icon

Váš názor na referendum

maribell
20. jan 2015

ahojte 🙂 tato tema nieje vytvorena pre konflikty alebo zistovanie kto ako bude hlasovat .. nezaujima ma obsah vasich hlasovacich harkov .... ide o referendum ako take ..neviem sa z toho vysomarit .. vsade citam clanky o nejakom vyhratom boji .. uprimne vobec neviem co si mam o tom mysliet, tie zle polozene otazky aby sa ludia mylili ..koho to cele bol vlastne napad? .. same agresivne kampane pre alebo proti ..clovek uz fakt nevie co si ma mysliet ..a preto voprec dakujem vsetkym ktory sa v klude vyjadria aby mi to objasnili ..dakujem

memini
3. feb 2015

@nyusika prepáč, ale na tvoj príspevok budem reagovať len krátko. Absolútne nechápeš, o čo v tejto hre ide a nedochádzajú ti súvislosti, takže je škoda ti niečo vysvetľovať. Tolerancia je jedna vec, posúvanie hraníc do nemlátom je vec druhá. A v bode 1 sa mýliš.............väčšina chce manželstvo. Pretože väčšine ide o ROVNOSŤ!! To znamená, rovnosť vo všetkom, bez rozdielov. Naštuduj si nejaké homosexuálne skupiny a dozvieš sa ich skutočné požiadavky a nie tie medové motúzy, ktoré oficiálne zverejnili na webe nejdeme.sk

nyusika
3. feb 2015

@memini a komu vadi, ze sa na urade vezmu ?

memini
3. feb 2015

@marika007 pozri, mne sa absolútne nepáči to, aká skupina stojí za týmto referendom, resp. ako prezentujú referendum a aké páky používajú na to, aby išli ľudia hlasovať. Ja ako neveriaca, keby som nemala vlastný rozum, tak ma ten cirkevný hon na čarodejnice akurát tak odradí. Keby to bolo na mne tak úplne inak formulujem otázky a hlavne úplne na niečom inom postavím túto kampaň. Bohužiaľ toto neovplyvním.

Ale ja sledujem situáciu vo svete už dlhšie. Hneď ako sa objavil u nás prípad Ivany Boorovej, začala som sa zaujímať o všetko, čo sa vo svete deje ohľadom detí, adopcií a pod. Začala som sa zaujímať viac o LGBT skupiny vo svete, resp, aká je tam situácia v tomto smere. Je krásne vidieť, ako sa to šíri vo svete, ako sa pod nátlakom presadzuje gender ideológia. Netušíš, koľko vysoko postavených ľudí má záujem na tom, aby sa gender ideológia ujala. Toto nie je o tých pár homosexuáloch, ktorí sú fajn ľudia a možno ich poznáš z práce, alebo z baru. Toto je doslova MAFIA! A nie je to žiadna paranoja. Vo svete už sa nepoužíva označenie LGBT, ale LGBTQIA - čiže Lesbian, gay, bisexual, transgender, questioning, intersex, and asexual. Je dosť možné, že o pár rôčkov to už bude skupina LGBTQIAP - pretože pedofili majú momentálne vo svete snahu, vyradiť aj pedofíliu zo zoznamu duševných porúch. Zatiaľ sa stále stretávajú s odporom, ale aj v tomto im pomôže sexuálna výchova už v ranom veku. Posúvanie hraníc sa deje postupne a nenápadne, ako keď pomaly varíš žabu. Pedofili sa už zúčastňujú na PRIDE s transparentami "Comming out" čiže už nechcú byť utajení a napríklad v Taliansku už bol prípad, kedy súd rozhodol v prospech pedofila. Išlo o prípad 60 ročného sociálneho pracovníka, ktorému bolo zverené 11 ročné dievča a on ho sexuálne zneužíval. Argument bol, že aj dievča ho miluje a tak sudca rozhodol, že ide o romantický vzťah a preto sa nejedná o trestný čin. Je toto podľa teba OK? 11 ročné dievča z rozvrátenej rodiny hľadá úplne inú lásku a toto prasa to nechutne zneužilo.

