icon

Váš názor na referendum

maribell
20. jan 2015

ahojte 🙂 tato tema nieje vytvorena pre konflikty alebo zistovanie kto ako bude hlasovat .. nezaujima ma obsah vasich hlasovacich harkov .... ide o referendum ako take ..neviem sa z toho vysomarit .. vsade citam clanky o nejakom vyhratom boji .. uprimne vobec neviem co si mam o tom mysliet, tie zle polozene otazky aby sa ludia mylili ..koho to cele bol vlastne napad? .. same agresivne kampane pre alebo proti ..clovek uz fakt nevie co si ma mysliet ..a preto voprec dakujem vsetkym ktory sa v klude vyjadria aby mi to objasnili ..dakujem

adriana132
2. feb 2015

@bad_delight a co otazka sexualnej vychovy...ked uz tak hovoris ze sa nezucastnis.... ci si myslis ze ak bude povinna, tak tam budu informacie s ktorymi budes suhlasit? a co sa ak tam najde raz aj to co bolo v nemecku v priruckach sex vychovy.... a to jest ze rodicia - otec by mal svoju dceru viac hladkat a nevynechavat intimne oblasti lebo tym podpori jej sebauctu? (ano vraj to potom stiahli ale nevedno ako dlho bola v praxi) ...ako chces zabranit aby toto hustili do tvojich deti ak to bude povinne? ci nechajme to tak ved ked take daco bude urcite sa na to pride...o par rokov...a co tí ktorí to uz museli pocuvat? ...ak sa pozries do sveta vidno snahy pedofilov aby sa pedofilia odstranila zo zoznamu chorob a postupuju podobnym sposobom ako homosexuali...(studie ze to nie je porucha, ze sa neda liecit,lobisticke skupiny, masirovanie mozgov, sexualna vychova od utleho veku, gender ideologia ze si moze vybrat co bude) a sexualna vychova v zmysle instruktaz ako sa to robi, masturbacia deti propagovana v utlom veku, zamerne scitlivovanie deti, postupne znizovanie hranice kedy je sex dovoleny (momentalne je v UK snaha znizit vek z 16 na 13) ci si myslis ze tu neide o postupnu pripravu deti na to aby sa "sami rozhodli" pre intimny styk s dospelou osobou? psychologicka priprava na akceptovanie pedofilie spolocnostou? ...to ze s niektorou otazkou nesuhlasis neznamena hned neist na referendum..ale ze na tu otazku s ktorou nesuhlasis odpovies nie.. ....ale to je len tak na zamyslenie ...mas slobodnu volu,mozes sa rozhodnut ako chces .....a este nieco, aj homosexualita sa liecit da, a su ludia ktorí sa z nej vyliecili, dokonca v amerike jedej z poprednych hosexualov a potom sa mu vyhrazali ze ho zabiju a v amerike sa zacali snahy zakazat liecbu homosexuality lebo to je tyranie ( vobec nehovorim o terapii a la elektrosoky ako si niekto mysli, ale o normalnej terapii...tak ze chodis k psychologovi na sedenia)

adriana132
2. feb 2015

@bad_delight a este k tym registrovanym partnerstvam ....podla mna sa to legislativne da poriesit aj inak ako zrovnopravnenim. Skus sa pozriet na take francuzsko....pred cca.15 rokmi prijali reg.partnerstva, povolili adopciu deti homosexualmi a teraz riesia prenajimanie maternice...pretoze ani homosexuali nechcu dieta z domova a tak sa deje to, ze vajicko od darkyne a spermia od darcu a dieta vynosi nahradna matka niekde v tretich krajinach a rodicmi su homosexuali a dieta je zrazu tovar objednany na objednavku a ma 5 rodicov.....a to len preto aby spolocnost vyhovela " pravu homosexualov " a aby neboli diskriminovani.....totalny zmatok a chaos v hodnotach...ustupis v jednom a chcu vsetko....a mame tu novych nadludi ktori su viac ako ostatni a vsetci ktori sa vyjadria inak tak su oznacovani ako homofobni, a ine.....a najlepsie je to, ze sami homosexuali sa zucastnuju protestov a su proti zvrhlostiam ktore sa vo vlade jedna radost presadzuju....preco? lebo lobistom neide skutocne o homosexualov ale je za tym nieco viac....a to mi tu na slovensku este vidiet nemozeme lebo este nevidime dosledky, ....ale otazka je ...prevencia alebo dosledky? a co by sa stalo keby sme este pockali par rokov a dosledky v plnom rozsahu sa ukazu v statoch po ktorych sme sa chceli opičiť namiesto opakovania ich chyb? ....to je tiez len tak na zamyslenie ...pekny den 🙂

