icon

V roku 2012 začíname snažilkovať. Kto sa pridá?

crapula
5. okt 2011

Ahojte zenusky, najde sa tu nejaka, ktora ako ja planuje v roku 2012 pocat dietatko? Asi sa snazilky snazia uz teraz, ja mozem zacat az od decembra, lebo som pred mesiacom podstupila kyretaz. Tak som zvedava, ci sa niekto prida, budem sa tesim ak sa budem moct s niekym podporovat.

kemonka
15. jan 2012

@zloba_z_pd ahoj vitaj, takže sa začínate snažiť? 😉 a ten rodičovský je len ten jeden, aj keď máš druhé dieťa, aspoň teda takto bolo

zloba_z_pd
15. jan 2012

cooo???takzze by som zila len z 22O na obidev tak to dieta nemozem mat

zuszana
15. jan 2012

@zora256 joj ďakujem, si zlatá 🙂

kemonka
15. jan 2012

@zloba_z_pd no veru na slovensku je to smutné

puhinka
15. jan 2012

Ahojte snažilky,aj mne sa stále sníva...dnes som mala taký realistický sen,normálne som cítila pohyby a hladkala si bruško,proste krása 🙂
no a rozmýšlam o kyseline listivej...je to drahé? aká je najlepšia? calibrum baby nechcem brať...femibion koľko stojí?

kemonka
15. jan 2012

@zelenovocka ahoj, no ako graf? Ozaj nie ty si tu raz spomínala že si zalievaš ľanové semienka, alebo varíš, alebo niečo také?

lindusik
15. jan 2012

@puhinka JEDNOZNACNE JE NAJLEPSIA FEMIBION, aj ja som ho brala,zacala som asi 3 mesiace pred otehotnenim...stoji cca 15 Eur...

Kyselina listová (vitamín B9) ............

Kyselina listová (vitamín B9) je v období tehotenstva nevyhnutná pre delenie buniek, vývoj maternice, placenty, prsných žliaz, rast a vývoj embrya a plodu, podieľa sa na prenose genetickej informácie. 50% žien z genetických príčin nedokáže premeniť dostatočné množstvo kyseliny listovej na jej aktívnu formu. METAFOLIN® je biologicky aktívna forma kyseliny listovej, ktorú telo využije lepšie ako samotnú kyselinu listovú.

Kyselinu listovú sa odporúča užívať najmenej 4 týždne pred plánovaným otehotnením. Práve v prvých týždňoch tehotenstva sa vytvárajú zárodky nervovej sústavy plodu, neurálna trubica sa uzatvára už medzi 22. a 28. dňom po počatí, kedy mnoho žien ešte nevie o svojom tehotenstve.

Pri nedostatku kyseliny listovej je zvýšené riziko vzniku:

vážnych defektov neurálnej trubice
vrodených vývojových chýb srdca
spontánneho potratu (v prvých týždňoch tehotenstva)
predčasného pôrodu
nízkej pôrodnej hmotnosti

FEMIBION 800, Kyselina listová a METAFOLIN...................

Na plánovanie tehotenstva až do konca 12. týždňa tehotenstva.

Femibion® 800 obsahuje unikátnu kombináciu kyseliny listovej a METAFOLIN®-u, ktorá pri každodennom užívaní v období plánovania tehotenstva vytvorí optimálnu hladinu folátu/kyseliny listovej v bunkách a tkanivách už po 4 týždňoch.

Zvýšené nároky na hladinu kyseliny listovej sú už od začiatku tehotenstva, lebo medzi 22. a 28. dňom po počatí sa vyvíja mozog, miecha a musí sa uzatvoriť chrbticový kanál. V tomto skorom období ešte väčšina žien nevie, že je tehotná. Preto Femibion® 800 Kyselina listová a METAFOLIN® obsahuje kombináciu 400 μg kyseliny listovej so zodpovedajúcim množstvom Metafolínu, aby bol už od začiatku zabezpečený optimálny prísun kyseliny listovej - hlavne u tých žien, ktoré ju nemôžu optimálne metabolizovať.

METAFOLIN..............

Určite ste už počuli o význame kyseliny listovej v tehotenstve a období dojčenia. Aby Vaše telo mohlo kyselinu listovú optimálne využiť, musí ju v tele najskôr premeniť.

Kyselina listová sa v ľudskom tele mení na biologicky aktívnu formu – tzv. folát. Avšak organizmus takmer u 50% žien z genetických príčin nedokáže premeniť dostatočné množstvo kyseliny listovej na jej aktívnu formu. METAFOLIN® je biologicky aktívna forma kyseliny listovej, ktorú telo využije lepšie ako samotnú kyselinu listovú. Je dostupná pre každú ženu.