Čo som tým chcela povedať je to, že homosexualita bola takisto na zozname duševných porúch. Pod nátlakom (bez jasných vedeckých štúdií a výsledkov) bola vyškrtnutá zo zoznamu a postupne nenápadne došli až k tomu, že budú mať vo svete rovnaké práva ako heterosexuáli. Pýtam sa čo bráni ostatným sexuálnym menšinám aby sa inšpirovali a okopírovali tento princíp? ZOOfília je napríklad už legálna v Dánsku, Fínsku aj toť za rohom v Maďarsku. Neveríte? Pozrite si tabuľku dolu.....http://en.wikipedia.org/wiki/Zoophilia_and_the_law

Viem, že pedofília a homosexualita sú dve rozdielne veci. Ale majú k sebe bližšie, ako sa mnohí domnievajú....

memini
3. feb 2015

@nyusika tebe evidentne nie. Raz možno pochopíš, že tu nejde o fazuľky. Dovtedy si ži svoj sladký, prehnane tolerantný život vo svojej bublinke. Možno tá raz praskne a potom sa zobudíš z toho sladkého sna do krutej reality...

memini
3. feb 2015

@viera27 tvoje dieťa vie všetko čo potrebuje a predpokladám, že nemalo povinnú sexuálnu výchovu na škole, či? Moje deti majú 2,5 a 5 rokov. Hovorím s nimi o všetkom a už teraz viem, že budú takisto vedieť všetko včas, ale dávkovať to budem postupne a primerane veku. Akým právom mi chce niekto nanútiť povinnú sexuálnu výchovu??

Ty máš 15 ročné dieťa tak ti už evidentne nezáleží na tom, čo sa budú musieť učiť iné deti v škole . Veď tvoje dieťa je už za vodou, však? Sebeckosť sa dnes nosí, to je fakt.....Akurát si neuvedomuješ, že ďalšie generácie, ovplyvnia aj tvoj život a život tvojich detí. Takže nie je pravda, že sa ťa to netýka...

nyusika
3. feb 2015

@memini prepac, ale ty si dokonala ukazka toho, ze pokial ma niekto iny nazor, ako ty, zije v bubline a je idiot.

viera27
3. feb 2015

@memini bohuzial nemalo. By si sa cudovala, kolko deciek v jeho veku ma ake bludy nakukane bez vychovy :D

moje dieta je za vodou? Necitas pozorne? Ja som ZA sexualnu vychovu, ergo by som bola vdacna, keby som mala tu moznost a niekto za mna bez mojich rozpakov vysvetlil vsetky tie intimne veci 😉.

memini
3. feb 2015

@nyusika nepochopila som celkom tvoju formuláciu vety a teda neviem, či považuješ za idiota mňa, alebo si myslíš, že ja považujem každého, kto podľa mňa žije v bubline za idiota.

Ak to bola osobná urážka, ignorujem, takýmto spôsobom ma nemôžeš uraziť.

K druhej variante..... Ak niekomu napíšem, že žije v bubline, neznamená to, že ho mám za idiota. Rešpektujem názor iných dovtedy, kým ich názor neovplyvní aj budúcnosť mojej rodiny a ďalšie generácie ľudí. Napísala som ti to preto, lebo si myslím, že nemáš dostatok informácií a preto píšeš to čo píšeš. Raz, keď si uvedomíš všetky súvislosti, tak možno sama zmeníš názor. Neviem koľko máš rokov, ale hovorím z vlastnej skúsenosti. Keď som mala 19 a nadšene som si tľapkala s LGBTI "high five" na Mardigras (svetoznámy pochod LGBTI v Sydney), tak by mi ani nenapadlo, že raz budem proti tomu, aby mali právo na sobáš a adopciu detí. Teraz ako matka, ktorá sleduje situáciu už dlhšie mám na veci úplne iný názor.
Homosexualitu tolerujem, akceptujem, ak by som bola zamestnávateľ, nemám problém prijať takého človeka do zamestnania, takisto by som neodmietla priateľský rozhovor. Ale toto je úplne o niečom inom...