bad_delight
2. feb 2015

@adriana132 Ku sexualnej vychove som sa nevyjadrovala vôbec, čo si si mohla všimnuť. Nepodporujem žiadnu sexualnu propagandu ani formou sexualnej vychovy na školách, toto by malo zostať na rozhodnutí rodiča ak má byť sexualna vychova v nepripustnej miere pre jeho názor/pohlad, kt. je veľmi rozdielny v každej rodine. pre príklad. Moje deti sa uplne v pohode môžu učiť o tom, že na svete je aj niečo ako homosexualita, ktorá NIE JE CHOROBA a NEDA SA LIEČIŤ, kdežto rodina ktorá chodi kadždu nedelu do kostola, po večeroch odrieka otčenáš a modli sa za vyliečenie (!!! ) homosexualov v domnienke, že sa to dá, tak pre tuto rodinu je to nepripustne. Otázka sexuality je pre to pre mňa veľmi individuálna záležitosť. K tvrdeniu o tom , že sa homosexualita dá riešiť ti poviem len fakt, že nedá. A nebudem ti na potvrdenie hľadať linky, články a študie ktoré to potvrdzujú... To je ako keby ti niekto pvoedal, že sa môžeš vyliečiť z toho že miluješ svojho priateľa alebo manžela. Predstav si, že sa narodiš, zamiluješ do muža, čo by sa niekomu nepáčilo a snažil by sa ta "vyliečiť" , preorientovať a nutiť ta žiť, byť, milovať, spávať so ženou. Nepačilo by sa ti to že? A môžeš si sama sebe povedať, že to by sa nikdy nikomu nepodarilo, lebo predsa nie si lesba a niečo take sa ti možno aj hnusi a ak by sa aj niekto snažil a nutil ťa takto žiť. Cely život nebudeš šťastna v takomto vzťahu... A takto to maju aj oni. Nežiju spolu rovnakopohlavne pary pre to, že je si to vybrali. oni si nerozkažu....

vvrka
2. feb 2015

Strasne mi lezie na nervy ta demagogia. "Referendum proti laske/proti ludskym pravam". Fakt nechapem, kto im referendom zakazuje citit lasku, pripadne ako strasne sa sliape po ich ludskych pravach tym, ze sa ich zvazok nebude volat "manzelstvo", ale trebars "registrovane partnerstvo". Kludne, nech sa registruju, vidim v tom pravny zmysel, ale prepacte, aby sa chlap hral na nevestu a zena na zenicha, to je smiesne. Zas nejake hranice treba mat.
Hlavny problem vidim v tom, ze sa nas niekto snazi presvedcit, ze homosexualita je uplne normalna. NIE JE. Je to odchylka od normy a ak budeme posuvat hranice toho, co je normalne, tak to s nasou spolocnostou pojde dolu vodou. Aj Rim zanikol, ked sa zdevalvovali hodnoty a nastal moralny upadok. A toto je presne to, co sa deje aj tu - chlapi sa budu vydavat, zeny zenit, dvaja chlapi si daju "vyrobit" dieta nejakej zene za peniaze, dve zeny a dvaja muzi budu vychovavat deti... To, co sa tu teraz deje, je postupne zahrievanie zaby vo vode - ani si nevsimneme, ako nam to postupne prerastie cez hlavu a nastane spolocensky upadok. UZ TERAZ su vo svete pripade, ze dokonca aj pedofilia bola podobne servirovana ako nieco normalne - ludia, ved rozmyslajte trochu dopredu. O juvenilnej justicii a biznise s deckami ani nehovorim! Co myslite, ze homosexuali hned pojdu stat frontu na romske ci postihnute deti v domovoch? To asi tazko, ze?
Toto je casty argument, ze aka spasa budu adopcie homosexualmi pre opustene deti. Ale prosim vas! Uvazujte triezvo.