Nedostatok kyseliny listovej v tehotenstve spôsobuje zvýšené riziko potratu, zvýšené riziko predčasného pôrodu, riziko nízkej pôrodnej hmotnosti...

puhinka
15. jan 2012

@lindusik ,hej,ale aj dosť stojí...myslím,že mi stačí len kyselina listová pre začiatok a potom uvidím,čo mi povie doktorka 🙂 ale ďakujem za super článok,si moc zlatunká 🙂

puhinka
15. jan 2012

no a píšete tu o bolesti v podbrušku...ja to mám už asi týždeň,myslela som,že je to s blížiacou sa ovulkou,ale asi už mám po a stále ma pobolieva v podbrušku,ako pred MS a mám citlivejšie bradavky,ale len tak jemnulinko...tehu určite nie som,podľa mňa to má súvis s vysadením HAK...že sa telo spametáva 🙂

lindusik
15. jan 2012

@puhinka neni zac 😀 hej je drahy,ale myslim ze stoji zato 😀

puhinka
15. jan 2012

@lindusik ,to určite ,o tom nepochybujem 🙂
len ja sa bojím teraz brať vitamíny,pretože pri synovi som ich brala a sloník mal 4020 g a 55 cm,keď sa mi narodil a to ma nechali pekne 9 hodín tlačiť a potom sa mi začal dusiť krpec,tak ma brali pod nôž,hrozná spomienka,nechcem to zažiť...preto chcem,aby som teraz mala menšie bábätko 🙂

lindusik
15. jan 2012

@puhinka ale nemyslim si ze by malo byt vacsie babatko od vitaminov,ČI? aspon ja som o tom nepocula... moja mala 3.480g

kemonka
15. jan 2012

@puhinka ja som tiež počula, že sú veľké deti keď sa berú tie vitamíny a mineráli

lindusik
15. jan 2012

@lindusik inak aj ja som skoncila po celodennej fuske pod nozom 😒 ale myslim ze je to vsetko ovplyvnene nymi faktormi 😒

puhinka
15. jan 2012

@lindusik ,hej,ja som o tom počula a veľmi veľa...no neviem...možno na začiatku by som mohla brať baby plan,alebo femibion...no teraz ,kým len telo pripravujem,tak mi stačí kyselina listová

jáj a ešte vieš čo ma napadlo,že keď som brala tieto vitamíny,tak oni mi vlastne nahrádzali všetko a ja som nemala chuť ani na ovocie,ani na zeleninu,pretože moje telo si to nevyžadovalo...teraz chcem vyskúšať,že keď to nebudem brať,tak čo si bude moje telo pýtať 🙂

lindusik
15. jan 2012

@kemonka
@puhinka moja mama nebrala pred 30.rokmi ziadne vitaminy a predsa som mala 4900g 😀 😀 😀 ale mozno nieco natom bude 😀

puhinka
15. jan 2012

@lindusik ,čo myslíš? akými?

puhinka
15. jan 2012

@lindusik ,určite v tom majú prsty aj gény,no to budem vedieť posúdiť,až keď porodím moje druhé bábätko 🙂

lindusik
15. jan 2012

@puhinka no dufam ze si uz onedlho budeme moct napisat nove vahy nasich babatiek 😅

adka8570
15. jan 2012

@crapula Ahoj, aj ja sa snazim otehotniet,ale zatial sa nam nedari. Mala som sice problemy s cystami,2 krat som uz bola operovana,ale verim ze tento rok bude plodny aj pre mna. Som rada,ze sa da takto popisat. Ako si na tom zdravotne?

puhinka
15. jan 2012

@lindusik ,dúfam aj ja 🙂

kemonka
15. jan 2012

@adka8570 ahoj, snažíte sa o prvé? Kolko máš rokov? 😉 a vitaj 😉

kemonka
15. jan 2012

@lindusik to by bolo super 🙂

kemonka
15. jan 2012

ups, ešte raz musím skopírovať 😀
@zelovocka ahoj, no ako graf? Ozaj nie ty si tu raz spomínala že si zalievaš ľanové semienka, alebo varíš, alebo niečo také?

adka8570
15. jan 2012

@tinka378 Ahoj, aj my sa snazime,ale nedari sa. mrcha chodi kazdy mesiac,aj teraz som to dostala,ale chcem vediet, ci mi niekto nevie povedat,preco mi pri stlaceni bradavky vyjde trosku mliecko. Mam 26,este som nebola tehu.

kemonka
15. jan 2012

no idem ja už do hajan, a toto mi práve prišlo na mail, tak si prečítajte kto chce, na pobavenie alebo aj na dobrú noc 😀 😀 😀

http://www.otehotnenie.sk/post/damy-tuzite-po-d...

adka8570
15. jan 2012

@kemonka Ahoj, mam 26, a velmi si zelam babatko,ano prve...a Ty?

mauerka
15. jan 2012

@puhinka Femibion stoji okolo 13€. Nemusis to brat stale, mozno staci nasaturovat telo pred otehotnenim este a potom len udrziavat...listovka je aj na predpis - doplatok by mal byt maly.

kemonka
15. jan 2012

@adka8570 ja by som chcela druhé

adka8570
15. jan 2012

@kemonka tak Ti drzim palce, nech to vyjde. Ja som taka zufala,mozno to az prehanam,preto sa nedari. len nechapem to mliecko z bradaviek. a dnes som to dostala.