nyusika
3. feb 2015

@memini mam 41 rokov a dost odsrane aj odzite, aby som si vedela spravit nazor na akukolvek temu. neuznavam ziadne LGBTI pochody, ci uz v Sydney, ci inde na svete, nebudem si tlapkat s nikym, kto sa takto prezentuje.. A je mi jedno, ci sa na urade zosobasi pes s mackou, alebo dve zeny, pretoze ich potvrdenie o uzavreti nejakého zvazku nijakym sposobmo neohrozi moje partnerstvo s mojim muzom. Nesuhlasim sa adopciou cudzieho dietata homosexualnemu paru, ale suhlasim s osvojenim si dietata jedneho z partnerov.
uprednostnujem sexualnu vychovu pred nabozenstvom, nabozenstvo sa moze ucit v nedelnych skolach na fare.

este nejake otazky ?

memini
3. feb 2015

@nyusika takisto by som nesúhlasila s náboženstvom, ak by sa ho niekto snažil pretlačiť ako povinný predmet. Keďže nie sme veriaci, asi by to bolo dosť pritiahnuté za vlasy.
To, či sa bude sobášiť pes s mačkou, alebo chlap s chlapom či žena so ženou mne teda jedno nie je. A nie preto, že by to mohlo ohroziť mňa a môj vzťah s partnerom. Ale preto, lebo to ovplyvní vzťahy ďalších generácií, morálne hodnoty, ako aj celkovo partnerské vzťahy. Nie nadarmo sa hovorí, že rodina je základ spoločnosti! Rozvrat rodiny je prvý krok k morálnemu a spoločenskému úpadku.

K adopciám a sexuálnej výchove som sa už vyjadrila a ďalšie otázky nemám.

memini
3. feb 2015

@viera27 to je ale chyba rodičov a na to by sa malo tlačiť. Aby sa viac rodičia rozprávali so svojimi deťmi. A nie len to, celkovo vzťahy rodičov s deťmi upadajú, pretože mnohí uprednostnia kariéru a deti sú až na vedľajšej koľaji. Pretože táto spoločnosť už teraz vyvíja také tlaky na rodinu, že aj bez ďalších vplyvov je tradičná rodina ohrozená. Treba sa sústrediť na to, čo môže tradičnej rodine pomôcť a nie ju ešte viac rozvracať.

Práveže čítam pozorne, len skrátka tvoj postoj nedokážem pochopiť. Sama píšeš, že sú to intímne veci a nemáš problém s tým, že by sa to riešilo na školách?? Intimita a sexualita je pre teba niečo, čo patrí na verejnosť? 😕

viera27
3. feb 2015

@memini nemam. Sexualna vychova na skolach pre mna vseobecna, nie intimna. Ked to prevadzaju a vysvetluju ludia, ktori su na to urceni, ta intimita tam vobec nie je. Tak ako nie je intimita ked sa studenti na umeleckej skole ucia malovat telo a uprostred maju naheho modela/modelku. Alebo ked lezim po porode, pride vizita (nedajboh ak aj zaucaju studentov, alebo konzilium) a vsetci ti zdravotni pracovnici mi pozeraju az do hrtana. Alebo ako ked na hodine biologie vysvetlujes reprodukcne organy atd atd. To je jednoducho vedecke, vseobecne, ma za ulohu vzdelat, nie vzrusit.
Ked to mam vysvetlovat ja doma, uz je to trapnejsie, lebo ked hovorim o zene, je jasne, ze tym myslim mna. Ked syn/manzel hovori o muzovi, jasne ze tym mysli seba.

ewellina
3. feb 2015

@memini Dnes si sa v jednom príspevku trošku dotkla problému juvenilnej justície. Myslíš si, že adopcia homopárom a juvenilná justícia spolu úzko súvisia? A ak áno, tak ako?

nyusika
3. feb 2015

@memini sexualna vychova na skolach nema nic spolocne s intimitou, ani sexualitou. to su dve uplne rozlisne oblasti. sexualna vychova je NAUKA. nebudu tam nikoho ucit sulozit, ani ziadne tipy a triky, ako si ziskat priazen toho druhého.
Ulohou je informovat, nie vzrusovat.