Ja som osobne za to, aby sa im umoznilo zit v registrovanych partnerstav a teda mohli mat prava ako navsteva v nemocnici, moznost dedit atd. Ale volat to manzelstvo je smiesne.
Kto vie citat, nech sa este raz zamysli nad prvou otazkou referenda. Ved sa tam len hovori o tom, aby sa to nevolalo manzelstvo. Nikto im nebrani zit spolu, ale pomenovanie "manzelia" si ozaj narokovat nemozete.

Homosexuali sa jednoducho musia zmierit s tym, ze su ini. Nesnazte sa presvedcit nas, ze homosexualita je uplne normalna vec. Je to ODCHYLKA. Zmierte sa s tym, prijmite sa taki, aki ste, najdite si partnera, registrujte svoj zvazok, ked to bude pravne mozne, ale - poviem to sprosto - nehrajte sa na normalnych.

bad_delight
2. feb 2015

@adriana132 Pozri. Nehce sa mi rozpisovať, ale ja uplne chapem dvoch mužov , tk, chcu mať dieťa od nahradnej matky ako adpotovane. Veď predsa každy chce mať " krv svojej krvi ". A nejeden heteropar to takto rieši a adpocia je často poslednou možnosťou. Veď predsa ak existuje možnosť, že to dieťa bude aspon na polivcu moje, tak ja byť v takejto situacii tiež hladam nahradnu amtkua a adopcia by prichadzala do uvahy až pre závažné ochorenia pre ktoré by som nemohol/nemohla mať deti. Na tomto sa tiež nič nezmeni. Referendum nereferendum, ako hovorim, ak chcu dve ženy alebo dvaja muži dieťa, tak ho mať budu. A nebude to dieťa kt. bude mať 5 rodičov ale stále len dvoch. To že biologicka matka ho porodila trebarz aj v Indonezii, to neznamená, že ma to dieťa stretavať, kontaktovať a vyhaldavať a byť v jeho pritomnosti. Pre tento pripad bolo jej telo len schránka schopná počatia. A tu je koniec. Ja mať takymto sposobom deti, tak nidky nebudu vedeiť kto ich porodil. Budu sa pýtať v dospelosti alebo pri dospievani? ano budu, nech sa páči, pokojne môžu žiť šťastne ako doposial aj s informáciou o tom, že o tej žene nič neviem, alebo že zomrela, či čokolvek ine.

vvrka
2. feb 2015

@bad_delight ja zas takychto dvoch muzov nechapem. Prijat zodpovednost za svoj zivot a zmierit sa s tym, aky som, znamena v pripade homosexuality aj to, ze sa proste vyrovnam s tym, ze s rovnakym pohlavim si proste dieta nevyrobim. Ked niekto bez noh bude chciet ist behat maraton, tak sa proste bude musiet zmierit s tym, ze sa to neda, a neobvinovat ostatnych, ze mu to nechcu dovolit a upieraju mu jeho pravo ist behat.

adriana132
2. feb 2015

lenze muz a zena ...to je prirodzene ..potvrdzuje to fakt ze mozu pocat dieta ....ale muz a muz nemozu dieta pocat, ani zena a zena .... @vvrka presne tak,
a vynaraju sa mnohe dalsie eticke otazky popri tom....dieta je tovar, degraduje sa tu zena ktora dieta vynosi, atd.
ale uz sa tu nebudem vyjadrovat k tomu, povedala som co som povedala...stojim si za tým a tato tema bola vytvorena aby sa tu nevytvarali konflikty,tak ich nebudem podniecovat.

kkkatkaaa
2. feb 2015

nečítala som všetky príspevky v tejto téme, ale súhlasím s @vvrka . Pre mňa to je jednoznačne REFERENDUM ZDRAVÉHO ROZUMU

lamamma
2. feb 2015

@vvrka aj ludia, co nemaju nohy ' behavaju' maraton 😕

vvrka
2. feb 2015

@lamamma ak potrebujes slovickarit, zmenme to na "ludia, ktori nemozu bezat maraton, by chceli bezat maraton".

