastie

vejula
11. jan 2012

@magic08 no uvidim, tento cyklus ešte isto nejdem merať možno neskôr ked aj maly bude už lepšie spavať, takto fakt je všetko take chaoticke aj bez merania.
😅

kemonka
11. jan 2012

@puhinka no bud máš po ovulácii, alebo si tehu ak teplota neklesá a je takto vyššia viac než 10-14 dní, kolký DC si? 😉

kemonka
11. jan 2012

@vejula stačia 3 hodiny spánku, a pred meraním, nemáš robiť pohyby, ani vtávať z postele, takže žiadné meranie s malým. Podla mňa ako otvoríš oči na mrkanie malého, tak maj teplomer pripravený na stolíku a hneď si to odmeraj, je to fakt len 20-30 sekund digitálnym, a potom sa môžeš malému plne venovať 😉

vejula
11. jan 2012

@kemonka hih možno to vyskušam, a kde to meriaš ty? kde je to najpresnejšie?

puhinka
11. jan 2012

@kemonka ,dnes som 10 DC...začala som merať ešte posledný deň MS,takže už 5 deň si meriam...a išlo mi to následovne 36.9 , 37 , 36.8 , 37 a dnes 36.9 ...
len ja som len teraz pred MS dobrala posledné balenie HAK,nemôže to byť tým?

kemonka
11. jan 2012

@vejula v pipine 😀 😀 😀

kemonka
11. jan 2012

@vejula no určite to takto skús, lebo aspoň čo najviac aby si toho dodržala, čo treba 😉

vejula
11. jan 2012

@kemonka 😀 😀 aha tak to treba asi nejaky špecialny teplomer, lebo si neviem to predstaviť 🤐 tak možno buduci cyklus vyskušam ak mi to pojde tak budem pokračovať a ak nie tak ... no ved uvidime 😀

kemonka
11. jan 2012

@puhinka uf tak to netuším, je to možné že je to aj HAK ovplyvnované, a tie vyššie teploty môžu znamenať aj to tehotenstvo, ale môže byť, že ich máš dobre a pri ovulke v polke cyklu ti stúpnu ešte vyššie, aj to je možné.
Meraj si ďalej ako to pôjde, som zvedavá, či to ostane také, alebo to pôjde vyššie 🙂 Sú aj také, ktore otehotnejú a majú ešte prvý mesiac menzes 😉

kemonka
11. jan 2012

@vejula stačí digitalny, ja som si jeden vyčlenila len pre mňa 😀 ale potom som si objednala aj ten s dvoma desatinnými miestami, ale nakoniec ho aj nevyužívam. Tiež som čítala, že stačí aj ten s jednym desatinnym miestom, nie je na tom nič, či tam je teplota 36,5 alebo 36,55. Ten rozdiel pri ovulácii je tak či tak badatelný... 😵

puhinka
11. jan 2012

@kemonka ,tak to som aj ja zvedavá,čo sa týmto meraním dozviem...

a teraz ma napadlo,že čo ak mám cystu?

vejula
11. jan 2012

@kemonka jasnačka, ked ja tym digitalnym neverim moc. Teda pod pazuchou uplne hrozne meraju. Som si merala 2x po sebe a uplne ine vysledky. Tak neviem... Niet nad stare ortuťove čo sa presnosti tyka, ale tak zas je tam svinstvo. mno čo už

cubana
11. jan 2012

@januliatko1985 nad tymi ovu testami som uz tiez rozmyslala, ako casto si ich robis?

cubana
11. jan 2012

tiez ma zaujalo to meranie BT tak som hned nieco nasla http://www.elep.sk/meranie-bazalnej-telesnej-te...

nelinocka
11. jan 2012

@vejula uz teraz su nove nie ortutove ale alkoholove 🙂 kupila som dnes za 3 e

puhinka
11. jan 2012

bazálna teplota sa meria aj počas MS? či nie?

kemonka
11. jan 2012

@puhinka jedine keby si si merala v ustach, tak vtedy si meriaš stále, ale inak vtedy nie

kemonka
11. jan 2012

@nelinocka fiha 🙂

puhinka
11. jan 2012

@kemonka ,jáj,tak dobre 🙂 ďakujem 🙂

kemonka
11. jan 2012

@puhinka 😉