memini
3. feb 2015

@ewellina hej dotkla. Vieš čo, ak by som to mala vyjadriť tak, ako sa mi to javí, tak nesúvisí to spolu úzko, ale okrajovo určite áno. Na to, aby sa rozbehla jj v plnom prúde sú potrebné ešte ďalšie kroky. Ono všetko so všetkým súvisí a takto postupne sa to vyskladá z dielikov ako puzzle. Preto píšem, že toto referendum rozhodne nie je nepodstatné, ako sa to mnohí snažia prezentovať.

Konieckoncov, ak by to bolo naozaj také nepodstatné, robila by LGBT strana takú búrlivú anti propagandu? Pochybujem že by niekto míňal svoj čas a svoju energiu ak by o nič nešlo.

adsumus
3. feb 2015

@memini Celkom nerozumiem aké veci máš na mysli, že homosexuáli nemôžu mať? Co nemôžu mať? Deti a rodinu? Môžu a majú. Vychovávaju svoje biologické deti, aj partnerove rovnako ako všetci ostatní, niektorí lepšie niektorí horšie. Hádam nebudeš svoje homosexuálne dieťa vychovávať v tom, že ono nemôže mať vlastné deti a že je občan tretej kategorie o ktorom väčšina rozhodla, že nemôže ani adoptovať, ani mať rovnaké práva vo zväzku ako všetci ostatní kolem?

memini
3. feb 2015

@nyusika ach, zase si to nepochopila. Dávala som tu link na metodickú príručku pre pedagógov, ktorá by sa mala využívať http://www.rodicovstvo.sk/sexedu/Metodicka_prir.... Keby si do nej nahliadla, asi by si nenapísala ten príspevok. Nie je to totiž len náuka že vysvetlím teóriu a hotovo. Je tam dosť veľa praktických cvičení týkajúcich sa nielen informácií vo všeobecnosti, ale aj priamo sexuality, výmeny rodových rolí a pod. Skrátka a dobre, táto náuka má veľký potenciál k tomu, aby bola zneužitá a v rukách nesprávneho pedagóga sa zmení na nástoj, ktorým je možné manipulovať detskú sexualitu. Nakoľko nie je možné zistiť morálne zásady pedagóga, ani jeho sexuálne správanie, orientáciu a celkovo názory, v žiadnom prípade nesúhlasím s tým, aby bola táto náuka povinná.
A vôbec nejde o to, že by snáď niekto chcel moje dieťa učiť na hodine masturbovať. Pozri sa na toto fórum a názory komentujúcich. 3 rovnaké otázky a koľko rozdielnych názorov. Jeden predmet, rovnaké učebnice, ale rôzni pedagógovia a každý žiak si z toho zoberie úplne niečo iné, práve na základe toho, ako mu budú informácie podané.

nyusika
3. feb 2015

@memini z tej prirucky sa nikdy na ZS na Slovensku neucilo a ucit nebude. rovnako sa nevyucuje tak, ako je to castokrat pisane na Topkach, ci v Novom case. To je ten rozdiel, ze ludia castokrat ani len netusia, ako sa to vyucuje, ale z principu s tym nesuhlasia.

viera27
3. feb 2015

@memini prosim uved priklad burlivej anti propagandy. Ja vidim na jednej strane jednotlivcov vyjadrujucich svoj nazor ako aj ja momentalne tu. Vidim blogerov, co bloguju roky. Nevidim organizacie, nevidim bilboardy (zase okrem jednotlivca niekde na vychode), nevidim nic organizovane.
Na druhej strane vidim TV spoty, vidim organizaciu ARZ a organizaciu KBS, vidim bilboardovu kampan (napriklad s papezom, to som naozaj nepobrala, ze si ho mozu dovolit dat do reklamy :D), vidim letaky roznasane po skolach a kostoloch, vidim organizovane maily na cirkevnych skolach (vsetkych rodicov vyzyvame, aby isli po urny a obehali starych ludi neschopnych chodit atd), vidim kazne, vidim agitujucich ludi v trickach AZR robiacich zbierku a rozdavajucich nalepky na auta, vidim NA SKOLACH zavesene transparenty. Vidim POLITICKU KAMPAN