miaka
2. feb 2015

Inak hlasovaci listok je platny aj v pripade, ze neodpoviete na vsetky otazky

23daniela
2. feb 2015

dovolim si skopirovat jednu reakciu z internetovej diskusie...

je sokujuce ze na slovensku neexistuje medium ktore by sa zastavalo heterosexualov, vsetky hlavne media propaguju homosexualnu propagandu a spinia na referendum o rodine.. Lži šírené platenými trollmi homoloby a ich medii! .

Lož č. 1: Referendum je zbytočné! Ak je také zbytočné, tak prečo média účelovo špinia referendum a robia mu antikampaň? Prečo platení trollovia na jednej strane histericky hlásajú o jeho nepodstatnosti? Prečo liberáli vyzývajú aby sa ľudia referenda neúčastnili? Veď naopak oni by mali jasať nad otázkou o sexuálnej výchove a slobodnom rozhonutí a robia práve opak. Sú to vôbec liberáli? Ak by bolo také nepodstatné ako to všetci títo hlásajú, tak takéto veci predsa by nemuseli robiť, no nie? Vyzerá to tak, že referendum bude očividne podstatnejšie ako sme si doteraz mysleli! .

Lož č. 2: Za referendom stojí RKC! Referendum vzniklo za občianskej účasti a pochádza priamo od ľudí! RKC je iba mnohým zo subjektov, ktorí referendum iba podporujú rovnako ako ateisti, herci, politici, umelci, organizácie, rôzne cirkvy a obyčaní ľudia. Nerozumiem prečo kažý iný môže vyjadriť podporu a iba RKC nie a ak vyjadrí, tak sa povie, že za tým stojí RKC! .

Lož č. 3. Referendum je iba pre veriacich! Ateisti vyznávajú rovnaké rodinné a morálne hodnoty ako ktorýkoľvek veriaci. Referendum nie je o viere alebo veriacich, ale o rodine a morálnych hodnotách a toto je spoločný menovateľ rovnako pre ateistov! Hodnoty sú spoločné! A preto si nenecham zobrat priamu demokraciu pojdem a zvolim 3XANO.

dagii
2. feb 2015

Je to strasne ze vobec musime riesit taketo veci....ved ide o buducnost nasich deti...nechapem preco by sa mali zverovat psychicky chorym ludom, vsak aky dopad to bude mat na ich psychiku...to uz rovno mozeme zlegalizovat ine sexualne uchylky ako je napriklad pedofilia...A co sa tyka sexualnej vychovy, dufam ze sa nikdy nebudem musiet prizerat tomu ako moje dieta niekto uci v rannom veku ako masturbovat a tlacit mu do hlavy veci typu homosexalita je nomalna vec....je to proste chore, vsak na to sme my rodicia aby sme svoje deti poucili o sexe a veciach s tym spojenych vo veku o ktorom sme usudili my ze je ten spravny....V podstate sa k tejto teme da vyjadrovat donekonecna...ja len dufam ze ludia budu mat rozum a pojdu podporit rodinu a takto ovplyvnit buducnost nasich deti a ze nebudu mysliet na tych par sebcov ktory si myslia ze maju rovnake prava a moznosti ako tradicna rodina-mama a otec...vsak co im oni mozu dat??? vsak kazdy normalny clovek potrebuje mamu aj otca, sama si neviem predstavit zit bez jedneho z nich!!! Jednoznacne podporujem referendum, pojdem oznacit 3 x ANO, lebo moja rodina a moje deti su pre mna velmi dolezite...!!!!

23daniela
2. feb 2015

dagii ...suhlasim s Tebou ....za atikampanou proti ucasti na refefende su homoloby a zastancovia gender ideologie...
a kde su potom hranice a kde sa to zastavi???

http://www.hlavnespravy.sk/gay-pride-pochod-v-p...