A este chcem dodat, ze je mi to uplne ukradnute. Nech si robia co chcu, maju na svoj nazor pravo. Ja len ze ked sa bavime o zurivej propagande 🙂. Toto co predvadzaju je pre mna taky duhovy pochod, len v bielo-ciernom

ewellina
3. feb 2015

@memini Vďaka za odpoveď. 🙂

miaka
3. feb 2015

Pre tych, ktori su v zahranici - takto mozete dopomoct k platnosti referenda:
http://www.hlavnespravy.sk/slovaci-v-zahranici-...

el6
3. feb 2015

Inak pri tychto diskusiach o referende som si spomenula, ako sme mali na strednej lektorku, o ktorej neskor vyplavalo na povrch, ze je z jednej sekty...ked som si neskor o tej sekte citala, jednym z prostriedkov, ktore pouzivali, aby ziskavali priaznivcov, bolo sustredenie sa na vzdelavanie a skolstvo, lebo takymto sposobom moze jeden clovek naraz nenapdne zblbnut kopec ludi (u nas to malo byt prostrednictvom konverzacii v cudzom jazyku)...silno mi to pripomina nasadenie sexualnej vychovy v skolach ... neskor mladi ludia, ktori presli bulikami o tom aka je, ci ma byt sexualita, homosexualita a ostatne schvalia cokolvek, co len budu chciet v tomto smere...

aletka
3. feb 2015

Viera 27, ak mas rozpaky pri vysvetlovani citlivych tem svojim vlastnym detom a potrebujes na to inych ludi, si nezrela na ich plodenie. Ak je dospely clovek v rozpakoch, v akych rozpakoch potom mozu byt tie male deti, ktore maju byt krmene sx. naukou? Alebo to len nechces vidiet? Myslim, ze rodicia mozu sucasne dozrievat so svojimi detmi a tak ich informovat podla svojej a detskej zrelosti.
A ake rozpaky sposobia potom deti svojim rodicom, ak im oznamia svoju zvratenu sx. orientaciu? Bola by si na to pripravena, alebo v rozpakoch?

miaka
3. feb 2015

Nech sa paci nove pekne motivacne video k ucasti na referende
https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox/14b506e...

syringa
3. feb 2015

Ja si myslím že na referendum treba jednoznačne ísť, a čím viac ľudí, tým lepšie. Peniaze na neho sa nám nikdy nevrátia, a keď už stojí toľko koľko stojí, tak aby to naozaj neboli vyhodené peniaze do vzduchu, tak by to ľudia mali využiť. Nakoniec je to historicky prvé referendum, ktorá si vymohli občania. Nechápem prečo tak málo ľudí má problém vyjadriť svoj názor. Je to podobné ako pri voľbách. No možno keby každému hlasujúcemu (pri voľbách voličovi) dali za to že odhasuje (odvolí) 10 eur, to by bola hneď vyššia účasť. 😀

miaka
3. feb 2015

Pekne motivacne video k ucasti na referende (pokus c. 2 🙂)

https://www.youtube.com/watch?v=CvIlha7gI4E
viera27
3. feb 2015

@aletka dakujem, nazor na moju zrelost pri plodeni z pismeniek neznamej osoby na nete si velmi ehm vazim 😀
ci by moj syn bol homo, alebo hetero sexualne orientovany, nepovazujem to za "zvratene", takze o rozpaky sa bat nemusis. Ale aj tak vdaka za starostlivost 😀

katkagab
3. feb 2015

3rocne deti v skolke,doma, masturbuju bez toho, aby ich to niekto ucil ;) to len pre info @lucy125

marci77
3. feb 2015

ak nechcete, aby to v nasom state v buducnosti vyzeralo takto, urcite na referendum treba ist:

https://www.youtube.com/watch?v=Wknpl13mwT0