Kto nevie, precitajte si par clankov, co vlastne ta gender ideologia v praxi znamena pre nase deti ...

http://www.hlavnespravy.sk/bezmocni-chorvati-a-...

http://www.hlavnespravy.sk/sexualna-vychova-det...

23daniela
2. feb 2015

pohlad odbornikov k tretej otazke...

https://rodovescitlivovanie.wordpress.com/

zarar
2. feb 2015

Nepodporujem experimenty na detoch!!!
Nevidim ziadnu diskriminaciu homosexualov, ved im nikto ich spoluzitie nezakazuje.
Podla mna homosexualita normalna nie je a pri vsetkej ucte k nim by som im ako matka nikdy nedala do starostlivosti moje deti. (nehovoriac uz o spomenutych vyskumoch v USA, kde okolo 20 % deti vyrastajucich v homosex.rodinach bolo sexualne zneuzivanych, trpelo depresiami a pod...)
NA DETOCH SA NEEXPERIMENTUJE !!!. Kazde dieta (aj to v deyctskom domove) ma pravo na mamu a otca. Vzdavam hold kazdemu, kto podpori referendum za prava nasich deti a rodin.

marika1230
2. feb 2015

No ja som ani nevedela ze to sa bude volit o tomto....Politiku vobec nesledujem.Ale som zhrozená .Chudak tie deti ...Ako sa budu hambit ..v skole deti sa im budu vysmievat

sunshineka
2. feb 2015

v tejto krajine je tolko problemov,ze mi je smiesne toto referendum.a smiesne,ze zakomplexovani ludia maju rozhodnut o buducnosti homosexualov.haaaalooooo ludia uz si konecne uvedomte,ze oni sa tak narodili a nezmysleli si len tak z pasie,ze budu homosexuali.referendove otazky su tak primitivne postavene,ze sa skoda k nim vyjadrovat

23daniela
2. feb 2015

sunshineka...ked si myslis, ze zakomplexovani ludia chcu rozhodovat o homosexualoch, tak si precitaj aspon tieto 2 linky, je toho omnoho viac, ale to by bolo treba viac citat a nevynasat uchychlene zavery a hladat odpoved komu o co vlastne ide.....
napr...

https://rodovescitlivovanie.wordpress.com/

http://www.hlavnespravy.sk/na-gay-pride-pochode...

memini
2. feb 2015

@23daniela absolútne súhlasím s tým, že za tou agresívnou homolobby je vyšší zámer. Nehovoriac o tom, že vôbec nie je pravda, že oni žiadne práva nemajú. To je taký blud jak hovado a brnkanie na city. Všetky tri lži, ktoré si spomenula v príspevku sú absolútne pravdivé 😉 Najlepšie je, ako zástancovia homosexuálov osočujú všetkých, ktorí budú hlasovať 3x áno, že sú to katolícke ovce a sami sú to ovce homolobbistov, ktorí im vymyli mozog.

Ja vôbec nie som katolíčka, kampaň AZR absolútne nesledujem, ale mám zdravý rozum! Navyše v dnešnom svete internetu mi nikto nenabulíka, aké je to fasa vyrastať v homo rodine a aká úžasná je sexuálna výchova, keď vidím čo sa deje vo svete..........a nepotrebujem hlavnespravy.sk, alebo lifenews.sk, ktoré označujú mnohí za nedôveryhodný zdroj. Stačí si pozrieť zahraničné médiá, dokumenty, reálne prípady reálnych ľudí a voľba je jasná.

memini
2. feb 2015

@adsumus to by bolo nadlho. Vieš ako sa vraví, kde je vôľa, tam je cesta. Takže ak by si mala naozaj záujem vedieť, niečo by si si naštudovala aj sama. Dostupných zdrojov je viac než dosť. Stačí mať oči otvorené a sledovať aj niečo iné ako mainstream.

sardinka32
2. feb 2015

A ako mi niekto z Vas tu, ktore tvrdite, ze homosexualita je jednoznacne vrodena, vysvetlite, ze aj ked su jednovajecne dvojcata, jedno z nich je homo a druhe nie je? Ked je to vrodene, tak by vzdy mali byt taketo dvojcata bud hetero alebo homo, ci? Tak ako to, ze to tak nie je???

bubulka722
2. feb 2015

@adsumus Zas ďalšia oblasť okrem očkovania pre tvoju sebarealizáciu? Ako vidím tretí sektor je zlatá baňa. Asi by si si mala zmeniť nick, si už primitívne okázalá.

bubulka722
2. feb 2015

@memini Ona má oči otvorené až dosť ale len vo vlastný prospech. Nie je to nevinná duša ako sa tu prezentuje.

memini
2. feb 2015

@bubulka722 práve preto jej odpovedám tak, ako jej odpovedám. Jej povesť ju už predbehla 😉

bubulka722
2. feb 2015

@memini Už veľmi dlho som tu nebola a nestačím sa čudovať, že stálica tu svieti stále. Ja som jej to písala už dávno a akosi jej stále nedocvaklo. 😀

memini
2. feb 2015

@sardinka32 podľa toho, čo som sa dozvedela v tomto dokumente nie je jednoznačne dokázané, že je homosexualita vrodená, pretože sa v tomto smere rozchádzajú aj vedecké štúdie.

https://www.youtube.com/watch?v=150QBUAisoo

(zapni si ENG titulky ak vieš po anglicky)

Tím z Nórska tvrdí, že homosexualita nie je vrodená, ale získaná, ovplyvnená výchovou, skúsenosťami, vlastnou voľbou a pod. Tím z USA tvrdí, že je vrodená a vzniká už v prenatálnom veku. Vraj je to porucha vstrebávania testosterónu, ktorý sa nevstrebe do určitej časti mozgu (ak si správne pamätám). Konkrétne títo vedci z USA robili štúdiu aj na jednovaječných dvojčatách a obaja boli gejovia.

Ja si myslím že pravdu majú oba vedecké tímy. Myslím si, že človek sa môže narodiť ako gej, ale zároveň sa ním môže aj stať. Napríklad ak má zlú skúsenosť s opačným pohlavím, tak sa môže zmeniť psychika, ktorá ovplyvní náklonnosť k rovnakému pohlaviu, ktorá môže vyústiť až k láske, či sexuálnej túžbe.

Uvediem jeden príklad zo života. Moja mamina mala na internáte dve spolubývajúce, jednu lesbu a druhú hetero. Tá hetero mala frajera a ten ju odkopol. Strašne ju to ranilo a tu nastúpila utešovateľka lesba, ktorá využila svoju šancu. Po čase ju "spracovala" a tá hetero baba sa "zlezbila". Bohužiaľ v sebe nemali štipku studu a tak moja mama trpela ako pes, keď ju opakovane vymkli na izbe kvôli svojim sexuálnym radovánkam, a najmä keď to nabralo také grády, že si robili dobre aj vtedy, keď si mysleli že mamina už spí. Potom sa tá hetero zabuchla znovu do chlapa. Lesba jej vraj následne robila zo života peklo.

Čo z toho vyplýva? Že dieťa, ktoré bude žiť v homo rodine môže skĺznuť k homosexualite z presvedčenia, že toto je ten správny vzťah, medzi dvoma ľuďmi. A možno bude trpieť, nebude vedieť prečo, uchýli sa k promiskuite, kým si vlastne uvedomí svoju sexuálnu identitu. Tvrdenie, že homosexuálna rodina neovplyvní sexuálne správanie dieťaťa doteraz nebolo ničím podložené a preto trvám na tom, že adopcia pre gejov a lesby je experiment na deťoch.

memini
3. feb 2015

A ešte jedna otázka. Ak sa homosexuálne dieťa v hetero rodine môže cítiť sexuálne zmätené, prečo by nemohlo byť sexuálne zmätené heterosexuálne dieťa v homosexuálnej rodine??? Logika a prípady z praxe nepustia! Prípadov zmätených gejov, ktorí najskôr spávali so ženami je na mraky. Vzor v rodine, očakávania rodičov, očakávania okolia, výchova, to všetko urobí svoje. Včera som čítala príspevok jednej baby, ktorá dlhodobo žije v NL. Tam sú povolené adopcie pre homosexuálov už od roku 2001. No a teraz, v roku 2015 idú zriaďovať špeciálne školy práve pre tieto deti. Sú chúďatká tak zmagorené, že majú psychické problémy a rozvrátenú sexuálnu identitu..............asi ako toto dieťa :(

http://najmama.aktuality.sk/clanok/227896/pribe...

V 3 rokoch ešte dieťa nemôže dávať jasné signály, že chce byť opačným pohlavím. Ak si chcel lakovať nechty, lebo videl, že to jeho "mamy" robia, pýtal sa prečo nemajú pipíka a chcel byť ako oni, alebo chcel napríklad nosiť náušnice, to ešte nie je v tomto veku znak, že by dieťa malo byť trans sexuál! Deti chcú robiť to, čo vidia u svojich rodičov, súrodencov a pod. Sú to ich vzory a chcú sa im podobať. Veď aj zvieratá sa učia tým, že pozorujú svojich rodičov. Ak ho podporovali už od 3 rokov v tom, aby bol dievča, nečudo že sa z neho stalo toto :( A v 11 rokoch si takisto dieťa ešte neuvedomuje naplno svoju sexuálnu identitu, takže urobiť takéto predčasné závery je fakt choré!! Raz ich bude za to možno preklínať...

el6
3. feb 2015

Tiez som zvazovala, ci ist alebo neist na referendum. Je sice pravda, ze momentalne sa v nom riesi situacia, ktora realne neexistuje.... neexistuje u nas reg. partnerstvo, adopcia homoparmi ani sex. vychova. Ale kedze len v takych vedlajsich cechach uz zakon o reg. partnerstvo presiel, je mozne ze to onedlho caka aj nas a tak je mozno vhodne vyjadrit sa radsej popredu(hlavne teda, ked uz sa za to tie peniaze vyhodili), nez nas ma potom parlament prekvapit podobnym rozhodnutim.
Za mna, rozhodne nie registrovane partnerstvo ani nic podobne, ani ziadne prava s nim suvisiace. Jednoducho homosexualita je odchylka od normy, kedze zmyslom manzelstva je milujte sa a mnozte sa. Hoci chapem, ze za to nemozu, nesudim ich a je iba ich vec, ako s tym nalozia a co je za dverami ich spalne. Ale nie je to zdrava sexualita a rovnako ak niekto napr. nema dobry zrak, nedostane vodicak, je svojim sposobom diskriminovany, ale musi sa s tym zmierit, takisto homosexuali sa musia zmierit s tym, ze jednoducho ich nezdrava sexualita sa nemoze povazovat za zdravu a klast na jej uroven, ani co sa tyka deti ani manzelstva ci partnerstva. (co sa tyka napr. dedenia a navstevovania v nemocnici, su asi ine zakony, ktore sa daju upravit namiesto toho, aby sa homosexualita prijala za normu)
A co sa tyka sex. vychovy na skolach....sex, taky ten naozajstny, nie ten - ktory sa praktizuje ako nahrazka lasky, je o intimite dvoch ludi a neviem preco by napr. moja dcera mala o tom s kadekym rozpravat, najma s nejakym ucitelom, pred triedou so spoluziakmi, ktori jej vobec nemusia byt blizki...preco by mala potlacat nasilu prirodzeny ostych ak ho bude mat...nech v tomto smere zdravo dozreje, nech sa o tom rozprava s ludmi, ktorym doveruje, ak bude chciet a vtedy ked sa na to bude citit...je hlupost, aby sa zo sexu robila vec verejna, kedze je to vec velmi osobna...

adsumus
3. feb 2015

@bubulka722 Prečo by? Ja som v pohode, aj s homosexuálmi, su to normálni ludia, maju rovnaku biologicku schopnosť mať deti ako ty alebo ja, z toho vyplýva, že sa o tie deti dokážu aj postarať, rovnako dobre ako ty a ja, dokonca sa o deti aj starajú a vychovávaju ich a nikdy sa natom nič nezmení, aj ked tu zavediete reštrikcie, pojdu ludia žiť tam, kde budu mať rovnaké podmienky a práva ako všetci ostatní. Na škodu tejto krajiny.